Potrosila sam prekjucer zadnju geonistin vaginaletu od koje sam imala zuti iscjedak, mislim dok se topila. Stvar je u tome da taj isti iscjedak imam i danas 😑. Sta cu sad tj dana biti zuta jos toga. Iskustva nekog tko je koristio? Ni od jednih vaginaleta nisam imala nista takvo nakon koristenja.
Drage cure, hvala svima na riječima podrške. I ja se trudim razmisljati pozitivno i otjerati lose misli.
Jagodica, i ja sam se nekako nadala vecem ukljucivanju od strane decka, inace je jako topla i draga osoba, vjeciti optimista i zafrkant, ali kako sam ja tu trudnocu dosad "jedva osjetila", u smislu da se odlicno osjecam, nisam imala mucnine niti nikakve narocite trudnicke simptome, a trbuh je minimalno narastao, kad sam obucena se niti ne skuzi, i jos ne moze samnom na preglede, tako i on vjerojatno jos nije dobio "feeling" da sam trudna i da je ta beba stvarno tu. Zato jedva cekam da se bebac oglasi i da trbuh pocne rasti, pa ce se vjerojatno i on poceti samoinicijativno obracati bebi i maziti trbuh…
Nikac, ja sam odlucila sama na svoju ruku preuzeti svu odgovornost nad svojim djetetom i u potpunosti uzivati u trudnoci i blagosljivati dijete i svaki novi dan koji dobro prodje🙏 ne zelim cekati dok mom decku dodje iz guzice u glavu, sorry na izrazu, proci ce dugo vremena, a ovo mi je prva trudnoca, zelim staviti bebicu i sebe na 1. mjesto 🥇 jer sad je decko sav zalostan zbog smrtnog slucaja u obitelji, prije toga je bio živciran stanjem u stanu i radovima, ne znam i ne zelim cekati da "mu svane" da ce postati otac. Sad treba vremena za zalovanje, kasnije zivciranje za stan i posao, niti kako si, niti kako je nasa beba?!😔
.
Mene opet mucnina muci, ali neka laaagana. Neka, sve je to normalno.
.
Lala - kao sto je napisano, prati temp, pij puno tekucine, odmaraj, drzimo fige da sve prodje dobro 🙏
Gabylola hvala ti, puno znači kad netko napiše samo kao primjer šta jede jer ovako nemas pojma šta bi jeo a da je ok niti se sjetiš uopće šta možeš a trebas kao pazit.
Dobra ideja jaja se nisam ni sjetila to cu i ja za večeru. 😉
Gabylola hvala ti, puno znači kad netko napiše samo kao primjer šta jede jer ovako nemas pojma šta bi jeo a da je ok niti se sjetiš uopće šta možeš a trebas kao pazit.
Ja bih ti jaja preporučila radije za doručak, za večeru neko krto meso sa salatom. Obzirom da treba regulirati šećer onda voće, pogotovo banane, ne dolaze u obzir, kao niti zobena kaša, a niti riža nije opcija jer iako integralna podiže šećer u krvi.
Savjetujem ti da proučiš LCHF prehranu koja izbacuje upravo šećere, uh i škrob. Preostaju ti proteini i zeleno povrće. Isprobaj par dana pa vidi kako se osjećaš. Ja trenutno nisam u moodu za takvu prehranu jer mi je i dalje slabo, pa pojedem dosta dvopeka, ali imam u vidu reducirati gore navedene namirnice zbog trenutnih kg.
Ja bih ti jaja preporučila radije za doručak, za večeru neko krto meso sa salatom. Obzirom da treba regulirati šećer onda voće, pogotovo banane, ne dolaze u obzir, kao niti zobena kaša, a niti riža nije opcija jer iako integralna podiže šećer u krvi.
Savjetujem ti da proučiš LCHF prehranu koja izbacuje upravo šećere, uh i škrob. Preostaju ti proteini i zeleno povrće. Isprobaj par dana pa vidi kako se osjećaš. Ja trenutno nisam u moodu za takvu prehranu jer mi je i dalje slabo, pa pojedem dosta dvopeka, ali imam u vidu reducirati gore navedene namirnice zbog trenutnih kg.
Neznam o kakvoj djeti je rjec, al meni omiljena vecera je hladna salata. Inace ide i tjesto u nju, ali naravno moze bez. Piletina na naglo, kad se ohladi narezem na kockice, i dodam paradajza, krastavce svjeze, papriku i vrhnje (neki put umjesto vrhnja jogurt) i moze se stavit bilo koje drugo povrce, samo malo posolim povrce i to je to
Hvala vam cure. Hocu proučit ću malo tu LCHF prehranu ako ništa drugo bar da malo popamtim što i kako jesti do ogtt pregleda kad ce me najvjerojatnije bas stavit na dijetu za gestacijski. Hvala 😉
U LCHF - u je ideja da se jede 2/3 porcije lisnatog povrća (riga, matovilac, zelena salata s maslinovim, blitva, špinat, kupusnjače, brokule itd itd) sa 1/3 proteina.
To je idealna prehrana za reguliranje šećera, ali ako su svi parametri ok, onda treba jesti zdravo i raznovrsno.
Bok cure,kak je 😊?
Ja se upravo vratila iz šetnje. Jel šta vježbate sad u trudnoći? Ja sam odlučila hodati bar 4 km po neravnom terenu,brdo i šuma. To mi dobro dođe,udahnem svježeg zraka i poigram se sa svojim psom. Ako je ružno vrijeme,vježbam vježbe za trudnice s YouTubea.
Vidim ima nas dosta s problem bakterije u urinu. Nemam pojma jesam li se uspjela riješiti svoje. Dr mi je rekla da pijem čim više tekućine ali ne sjetim se baš. Ali trudim se piti iako mislim da nije dosta.
Što se tiče prehrane,ujutro mi je takva sila za slatkim čim se probudim. Sanjam krafne i slično 🤣 i onda me pusti,ne mogu ja puno slatkog. Bude mi muka. Onda me primi za slano. Danas npr.razmišljam o kebabu 😋 ne jedem ga često pa mi valjda nedostaje.. nastojim jesti zdravo i raznovrsno,i nisam dobila previše kg. Sve je u trbuhu koji je sve veći. Primjetila sam da mi je pupak širi i plići 🤣
Naručila sam se za anomaly scan 11.12. I pokušala sam se naručiti privatno kod jednog dr koji inače radi u bolnici di planiram rodit i baš sam na tom pregledu htjela dogovoriti da me on vodi. A i nadala sam se da privatnici dopuštaju pratnju možda,da muž vidi bebice. Međutim sad ta poliklinika ne radi,svi dr su povučeni u bolnice. Jesu vaši muževi/dečki bili s vama na nekom uzv?
+ 18.08. 👶🤰💗
Blizanci 💞
EmEn9 ja sam sretna i spremna dijeliti recepte/ideje sa tobom i svim trudnicama koje imaju malo povišen šećer. Evo me baš iz kupovine namirnica. Ne mogu reći da je ovo moja idealna dijeta...daleko od toga, ali stvarno ne želim uzimati lijekove za šećer, pa se trudim maksimalno.
Cure moje, ja sam svog doktora zvala danas tri sata i nikako dobiti. Na kraju sam se sjetila da imam mail od sestre pa sam njoj napisala da mi se javi. Ispostavilo se da su u samoizolaciji i očigledno ih nitko ne mijenja?!? Rekla je da se javim doktoru u ponedjeljak odmah poslije 8. Nevjerojatno, zbog ove korone je totalni raspad sistema. I sad sam opet ljuta i jadna jer je vikend i ne mogu ništa poduzeti. Idem sad u ducan i ljekarnu kupiti hrpu mandarina i kiselog voća i čaja od brusnice. Drugo mi sada ne preostaje. Opet mi je glupo ići na hitnu jer znam da će me poslati doma jer nemam nikakve simptome. I sad nek ja strepim do ponedjeljka za svoje dijete. 😟 Pa valjda se ne može ništa dogoditi do ponedjeljka?? 😔
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji