+ u ljekarni trazite uzorke kad naiđete. Ja sam dobila musteline, a derma, sudocrem mali (jos uvijek ga imam), i jos neke, ne znam sad.
Ja sam rodila na Merkuru prije 8 i pol mj. Isto kao uzela torbu za rodiliste natrpanu svim i svacim. Nista nisam smjela unijeti u radaonu. Osim boce s vodom. Nikakav labelo maramice i ostalo. Samo voda i japanke na noge, spavacicu dobila njihovu. + fascikl s dokumentima koji sam im predala prije ulaska u box tako da je to isto bilo kod njih
Znači u biti ista stvar kao i prije kad sam rodila. Sve stavim u jednu torbu i poslje poroda ju muž donese i gotovo.
Kad sam ja dosla rodit rekli su mi da dam robu koju imam na sebi mužu i nek ju on odnese u auto pa onda neka dođe i oni mi dali spavaćicu i to je to. Znači sve ostalo isto. Samo znači moram šlape uzet za rađaonu jer cu ic do tamo vjerojatno u tenisicama znači samo u neku vrećicu stavit šlape u koju će muž stavit robu i tenisice kad se skinem i to je to.
Ja sam nosila kofer i manji ruksak. U koferu su mi bile stvari za u sobu, a u ruksaku medicinska dokumentacija, stvari za rađaonu (spavaćica, ručnik, mali gel za tuširanje) koje su mi trebale nakon što sam skinula svoje stvari i dala ih mužu da ih nosi i nakon klistira, te stvari za neposredno nakon poroda (čista spavačica, jednokratne gaće, ulošci, ručnik, mali gel za tuširanje). U rađaonu samu sam nosila praktični ništa- malu vrećicu sa maramicama, mobitelom, slavno labelo koje nisam koristila, a i bočicu vode koju je popio muž na kraju jer mi nije htio dati da pijem. Meni je tako bilo lakše i tako i sad planiram, nego da tamo nasred hodnika otvaram ja ili sestra kofer i kopam i tražim stvari koje mi trebaju, ovako sam samo izvukla iz ruksaka što treba. Ruksak je stajao na koferu u nekom pretincu ispred rađaone.
Znači u biti ista stvar kao i prije kad sam rodila. Sve stavim u jednu torbu i poslje poroda ju muž donese i gotovo.
Kad sam ja dosla rodit rekli su mi da dam robu koju imam na sebi mužu i nek ju on odnese u auto pa onda neka dođe i oni mi dali spavaćicu i to je to. Znači sve ostalo isto. Samo znači moram šlape uzet za rađaonu jer cu ic do tamo vjerojatno u tenisicama znači samo u neku vrećicu stavit šlape u koju će muž stavit robu i tenisice kad se skinem i to je to.
Tako je bilo u Rijeci uvijek. Sumnjam da su nešto mijenjali.
Ja cu ici prvi put roditi i nemam pojma sta trebam nositi i kad mi tko sta moze dati, pogotovo sad u ovo doba. Sad mozda treba sve sta mislis odmah uzeti sa sobom 😂. Da nema vas tu da napisete ne bi ni znala da trebam toliko stvari 🤦♂️😂. I jos ce mi garant nesto falit. Ugl spavacice, slape i nesto za jesti kasnije mora biti na dohvat ruke. Ja sam bila uvjerena da se to sve mora staviti u jednu torbu i s njom nutra, nisam znala da se jos posebno odnosi, donosi...
Ja cu ici prvi put roditi i nemam pojma sta trebam nositi i kad mi tko sta moze dati, pogotovo sad u ovo doba. Sad mozda treba sve sta mislis odmah uzeti sa sobom 😂. Da nema vas tu da napisete ne bi ni znala da trebam toliko stvari 🤦♂️😂. I jos ce mi garant nesto falit. Ugl spavacice, slape i nesto za jesti kasnije mora biti na dohvat ruke. Ja sam bila uvjerena da se to sve mora staviti u jednu torbu i s njom nutra, nisam znala da se jos posebno odnosi, donosi…
Mislim da svako rodilište vodi neku svoju politiku pa ti je najbolje nazvati i pitati što da, a što ne.
Ja cu ici prvi put roditi i nemam pojma sta trebam nositi i kad mi tko sta moze dati, pogotovo sad u ovo doba. Sad mozda treba sve sta mislis odmah uzeti sa sobom 😂. Da nema vas tu da napisete ne bi ni znala da trebam toliko stvari 🤦♂️😂. I jos ce mi garant nesto falit. Ugl spavacice, slape i nesto za jesti kasnije mora biti na dohvat ruke. Ja sam bila uvjerena da se to sve mora staviti u jednu torbu i s njom nutra, nisam znala da se jos posebno odnosi, donosi…
Mislim da svako rodilište vodi neku svoju politiku pa ti je najbolje nazvati i pitati što da, a što ne.
Pa i ja mislim, da nebi bilo da neceg fali, pogotovo sad kad ni ne znas tko ti sta moze donijeti i kako predati i di ce to zavrsiti. Da bi bar do 5.mj dozvolili pratnju, najgore mi je to sta sad nitko ne moze s tobom, meni bi za prvi put puno znacilo da nisam sama.
I ja sam isto skroz zbunjena i mislila sam da je jedna torba dovoljna 🤣 nadam se da cu pohvatat to sve do pred porod. Ako sam dobro shvatila, ima jedna koju nosim u radaonu, a druga je za sve ostalo? 😬😬
Ovisi od rodilišta do rodilišta. Negdje očito traže dvoje, negdje samo onu za babinjače. Ponavljam, najbolje ih nazvati mj dana pred porod. Riječko rodilište je onda kad sam rađala inzistirala na njihovim spavaćicama, nikakvi mobiteli, nikakva hrana cak niti voda ( imaju čaša ako ti treba) itd itd.
Sortiraj odgovore
Najstariji