Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Valkris
    05. Studeni 2020. 10:40

Petra982

Svaka guza svoju pelenu ima. Isprobajte više vrsta pa ćete vidjeti što vam odgovara.
    Nama nikad nisu bile opcije iz Konzuma, Plodina ili Lidla, isprobali smo, ali nisu odgovarale.
    Vlažne maramice su uglavnom sve ok. Znam da su mi neke smrdile pa sam izbjegavala. Doma bi uglavnom prakticirali vodu i blazinice, Mustellu za kupanje, ona pjena je super za tjemenicu. Dječja mast za guzu od JGL. Sudocrem kod jakih crvenila! Tetra pelena je bila posvuda. Od ramena za bljuckanje, do prematalice, kolica…

Jutro svima 😊
    Slažem se. Mi i dan danas koristimo pampers premium care (one kakve se dobiju u paketu u dmu). Cesto budu 2+1 gratis ili dobre akcije. Violeta i puffies su nam jos donekle bili ok ali i Violeta je znala promociti, a puffies ne bude cesto na akciji. Drugo sve nam je bilo uzas. Babylove nam je svaka promocila doslovno.
    Neke guze su vece, manje, nogice deblje tanje, morat cete probavati i naci sta ce odgovarati maloj guzi.
    Sretno na pregledima tko ima 😊😊

• EmEn9
    05. Studeni 2020. 10:43

Vidim po internetu u zadnje vrijeme da cure kao pripremaju dvije torbe za rodilište kao jednu za rađaonu a jednu za sobu. Ja to baš ne kužim jer kad sam ja rodila toga nije bilo. Znači imala sam jednu torbu sa svime što mi treba i muž je bio samnom u rađaoni i kad sam rodila oba puta dok su me šivali on mora izaći van i kad je izašao van je isao u auto po tu torbu i donio tu torbu kad su ga zvali da može ponovno u rađaonu i onda nakon dva sata kad su me premjestali iz rađaone u sobu torba je bila samnom na krevetu iz rađaone i išla je skupa samnom u sobu. 
    Cure koje ste pred malo rodile dali ste i vi tako kao ja ili ste imale dvije premda ne kuzim čemu pa ako netko može objasniti razlog?

Gabylola
    05. Studeni 2020. 10:46

Super su mi se pokazali chicco ulošci nakon poroda - vidim da ste neki dan pisali o tome! Nakon cca 5-6 dana sam prešla na Vir 80, kad se krvarenje smanjilo + mrežaste gaćice obavezno prvih 10 dana. Ranu od epi sam špricala bivacin sprejom (hladi ). Pupak hidrogen + tyrosur prašak (to znam da ima raznih preporuka za njegu, od onih uopće ne dirati ništa do prematati svaki put s pelenama). Za dojilje purelan krema za bradavice i kutije jastučića za dojenje. Izdajalica (ručna avent) me spasila u bolnici od mastitisa kad mi je navrlo mlijeko, i još par puta kod kuće dok je beba bila premala da toliku količinu posisa.
    Za bebu sudokrem i bepanthen za guzu, prala ju samo u vodi s par kapi nerafiniranog bademovog ulja prvih 3-4 mjeseca. Tjemenicu nije imala, ali znam da jako hvale Mustelu (neću kupovati dok ne vidim ima li je puno, jer nije jeftina). Općenito od kozmetike mi se Mixa pokazala kasnije super za pranje (i sad s 9 godina koristim njihov šampon i gel za pranje za atopičare za kćer, a i sama ukradem nekad ). Maramice vlažne iz Mullera one sensitive bijele bez mirisa (kad smo negdje vani bile), a kod kuće sam ju prala vodom i blazinicom. Od robice se Lidl pokazao kao povoljan a kvalitetan pamuk, nakon njega C&A. Od skupljih Carters i Next su mi bili super. HM mi je prečesto varirao u kvaliteti i brojevima. 

05. Studeni 2020. 10:49

Naručila :) https://book2go.hr/shop/me-and-my-baby 

05. Studeni 2020. 10:53

Gabylola

Super su mi se pokazali chicco ulošci nakon poroda - vidim da ste neki dan pisali o tome! Nakon cca 5-6 dana sam prešla na Vir 80, kad se krvarenje smanjilo + mrežaste gaćice obavezno prvih 10 dana. Ranu od epi sam špricala bivacin sprejom (hladi). Pupak hidrogen + tyrosur prašak (to znam da ima raznih preporuka za njegu, od onih uopće ne dirati ništa do prematati svaki put s pelenama). Za dojilje purelan krema za bradavice i kutije jastučića za dojenje. Izdajalica (ručna avent) me spasila u bolnici od mastitisa kad mi je navrlo mlijeko, i još par puta kod kuće dok je beba bila premala da toliku količinu posisa.
    Za bebu sudokrem i bepanthen za guzu, prala ju samo u vodi s par kapi nerafiniranog bademovog ulja prvih 3-4 mjeseca. Tjemenicu nije imala, ali znam da jako hvale Mustelu (neću kupovati dok ne vidim ima li je puno, jer nije jeftina). Općenito od kozmetike mi se Mixa pokazala kasnije super za pranje (i sad s 9 godina koristim njihov šampon i gel za pranje za atopičare za kćer, a i sama ukradem nekad). Maramice vlažne iz Mullera one sensitive bijele bez mirisa (kad smo negdje vani bile), a kod kuće sam ju prala vodom i blazinicom. Od robice se Lidl pokazao kao povoljan a kvalitetan pamuk, nakon njega C&A. Od skupljih Carters i Next su mi bili super. HM mi je prečesto varirao u kvaliteti i brojevima.

Rana od epi? Baš je super što dijelite iskustva s nama kojima je ovo prvi put, ovo je stvarno od velike koristi. Nisam imala pojma što sve treba pripremit.. Nije ni čudo da trebaju dvije torbe, a ne jedna 

Petra982
    05. Studeni 2020. 10:55

Kad sam ja rađala pred 7 i 10 godina, torba je bila samo jedna za nakon poroda. 
    U rađaonu sam išla u njihovoj spavaćici i mojim klompama ( uzela iz torbe). 
    Kod prvog je bio inducirani porod, osim čaše vode drugo nisam tražila, a drugi je bio toliko express da sam direkt išla u rađaonu i rodila u roku 15 minuta. Muž je oba puta bio samnom. Torba bi me dočekala u sobi. 
    Ne znam ako se sad nešto promijenilo. 
    Da li je kojoj od vas patronažna bila u posjeti? S prvim mi je došla u prvom trimestru, s drugom je došla mjesec pred porod. Inače bi trebale doći svaki trimestar. 

Bubica1
    05. Studeni 2020. 11:00

Hvala cure na savjetima! Znači, neki okviran zaključak - Pampers može, ali samo Premium care, a za dalje isprobavati koje najbolje guzi pašu. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Petra982
    05. Studeni 2020. 11:00

Za probleme s hemeroidima preporuka za Hemopropin mast. Zbog njih i epi nakon prvog poroda nisam mogla sjediti 15 dana ( zašili me loše i stvorio se hematom) pa sam za idući porod nabavila kolut za plivanje ( srećom nije bilo potrebe).

Petra982
    05. Studeni 2020. 11:02

Bubica1

Hvala cure na savjetima! Znači, neki okviran zaključak - Pampers može, ali samo Premium care, a za dalje isprobavati koje najbolje guzi pašu.

Kao što je netko napisao, mnogi dućani poklanjaju paket pelena pa isprobaš. Od viška glava ne boli.

05. Studeni 2020. 11:07

Inace ne znam jeste uhvatile u Bipo Klubu kutiju za trudnice i bebe, izmedu ostalog dobije se gratis uzorak pelena, isto tako sam i preko interneta nasla besplatan paket za trudnice od Trudi, tamo su isto pelene bile i neke sitnice, Hipp isto salje par besplatnih uzorka doma🥰
    E da, i jgl za bebe ima kapi za nosic koje salje kao besplatan uzorak 😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.