Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    05. Studeni 2020. 07:35

Evo ja isto bas razmisljam o kreveticu. Prvo dijete je spavalo mozda 2,3 tjedna i onda mi je bilo ipak lakse stavit ga u krevet , jer se budio. A kad je bio s nama u krevetu skoro je prespavao noc. I sad razmisljam da li da ga uopce kupim ili ne. 
    I jos jedno imala.sam.o aj.kojem se stranica spusta na pola, ali nisam bila bas zadovoljna jer au ti krevetici uglavnom klimavi i to me uzasno smetalo. I kod nekih cak pise da se ne moze skroz maknuti jedna stranica, dok kod ovih fiksnih  i kad jednu skines budu cvrsti. 
    I pitanje gdje kupujete crvste grudnjake? Imam osjecaj da se svi brzo rastegnu

05. Studeni 2020. 07:36

Lunica

Bravo cure, mudrih ima tu😃 ja sam ko kvočka s pilić ima, uvijek ih privijam uz sebe… Netko ne moze spavati uz bebu a ja bolje spavam uz bebu 😅🤭
    Uglavnom su svi super spavali odmah već u rodilištu. Al ipak imam onaj krevetić free on sto ide uz moj pa nekad ipak posluzi..
    Ova bol u guzi je išijas, samo miruj i proći će.
    Ja se psihički pripremam za vjezbe. Volila bi biti redovna do poroda. Ima odličnih na YouTubeu.
    Mislim da nije dobro bez kondicije dočekati trudove.

Lunica, ima, i ja sam gledala ali se još nisam usudila krenut. Ako naiđeš na nešt zgodno, podijeli. Da nije korona sad, upisala bi neku jogu za trudnice. Inače se ničim ekstra ne bavim, normalne sam građe, ne bi se htjela preforsirat. A i ovi tečajevi za roditelje, dojenje i sl.su sad svi online. Ne znam jel ima smisla ić na to ali sam planirala pronjuškat malo..

05. Studeni 2020. 07:41

Eri

NevaEva

Anna0410

Pozdrav svima. Jucer sam pisala za probadanje koje je proslo nakon nekoh 2 i pol sata i caja od brusnice. Danas sam sva nikakva pa mi sveki izmjerila jako niski tlak 90/50, inace do sad na svim mjerenjima skolski. Neki savjet ili iskustvo? Ja planiram stari kindac jos od decka prefarbat i sredit i pokusat cu da spava bebica skroz u njemu.

Anna, ja ti inace imam niski tlak i dok je ovakvo vrijeme me redovito glava boli. Od kad sam trudna sam smanjila kofein ali dok je tlak niski popijem kavu i pojedem nest slatko. Bolove u trbuhu od tlaka vjerojatno nisi imala, ja bi ih onda morala imati stalno. Moj normalan tlak je 80/60. I temperatura 35.8 pa dok velim da gorim jer imam 37 mi nitko ziv ne vjeruje. Za niski tlak je jako bitno da se dovoljno hidriras. Puno vode pij. Uvijek svi kazu da je niski tlak bezopasan, da ces dugo zivjet. Da je visok, to bi bila druga stvar.

Nije bas niti prenizak tlak uvijek znak dobrog zdravlja, pogotovo ako uz to idu razni simptomi. Nekad ukazuje na probleme sa srcem npr. Idealan je tlak izmedu 90/60 do nekih 120/80 ali, naravno, nekome organizam funkcioniranje na visim ili nizim brojkama od optimalnih. Nismo roboti 😁
    U trudnoci tlak cesto bude nizi u prvih cca 24 tjedana, a onda se vraca u normalu, nekima podivlja pa skoci.
    Meni je trenutno dosta nizak, ali ocekujem nagli porast kroz koji mjesec 😅

Ja idem svake godine na veliki sistematski, pregleda me 6 dr. i uvijek su svi komentirali da nizak tlak nije znak za uzbunu vec da mogu bit sretna sta je tako jer je visok tlak problem. Dobro je naravno otic se pregledat ako se na nesto sumnja ali Anna, po ovom sto pises, ja se ne bih brinula zbog tlak..

Bubica1
    05. Studeni 2020. 07:42

Sretno danas svima koje imaju preglede! 
    Ines, šteta da su ti prebacili termin, ja bi valjda pukla, i ovako ga jedva dočekam. Ali dobro, dok je sve OK, nema veze. 
    Što se tiče spavanja bebice s nama u krevetu, to nikako ne planiram, mislim da nema šanse da bi išta spavala bojeći se da ju ne prignječim. Ali, kao što kažete, sve ovisi o tome kakva će bebica biti. Plan je jedno, stvarnost drugo. 
    Sjetila sam da je netko pitao da li pišemo dnevnik. Ja sam na netu nabavila dnevnik trudnoće u kojem možeš zapisati sve po tjednima, mogu se lijepit i slikice s ultrazvuka i baš je fora. Zapravo je 2u1, s druge strane je bebina prva godina. Zapisujem glavne promjene i događaje vezane za trudnoću i baš mi je to super, jednog dana sve to mogu pokazati curici, a i ja se mogu prisjetiti u bilo kojem trenutku prve trudnoće.  I odmah ima i bebina prva godina, samo ćemo vidjeti koliko će biti vremena za ispunjavanje dok bebica dođe. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

MareiKate
    05. Studeni 2020. 08:12

E cure s ovom temom oko spavanja samo mislim o dolasku druge bebice i gužvi u krevetu. Planiram kad se vratimo u svoju kuću nakon adaptacije pokušat prvorođenu prebaciti u krevetac 😅
    Petra982 danas ima tih rješenja za platnene pelene da uopće nije teško kako se čini. Jedna frendica je koristila, tj još koristi, ima onaj neki omot platneni kao pelenu a u to samo trpa dodatne pelene platnene ili one neke platnene uloške...

05. Studeni 2020. 08:16

Kaj se tice dnevnika,ja sam si narucila s book2go by M&M i zasad mi je super..zabiljezim si preglede,mogu se staviti slikice..bas je sladak🥰 a i ima o kumi, pa dok se beba eodi, svasta se da naci i cca 200 stranica

https://book2go.hr/shop/me-and-my-baby

Petra982
    05. Studeni 2020. 08:30

MareiKate

E cure s ovom temom oko spavanja samo mislim o dolasku druge bebice i gužvi u krevetu. Planiram kad se vratimo u svoju kuću nakon adaptacije pokušat prvorođenu prebaciti u krevetac 😅
    Petra982 danas ima tih rješenja za platnene pelene da uopće nije teško kako se čini. Jedna frendica je koristila, tj još koristi, ima onaj neki omot platneni kao pelenu a u to samo trpa dodatne pelene platnene ili one neke platnene uloške…

Jutro svima!
    Sretno na pregledima tko ima! 
    Ne smatram da je teško, ali to su dodatne mašine robe i dodatna sušila po kući ( dok ne kupim sušilicu). S prvo dvoje si nisam zadavala dodatnog posla, išle su Pampersice i pelene iz Dm i Muellera. Ne znam. Velika je to početna investicija, a svakako ne mislim imati još djece.... Važem, razmišljam... 
    Simpatičan mi je taj dnevnik trudnoće. Može neki link gdje ste nabavile?

Lunica
    05. Studeni 2020. 08:38

Jutro cure😃
    Ja znam mame koje su koristile platnene sacekale su neko vrijeme dok bebe krenu manje kakati i piškiti jer vam je to po 7 puta dnevno u početku 😃😅
    Ja nisam hrabra s tim i ovako imam previše robe dnevno, trebala bi mi još jedna sušilica😅
    Svi su se uredno skinuli oko 2.god. Ali tko voli nek izvoli. Doduše i ja sam s prvim probala, kupila 5 komada ali on bi plakao cim bi osjetio da je mokar u njima. Odustala, a pelene prodala🤭

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

blossom
    05. Studeni 2020. 08:44

Jutro cure, kako ste?
    Ja jos u krevetu i ne da mi se palit komp i krenut s poslom.
    Za vjezbice ako tko ima preporuku/link stavite, ja nisam nesto u kondiciji i voljela bi malo vjezbat i rastezat se.
    Lussi thx za link, odmah sam narucila, jedva cekam da stigne i krenem popunjavat.
    Sretno danas na pregledima!

Bubica1
    05. Studeni 2020. 08:47

Ja sam ovdje naručila, nije skup i stvarno je brzo došao, za dva dana sam ga imala.
    https://planner-boutique.com/products/dnevnik-trudnoce-i-bebin-dnevnik
    Super stvar za uspomenu. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.