Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    blossom
    04. Studeni 2020. 10:03

Lussi

Blossom- budem ja nju pitala, narucena sam za dva tjedna, valjda ce se vratiti jer je i ona medu zarazenim u Koprivnickoj bolnici..pa cemo vidjeti kako bude..
    Sad moram guglat, nisam upucena sto je to kombinirani?
    Prva mi je trudnoca I pokusavam cim manje visit na internetu jer se samo opterecujem.. pa se bacam samo na pozitivne misli i cim manje informacija🤭

Lussi nemoj zamarati glavu sa kombiniranim, to je rani kombinirani koji se radi na temelju uzv (gleda se nuhalni), krvi i dobi trudnice. Ali to je statistički podatak tako da ne razbijaj glavu, ja to nisam ni radila.

04. Studeni 2020. 10:05

Lijepog su, a ne lijevog dizajna. Nema politika veze s ovim.

04. Studeni 2020. 10:09

blossom

Lussi

Blossom- budem ja nju pitala, narucena sam za dva tjedna, valjda ce se vratiti jer je i ona medu zarazenim u Koprivnickoj bolnici..pa cemo vidjeti kako bude..
    Prva mi je trudnoca I pokusavam cim manje visit na internetu jer se samo opterecujem.. pa se bacam samo na pozitivne misli i cim manje informacija🤭

Lussi nemoj zamarati glavu sa kombiniranim, to je rani kombinirani koji se radi na temelju uzv (gleda se nuhalni), krvi i dobi trudnice. Ali to je statistički podatak tako da ne razbijaj glavu, ja to nisam ni radila.

Totalno se slažem, to je možda važnije za žene iznad 35 koje imaju u familiji slučajeve oboljelih. Ako hoćeš biti mirna, uzmi neki od testova tipa Nifty ili Harmony, koštaju cca 4500kn, ali ako nema indikacija za razvoj nekih bolesti, nemoj se stresirati. 
    Ja sam išla jer mi je bilo bitno da znam, da se pripremim ako nešto ne valja i da sam sigurna u spol, ali to je skroz individualno i ne moraš razbijati glavu s tim.. 

Bubica1
    04. Studeni 2020. 10:10

ružica

Bubica,

Doktor je inace veliki strucnjak. Pitala sam ga bas za lilazu, kaze on za dlaku veca od prosjeka, nista znacajno. Ja imam malo taniju ovulaciju pa je valjda to to neznam što drugo misliti.

Dok god doktor kaže da je sve OK, nema razloga za brigu jer ipak smo mi laici. Nije ni svaka žena ni svaka trudnoća, a ni svaka bebica ista. Tako da treba uživati dok znamo da je sve super s našim bebačima. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Tea2807
    04. Studeni 2020. 10:12

VADENJE KRVI
    i krvna grupa, i krvna slika je nebitno u kojem ste tjednu jer ne predstavlja nikakvu opasnost. Neznam sta sve je tocno pisalo na uputnici, ali znam da je pisalo KKS (kompletna r
    Krvna slika), zeljezo, i njima sam isto morala predati uzorak urina, neovisno o drugom laboratoriju gdje sam isla predati za urinokulturu. Btw ako ste u Zg, i idete u petrovu, produljili su radno vrijeme do 12h. Ja bila u 10, odma sam dosla na red 😁😁

Valkris
    04. Studeni 2020. 10:13

blossom

Lussi

Ne slazem se s tim da je kombinirani probir cisto stafisticki podatak. Mjeri se nuhalni nabor koji nije statisticki podatak i vadi se krv majke iz koje se gledaju podaci.  statisticki podatak tu je onaj dobni rizik u nalazu. Biokemijski rizik se gleda iz krvi. I ako ke npr 1:50 znaci da ce jedna beba od njih 50 imati npr down sindrom. Mozda je ta jedna bas tvoja beba i zelis biti spremna na to.. 

Girl1234
    04. Studeni 2020. 10:15

Znaci za krvnu grupu u Petrovu se ne treba biti na tašte? 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• Tea2807
    04. Studeni 2020. 10:18

Girl1234

Znaci za krvnu grupu u Petrovu se ne treba biti na tašte?

Nemorate biti nataste za nijednu pretragu osim secera u krvi, godinama sam se patila nataste ic vadit tsh dok mi nije jedna sestra rekla da to ne utjece na nalaz, jedino svaki put morate rec ako primate stalnu terapiju, jer vas oni sami nece pitat, a moze utjecati na rezultate

Girl1234
    04. Studeni 2020. 10:23

Hvalaa 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

bebolinka
    04. Studeni 2020. 10:29

Evo me cure od doktorice. A ja brala kestene pa pokupila vj u lišću 😫
    Ugl sa iglom mi je izvukla to šta je ostalo, valjda je bila samo nogica, namazala sa masti i rekla mi je da pratim ako se kroz mj dana bude crvenilo da dođem da će mi dati antibiotik ali kaže da vj nije nista

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.