Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petra982
    16. Listopad 2020. 12:17

Bubica1

Cure, imam pitanje, a i trebam savjet. Već par dana imam neki svrbež dolje, nije ništa strašno, nekog pojačanog iscjetka ili mirisa nemam, znači samo taj svrbež. Zvala sam ja doktora prije dva dana, ali ga nisam mogla dobiti pa mi je njegova sestra rekla da kupim Plymicol kremicu i da mogu čak i vaginalete uzeti. Ili Canesten. E sad, jučer i danas ja to namazala s Plymicolom i sad imam osjećaj da je još gore jer me i malo pecka. Sad sam se naravno uspaničila jer se bojim da se ne bi nešto bebici dogodilo. Ne znam koliko su te vaginalne infekcije u trudnoći opasne, i to sad u 2.tromjesečju. I ne znam koliko bi sad to dugo trebala mazati da bi bilo bolje.

Ne brini Bubice, može bit reakcija na kremu. Mene je godinama mučila Candida i mogla sam se pretplatiti na Canesten 1mj. Obično da bi bilo bolje, zna prvo biti gore. Candida nije opasna za bebu, ali ako ti učestalo dolazi, trebala bi neke stvari promjeniti od prehrane, rublja, intimnog sapuna... itd. 

Bubica1
    16. Listopad 2020. 12:32

Petra982

Bubica1

Cure, imam pitanje, a i trebam savjet. Već par dana imam neki svrbež dolje, nije ništa strašno, nekog pojačanog iscjetka ili mirisa nemam, znači samo taj svrbež. Zvala sam ja doktora prije dva dana, ali ga nisam mogla dobiti pa mi je njegova sestra rekla da kupim Plymicol kremicu i da mogu čak i vaginalete uzeti. Ili Canesten. E sad, jučer i danas ja to namazala s Plymicolom i sad imam osjećaj da je još gore jer me i malo pecka. Sad sam se naravno uspaničila jer se bojim da se ne bi nešto bebici dogodilo. Ne znam koliko su te vaginalne infekcije u trudnoći opasne, i to sad u 2.tromjesečju. I ne znam koliko bi sad to dugo trebala mazati da bi bilo bolje.

Ne brini Bubice, može bit reakcija na kremu. Mene je godinama mučila Candida i mogla sam se pretplatiti na Canesten 1mj. Obično da bi bilo bolje, zna prvo biti gore. Candida nije opasna za bebu, ali ako ti učestalo dolazi, trebala bi neke stvari promjeniti od prehrane, rublja, intimnog sapuna… itd.

Inače imam jako rijetko neke upale, ali sad se pojavila nije mi ni jasno zbog čega. Stvarno pazim jako na higijenu i nosim samo pamučno rublje. Ali sam čitala da su u trudnoći česte takve infekcije zbog hormonalnog disbalansa, pa je valjda zbog toga. Mene samo muči da se bebici ne bi šta dogodilo. Ništa, ipak ću ja zvati doktora popodne da vidimo šta on kaže. Uglavnom, hvala, malo sam sad smirenija. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Bubica1
    16. Listopad 2020. 12:33

palonkica

Bubica1

Cure, imam pitanje, a i trebam savjet. Već par dana imam neki svrbež dolje, nije ništa strašno, nekog pojačanog iscjetka ili mirisa nemam, znači samo taj svrbež. Zvala sam ja doktora prije dva dana, ali ga nisam mogla dobiti pa mi je njegova sestra rekla da kupim Plymicol kremicu i da mogu čak i vaginalete uzeti. Ili Canesten. E sad, jučer i danas ja to namazala s Plymicolom i sad imam osjećaj da je još gore jer me i malo pecka. Sad sam se naravno uspaničila jer se bojim da se ne bi nešto bebici dogodilo. Ne znam koliko su te vaginalne infekcije u trudnoći opasne, i to sad u 2.tromjesečju. I ne znam koliko bi sad to dugo trebala mazati da bi bilo bolje. Jel' netko od vas imao takav slučaj i šta su vam rekli doktori? Možda bi bilo najbolje da ga još nazovem danas pa da pitam za svaki slučaj pošto dolazi vikend, danas mi radi popod

Moj ti je savjet da nazoveš 🙂 iscjedak je normalan, ali čim svrbi onda nešzo je

Da, tako i budem, ipak ću biti mirnija. Hvala 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

bebolinka
    16. Listopad 2020. 12:37

Curee jeste razmišljale o imenima za bebu? Da li imate neke favorite 😁

Sunflower! 🌻
    16. Listopad 2020. 12:37

Joj gljivicne, ja sam u drugoj trudnoci imala doslovno svaka dva tjedna 😔 nakon sto sam na pocetku popila antibiotik zbog ureaplazme je krenulo, potrosila bih terapiju i nakon tjedan-dva ispocetka... jos se poklopilo da sam bila trudna preko ljeta pa je to valjda dodatno kompliciralo stvar. Trosila sam vaginalete, mislim da taj Canesten, kupila sveee pamucne gace i prala na 90, izbacila slatko, pila jogurte i probiotike, ma sve zivo al jednostavno nije stalo do nekih zadnjih mjesec dana trudnoce, od tada je mir 🙈 Doktor mi je rekao tada da to obicno kad se zakaci u trudnoci se zna vuci sve do poroda, nadam se da i tebi nece biti tako 😭 ali vaginalete i kreme za to su ti sigurne u trudnoci i nema straha da bi gljivicna mogla nastetiti bebi, samo je vraski dosadna za mamu 🤬

• Erika33
    16. Listopad 2020. 12:40

bebolinka

Curee jeste razmišljale o imenima za bebu? Da li imate neke favorite 😁

Ja imam Al se nitko ne slaže. Gašpar ♥️ meni prekrasno, ostali se sprdaju 🤦‍♂️

Lonmi
    16. Listopad 2020. 12:43

Jao ova korona je bas uzela maha, sad kroz zimski period ce biti svega 😱. Bas si razmisljam sta ako mi doktorica zavrsi u izolaciji ili zarazena, pa kud cemo mi sve koje jedva docekamo pregled. Nije to sala, takve stvari odgađati 🤦‍♂️

laora.
    16. Listopad 2020. 12:44

palonkica

Uh.😱…da to je stvarno teško onda. I onda ako još ideš privatno +300-400kn, ajmeeeeee ne daj Bože da trebaš češće onda, radi nekih komplikacija…užas….

Da li vas onda barem stave ranije u bolnicu, jer za tri sata se može i rodit????

One koje su pred sami porod ostave. Ali više manje se žene snalaze sa smještajem u RI do poroda. Ja ću biti kod prijateljice zadnjih 10dana sigurno. Inače je bilo poroda i na trajektu i u helikopteru. Nekada je postojalo i rodilište na otoku.

Ines
    16. Listopad 2020. 12:45

Bubica1 - svakako kontaktiraj gin jer ipak oni najbolje znaju, a i da ti budes mirnija. Sto je Petra rekla moze biti reakcija na kremu ili recimo sto je meni bio slucaj reakcija na prasak, ne znam sa cime peres ves. Ali meni se sada u trudnoci desilo da sam dobila reakciju na prasak za ves kojim godinama unazad perem, ali eto jednostavno sada je zasmetao. I to sam skuzila tako sto me nije svrbila sluznica vec koza okolo, znaci usne, cak prepone i onda sam jednom izbacila prasak i oprala samo u masini sa cistim dezinficijensom bez omeksivaca i svega i vise hvala Bogu nemam problema. Tako da probaj i to, moze biti da je i kod tebe to slucaj. 
    Bebolinka - mi smo imali izbor imena vec i dok smo planirali trudnocu, sad kad znamo spol znamo i ime..tako da mi vec spremni 👍👍🥰 

Nea 💗

bebolinka
    16. Listopad 2020. 12:50

Mi smo isto ajmo rec 99% odlučili ali me jako nervira moja mama koja se u sve miješa i cijelo vrijeme govori kako je ružno ime i da će je ona zvat po svome nešto 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
    Ne razumijem zašto ima potrebu prtljat se di joj nije mjesto i onda sam odlučila da vj vise nikome neću ni reci dok se ne rodi i onda nemoram slusat sranja 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.