Ja se bojim poroda sad, bas zato jer znam sto me ceka ahahaha
Prvi put mi je sve bilo koma, trauma doslovno, trudnoca, porod i babinje. Jos smo i beba i ja imali nekih komplikacija, dojila sam kratko. Sa drugom necu uopce,tako sam odlucila.. Bitnije mi je ovaj put ostat normalna a ne depresivna, bezvoljna.
Hahaha zato jer znas sto te ceka... pssst ne smijemo nove curke plasiti...
Da, uspostaviti dojenje nije jednostavno (kako sam ja prije prvog poroda mislila-da je to prirodno/ jednostavno), pogotovo ako si bila razdvojena od bebe zbog komplikacija-potpuno te razumijem.. vjerojatno ni ja ne bih uspjela da sam bila razdvojena od bebe. Srecom moje obje bebe su bile samnom i gutale kao lude i koliko god bolilo ili krvarilo i kad sve zvijezde pobrojis kada povuce-samo sam ih stavljala da papaju i s vremenom je sve proslo i nije vise bilo bolno..
Svaki pocetak je tezak pa tako i uspjesno dojiti nije lako u pocetku, ali zato je kasnije prejednostavno
Meni ovo treća trudnoća. S prvim sam odmah isla u bolnicu, na kraju nakon 18h rodila, bedak, mogla sam bit doma.
Al zato drugo, sve trudove doma odradila, nisam muzu ni rekla da počeli, osla u s malim, njega uspavala, i setala po sobi. Poceli u 22 navečer. Napravila 100km valjda. 😀 Došli trudovi nakon 2-3h na min... Kaze muz ajmo... Ja neeeee... Si lud... Jos cekamo.... Ja ne znam kaj je meni bilo... I muz po sveki da spava s malim, mene doslovno ugurao u auto.. Ja neee još... Buncam...trudovi nema više razmaka.... Porod počeo u autu... Vozili ko ludi, sva 4 upaljena, kroz crveno, po tračnicama, show. Dođem u bolnicu i vicem gotovo je... Glava je vani, radam.... Ona meni...gospodo prvo ctg. Ja.. Ma kakav mrtvi ctg radam.... Ona.. Joj to sve kažu. I skine mi gaće na hodniku i vidi glavu.... Panika... Pa ne tiskajte gospođo, ona meni... Na hodniku će te rodit... Ja kažem.. Nis ne radim.. Ide samo.. Hahhaha... Odvukli me u boks.. Legla i rodila... Hahha. 😀 Porod iz snova.... Dakle, doma čim duže, ne ko ja kad su trudovi već na min... Al dok su na 3-5 min.. Može. 😀
Meni ovo treća trudnoća. S prvim sam odmah isla u bolnicu, na kraju nakon 18h rodila, bedak, mogla sam bit doma.
Al zato drugo, sve trudove doma odradila, nisam muzu ni rekla da počeli, osla u s malim, njega uspavala, i setala po sobi. Poceli u 22 navečer. Napravila 100km valjda. 😀 Došli trudovi nakon 2-3h na min… Kaze muz ajmo… Ja neeeee… Si lud… Jos cekamo…. Ja ne znam kaj je meni bilo… I muz po sveki da spava s malim, mene doslovno ugurao u auto.. Ja neee još… Buncam…trudovi nema više razmaka…. Porod počeo u autu… Vozili ko ludi, sva 4 upaljena, kroz crveno, po tračnicama, show. Dođem u bolnicu i vicem gotovo je… Glava je vani, radam…. Ona meni…gospodo prvo ctg. Ja.. Ma kakav mrtvi ctg radam…. Ona.. Joj to sve kažu. I skine mi gaće na hodniku i vidi glavu…. Panika… Pa ne tiskajte gospođo, ona meni… Na hodniku će te rodit… Ja kažem.. Nis ne radim.. Ide samo.. Hahhaha… Odvukli me u boks.. Legla i rodila… Hahha. 😀 Porod iz snova…. Dakle, doma čim duže, ne ko ja kad su trudovi već na min… Al dok su na 3-5 min.. Može. 😀
O joj, svaka cast! Moja sestra se doslovno sama odvezla na porod! Krenula na pregled(zadnjih par dana je imala kao neke lagane trudove) i dosla, a njoj doktor pa ocete vi ostat rodit, vi ste se vec otvorili.. Kaze njemu sestra pa bas sam planirala danas van, ali ako moram rodit.. 😂😂😂 ugl, ona je imala tri poroda, svaki je trajao najduze dva sata, ma i manje valjda(sa trudovima i sa svim). I zavrsila bi sa po 2 sava valjda... Sta se tice poroda, kaze da bi rodila sto djece! Al sta se trudnoce tice, nikad vise... Povracala je stalno, prva tri mjeseca je svaki dan na infuzije morala ic. Ja nisam imala takve mucnine, ali se molim Bogu za takav porod!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Meni nisu nista dali za bol, uglavnom nisam.uzela ni epiduralnu ni nista nego je sve islo prirodno i nisu mi ni nudili nista zato je meni nepojmljivo kad netko kaze da je spavao izmedu trudova do tiskanja to je kod mene bilo nemoguce, nije me bolilo samo dok nije truda bilo znači u prosjeku svaku minutu je bila ogromna bol tako da nemožeš se ni opustit a kamoli zaspat. A vidim da puno cura uzme epiduralnu pa odspavaju do tiskanja ne znam kako jer ja to nisam probala očito sva bol s njom prestane ali ja nisam htjela zbog toga sto porod traje par sati i izdržiš tu bol i znas da sto vise boli to si sve bliže samom kraju a od epiduralne zna biti svašta mojoj sestri je tjedan dana bio ukočen vrat jer nije dovoljno pišala, nekog zna ful bolit kičma nakon toga tako da sam ja samoj sebi rekla da cu izdrzat kako god bez nje jer stvarno što cure kažu nakon svega kad znas sta te ceka nakon poroda nisam htjela da mi jos bude i neka posljedica od epi pa da me jos i to smeta uz sve.
.
Što se tiče dojenja ja sam ful htjela dojit i prvi i drugi put ali nažalost dojila sam samo 2 mjeseca oba puta i to uz dohrane jednostavno koliko god sam se trudila mlijeka nikako nije bilo dovoljno i sjecam se da sam bas plakala kad mi je patronazna rekla da moram uvest dohranu jer mi je konstantno padala na kilaži beba i bas sam plakala kad sam.prvi puta morala dati dohranu ali na kraju shvatis da se ne treba opterecivati s tim ako nema nema nisam mogla na to utjecati a svasta sam pokusala baš sam se namučila ali eto nažalost nije islo. I sada imam hvala bogu dvije zdrave cure i stvarno su mi rijetko bolesne a znaci dojene su samo 2 mjeseca uz dohrane. Uglavnom ja se nadam da sada nece biti tako i da cu imati mlijeka i stvarno cu se opet trudit ali necu sebe toliko opteretiti s tim jer ako ne ide ne ide moras uvest dohranu koliko god mi ne htjeli to. Tako da uglavnom treba se samo opustit i ne se živcirati kako bude bude treba sve prihvatiti normalno bez nervoze i samo polako. 🤗
Da i neznam za te lopte šetanje i tako to valjda ovisi kako u kojoj bolnici ali meni nisu dali ni da stojim ni da šetam nego sam morala ležat na boku i trpit trudove i kad je krenulo tiskanje na leđa i to je to.
.
Bajo nisam znala da mogu rezultati tako brzo doći ja čekala dva tjedna.
Bajo mislim na tebe ❤️
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Al zato drugo, sve trudove doma odradila, nisam muzu ni rekla da počeli, osla u s malim, njega uspavala, i setala po sobi. Poceli u 22 navečer. Napravila 100km valjda. 😀 Došli trudovi nakon 2-3h na min… Kaze muz ajmo… Ja neeeee… Si lud… Jos cekamo…. Ja ne znam kaj je meni bilo… I muz po sveki da spava s malim, mene doslovno ugurao u auto.. Ja neee još… Buncam…trudovi nema više razmaka…. Porod počeo u autu… Vozili ko ludi, sva 4 upaljena, kroz crveno, po tračnicama, show. Dođem u bolnicu i vicem gotovo je… Glava je vani, radam…. Ona meni…gospodo prvo ctg. Ja.. Ma kakav mrtvi ctg radam…. Ona.. Joj to sve kažu. I skine mi gaće na hodniku i vidi glavu…. Panika… Pa ne tiskajte gospođo, ona meni… Na hodniku će te rodit… Ja kažem.. Nis ne radim.. Ide samo.. Hahhaha… Odvukli me u boks.. Legla i rodila… Hahha. 😀 Porod iz snova…. Dakle, doma čim duže, ne ko ja kad su trudovi već na min… Al dok su na 3-5 min.. Može. 😀
Ovo je top 🤣🤣🤣
Sto se tiče epiduralne, ja sam stalno razmišljala bi ili nebi i na kraju odlučila da nebi iz razloga sto prijateljica mi je rodila u 5 mj. Prva trudnoća, uzela je epiduralnu i sva bol joj je nestala, i kad su trudovi dolazili ona nije imala nagon za tiskati i nije znala jako tiskat jer nije ništa osjećala da bi se beba na kraju zaglavila i ostala bez kisika, dr joj je gurala trbuh a oni bebu vakumom izvadili i bebu kad su izvadili je bila “beživotna” i onda su je reanimirali i došla je do kisika. Beba je sad super i sve al Ugl ona je skoro umrla tad od straha i rekla je nikaddd epiduralnu i odlučila sam da neću, trpit ću šta god za moju bebonkuu
Ovo je samo jedan los primjer, ima ih 100 super ali nmvz odlučila sam sve prirodno 😁
Pa zato kazem to je u biti od osobe do osobe hoce ili nece ali i mene strah te epiduralne i ako sam izdrzala dva puta valjda cu i treci hehe. Ma to cure za čas prođe. A kao što i cure kažeu da se nemože to izdržat nebi isle na drugo treće peto 🤣🤣🤣
Ali isto sad cu biti pametnija i isto probat ukoliko to bude moguce naravno tek na 3min trudova krenut a ne ko prvi put na 6 min jer te odmah legnu na onaj krevet nema mrdanja a svejedno ima jos vremena. Ja dosla u bolnicu bili na 5 min trudovi i rodila nakon 4h. Znači ima vremena. A drugi porod nemogu uspoređivati jer je bila indukcija.
Ja sam imala dug i težak prvi porod, bolje rečeno nisam znala disati trudove nego sam se derala i tako mi se trošila snaga,ali zanimljivo drugi put kad sam bila trudna nije me nista bilo strah,možda se malo i zaboravi, bika je razlika 3god i ugl ja naučila na tečaju pravilno disati, porod je bio bas lijep ,školski uz pravilno disanje treba trud izgurati, treći porod nakon dvije god jako sličan ovom prethodnom, a četvrti opet nakon nepune dvije g bio carski. Beba bila poprečno položena a već 41. tj presisala..porod savršen zaspes-probudis se,aaaaaaliii poslije komaaa od oporavka...boli rez užas...radije istrpiti par sat trudova nego danima ne moći se ustati normalno a još uz to imati bebu...iiii nakon 5 godina opet prirodno. Nije me nimalo bilo strah samo sam čekala da krene prirodno, malo nervoza bude pred kraj kad prođe termin,al dobro. E SAD ovaj mi se porod trudovi nikako nisu ustaljivali,nego par ih bude na pet min pa nista sat vremena pa dva tri na dvije min...ono doslovno ne znaš ko tu koga😂🤣ali su imali intezitet i znala sam da su pravi...ugl...neprospavana noć a trudovi nikako da krenu normalno...dok se sve to ustalilo ja rodila tek u pet IPO popOdne. Ovaj mi se porod tako urezao i valjda mi je još sve Svježe u sjećanju i SAD ne bas drži neka nelagoda znajući kroz sto sve moram proći....
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji