Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emmie
    01. Veljača 2021. 16:35

NevaEva , nama to ništa nisu objasnili. Samo nam rekli imate povišen šećer, dali nam aparatiće i naučili nas da mjerimo šećer. Ti podatci iz aparatića idu njima pravo u bolnicu (imamo neki app za to). Poslije toga nam uvode ultrazvuk svaka 2-4  tjedna da vide kako beba raste i provjeravaju tlak, mokraću itd. Ali nikada nismo pričali o prehrani koliko smo trebali. U mom slučaju gdje mi je šećer 9.2 poslije 100g graha, prepuštena sam sama sebi. 🤷🏻‍♀️

01. Veljača 2021. 16:50

Emmie

NevaEva , nama to ništa nisu objasnili. Samo nam rekli imate povišen šećer, dali nam aparatiće i naučili nas da mjerimo šećer. Ti podatci iz aparatića idu njima pravo u bolnicu (imamo neki app za to). Poslije toga nam uvode ultrazvuk svaka 2-4 tjedna da vide kako beba raste i provjeravaju tlak, mokraću itd. Ali nikada nismo pričali o prehrani koliko smo trebali. U mom slučaju gdje mi je šećer 9.2 poslije 100g graha, prepuštena sam sama sebi. 🤷🏻‍♀️

Ti imas bas ekstremnu situaciju.. 😔 
    Ja nisam sa secerom imala problema nego s masnocom u krvi, s tim da ja nisam imala simptome nego smo slucajno otkrili. Terapija je bila vise aktivnosti, ova prehrana o kojoj pisem i reducirat stres. Ja sam tad radila 2 vrlo zahtjevna posla i redukcija stresa nije bila opcija 😂 pa sam isla na dijetu.

• ružica
    01. Veljača 2021. 16:51

Lonmi, meni je dr rekla ak se do 32 tjedna ne okrene šanse postaju sve manje. Kod mene se u 32 tjednu okrenuo na zadak, sad ulazim u 35 i još je tako. Može li kod mene išta jednostavno!🤦🏻‍♂️

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Emmie
    01. Veljača 2021. 17:03

Okretanje bebe izvana - netko je pitao za ovo. To su mi radili u prvoj trudnoći, doktor i sestra sa pomoću ultrazvuka. Bilo je jako neugodno,  i nije uspjelo (50% slučajeva je uspješno). Procedura je kažu sigurna, sa malim mogućnostima nekih komplikacija ali ja to radije ne bih.

Petra982
    01. Veljača 2021. 17:03

Emmie, ti živiš u zemlji gdje su očito osvjestili da se šećer regulira lchf prehranom. Bila si spomenula da malo vlakana unosiš i tu postoji rješenje unosom zelenog lisnatog povrća koje sadrži malo uh. Masnoće treba jesti zdrave, maslinovo ulje, orašidi, 🥑. Postoji dobar i loš kolesterol. Sve kupovno je nezdravo, teži se jednostavnosti hrane i njene pripreme, tako da zaboravite zvijezda majonezu, al možete ju napraviti same.
    Em smanjuje šećer, em regulira tjelesnu težinu. Naravno nisu svi podobni za to.
    Ne propagiram LCHF kao životnu prehranu jer sam preveliki gurman i težim raznolikosti, al žene koje imate problema sa šećerom, škicnite malo blog od Anite Šupe, Istine i laži o hrani. U principu je jako jednostavno i mislim da bi vam moglo pomoći. 

Emmie
    01. Veljača 2021. 17:23

Petra982, hvala ti na odgovoru. Možda su si u pravu za UK, možda oni imaju drugačiji pogled na to sve. A to za zelen si sigurno u pravu, dok sam bila vrijednija i jela više zeleni sve je bilo u redu. Bila sam se ulijenila, ali sada imam više vremena da posvetim tome.
    Ja znam da je LCHF dijeta dobra za mene i bez trudnoće jer imam neku vrstu PCOS-a unatoč redovnoj ovulaciji/menstruaciji. Kada jedem hranu visoku u UH, napušem se kao balon od vode. Ali ja sam, kao i ti, veliki gurman i hrana je nešto u čemu stvarno uživam, pa nemam dovoljno motivacije da se stalno držim LCHF dijete. Sada moram i trudim se. Uspjela sam bez insulina i bebica je normalne veličine,  što mi je bilo najvažnije.
    .
    NevaEva, hvala za objašnjenje, nadam se da je kolesterol pod kontrolom🙂

• EmEn9
    01. Veljača 2021. 17:52

Emmie i NevaEva hvala na pojašnjenu , u biti mislim da kužim ti Emmie nisi morala kalorije brojat nego paziš na namirnice koje dižu šećer razumijem. Jer u biti ja kad sam pojela i trokutić tvrdog sira kad sam vidjela koliko sam kalorija pojela odustala i od sira 🤣🤣 da kad ne trebas brojat kalorije onda je ok kikiriki maslac, sir i to. Kao i integralna pašta i riža, a meni to sve previše kalorija ima. Tako da pazim na to ali razmišljam da si sad kupim te integralne dvopeke i kikiriki maslac pa samo jedan da pojedem svako toliko malo za gušt jer si me sad ful namamila s tim Emmie a inače to nikad nebi ni jela ni pogledala 🤣🤣🤣 Dobro da vas imam tu u grupi kad se kuzite u to da mi pojasnite. Hvala 🥰😍🤩😘

• EmEn9
    01. Veljača 2021. 18:00

E sad vidim da ne spominjete integralni dvopek nego krekere, aime meni dok sad nađem koje smijem koje imaju najmanje ugljikohidrata i šećera dok pročitam bit ću u dućanu sat vremena. Imate možda sliku da ne tražim i ne čitam nego da po slici pronađem 🤣🤣🤣 Da mi bude lakše, lijena sam 🤣🤣
    .
    E Petra a gin mi je isto rekla kao da mogu u mafine ili kruščiće ubaciti bilo koje kao LCHF brašno a kad ti to već kužiš koje je to brašno ok a da ne preuzme miris i okus jer je to sve novo meni koma kao i onaj kruh od heljde ubila me ta biljka, to nemogu  🤣🤣

Bubica1
    01. Veljača 2021. 18:05

Curke, gdje nam je Ines? Ines, jaaaaviii se! 😊
    AnaAn, MissGraz, kako je, cimerice pod kontrolom? 😁

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Ines
    01. Veljača 2021. 18:06

Caos curke, evo da se javim da ne mislite da je nesto bilo. Nije bilo guzve hvala Bogu, pa sam brzo i bila gotova. Imala sam danas samo ctg i pregled bez uzv-a, tako da nazalost ne znam koliko je moja cura dobila u tj dana na kilazi, ali dobro ionako je to manje bitno. Glavno da je sve okej sa mnom i na ctg-u, trudova nema. Opet u petak na ctg samo. Tako da eto sve u svemu za sat vremena bila gotova 🥰

Ninach nadam se da ce brzo ozdraviti, mogu mislit kako ti je 🤔 

Cure u bolnici drzite se 🤞😘

Netko je pitao u cemu ce beba izaci van, ja sam skombinirala 2 kombinacije, pa sta sestrama bude prvo palo pod ruku nek to i obuku. Imam i plisano odjelce tanje pa cemo vidjet ovisno o vremenu vani i naravno dekica jos ide za u autu 
    https://ibb.co/Lt8tZxt
    https://ibb.co/KGm4Rz0
    A sto se tice dekica ja sam uzela isto jednu u Pepcu i jendna mi je iz Babylanda i preemekana je, al je super kvalitetna.

Kety, AnaAn super na urednim nalazima 👍🥰

EmEn i Ridja aaa vidi trbuscica, divne ste 🙈🤰💗

NevaEva skraceni cervix se ne moze povecati, terapija moze djelovati da ostane na trenutnom stanju i zadrzi ga pod kontrolom, ali i ne mora, ubiti terapija se daje zbog kontrakcija da se one ne pojavljuju i ne pojavaju jer se samim time i cervix skracuje i otvara..kao sto je kod mene slucaj. A kolostrum nema nikakve veze sa otvaranjem, jer eto ja sam se pocela otvarat od 34tj, a kolostruma nemam ni u tragovima 🤷‍♀️ usput otvaranje ne mozes skuzit, bar ja nisam po nicemu mogla skuzit. Jer kontrakcije sam imala skroz lagane bh koje su i normalne u tom periodu. 

Nea 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.