Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emmie
    01. Veljača 2021. 14:43

Bubice, ne brini, ima mnogo vrsta hrane koje mnogo ne podižu šećer. Kad vidiš koliko ti nešto podiže šećer ili ne podiže, imat ćeš bolju ideju kako se hraniti. 💗🌷

Emmie
    01. Veljača 2021. 14:47

Petra982 divna je jesti, ali ja ne mogu pronaći nešpricani peršun nigdje pa sam odustala od nje za sada.

Bubica1
    01. Veljača 2021. 14:49

Emmie

Bubice to zvuči zdravo, ali da ja to pojedem šećer bi mi išao u nebesa što od pahuljica, što od mlijeka, a najviše od banane. Ali svi smo drugačiji naravno, pa pokušaj svakako i izmjeri šećer. Možeš isto pokušati sa pola banane i možda posuti izrezanih ili čak mljevenih badema po vrhu pahuljica zbog zdravlja , ali i zbog masti u bademima koja pomaže da upije sav taj šećer.
    Ako ne bude išlo, izbaci bananu pa pokušaj ponovo.

Pokušat ću onda samo s pahuljicama pa ćemo vidjeti. Znam da sad gnjavim, ali šta recimo jedeš za neki međuobrok? Jer mi se čini da si jadna na takvoj prehrani stalno gladna. Bar bi ja bila. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• granny
    01. Veljača 2021. 15:04

Meni su zobene ok opcija za doručak, ali ne za večeru. I nikako s bananom, tak mi ode šećer u nebo. Jedem ih skuhane na vodi s malo posnog sira umijesanog da budu kremastije, narezanom zelenom jabukom ili nekim drugim voćem i eventualno kockicom čokolade za kuhanje kad mi se baš slatko jako jede. 😁

Emmie
    01. Veljača 2021. 15:16

Bubice, rijetko sam gladna (nekada zaboravim jesti jer ne mi se ne dešava da se šećer naglo uzdiže i pada, uzrokujući glad)  samo sam puno željna svega i svačega što sam jela prije. Samo ti pitaj, zadovoljstvo mi je podjeliti neko iskustvo ako mogu🙂.
    .
    Za međuobrok sam jela kuhana jaja sa majonezom, razne (dozvoljene) vrste sira, pistaćije, integralne krakere sa maslacem od kikirikija, ili čak maslac od kikirikija onako iz tegle, avokado sa sojinim umakom, argetu sa tim istim krakerima, razne salate itd, možeš pojesti neki jogurt sa recimo malo jagoda ili kupina. Izbjegavaj ili kontroliši slađe voće kao što su banane, mango, ananas itd. Ako možeš tolerisati kruh (čak i jednu krišku), onda imaš puno više izbora nego što sam ja imala. Nadam se da je tako🌼.
    Znam da ovo nije idealna prehrana, ali nije mi podigla šećer, nisam bila gladna, izmršala sam, a beba super napreduje. 
    Ovo su samo ideje za međuobroke, za doručak, ručak o večere imam više ideja😆.

Emmie
    01. Veljača 2021. 15:20

Granny, super si to ti sebi posložila! Ja sam imala najviše problema ujutro jer mi je šećer natašte znao biti 6.2 bez obzira na to šta sam jela. Odkako sam prešla 36tt, šećer ujutro mi je normalan (4.3) i bez lijeka. 

Bubica1
    01. Veljača 2021. 15:38

Super cure, hvala vam na savjetima. 😊👌 Trebala bi si možda nabaviti taj aparatić (to samo danas imam njihovog) iako mislim da ipak ne moram to tako strogo jer su mi rekli da je bitno do 1800 kcal dnevno. Evo sad 1 sat nakon ručka mi je bio 6.2. To bi onda valjda bilo OK. A moram priznati da se do sad nisam baš strogo držala dijete, priuštila bi si tu i tamo i koju čokoladicu ili krafnu ili komad torte, ali naravno ništa pretjerano. Nadam se da nije to ništa strašno jer mi je jutarnji šećer uvijek super. 🤷 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Emmie
    01. Veljača 2021. 15:43

6.2 je super Bubice! Možeš ti to! 

• EmEn9
    01. Veljača 2021. 15:47

Lonmi - nemoj se sekirati jer ima još vremena za okret. Meni je beba bila popreko do 28 tjedna i tad se okrenuo na zadak i još doktorica prokomentirala kao ajoj on je već velik i pitanje dal će se okrenut, i na kraju u 32 tjednu se okrenuo glavom dole i sad tako stoji. Tako da imas vremena. 😉
    .
    Petra - može čekam tvoju slikicu 😉 super je ovako kad možemo pomoć jedna drugoj. Ja ti se isto užasavam tog carskog a neznam ni sama zašto ali nakon 2 vaginalna poroda zbilja bi voljela da i treći bude takav, ne volim nove stvari🤔🤭 
    .
    Emmie - sad si me malo začudila, nisam znala da se na tim zdravim prehranama smije maslac od kikirikija kao ni majoneza a bome ni integralni dvopek?? Šta se to stvarno može? Ja kad sam jednom slikala majonezu čisto bezveze samo da vidim ono pokazalo mi je da ima ful puno kalorija isto kao i integralni tost a mogu mislit onda koliko samo kalorija ima maslac od kikirikija i  onda nisam to ni jela odmah sam odustala činilo mi se ako to pojedem necu moc vise ništa jest kad sam ograničena na 1800 kalorija. Salata izgleda super hvala na ideji.
    .
    Moj mozak uzas neznam tko je sad pitao ali ja ti nebi preporučila dok mjeriš šećer da jedes ni jabuke ni banane ni voće jer moj tata ima šećer i jabuka mu ful diže šećer. Znači kad mu dolazi slabo kad mu padne šećer znamo samo da mu moramo brzo dat jabuku da pojede da mu bude bolje. Znači bolje nemoj voće.

• julesica
    01. Veljača 2021. 15:48

Hvala na info na Pulu, i ja planiram tamo roditi 😊
    Ja baš danas jela tu mješavinu s bulgurom, ubacila piletinu na kockice i salatu s tim 😋
    Kad malo bolje čovjek obrazi pažnju na količinu šećera u svemu što konzumiramo, ajme koma 🙄 prije sam pazila na prehranu, pa sam svjesna toga bila, ali nekako s vremenom zaboravila, s obzirom da mi šećer nije previsok za sada samo izbjegavam slatko i trudim se jesti često i manje. 
    Guglam i skupljam ideje što jesti, da zadovoljim savjete doktora, bebu i svoje nepce 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.