Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica13
    27. Siječanj 2021. 21:11

MissGraz

Lavica13

Girl sretan rođendan! 🎉🎉
    .
    AnaAn - držim fige da bude sve ok. Bolje da si tamo pod kontrolom bar neko vrijeme, i ti ćeš bit smirenija. 🥰
    .
    Evo ja danas točno 32.tjedan i prijavljujem flekicu na potkosulji.. Mljekeco krenulo 😁
    Cure koje ste 31.,32. i 33. tjedan da li vas bole prepone? Ja jedva hodam dok se ustanem, i onda je malo bolje kad se rashodam.. Kao baba sam od 100 god dok krenem 🤣

Mene bole prepone i opcenito "dama" dole kao da sam se udarila u nju, kao da mi je tu neka modrica pa je osjetljivo, ne znam kako objasnit… 🤭 mislim da je sve to od sve veceg pritiska, tezine koja ide prema dolje u ovim tjednima pred kraj…

Haha..super, znači sljedeće na redu je bol u "dami". Dobro da nas ima u različitim tjednima pa dobijemo informaciju iz prve ruke za sve što nas čeka 🤣 stvarno je super ovaj forum ❤️

Ines
    27. Siječanj 2021. 21:17

anaAn

https://ibb.co/rHBSYYL
    Evo mame da vidite macana koji ce vam kcerke bariti kad bude veliki 😆😂
    Lonmi - ne razmisljaj o bakterijama. Kao sto je NevaEva rekla postoji puno faktora, danas je jedan od faktora ginekologica spomenula i stres od potresa.
    Naravno, da period koji sam prozivjela potrese nije bas najugodniji osjecaj.
    Zato cu lezatk maksimalno, paziti se koliko mogu. U bolnici neka naprave sve sto treba da se sve iskljuci sto se moze iskljuciti. Samo neka bebac bude dobro 😍💜
    Pazite se cure, neka vam doktori mjere taj cerviks, jer meni je dr danas napomenula da i dalje neki lijecnici to ne mjere. Eto, opet razliciti stavovi.
    Bas sam bila sretna danas, svi nalazi super, jos me dr pohvalila jer nisam ni kilu dobila, a ono hladan tus.
    Ok, isplakala sam se muzu. Bit ce to sve ok, uz Bozju pomoc 🙂

A beban preslatki 🥰🥰 ma bit ce to sve okej 👍

Nea 💗

Bubica1
    27. Siječanj 2021. 21:20

Večer cure moje! Jučer i danas mi naporan dan pa nikako da se stignem javiti, jedva sam i sve pohvatala. 
    AnaAn, baš mi je žao da te to zadesilo, ali kao što cure kažu, bolje da oni sve pogledaju pa da znaš na čemu si. Vjerujem da će biti sve OK i da ćeš uskoro biti natrag doma. 😊🙏
    A sad da nadoknadim sve pročitano. 😊
    Čekanje kod doktora - ja ne čekam uopće, kad sam naručena odmah i dođem na red jer sad zbog korone ni nije dopušteno ući u Dom zdravlja pa sestra dođe po mene.
    Pravo prednosti - netko je pitao za čekanje u redu. Nemojte se ustručavati ići preko reda, bez obzira na tuđe poglede i negodovanja. I ja sam ponekad prepristojna pa si mislim lakše je meni stajat nego nekom starijem, ali kako vrijeme odmiče, to baš više i nije lako. Uostalom, zato i postoji to pravilo prednosti i po meni ga bez srama treba prihvatiti. Jer se rijetko tko uopće udostoji propustiti trudnicu. Evo ja sam to samo jedan jedini put doživjela od kad sam trudna. Tako da, samo navalite na početak reda. 😉
    Ines, slažem se s tobom glede otvaranja nove grupe nakon što dobijemo svoje beboline. Sviđa mi se naša grupa, dijeljenje iskustava i pružanje podrške i jako bi mi to falilo. Samo trebamo smisliti ime novoj grupi. 😊
    Svim curama koje ste bile na pregledima, čestitke uz želju da i dalje bude sve super i da bebice rastu i napreduju. 😊🙏❤️

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Bubica1
    27. Siječanj 2021. 21:39

NevaEva, jel' ti prestala ona bol, tj. zatezanje? Meni je bilo tako jedan dan, ništa strašno, ali baš nekako ful napet trbuh i stalno lagana bol tj. više neki pritisak oko pupka. Hvala Bogu, drugi dan prestalo i više se nije ponavljalo. 😊
    Ružice, drago mi je da si doma i držim fige da ste čim dulje 2u1, bit će to sve OK. 🤞😊
    Girl, sretan ti rođendan, želim ti od ❤️ sve naj, naj! 🎂🥂😊
    Komentari drugih trudnica - i mene živciraju i stvarno mi nije jasno zašto je nekome gušt pričati samo ono negativno i plašiti ostale. Svaka trudnica ima drugačiju trudnoću, drugačije tolerira bol ili hormone, drugačije doživljava cijelu trudnoću i ima drugačije iskustvo od ostalih. Prema tome, čemu potreba za tim, ne kužim... I ja se trudim to ignorirati, ali neki put ne možeš izbjeći. Nisu tu samo trudnice nego i drugi ljudi u pitanju, evo baš mi danas neka žena počela pričati o nekoj trudnici kojoj se nešto ružno dogodilo (da vam sad ne pričam), a ja ju gledam i ne vjerujem. Zar zbilja? 
    Lavice, i mene sve boli kad ustanem, imam osjećaj da će mi se dolje sve raspasti. 🤣 Ali sve je to normalno, i bit će sve gore kako tjedni prolaze zbog pritiska bebice. 
    Dosada - šta je to? Meni ne može nikako bit dosadno, vrijeme mi leeeetiii. Još uvijek radim pa kad dođem s posla skuham pa se najedem pa operem suđe pa pospremim šta trebam pa malo odmorim i onda već moram ići nešto obavljati ili kupovati i sl. Na kraju dana mi nije jasno kud je dan proletio. Uf, šta bi sve dala da se mogu dosađivati kao većina vas. 😉 Ali to je tako, da sam doma, htjela bi na posao, a sad kad radim, htjela bi biti doma. Mi žene nikad zadovoljne. 🤣

👩 37 - AMH 13

Lonmi
    27. Siječanj 2021. 21:40

anaAn

Lonmi - ne razmisljaj o bakterijama. Kao sto je NevaEva rekla postoji puno faktora, danas je jedan od faktora ginekologica spomenula i stres od potresa.
    Zato cu lezatk maksimalno, paziti se koliko mogu. U bolnici neka naprave sve sto treba da se sve iskljuci sto se moze iskljuciti. Samo neka bebac bude dobro 😍💜
    Pazite se cure, neka vam doktori mjere taj cerviks, jer meni je dr danas napomenula da i dalje neki lijecnici to ne mjere. Eto, opet razliciti stavovi.
    Bas sam bila sretna danas, svi nalazi super, jos me dr pohvalila jer nisam ni kilu dobila, a ono hladan tus.

Ma ne razmisljam, samo me zanimalo sto moze biti uzrok. 
    Bude to sve dobro, razumijem te i ja bi plakala 😔❤️
    NevaEva takav pritisak ti je meni jako cesto, ali ja znam da je nisko i sve skupa pritisce i ne mogu si pomoci, cut cu sta ce rec u utorak.
    I slazem se treba to sve drzati pod kontrolom i provjeravati 😊

Petra982
    27. Siječanj 2021. 21:45

Pravi je to slatki macan, anaAn! 😍 Neće on nigdje prijevremeno! 
    Što se tiče bolova u gospođi i oko nje, to sam imala pol drugog tromjesečja i cijelo treće u prvoj trudnoći, sada kad je to ipak "razrađeno" nema nikakvih bolova. Pred desetak dana sam imala pritisak dole, al sad je prošlo i nikakvih fizičkih tegoba, samo me hormoni tuku otkad sam se probudila. Svekar je skoro dobio po glavi jer je u šali rekao da izgledam kao baba ( aludirajući na svoju ženu koja ima trbuha) i kako sam debela. To mu je glavna fora u svakoj mojoj trudnoći i svaki put mi to servira kad nisam od volje 🙄 Srećom pa ga je muž oprao na diskretan način. 
    NevaEva, ove neke izjave s tečaja su mi na istom rangu kao i briga za bebu što se tiče spavanja i mjenjanja pelena. Primjer, s prvim sam se otvorila 4cm doma, na pregledu na dan termina me poslali u predrađaonu, tamo cijeli dan ništa, na odjelu iduća dva dana ništa i opet doma 2 dana ništa. Tek na dogovoreni inducirani nakon probijanja vodenjaka i dripa, sam se otvorila do kraja u 3h. Trudove koji su doveli do 4cm doma nisam niti osjetila. Pamtim blage menstrualne bolove. To 1cm/h je možda 1 ženi od 1000. Neka će to rapidno napraviti, a neku će šarafati trudovi 24h

• ružica
    27. Siječanj 2021. 21:47

Cure, prije svega hvala vam na dobrom željama.
    Nadalje, želim reći da sam imala užasan strah od hospitalizacije. Nemojte se bojati toga. Imate svoj cilj a to je iznijeti trudnoću do kraja. Tamo ste pod stalnim nadzorom. Ako imate ok cimericu na konju ste. Prehrana je ok. Ništa presuper ali daleko od nejestivog. Uvijek vam vaši mogu donijeti što god treba.
    U bolnici uvijek gledaju radi manjka slobodnih kreveta one koji mogu kući poslati na kućno mirovanje.
    Sve to prođe, ništa se ne brinite...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Bubica1
    27. Siječanj 2021. 21:48

AnaAn, ma vidi ti frajera, bit će on srcolomac! 😊😍
    Tečaj - i ja se prijavila na taj tečaj od Doma zdravlja Centar i baš mi bio zanimljiv, puno korisnih savjeta čula i nešto novo naučila. Onaj Rodin je mlaka voda prema ovom. Sutra su teme dojenje i novorođenčad i baš se veselim novim informacijama, nama prvorotkinjama to puno znači. 😊
    Cure, u kojem se tjednu bebica polako počinje spuštati dolje? Moj trbuh je još dosta visoko pa me zanima kad to kreće, jel baš tamo tjedan dva pred porod ili krene ranije?

👩 37 - AMH 13

Ruska1986
    27. Siječanj 2021. 21:53

anaAn

Slazem se za to mjerenje cerviksa, bas iz primjera ove svoje frendice. Ona je dan prije bila kod svoje doktorice i ova joj radila uvz preko trbuha i bilo sve ok. Provjerila ju prstima dal je zatvorena, sto i je bila. Njoj nesto nije dalo mira i narucila se drugi dan privatno. Drugi il treci, vise nisam sigurna. Tamo su joj radili uvz preko trbuha i vaginalni uvz i vidjeli da je cerviks svega 16 mm. Kako je meni moj dr objasnio: moze se prstima vidjeti dal smo otvorene ili ne, ali samo sa uvzom se moze vidjeti koliki je cerviks. Meni od 16 tt svaki put rqde i vaginalni i preko trbuha. Tako da je njoj to spasilo njenu bebu jer da nije isla na taj privatni pregled, ne bi ni znala da mora strogo mirovat. Mislim da bi bilo ok da to mjerenje naprave bar 3 puta tokom trudnoce, da se vidi stanje 🤷🏻‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Lavica13
    27. Siječanj 2021. 21:53

Hvala na komentarima Bubica, Ines, EmEn9 i MissGraz. Mislila sam da će trajat par dana pa kad se smiri da ću krenut prat i peglat robicu, ali očito nema smisla. Bolje da krenem čim prije s tim, laganini, svaki dan pomalo jer mi vjerojatno bude teže kasnije. 
    Ines probat ću i ja skupit noge kad se dižem pa mi valjda bude lakše, hvala na savjetu. Kao što kažeš, najgore je kad duže vremena ležiš pa dok se digneš i sve se to razgiba..baš ajme majko 🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.