Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    26. Siječanj 2021. 10:45

kety992

Wooow palonkica, 6 dečkiju!! Bas bi mi bilo drago da vam stigne jedna princeza, koliko bi ona zastitnika imala 😍😍☺️🤗 I mene zanima za ime 🤗
    .
    Gin - ja idem preko soc. i jako sam zadovoljna s njom, starija doktorica, ne radi uzv svaki puta, ali mi to ni ne smeta obzirom da je nježna, pregleda je li "sve na mjestu" ručno da ni ne osjetim onaj metal u sebi. Strpljiva je jako i posveti se za što god treba. Inace cekam oko 20 min-pol sata. Prije kad nisam bila trudna i nije bilo korone se cekalo i duze, znala sam po sat-sat i pol. Isto puno pacijentica, ali ona makar to sve laganini, nista na brzinu ne pregledava.
    .
    Ja danas u 5:30 naravno, ne spava mi se, pa ajde idem malo citat o dripu jer me toga nekako najvise strah obzirom da vecina kaze da su trudovi puno intenzivniji. Imate li vi iskustva s tim?
    Moja mama ima ok iskustvo, dosla je, malo su ubrzali i za 3-4 sata je sve bilo gotovo. A neke se znaju patiti i po 12 sati… I mislite li da je jos uvijek praksa dati drip ili ipak malo razmisle kome ce to priuštiti?
    Ja cu, u slucaju da mi ga ponude odmah, prije nego vidim kako sve napreduje, odbiti. Nema mi smisla ubrzavati nešto sto jedva da je krenulo i ako nema komplikacija… A naravno, ako bude postojao razlog prihvacam sve za bebu! Evo, s tim sam bas na 100 cuda 🙄🙄
    .
    Pocela sam se bas znojit 🤣 onako, nije mi toplo, ali se znojim. Tijelo luduje. I beba luduje, stalno se mice. Danas nam pocinje tecaj u Ri pa javim dojmove 🤗
    .
    Što danas papamo? 🥗🍲🍰

Sto se tice dripa…to stvarno ovisi o toku poroda, koliko su trudovi jaki i koliko dugo traju…u mom slucaju 1.porod…drip sam dobila kad sam bila otvorena 10cm a beba se nije spustala..moji trudovi su trajali po 20sek i to nije bilo dovoljno da ju pogura….2.porod dosla 7cm otvorena,u box usla sa 9 i tad probusili vodenjak i pristekali drip…isto su moji trudovi bili kratki i nije imalo smisla da se patim 3h dodatnih a ovak sam zavrsila za 20ak min 😊 nisam protiv dripa kad se bas mora..al radije nek tijelo odradi svoje uz busenje vodenjaka pa ako bas ne ide onda poduzet te mjere….i naravno pitali su me dal se slazem da malo ubrzamo oba puta…boli vraški al eto nisam bila dugo pa mi nije u losem sjecanju.

Super, da bar i kod nas ostalih bude tak. 🤗
    Ja sam cula da to jako boli i znaju davati satima pa se nisam jos usudila guglat. 😅 Sad ni necu, ovo mi je dosta info.
    Hvalaaaa 🤩

26. Siječanj 2021. 10:53

Jagodica, taj magnezij sam i ja uzela. Nocas sam zaspala nakon silnih pis pauza ali nekak mislim da bi i bez magnezija jer je vec umor bio dosta izrazen od prijasnjih noci.
    -  Isla sam gledat u vitamine, tam je po tableti jos 75mg magnezija. Ne znam na sta bi trebao djelovat kad nemam nista od tegoba, imala sam jednom grc u nozi prije jedno mjesec dana, imala sam ih cesce prije trudnoce 😅 Iskreno, nisam bas pobornik svih tih preparata i svega, vitamine pijem jer su svi rekli da to sad bas svi piju i jer nisam bila bolesna od kad san trudna pa rekoh mozda djeluju. Ali svaki dan pojedem jabuku, minimalno 1 bananu i ne znam jel se broji voce na kolacima? 😂😂😂 Mogla bi jesti vise povrca ali od svega kaj volim me pece zgaravica.. 
    Imala sam par puta zastoj sto se probave tice pa popijem svaki dan cca 2dcl donata, gasi zgaravicu (meni) i opet ima magnezija i tam, na 2 dcl ti je 200mg Mg! 

zabica
    26. Siječanj 2021. 10:56

Drip-u prvom porodu, 42.tt, inducirani, na hladno (bez ikakvih trudova) mi probusili vodenjak, nisu nista pitali jel hocu ili necu drip nego me odmah prikljucili na njega. Dripala 6 sati, otvorila se nisam, zavrsila na hitnom carskom. Kad su mi rekli da idem na carski-sunce me obasjalo..eto tako mi je bilo na dripu. Moje misljenje je da on moze pomoci ako su trudovi vec u tijeku i ako se zena otvara, a u suprotnom su samo patnja-barem je tako meni bilo..

26. Siječanj 2021. 10:57

Uglavnom od 2dcl dnevno meni probava radi kao i prije. Tih par puta je bilo neugodno na wcu pa sam se odlucila za preventivnu donat terapiju i meni funkcionira. Uz to popije 2.5-3l ciste vode i 3u1 kavu dnevno. 
    .
    Ines, Miss, Emmie, vi ste nam pred porod! Wow! 🎈🎉🎊 i sve curke, jel tako? 🤱🤱🤱💗💗💗

kety992
    26. Siječanj 2021. 10:58

Heheh...da,nema smisla guglat...svaka je žena za sebe...neke jace boli neke manje...neke dobe prije neke kasnije...ja sam uvijek prvo opcija setnja cim duze...pa busi vodenjak...i onda ove malo jace mjere...držim  🤞🤞 i vama i sebi opet da bude cim brze i cim bezbolnije 😊🙈

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

26. Siječanj 2021. 10:59

zabica

Drip-u prvom porodu, 42.tt, inducirani, na hladno (bez ikakvih trudova) mi probusili vodenjak, nisu nista pitali jel hocu ili necu drip nego me odmah prikljucili na njega. Dripala 6 sati, otvorila se nisam, zavrsila na hitnom carskom. Kad su mi rekli da idem na carski-sunce me obasjalo..eto tako mi je bilo na dripu. Moje misljenje je da on moze pomoci ako su trudovi vec u tijeku i ako se zena otvara, a u suprotnom su samo patnja-barem je tako meni bilo..

Uf, hvala na iskustvu, zvuci bolno.. Koliko ti je trajao oporavak od carskog? 

Jagodica125
    26. Siječanj 2021. 11:13

Ja se bas veselim sutra na pocetak trudnickog tecaja 🤗 veselim se napokon u cijelosti odslusati tecaj i slazem se sa NevomEvom mene isto vise plasi "ne znati" nego "znati". Nemam problema slusati o brijanju, klistiru, kakanju pri izgonu, stagod. Bas kak je netko napisao - njima u bolnici je to normalno, nije moj klisitir niti prvi niti zadnji, ista stvar kod bilo cega drugoga. Znate onu izreku "nista mi ljudsko nije strano", sve dok se radi za dobrobit moga djeteta i mene, ne mijesam se u struku. Zelim suradivati i informirati se, a ne traumatizirana uci u box, radaonu. 1001 trudnica - 1001 iskustvo 🤷‍♀️
    .
    A lijepo je i Nikac napisala - kako je doktorica primjetila kako lijepo i smireno izgleda 🥰🤗 pa tocno to se trazi, opusteno, smireno i polako. Najvise sto mozemo, za nase male sarmice 🥰 postoji toliko stvari VAN nase kontrole, ovo sto mozemo kontrolirati je nas pristup i stav 1👍

nikac
    26. Siječanj 2021. 11:14

Thera pitala si za kontrakcije. Iste simptome imam ja i dokt mi je jucer na pregledu potvrdila da je rijec o Braxton Hicksovim kontrakcijama. Uobicajene u trudnoci, koliko sam shvatila nisu opasne, ali ih se svejedno mora drzati pod kontrolom, u smislu da ako postanu cesce da se malo vise odmara i tako. Meni je rekla da ako primijetim da su zesce tokom dana da se legnem na lijevi bok i odmaram. I u principu da pogotovo mi koje radimo ne bi trebale cekati vikend za odmor nego svaki dan popodne par sati odmoriti na lijevom boku i ne raditi nista. A nije da ne radimo nista, nego tako brinemo za svoje bebice. 
    Tako da cu se potrudit malo vise odmarat, koliko stignem, iako me to jos uvijek ne pita jer se osjecam puna energije. 
    A kad sam joj rekla za te kontrakcije isla je odmah provjeriti cerviks. 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

nikac
    26. Siječanj 2021. 11:15

* žešće = češće 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

Jagodica125
    26. Siječanj 2021. 11:16

NevaEva - ja cu danas nazvat svog ginica, jer sam vidjela da ovaj Elebaby ima skoro isti sastav kao i ovaj magnezij 375 prasak + B kompleks, pa ne zelim prekoraciti preporucen unos dnevnih doza. Bas me zanima jel ima taj magnezij direkt 375 bez B kompleksa ? 🤔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani