AnaAn, vjerujem da ti je bio šok kad si to cula, ali će ti lakše biti ako si pod njihovim nadzorom. Cerviks se moze i produžiti ako se miruje, tako da samo polako, slijedi njihove upute i biti će sve super, vidjet ćeš 😊 na jesenskim bebama sam pratila i bilo je više trudnica koje su bile duze u bolnici zbog skraćivanja cerviksa, ali sve su rodile na kraju u terminu ili mrvicu prije, a bebice super, tako da ne brini 😊
Na sv Duhu je kaos vec neko vrijeme, ne samo sad. Trudnice privlači to sto imaju novo uređene radjaone, sto su zadnji prošle godine ukinuli pratnju i sad ju prvi dopustili, ali opet unatoč toj gužvi, ja nisam čula lose stvari i zato i dalje ostajem pri tome da rodim na sv Duhu, iako su mi sada Petrova i Merkur pod nosom.
AnaAn meni drago da te nasmijem 😊
Znaci da si bolje volje.
Vec ces ti dr tj kuci, bakterije nema, lezati ces doma i gledati tv i pisati tu s nama kako je doma dosadno 🤭😊.
Drzi se draga 🥰
E bas tako AnaAn! ❤💪
Cure a kaj znaci kad pise Uterus smekšan,vel za amenoreju?
Znaci da nema kontrakcija maternice sto je uredna trudnoca, a vel za amenoreju ti je zpravo normalni porast maternice..ako sam nesto krivo rekla cure ispravite me
Cure a kaj znaci kad pise Uterus smekšan,vel za amenoreju?
Veličina za amenoreju znači da beba odgovara veličini s obzirom na datum tvoje zadnje menstruacije. Uterus može biti čvrst i smekšan… Ne znam kad je normalno da postaje smekšan i ima li ikakvo pravilo, ali ako ti dr ništa nije rekao, sve je to ok
Hvala cure💖 mislim da mi cak tak pise od pocetka,isla sam trazit uputnicu za OGTT pa sam to uocila u papirima,reko da pitam.. nije doktorica nista spomenula za to da je smeksan.. budem bas pitala na iducem pregledu
Jedva cekam petak da se narucim za pregled,nadam se da bude iduci tjedan,a dotad samo odmor
anaAn, držim 🤞 da boravak u bolnici bude čim kraći. Bit će sve ok! Kao što su curke napisale, bolje malo popratit razvoj situacije u bolnici pa ćeš biti na miru.
Meni je od početka sugerirano mirovanje. Skuhat da, lakši poslovi po kući da, ne treba biti nužno ležanje, može kratka šetnja itd itd.
AnaAn, vjerujem da ti je bio šok kad si to cula, ali će ti lakše biti ako si pod njihovim nadzorom. Cerviks se moze i produžiti ako se miruje, tako da samo polako, slijedi njihove upute i biti će sve super, vidjet ćeš 😊 na jesenskim bebama sam pratila i bilo je više trudnica koje su bile duze u bolnici zbog skraćivanja cerviksa, ali sve su rodile na kraju u terminu ili mrvicu prije, a bebice super, tako da ne brini 😊
Na sv Duhu je kaos vec neko vrijeme, ne samo sad. Trudnice privlači to sto imaju novo uređene radjaone, sto su zadnji prošle godine ukinuli pratnju i sad ju prvi dopustili, ali opet unatoč toj gužvi, ja nisam čula lose stvari i zato i dalje ostajem pri tome da rodim na sv Duhu, iako su mi sada Petrova i Merkur pod nosom.
Jel to stvarno istina da se moze produziti? Ja nesto nacula o tome, ali vecinom kazu da ne moze.
Eto ja cu ti javiti u utorak, moj se malo skratio, a koliko ja lezim onda se mora produziti ako je to izvedivo 😂
AnaAn samo pozitivno, mirovanje do daljnjeg i bit ce sve u redu. 🤗
.
Zaboravila sam tko ima rodendan ugl sretan rodendan i sve najbolje zelim! 🎈🎂
.
Ima li netko problema da ga boli lijevi (ili mozda desni) guz? 🙈😆 ne znam dal bi to bio isijas jer bol se ne produljuje u nogu ali ja ne mogu hodati normalno od boli. Jucer jedva dosla doma. Danas ujutro konacno sve super kad eto ga opet oko 13 sati me presjeklo i boli znaci samo dok hodam. Kako koji korak, nekad manje boli, nekad jako da se savinem neznam kako dalje od boli, ne mogu na nogu stat. Ugl zanima me kako si pomoci da me ne boli inace ne znam kako cu sutra izaci iz stana? 🙄
[/ url
Jel to stvarno istina da se moze produziti? Ja nesto nacula o tome, ali vecinom kazu da ne moze.
Eto ja cu ti javiti u utorak, moj se malo skratio, a koliko ja lezim onda se mora produziti ako je to izvedivo 😂
A gle, ako guglas svašta ces procitati 😂 ali ja kažem po onom što sam čula, ne kažem da mi je to doktor neki potvrdio. Na svu sreću nemam problema s time pa nisam ni ispitivala dokt o tome. Ali stvarno dosta pozitivnih slučajeva sam čula/citala, tako da iako zvuči zastrašujuće, skracivanje cerviksa ne mora značiti odmah najgore. Najbitnije je mirovanje 😊
Danice kako je stanje kod tebe? Jesu ti dali kakve tablete u bolnici ili kortikosteroide za pluca?
Ja sam dobila Cordipin tablete, to je tokolitik, za zaustavljanje kontrakcija i Normabel. Tako da se toga držim i mirujem. Ja sam tek 23tj pa je prerano za kortikosteroide, mislim tek od 28tj daju.
A gle, ako guglas svašta ces procitati 😂 ali ja kažem po onom što sam čula, ne kažem da mi je to doktor neki potvrdio. Na svu sreću nemam problema s time pa nisam ni ispitivala dokt o tome. Ali stvarno dosta pozitivnih slučajeva sam čula/citala, tako da iako zvuči zastrašujuće, skracivanje cerviksa ne mora značiti odmah najgore. Najbitnije je mirovanje 😊
Bilo bi super da je tako. Jer ako je onda ce meni sad ici u korist nadam se, a ne se jos smanjivati. Javiti cu u utorak svoje iskustvo😊.
Nee pa nije to nist strasno, zato je mene iznenadila hospitalizacija od AnaAn, ali dobro, bolje tako pa biti na miru.
U trudnoci je mirovanje u biti terapija za skoro sve.
A ponekad nam daju ta mirovanja i zbog ciste preventive, sad odmaramo, kasnije vozimo bebe u kolicima 🥰
Ne želim sad da se držite toga kaj sam napisala, ali stvarno sam čitala iskustva na forumu da se nekim curama cerviks produžio. Ne mora biti pravilo, vjer su to izuzetci, samo sam vas htjela malo utješiti da za sve postoji šansa 😊 meni je dosta pomoglo sto sam pratila jesenske bebe pa sam tamo ugl vidjela sta se sve moze izdesavati, i da ne mora lose završiti. Valjda me to i drži toliko optimističnom i ne panicarim previse oko nekih situacija.
Sortiraj odgovore
Najstariji