Rucak - pileca prsa u umaku od vrhnja i paprike sa noklicama ili tjesteninom. Za umak prepecem na tanko narezane paprike pa na njih meso, pece se i zalijem s vrhnjem za kuhanje, cijela priprema i sve cca 30min. Noklice obicne, ne njoke, samo brasno, sol, voda i bosiljak. Ne kuha mi se danas, ovo nije zdrava varijanta vec kaloricna ali je brzo gotovo a moj muz voli jako. 🤷♀️
Mmmm, kad samo cujem/procitam umak od vrhnja… 🙈 odmah nakon poroda cu se baciz na neko zlo (kao sto je neko napisao) 🙂
.
Di si nam Mom, je li te to bura negdi usput otpuhala? 😁
Fino zvuči, NevaEva Ja sam izvadila iz leda gotov ragu! Danas mi se ne kuha baš, a klinci ionako vole paštu.
Ja necu ni doule ni jos tecajeva. Pogledati cu jos tehnike disanja i to je to. Idem pa cu vidjeti, ionak bum u tom trenu tko zna u kakvom transu, ionako ce osoblje biti kakvo ce biti, porod isto tak, a ovi mi tu previse tih bajki pricaju.... tako da to je moja odluka, ali podrzavam svakoga tko ide, dapace 🙃🤗.
Da me ne shvatite krivo.
Ja samo hocu urednu trudnocu i zdravu bebu 🤗
I da krenemo montirati namjestaj za bebu, to me bas veseli.
Lussi - hahha ova slika je sve 🤣🤣 mislim da vecina zena prolazi kroz taj period 😉🤣
Nikac - hahha pa da, ne palniram vas napustiti tko nikako, e sad dal ce mi past napemet u tom trenu javit vam se, to ni sama ne znam haha 🤣 ako ne prije i za vrijeme trudnova, onda poslije poroda svakako i ostajem s vama tu jer mislim da ce mi itekako koristiti savjeti iskusnih mama koje su ovdje, a onda kad se malo skupimo i kako nas sve vise bude sa svojim bebicama u rukama, imam prijedlog da otvorimo novu grupu i tamo se prebacujemo 🥰 ali definitivno bi htjela da ova nasa postava ostane i dalje aktivna i da smo i dalje sve na okupu 🤞🤞
Cekanja - ja kod svoje soc. gin isto nikada nisam cekala, kad bi bila narucena tad sam i dolazila na red, ali na bolnici naravno da to ne funkcionira jer je doktora bas malo, a trudnica i rodilja poprilicno mogu reci i naravno da ne stignu na sve strane, jos kad ulete neke zene kao padobranci jer eto imaju "vezu" preko nekoga, sta ces, mislis si pa ak sam mogla cekat toliko, sacekat cu jos malo..meni opcenito to cekanje nije neki problem, nisam nestrpljiva osoba, al opet ako krene u nedogled onak nije uredu..sve u svemu znam da se na bolnici uvijek ceka, pa se opremim grickalicama i vodom 🙄
Jos bas jucer gin meni kaze, jel vas smijem nesto pitat, al da se ne uvrijedite, ja si mislim pitat ce me sad pitaj Boga sta, kaze on meni jeste vi uvijek tako nasmijani i smireni. Pa reko da, kaze on, pitam zato jer ove trudnice su sve vase i oko vaseg godista i sve vidim jadne bezvoljne, pusu, stenju, tesko im sjedit, tesko im cekat, pa sve neke namrgodene a kaze sve ste tu po tjednima vi 36, ove dvije 37, jedna ajde 39 al sve ste tu, kaze otkud vam toliko dobro raspolozenje.
Nea 💗
Ja si mislim onak, a sta ce mi pomoc ak sam namrgodena i ak stalno nest stenjem i gundam, reko hoce meni netko pomoc, nece, samo sebi otezavam. Pa bolje mi onda bit vesela i raspolozena, pa kad vidim da mi i sestre i doktori vrate istom mjerom odmah sam i sama zadovoljnija. Reko znam da je sve to normalno, da je tesko i meni bilo sjedit tamo 3 i nesto sata je, dal bi radije bila kuci za sat vremena bi, al brate mili ako ne ide ne ide, necemo zbog toga gubit dobru vibru. On se tako slatko nasmijao kaze on ako budete takvi na porodu, pa s vama ce bit milina radit ahhah 🥰🥰 al realno je, sta mi sad vrijedi tamo puhat, kukat, svako malo gledat na sat, ak se mora cekat mora se, sve te zene jako dobro znaju da se tamo uvijek ceka i da uvijek bude nesto, hitan porod ili nesto i na to moras racunat..nema mi gore kad se nadem medu takvim zenama, uff odma bi ih katapultirala u zrak hhaah 🤷♀️ sory cure ak ima koja od vas takva, al ja to ne volim 😅
Nea 💗
Bebanomoje i Ninach cestitam cure na urednim pregledima 🥰🥰
Lonmi draga takva sam i sama bila, ma kakva panika i strah od poroda pff to za mene ne postoji, bitno da se moja cura rodi ziva i zdrava i da porod bude sto laksi i brzi. Ali to bas nije tako, jer zapravo koliko god ti zeljela mislit tako, strah neki postoji sto ce vise taj dan priblizava, vidjet ces i sama. Tome se ne mozes oduprijet. Ja ovako jesam smirena, nisam osoba koja panicari niti koja razmislja o svemu i svacemu. Ali neka doza straha ipak postoji i to je sasvim uredu. Jer imaju ga i zene koje su radale vec po 2,3 i vise puta i to je normalna pojava. Ja se sad trenutno nalazim u periodu kad jedva cekam da upoznam svoju Neu i zelim bit s njom lice uz lice, al s druge strane uhvati me i nekakav strah od nepoznatog, sto ne znam sto me ceka, mislim znam u teoriji, al nikad to ne bude kako si mi to zamisljamo. Tak da imam sad neki vrtlog emocija, a opet znam da je sve to normalno i da sve zene kroz to produ. Cudna smo mi bica.
Nea 💗
A sto se informiranosti tice apsolutno da se treba informirat i znati sto sve mozes ocekivat i kako sto funkcionira. Al kao i Lonmi nisam ziheraski tip da se zatrpavam knjigama, tecajevima itd..odradila Rodin tecaj vise iz neke znatizelje, pogledala tehnike disanja cisto da imam neku predstavu kako to ide, al ne zelim se zatpavat sa hrpom info 🤷♀️ smatram da u tom trenu tijelo je najbolji vodic i da tijelo samo sve odradi, niti jedan tecaj ili procitana knjiga te ne moze naucit koliko ti sama instinktivno vec znas sve to kad dode vrijeme za to. I draze mi je raspitat se na forumu, bez obzira sto su to subjektivna videnja i iskustva, al su mi punoo realnija nego ona na tecajevima gdje pricaju generalno. Apsolutno da svaka zena je razlicita, sve mi drugacije ragiramo i podnosimo i bol i svakakve druge stvari, al opet vise mi to koristi nego bilo sto drugo 🤷♀️
Nea 💗
Drage moje zene,majke ,kraljicee hvala vam sta mislite na mene..da vas me drzim u neizvjesnosti sve je hvala Bogu u redu s bebom sve odgovara tjednima po velicini plodna voda posteljica sve pet...ja da malo smanjim tempo zbog tog pritiska kaze dr to je normalno cetvrta trudnoca i veoma sam aktivna s troje dice pa da malo prikocim inace zatvorena hvala Ti Boze.. iduci pregled cemo raditi 3-4D jedva cekam danas nam se skrila pa nemamo sliku glavice ali imamo pikice ahhahahahha ja kazem dr jel jos uvik cura il se predomislila kaze on je je evo slikaa..najbitnije da je sve u redu..iduci pregled nam je 23.2.Cestitam svima na urednim pregledima sad idem malo u soping danas pa od sutra malo vise odmora💜
A sto se informiranosti tice apsolutno da se treba informirat i znati sto sve mozes ocekivat i kako sto funkcionira. Al kao i Lonmi nisam ziheraski tip da se zatrpavam knjigama, tecajevima itd..odradila Rodin tecaj vise iz neke znatizelje, pogledala tehnike disanja cisto da imam neku predstavu kako to ide, al ne zelim se zatpavat sa hrpom info 🤷♀️ smatram da u tom trenu tijelo je najbolji vodic i da tijelo samo sve odradi, niti jedan tecaj ili procitana knjiga te ne moze naucit koliko ti sama instinktivno vec znas sve to kad dode vrijeme za to. I draze mi je raspitat se na forumu, bez obzira sto su to subjektivna videnja i iskustva, al su mi punoo realnija nego ona na tecajevima gdje pricaju generalno. Apsolutno da svaka zena je razlicita, sve mi drugacije ragiramo i podnosimo i bol i svakakve druge stvari, al opet vise mi to koristi nego bilo sto drugo 🤷♀️
Ma i mene malo strah nepoznatoga, i kako ce se priblizivati bit ce malo jaci kao sto i sama kazes, ali i dalje je to strah zbog nepoznatoga i zbog toga da bude sve ok. Bolovi i to kod me toliko ne zamaraj, vjerujem da ni tebe. Bas mi je neka zenica zadnji put rekla, mene ti sad drugi put strah jer znam sta me ceka, prvi put nisam imala pojma osim onog sta sam cula i to mi je bilo tak.
Ne znas dok ne dozivis, vise me strah ovih pojava koje me sad prate (smedi, iscjedak, novi bolovi).
Tvoje tjedne jedva cekam, jer cu znati da je jos maloooo 🥰.
Sortiraj odgovore
Najstariji