Drip-u prvom porodu, 42.tt, inducirani, na hladno (bez ikakvih trudova) mi probusili vodenjak, nisu nista pitali jel hocu ili necu drip nego me odmah prikljucili na njega. Dripala 6 sati, otvorila se nisam, zavrsila na hitnom carskom. Kad su mi rekli da idem na carski-sunce me obasjalo..eto tako mi je bilo na dripu. Moje misljenje je da on moze pomoci ako su trudovi vec u tijeku i ako se zena otvara, a u suprotnom su samo patnja-barem je tako meni bilo..
Uglavnom od 2dcl dnevno meni probava radi kao i prije. Tih par puta je bilo neugodno na wcu pa sam se odlucila za preventivnu donat terapiju i meni funkcionira. Uz to popije 2.5-3l ciste vode i 3u1 kavu dnevno.
.
Ines, Miss, Emmie, vi ste nam pred porod! Wow! 🎈🎉🎊 i sve curke, jel tako? 🤱🤱🤱💗💗💗
Heheh...da,nema smisla guglat...svaka je žena za sebe...neke jace boli neke manje...neke dobe prije neke kasnije...ja sam uvijek prvo opcija setnja cim duze...pa busi vodenjak...i onda ove malo jace mjere...držim 🤞🤞 i vama i sebi opet da bude cim brze i cim bezbolnije 😊🙈
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Drip-u prvom porodu, 42.tt, inducirani, na hladno (bez ikakvih trudova) mi probusili vodenjak, nisu nista pitali jel hocu ili necu drip nego me odmah prikljucili na njega. Dripala 6 sati, otvorila se nisam, zavrsila na hitnom carskom. Kad su mi rekli da idem na carski-sunce me obasjalo..eto tako mi je bilo na dripu. Moje misljenje je da on moze pomoci ako su trudovi vec u tijeku i ako se zena otvara, a u suprotnom su samo patnja-barem je tako meni bilo..
Uf, hvala na iskustvu, zvuci bolno.. Koliko ti je trajao oporavak od carskog?
Ja se bas veselim sutra na pocetak trudnickog tecaja 🤗 veselim se napokon u cijelosti odslusati tecaj i slazem se sa NevomEvom mene isto vise plasi "ne znati" nego "znati". Nemam problema slusati o brijanju, klistiru, kakanju pri izgonu, stagod. Bas kak je netko napisao - njima u bolnici je to normalno, nije moj klisitir niti prvi niti zadnji, ista stvar kod bilo cega drugoga. Znate onu izreku "nista mi ljudsko nije strano", sve dok se radi za dobrobit moga djeteta i mene, ne mijesam se u struku. Zelim suradivati i informirati se, a ne traumatizirana uci u box, radaonu. 1001 trudnica - 1001 iskustvo 🤷♀️
.
A lijepo je i Nikac napisala - kako je doktorica primjetila kako lijepo i smireno izgleda 🥰🤗 pa tocno to se trazi, opusteno, smireno i polako. Najvise sto mozemo, za nase male sarmice 🥰 postoji toliko stvari VAN nase kontrole, ovo sto mozemo kontrolirati je nas pristup i stav 1👍
Thera pitala si za kontrakcije. Iste simptome imam ja i dokt mi je jucer na pregledu potvrdila da je rijec o Braxton Hicksovim kontrakcijama. Uobicajene u trudnoci, koliko sam shvatila nisu opasne, ali ih se svejedno mora drzati pod kontrolom, u smislu da ako postanu cesce da se malo vise odmara i tako. Meni je rekla da ako primijetim da su zesce tokom dana da se legnem na lijevi bok i odmaram. I u principu da pogotovo mi koje radimo ne bi trebale cekati vikend za odmor nego svaki dan popodne par sati odmoriti na lijevom boku i ne raditi nista. A nije da ne radimo nista, nego tako brinemo za svoje bebice.
Tako da cu se potrudit malo vise odmarat, koliko stignem, iako me to jos uvijek ne pita jer se osjecam puna energije.
A kad sam joj rekla za te kontrakcije isla je odmah provjeriti cerviks.
Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕
* žešće = češće
Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕
NevaEva - ja cu danas nazvat svog ginica, jer sam vidjela da ovaj Elebaby ima skoro isti sastav kao i ovaj magnezij 375 prasak + B kompleks, pa ne zelim prekoraciti preporucen unos dnevnih doza. Bas me zanima jel ima taj magnezij direkt 375 bez B kompleksa ? 🤔
Netko je spominjao da ne moze dobiti ginicku na tel. Evo ja cijelo jutro nazivam jer trebam tablete i da najavim da ce muz doci po doznake, ali nista.
Ako ce imati srece bit ce dozvoljen ulaz u dom zdravlja pa ce joj pokucati na vrata.
Saljem njega da ne hodam tamo po onim stepenicama gore, dolje. Sparam se max.
Emmie, grozno mi zvuce tvoje muke s probavom, nadam se da ce ti se sada smiriti situacija, drzi se!
Lajkam dobre preglede kod ostalih, ja sam isto jucer iscekivala Ines da nam se javi 😅
Sto se ovih cekanja tice, svugdje imamo prednost kod vadenja krvi i ostalog, samo treba odmah naglasiti da ste trudnice i nema cekanja za nas, mene uvijek zovu odmah unutra kad se javim. I kod ginekologa cekam max 5-10min, sve nas fino naruci sestra da stvarno nema guzve ni cekanja..
Ja upravo odradila "setnju" od 2 sata s mladim u kolicima 🤣
Ostavili starijeg u vrticu pa potegnuli do centra na postu, ducan itd i dok sam dosla doma mislila sam da ce mi se gospoda raspasti, plus jos mi je putem doslo da idem na wc nakon sto nisam bila 2 dana 🙈🙈
Jedva sam docekala docepati se stana, sad smo na kaucu izvaljeni ispred crtica, nisam imala snage ni kavu si jos skuhati 😅
Cekamo vijesti danas, sretno curke na pregledima! 😘
Sortiraj odgovore
Najstariji