Cure nista nam se Ruzica ne javlja-Ruzice mislim na tebe i nadam se da je sve pod kontrolom
Emmie-tako mi je doslo zao sto si te sve bolove morala trpit, valjda ce sada biti bolje, stvarno nista ne smijemo uzimati zdravo za gotovo pa tako ni probavu, biti ce to sve sada lakse.
Danica-doktorica koja ne gleda na uzv, a ne pita da li se beba mice-meni je to nepojmljivo pogotovo zbog kontrakcija koje su prije bile...ne znam sto bih ti rekla pa cu ti onda poslati
Ines-i mislila sam da ce biti takav pregled i da ce biti sve super, jos ces ti nama i prenijeti preko termina
Cekanje na pregled-ja ne cekam, tocno bude, dodjem 10ak min prije zakazanog termina, obavim urin s trakicom, sestra to vidi, izvaze me, izmjeri tlak i odmah sam na redu kod dr. Naravno da ako je neki hitni slucaj da cu onda malo pricekati, ali to je i normalno da uvijek moze doci neka cura/zena koja je hitni slucaj. Mislim da narucuju po jednu zenu svakih pola sata jer uvijek tako dobijem termin- ili na cijeli sat ili na pola sata.
Cestitke na ostalim super pregledima!
Hej curke! Sretno svima danas na pregledima! 🤞
Iza mene neprospavana noć, dan neki bezveze, jedina obaveza mi je zubar uskoro...
Jako sam nestrpljiva čekajući dan kad ćemo se vratiti u kuću, još je tako malo ostalo ali ja sam sve nestrpljivija 🙄 u najboljem slučaju za dva tjedna ću moći polako vraćati stvari na mjesto, za 3 tjedna smo možda komplet nazad. I onda, mi ostaju možda dva tjedna do poroda 🙈
Cekanje pregleda - sestra naruci i kaze da dodjes 10 min ranije, jer svi ispred doma zdravlja cekamo, ja dodjem 5-10 min prije, pozvonim, udjem unutra, taman u tih 10 min ide vaganje,tlak,piskenje i "mozete kod doktora"🤗 ja svoju trudnocu vodim kod socijalnog i zasad mi ne pada na pamet ici privatno. Kod ginekolog u DZ i u Vinogradskoj se kontroliram vec godinama, oboje divni doktori, smireni, strpljivi, sve mi objasni, pokaze na uvz-u, na svako moje koliko god glupo pitanje, odgovor, i jedan i drugi su totalno ono chill, vani guzva za poludit, nema veze, polako sve u laganini. Sestra isto, toliko stvari preko telefona objasnila, narucila, iscitala, bez problema spoji telefonski s doktorom ako potrebno, divota. Isprinta nalaz plus onaj papir s poslanim e-uputnicama, uz svaku napise kemijskom di se vadi, od kad do kad. Ja preprehappy 🥰🤗
Ja nocas spavala taaako duboko, ustala ooko 02h40, pis pauza, pojela bananu i popila vode i natrag u krevet. Tako cvrsto sam spavala da nisam ni cula kad je zvonio dragom alarm u 05h20. 😴😌
.
NevaEva - sutra punimo punih 29 tjedana 🥳 koje kapsule od magnezija pijes? Meni ovaj 375 od Dietpharma ne pomaze bas 😑
.
Tko je napisao da je dan za spavanje? 😅 totalno, bas se trudim biti budna, motivacija - nula, nista, nada. Vec gledam kad bih mogla opet natrag odspavat rundu 😅
.
Ja odlucila uvesti vise mirovanja i ciljanog kretanja. Nema vise nepotrebnog landranja okolo, oa po noci onda grcevi. Cudim se sad sama sebi kak sam izdrzala 6h shoppinga 😵 sad svakih 6 minuta sjednem 😅🤷♀️
Wooow palonkica, 6 dečkiju!! Bas bi mi bilo drago da vam stigne jedna princeza, koliko bi ona zastitnika imala 😍😍☺️🤗 I mene zanima za ime 🤗
.
Gin - ja idem preko soc. i jako sam zadovoljna s njom, starija doktorica, ne radi uzv svaki puta, ali mi to ni ne smeta obzirom da je nježna, pregleda je li "sve na mjestu" ručno da ni ne osjetim onaj metal u sebi. Strpljiva je jako i posveti se za što god treba. Inace cekam oko 20 min-pol sata. Prije kad nisam bila trudna i nije bilo korone se cekalo i duze, znala sam po sat-sat i pol. Isto puno pacijentica, ali ona makar to sve laganini, nista na brzinu ne pregledava.
.
Ja danas u 5:30 naravno, ne spava mi se, pa ajde idem malo citat o dripu jer me toga nekako najvise strah obzirom da vecina kaze da su trudovi puno intenzivniji. Imate li vi iskustva s tim?
Moja mama ima ok iskustvo, dosla je, malo su ubrzali i za 3-4 sata je sve bilo gotovo. A neke se znaju patiti i po 12 sati… I mislite li da je jos uvijek praksa dati drip ili ipak malo razmisle kome ce to priuštiti?
Ja cu, u slucaju da mi ga ponude odmah, prije nego vidim kako sve napreduje, odbiti. Nema mi smisla ubrzavati nešto sto jedva da je krenulo i ako nema komplikacija… A naravno, ako bude postojao razlog prihvacam sve za bebu! Evo, s tim sam bas na 100 cuda 🙄🙄
.
Pocela sam se bas znojit 🤣 onako, nije mi toplo, ali se znojim. Tijelo luduje. I beba luduje, stalno se mice. Danas nam pocinje tecaj u Ri pa javim dojmove 🤗
.
Što danas papamo? 🥗🍲🍰
Sto se tice dripa...to stvarno ovisi o toku poroda, koliko su trudovi jaki i koliko dugo traju...u mom slucaju 1.porod...drip sam dobila kad sam bila otvorena 10cm a beba se nije spustala..moji trudovi su trajali po 20sek i to nije bilo dovoljno da ju pogura....2.porod dosla 7cm otvorena,u box usla sa 9 i tad probusili vodenjak i pristekali drip...isto su moji trudovi bili kratki i nije imalo smisla da se patim 3h dodatnih a ovak sam zavrsila za 20ak min 😊 nisam protiv dripa kad se bas mora..al radije nek tijelo odradi svoje uz busenje vodenjaka pa ako bas ne ide onda poduzet te mjere....i naravno pitali su me dal se slazem da malo ubrzamo oba puta...boli vraški al eto nisam bila dugo pa mi nije u losem sjecanju.
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Znaci u pravilu ne cekate dugo i to je okej
Bas tak Lonmi , ti stolci tamo su komaaa, tam dok sjedis na njima neudobnima ko da cijela vjecnost prolazi🙄
Sestra mi je okej i sve ju mogu pitat,doktorica je isto okej,ja shvacam da ne mozr iz Kc iz bolnice do Kz doc sam tak,al onda nek nas npr kasnije narucuju,ovak smo samo svi pod stresom 😅
.
Kety hvala za info o dripu,nekak mi je draze kad cujem tu iskustvo kad netko iznese nego kaj ovak citam dok guglam, naravno nije kod svakog isto ali opet, vise vjerujem vama tu nego guglanju
Thera - u Umagu sam vadila ogtt
anaAn - tnx sa savjet sa sušenim brusnicama😀
Što se tiče poroda, trudim se ne razmišljati o tome 🤣🤣
Drip-od kad sam čula da me zbog gestacijskog to vjerojatno čeka pokušavam ne razmisljati o tome jer jedino mi je tako ok😂 Ako i razmišljam onda nekako pokušavam imati stav da ću preživjeti ako su sve preživjele i nadam se da ću ga uspjeti iskombinirati s epiduralnom.
Šećer i opušteni stav-ja sam ga dosta mjerila zadnjih tjedan dana i moram priznati da sam se znala iznenaditi jer bi nekad i uz pravilnu prehranu i šetnju bio malo ispod granice a nekad nisam uopće pazila pa bi mi bio 4.5. Sinoć nakon pizze mi se nije dalo vadit ga jer su mi prsti cijeli izbodeni ali svakako ću kad si opet priuštim junak provjeriti😊
Danas se vraćam na moju dijetu,jedino se neću toliko držati količina jer meni je 60 g mesa za ručak stvarno premalo. Pazit ću da ne jedem slatko i na unos ugljikohidrata. Na meniju,piletina i slanutak. U kojem obliku jos nemam blage😂 I mislila sam napraviti brownie od batata,s brezinim šećerom,da mi ne bude jedino slatko kaj me veseli šumeći magnezij😂
Kod moje gin isto nema nekih čekanja. Najčešće sam na redu kad sam naručena ili možda koju minutu kasnije. Ali zato ju dobiti na telefon,majko mila. Sad sam skužila da mi je čak brže poslati joj mail.
Riješila sam guk profile,sad je nadam se neko vrijeme mir. Trebalo mi je sat i pola da sve obavim. Da me redar nije uzeo preko reda vjerojatno bi još čekala u redu za trijažu😂 Naletjela sam na ljubaznu sestru i ultraneljubaznu ženu koja uzima uzorke. Suzdržala sam se i bila fina,neću da mi upropasti dan jer njezin nije neki.
Kontrakcije-već par dana osjećam da mi se dio trbuha,najčešće iznad pupka,stisne. Ne boli i traje par sekundi,samo je neugodno malo. Prvo sam mislila da se to malac podbočio😂, ali sad mi se nekako čini da sam zabrijala i da su to ipak kontrakcije? Iskustva?
Wooow palonkica, 6 dečkiju!! Bas bi mi bilo drago da vam stigne jedna princeza, koliko bi ona zastitnika imala 😍😍☺️🤗 I mene zanima za ime 🤗
.
Gin - ja idem preko soc. i jako sam zadovoljna s njom, starija doktorica, ne radi uzv svaki puta, ali mi to ni ne smeta obzirom da je nježna, pregleda je li "sve na mjestu" ručno da ni ne osjetim onaj metal u sebi. Strpljiva je jako i posveti se za što god treba. Inace cekam oko 20 min-pol sata. Prije kad nisam bila trudna i nije bilo korone se cekalo i duze, znala sam po sat-sat i pol. Isto puno pacijentica, ali ona makar to sve laganini, nista na brzinu ne pregledava.
.
Ja danas u 5:30 naravno, ne spava mi se, pa ajde idem malo citat o dripu jer me toga nekako najvise strah obzirom da vecina kaze da su trudovi puno intenzivniji. Imate li vi iskustva s tim?
Moja mama ima ok iskustvo, dosla je, malo su ubrzali i za 3-4 sata je sve bilo gotovo. A neke se znaju patiti i po 12 sati… I mislite li da je jos uvijek praksa dati drip ili ipak malo razmisle kome ce to priuštiti?
Ja cu, u slucaju da mi ga ponude odmah, prije nego vidim kako sve napreduje, odbiti. Nema mi smisla ubrzavati nešto sto jedva da je krenulo i ako nema komplikacija… A naravno, ako bude postojao razlog prihvacam sve za bebu! Evo, s tim sam bas na 100 cuda 🙄🙄
.
Pocela sam se bas znojit 🤣 onako, nije mi toplo, ali se znojim. Tijelo luduje. I beba luduje, stalno se mice. Danas nam pocinje tecaj u Ri pa javim dojmove 🤗
.
Što danas papamo? 🥗🍲🍰
Sto se tice dripa…to stvarno ovisi o toku poroda, koliko su trudovi jaki i koliko dugo traju…u mom slucaju 1.porod…drip sam dobila kad sam bila otvorena 10cm a beba se nije spustala..moji trudovi su trajali po 20sek i to nije bilo dovoljno da ju pogura….2.porod dosla 7cm otvorena,u box usla sa 9 i tad probusili vodenjak i pristekali drip…isto su moji trudovi bili kratki i nije imalo smisla da se patim 3h dodatnih a ovak sam zavrsila za 20ak min 😊 nisam protiv dripa kad se bas mora..al radije nek tijelo odradi svoje uz busenje vodenjaka pa ako bas ne ide onda poduzet te mjere….i naravno pitali su me dal se slazem da malo ubrzamo oba puta…boli vraški al eto nisam bila dugo pa mi nije u losem sjecanju.
Super, da bar i kod nas ostalih bude tak. 🤗
Ja sam cula da to jako boli i znaju davati satima pa se nisam jos usudila guglat. 😅 Sad ni necu, ovo mi je dosta info.
Hvalaaaa 🤩
Jagodica, taj magnezij sam i ja uzela. Nocas sam zaspala nakon silnih pis pauza ali nekak mislim da bi i bez magnezija jer je vec umor bio dosta izrazen od prijasnjih noci.
- Isla sam gledat u vitamine, tam je po tableti jos 75mg magnezija. Ne znam na sta bi trebao djelovat kad nemam nista od tegoba, imala sam jednom grc u nozi prije jedno mjesec dana, imala sam ih cesce prije trudnoce 😅 Iskreno, nisam bas pobornik svih tih preparata i svega, vitamine pijem jer su svi rekli da to sad bas svi piju i jer nisam bila bolesna od kad san trudna pa rekoh mozda djeluju. Ali svaki dan pojedem jabuku, minimalno 1 bananu i ne znam jel se broji voce na kolacima? 😂😂😂 Mogla bi jesti vise povrca ali od svega kaj volim me pece zgaravica..
Imala sam par puta zastoj sto se probave tice pa popijem svaki dan cca 2dcl donata, gasi zgaravicu (meni) i opet ima magnezija i tam, na 2 dcl ti je 200mg Mg!
Sortiraj odgovore
Najstariji