Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    23. Siječanj 2021. 17:57

Ninnach

Ruska1986

MareiKate

Koliko ja znam, steznik se ne preporučuje na svoju ruku. Na sv duhu također prolazi fizioterapeut i možeš ga pitati o tome. Ali generalna preporuka je ne, pusti da stvari idu svojim tokom, osim ako nema neki problem pa ti treba. Prije se to masovno koristilo, ali danas je stav da ne treba… Tako kažu i na nekim trudničkim tečajevima.
    Pa kao i sa svim, svako po svom nahođenju, ja neću, nisam imala potrebe za tim i ne vidim svrhu.
    Meni je korisnije nakon poroda bio jastuk za hemeroide iako nisam imala hemeroide. Muž mi ga je kupio prvi dan i donio u bolnicu i sjedila sam na njemu sigurno jedno mjesec dana od poroda. Ovaj put ga pakiram pod obaveznu opremu 😁

Ja sam isto to cula. Bila sam na trudnickom u Trogiru jer mi je sestra dole patronazna i rekli su da ne. Da treba bas to, pustit da se sve vrati u svoje stanje prirodno. Ja ga necu kupovat

Ima jako zanimljivih članaka o potrebi steznika nakon poroda ili ne. Ja znam da sam imala dijastazu, to je nešto kad se razdvoji trbušni zid, da ne pametujem sad jer ne znam više… I rečeno mi je da bi bilo dobro da ga nosim. Uglavnom, naravno da će svaka odlučiti za sebe i u dogovoru sa stručnim osobljem.

Ma naravno! Ako mi kazu da bi bilo dobro, uzet cu ga bsz daljnjeg. Ali ovako, ako bi sve ok bilo, nekako se ne mogu zamislit nakon poroda da nosim ista sta se zove steznik 😂😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

23. Siječanj 2021. 18:06

zabica

Lussi-moze recept za lasagne, ja jos uvijek nisam nasla dovoljno dobar recept za skuhati ih doma..

Besamel:Otopiti margarin, dodati brasno, malo prepržiti, maknuti s vatre i dodati mlijeko
    Mjesati dok ne bude onak ni gusto ni rijetko i dodati malo soli i papra, malo vrhnja i opet promjesati i malu zlicu senfa(ako tko voli)
    Mljeveno meso prodinstati i dodati FANT za lazanje, 500 ml vode i 100ml vrhnja, cekati da zakuha i ugasiti
    Priprema: listovi za lazanje, meso, besamel, naribani sir
    Pa opet listovi, meso, besamel, sir
    I na kraju listovi, besamel i puuno sira 🙈
    Ja pecem cca pola sata na 150-180°C
    .
    Evo💖 inace meso prodinstam i stavim paradajz, ali sam naletila u ducanu na fant pa reko da probamo i bas je bilo fiinoo😍😍

23. Siječanj 2021. 18:07

bebolinka

Ja upravo pojela Cool pitu iz megica 😍 živote moj

Uu zastoo ja to jos nisam probala🙈🙈

Emmie
    23. Siječanj 2021. 18:12

Mom_of_4 ne znam mogu li dočekati pregled u petak😆. 

Petra982
    23. Siječanj 2021. 18:28

Zanimljiv recept, Lussi... Inače u bešamel ide putar, mlijeko, brašno i malo muškatnog oraščića. Ragu koji ide unutra treba kuhati bar 3h, baza je zdinstati kapulu, stabljiku celera i mrkvu, dodati meso, dinstati dok ne potamni i zaliti s crnim vinom, pustiti da vino ispari i dodati passatu od pomidora, kuhati na laganoj vatri 3h, pred kraj dodati malo mlijeka. Od začina osim soli, papra i mrvu bosiljka i muškatnog oraščića ništa. Sir obavezno mozzarella, a na vrh parmiggiano ili grana padano. 
    Sad ću smirit svoje talijanske strasti 😂😂😂

• thera
    23. Siječanj 2021. 18:45

Za one koji ovim divotama ne smiju primirisat,ne mora ni zdravo biti loše. Piletina i heljda. I ne,nisam sve sama pojela😂
    https://ibb.co/h1hfg7g

23. Siječanj 2021. 18:47

Petra982

Zanimljiv recept, Lussi… Inače u bešamel ide putar, mlijeko, brašno i malo muškatnog oraščića. Ragu koji ide unutra treba kuhati bar 3h, baza je zdinstati kapulu, stabljiku celera i mrkvu, dodati meso, dinstati dok ne potamni i zaliti s crnim vinom, pustiti da vino ispari i dodati passatu od pomidora, kuhati na laganoj vatri 3h, pred kraj dodati malo mlijeka. Od začina osim soli, papra i mrvu bosiljka i muškatnog oraščića ništa. Sir obavezno mozzarella, a na vrh parmiggiano ili grana padano.

Tak i ja dok radim spagete, meso kuham 3 sata i u vinu, rajcica obavezno ona u komadu ociscena u konzervi, meso kupim u komadu pa mi smelju. Veeeeliki sam ljubitelj talijanskih jela - sve na bazi rajcica, citaj APSTINIRAM RADI ZGARAVICE prokleta bila. https://ibb.co/By7tqJY
    Hvala za pavlovu, recept je fakat dobar, jako je slatka ova kora ali topi se, fakat dobar kolac 🤩

• thera
    23. Siječanj 2021. 18:48

A jednog dana kad sve ovo prodje...
    https://ibb.co/cQgz9Y2
    https://ibb.co/LYzrCTX
    https://ibb.co/2dzd5tG
    https://ibb.co/tM5wBWb

Lonmi
    23. Siječanj 2021. 18:54

Petra982

Zanimljiv recept, Lussi… Inače u bešamel ide putar, mlijeko, brašno i malo muškatnog oraščića. Ragu koji ide unutra treba kuhati bar 3h, baza je zdinstati kapulu, stabljiku celera i mrkvu, dodati meso, dinstati dok ne potamni i zaliti s crnim vinom, pustiti da vino ispari i dodati passatu od pomidora, kuhati na laganoj vatri 3h, pred kraj dodati malo mlijeka. Od začina osim soli, papra i mrvu bosiljka i muškatnog oraščića ništa. Sir obavezno mozzarella, a na vrh parmiggiano ili grana padano.

Sviđa mi se kako ti to pripremas, sigurno je odlicno i profesionalno, voljela bi probati i cure mi sline sad. Jos casa crnog pokraj, uffff. 
    Tocno mi fali neka dobra vecera u restoranu kao u vrijeme prije korone i casa crnog. 
    Ja ga spremam kao i Lussi. Doduse rijetko kad, muz mi nije ljubitelj lazanja, ali ove po tvojem receptu bi volio probati vjerujem.
    Nadam se da ce se zivot prije ili poslje vratiti u normalu pa da se i s bebicom izvedemo negdje u restoran malo dok bude mogla ici 😊. 

Lonmi
    23. Siječanj 2021. 18:58

NevaEva

Petra982

Tak i ja dok radim spagete, meso kuham 3 sata i u vinu, rajcica obavezno ona u komadu ociscena u konzervi, meso kupim u komadu pa mi smelju. Veeeeliki sam ljubitelj talijanskih jela - sve na bazi rajcica, citaj APSTINIRAM RADI ZGARAVICE prokleta bila.https://ibb.co/By7tqJY
    Hvala za pavlovu, recept je fakat dobar, jako je slatka ova kora ali topi se, fakat dobar kolac 🤩

I ja ti obozavam rajcicu. I da izaziva zgaravicu i kod mene, ali jos u nekim granicama normale tak da pojedem. 
    Citala sam negde da je u tvojim tj bas izrazena zgaravica. 
    Zao mi je draga sto te muci pa ne mozes papati.
    I ti si ljubitelj crnog vina? 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.