NevaEva si ove uzela?https://ibb.co/nnLC8YS
To je to! Meni se cini super jeftino i skuhat cu ih prije koristenja tak da budu dobre. Kaj ne?
Slatke su ti stvarcice :) 😍 Ovo prvo rozno je igrackica neka?
.
Mom sve stignes. Svi sve stignemo samo zbog uzbudjenja a mislimo da fali vremena 😂 al realno, sve stignemo. 1.mj.je inace meni strasno dug, ovaj mi leeetiii
.
Moje male pavlove se peku, krema se hladi. Iva, odlican mi je ovaj recept za slasticarsku. Prosli put sam ispobala jedan drugi, zalijepilo mi se, morala bacit. Ova je super ispala, meni nije preslatka al bojim se da u kombinaciji sa slagom bude prava mala bombica a ne pavlova 😅
.
Steznik/remen - curke, vidim da pisete o tome. O cemu se radi? Sam trebala neki steznik kupit? Cemu to sluzi, sta kazete vi, sta babe, sta dr.google, sta selo..
Ja bas sad citam za tobrex mast, ne smiju trudnice ni dojilje. Poludit cu s okom 🙈
Uf, onda domace klasicno - oblog od kamilice. A kaj ti je, pink eye ili si se lupila? Da je herpes nebi tobrex ionak pomogao a ako je jecmenac na kapku isto osim tobrexa i obloga nemas kaj. A i jecmence moramo drugima davat, ne samima sebi 😅 Bas mi je zao 😔
To je to! Meni se cini super jeftino i skuhat cu ih prije koristenja tak da budu dobre. Kaj ne?
.
Mom sve stignes. Svi sve stignemo samo zbog uzbudjenja a mislimo da fali vremena 😂 al realno, sve stignemo. 1.mj.je inace meni strasno dug, ovaj mi leeetiii
.
Moje male pavlove se peku, krema se hladi. Iva, odlican mi je ovaj recept za slasticarsku. Prosli put sam ispobala jedan drugi, zalijepilo mi se, morala bacit. Ova je super ispala, meni nije preslatka al bojim se da u kombinaciji sa slagom bude prava mala bombica a ne pavlova 😅
.
Steznik/remen - curke, vidim da pisete o tome. O cemu se radi? Sam trebala neki steznik kupit? Cemu to sluzi, sta kazete vi, sta babe, sta dr.google, sta selo..
U vezi steznika... Zadnji put su mi u bolnici savjetovali da ga uzmem, skoro svima su preporučili. Koji su točno razlozi, pa valjda da se što prije sve vrati na mjesto... Ne znam, pretpostavljam. Ja ću ga kupiti prije bolnice vjerojatno ovaj iz baby centra... A sad možete i poslati muža ili ndkog da vam kupi kad vidite točno koja veličina vam treba i da li će fizioteraput preporučiti. Kažem fizioteraput, jer u bolnici oni obilaze trudnice pa ti kažu jel bi bilo dobro nositi ga ili ne. Barem je tako bilo 2018.u Vinogradskoj. Ako netko zna bolje i više o toj temi nek slobodno napiše pa da svi znamo. 🤗
.
.
.
Steznik koji, kao, pomaze da se abdomen (organi i to) prije vrati "na mjesto" nakon poroda. Citala sam, neke zene su nakon poroda osjecale kao neku prazninu u trbuhu i taj im je steznik navodno pomagao i pri tom osjecaju. Uglavnom, za babe nisam cula da nesto kazu, google sam citala iskustva zena i uglavnom su pozitivna (negativne recenzije su od onih zena koje su ocekivale da ce imat ravan trbuh i one koje su to nosile zbog estetike... naravno, pomaze i pri tome, ali to mu nije glavna funkcija da se razumijemo), a selo - evo moje prije su ga sve nosile i kazu super stvar. 🤷♀️ samo ne znam je li problem, a vjer. je, kad imas rez od carskog. 🤔
Mi smo na kraju uzeli kadicu u bubamari. Uzeli smo termometar za vodu i 2 rucnika ta bebe. Jedan ovaj za bebe kosa 180kn. Ne da je precijenjeno nego ono.. tak cu uzet jos novih rucnika da imamo ali u yisku, nisu nista manje mekani ni nist, 2 mu budu dost valjda, a ove nove iz yiska ce isto samo on koristit.
.
Pojela sam bananu, jabuku, 2 prazna krosana koja sam "punila" s pekmezom od maline i kavu i jos sam gladna. Jedva cekam rucak. Danas je ocito takav dan za mene, nemam ih bas cesto al dok mi se jede.. jao..
NevaEva ja sam te rucnike sa kapuljacom uzela u c&a, tamo mi se cinio najbolji omjer cijene i kvalitete. Jedan sam ubola na snizenju, ispao mi nekih 20-ak kn a druga dva po punoj cijeni 70kn...
Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕
.
.
.
Mislim da budu dobre,ja sam ih isto uzela pa da vidimo🙈
Da,nisam mogla odolit,vidim 26kn,reko uzet cu.. kaze muz ti si ko dijete hahaha
Koliko ja znam, steznik se ne preporučuje na svoju ruku. Na sv duhu također prolazi fizioterapeut i možeš ga pitati o tome. Ali generalna preporuka je ne, pusti da stvari idu svojim tokom, osim ako nema neki problem pa ti treba. Prije se to masovno koristilo, ali danas je stav da ne treba... Tako kažu i na nekim trudničkim tečajevima.
Pa kao i sa svim, svako po svom nahođenju, ja neću, nisam imala potrebe za tim i ne vidim svrhu.
Meni je korisnije nakon poroda bio jastuk za hemeroide iako nisam imala hemeroide. Muž mi ga je kupio prvi dan i donio u bolnicu i sjedila sam na njemu sigurno jedno mjesec dana od poroda. Ovaj put ga pakiram pod obaveznu opremu 😁
Steznik-nisam koristila nakon poroda, koristim ga samo u one dane, da mi cvrsto sve drzi na mjestu.
Poslije carskog jako pomaze- u bolnici stave onaj njihov krpeni sto se omota i sveze (nekada davno su stavljali krpene vrecice s pijeskom na sav-da ga pritisnu), njega sam nosila skroz do 8.dana i vadjenja savova. Trbuh mi se obadva puta vratio u normalu.
Ne znam zasto nisam i kod kuce nosila-mislim da bi pomogao..
Nikac hvala ti, budem i ja otisla tam vidjet. Ovo mi se cini jaaako skupo, 180kn/rucnik. Kaze muz, nema veze i zeza se da ce ga do faksa imat jer mu se cinio skup i velik rucnik. Pa smo uzeli i vecu kadicu za kupanje da ima i to do faksa 😂
.
MareiKate i MissGraz hvala na iskustvima, onda cemo prvo cekat da vidimo jel carski event.bude i koja bude preporuka fizijatra pa posaljem nekog po to, necu unaprijed za sad kupovat. Nisam razmisljala o tome da treba tijelu pomoc da vrati organe na mjesto 😂😂😂 ajme..
I sjetila sam se zabica je baš lijepo napisala savjete o dojenju…. Ja bih dodala (već sam to neki dan napisala čitavu stranu pa mi je izbrisalo greškom i nije mi se dalo opet pisati)... Ugl kako sam si zadala zadatak prije nego se mali rodi izraditi slike za album od curke ☺️ gledajući njene slike sjetila sam se kakvi su mi bili ti prvi dan i što ću ovaj put drugačije. Osim što treba pripremiti sve za bebu, treba i neke sitnice za sebe, pogotovo ako ćete većinu vremena biti same i ako bake nisu blizu. Dakle ja se uskoro planiram posvetiti tome da napunim špajzu, frižider i zamrzivač. Hranom koja će biti ok uz dojenje, hranom koju volim a koja može stajati, koja se brzo priprema i tome slično. Također, kako je bitno piti puno tekućine, već sam si kupila hipp čaj za dojilje, to me spašavalo kad ništa ne bi stizala pa radije popijem to nego se nalijevam vodom ili nekim sokovima, također, rooibos čaj je odličan za dojilje. Osim što potiče laktaciju, bebe su smirenije... Uskoro planiram u nabavku raznih finih u tea shopu.. tih prvih tjedana često navečer fali mlijeka, nervozna beba, nervozna ti... Sjećam se patronažne: juhicu pojedite obavezno svaku večer... Da, ako nemaš dijete kao moje koja urla cijeli dan a ja sama s njom. Pa sam ja pila čajeve 😁 ugl to su neke sitnice, koje mogu popravit dan u kojem sve što radite je nunate dijete i tražite pauzu da odete na WC. Naravno, ne rode se sve bebe kao moje, ali eto, pripremite i sitnice za sebe koje će vas veselit ☺️
Sortiraj odgovore
Najstariji