Mogla bi pocet pisat memoare ..”Memoari zabrinute mame”
To bi bia bestseller s obzirom sta meni sve padne na pamet,u najmanju ruku sam doktorirala ginekologiju,opstetricarstvo,pedijatriju.. u uvodu bi pisalo ;čitam nalaze,predviđam bolove,naričem na porodu.... na kraju knjige dajte i mome jer od mene dobit vise nece😂😂😂😂😂😂
Ono kad od 04:00 kupis povracotku po sobi i peres posteljinu 🤢...bojimo se za njih dok su u stomaku pa se nastavimo bojat i kad se rode.U principu kad jednom postaneš mama bojis se dok god dises ... to je to od spavanja izgleda..popit cu ☕️ Iako sam psihicki vise za 🥃
Ja budna vec pola sata... 😒 jucerasnji mir, bebica je zamjenila sada sa pravim sou programom u trbuhu, probudilo me moje dijete opet kao i jucer, hocemo li nastavit sa buđenjem oko 05h i kad je bebica na svijetu?🤔☺ probudila sam se lezeci na ledima i citav trbuh mi poskakuje, jos nesto nakvoga nisam dozivjela😳😳😳
.
Pece me zgaravica i to fest, nisam zabadava sanjala da mi gori napa u kuhinji i dimnjak 🤣🙈🙉🙊
.
Sinoc je bebica dobrih 20 min stucala, nisam znala da to moze potrati🤗
.
Ledja me bole, ukocen mi je bok (ovisno na kojem lezim) i peku me bradavice😒 Lonmi - tak su i meni bradavice, kao da su gore popucale, zasad ih mazem kantarionovim uljem.
.
Ali neka, neka, slatke su to muke. Neka smo samo sve sto dulje 2u1 kako je napisao netko 🙏🥰
.
Vidim da vani pada kisa....🌧
Ono kad od 04:00 kupis povracotku po sobi i peres posteljinu 🤢…bojimo se za njih dok su u stomaku pa se nastavimo bojat i kad se rode.U principu kad jednom postaneš mama bojis se dok god dises … to je to od spavanja izgleda..popit cu ☕️ Iako sam psihicki vise za 🥃
Mom, totalno rszumijem,nebrojeno.puta sam tako nažalost provela noć. Istina, misliš si da je briga dok su u trbuhu
... Je, ne kažem da nije.... No, kak naši stari kažu: Malo dijete, male brige. Veliko dijete, velike brige. Meni od kad sam rodila, brige ne silaze s uma, rijetko kad uglavnom. No, to su naši neprocjenjivi dragulji koje smo si htjele i na kraju krajeva, ništa za njih nije teško. 🥰Žao mi je da si tako provela noć, nadam se da će dalje biti bolje. 😊🤗
Ja budna vec pola sata… 😒 jucerasnji mir, bebica je zamjenila sada sa pravim sou programom u trbuhu, probudilo me moje dijete opet kao i jucer, hocemo li nastavit sa buđenjem oko 05h i kad je bebica na svijetu?🤔☺ probudila sam se lezeci na ledima i citav trbuh mi poskakuje, jos nesto nakvoga nisam dozivjela😳😳😳
.
Pece me zgaravica i to fest, nisam zabadava sanjala da mi gori napa u kuhinji i dimnjak 🤣🙈🙉🙊
.
Sinoc je bebica dobrih 20 min stucala, nisam znala da to moze potrati🤗
.
Ledja me bole, ukocen mi je bok (ovisno na kojem lezim) i peku me bradavice😒 Lonmi- tak su i meni bradavice, kao da su gore popucale, zasad ih mazem kantarionovim uljem.
.
Ali neka, neka, slatke su to muke. Neka smo samo sve sto dulje 2u1 kako je napisao netko 🙏🥰
.
Vidim da vani pada kisa….🌧
Baš si me nasmijala sa svojim dogodovštinama. 😁😁
Ja sam opet toliko kratko spavala da nisam ni stigla sanjati🤔
Ovaj išijas me baš zeza... Nadam se da neću i na porod s njime, to bi bilo jako veselo. 🙄
Je, istina, kiša pada... Neko pospano jutro.
Mene ti je jučer u dva navrata beba probudila s lupanjem po trbuhu gdje je stigla, baš ono... Bam, bam, bam.... I nakon tog jadnog spavanja, više nema šanse oka sklopiti.
Ništa, i ja idem kavu skuhati dok moji još spavaju da u miru popijem. 😁
Jagodice, jel ti se povuklo ono crvenilo ispod grudi od sudocrema? Meni se to isto pojavilo al kako mi kuma rsdi u ljekarni rekla je da mažem s plymicolom,da su to gljivice. Zato jer su nam sad grudi veće i to područje, barem meni, se pojačano znoji i pogodno je za gljivice nažalost. Ali prođe nakon par mazanja. Meni je tako i u prvoj trudnoći bilo.
I još nešto... Jučer sam htjela kupit steznik za iza poroda za trbuh jel... Ali mi kuma nije dala da kupim, kaže mi tek iza poroda dođi po to jer da ne znamo koju ću veličinu trebati, što je logično. Ja sam to htjela riješiti i kupiti odmah... Jel neka od vas to planira kupiti? Ako da, ima negdje povoljnije od ljekarne gdje je 160kn i materijal mi se čini dosta onako grub. Još sam vidla u bsby centru ali... Preko 250kn...onako. ..dosta košta... Ako netko. Ima iskustva s tim, molim da napiše i zahvaljujem.
Ninnach u pravu si..kazu mala djeca piju mlijeko velika krv .. a pa sta cemo,proc ce sve..o išijasu da ne pricam mene jos drzi i ne pusta..koma sam vec vidim da ce danas biti dug tezak i naporan dan..
Jel vam se desava da osjetite ruke i noge kako zatežu od oticanja,splasne to ali osjetim..jel ima
Jos sta da krene vec sad pa da do termina putem cetveronoske.. predajem se 🏳️😓
Ninnachu pravu si..kazu mala djeca piju mlijeko velika krv .. a pa sta cemo,proc ce sve..o išijasu da ne pricam mene jos drzi i ne pusta..koma sam vec vidim da ce danas biti dug tezak i naporan dan..
Jel vam se desava da osjetite ruke i noge kako zatežu od oticanja,splasne to ali osjetim..jel ima
Jos sta da krene vec sad pa da do termina putem cetveronoske.. predajem se 🏳️😓
Mom_of_4,
Mene ti taj išijas stvara jako velike probleme. Na kontroli, sad 26., ću vidjet šta kaže doktor. Kako odmiče trudnoća, primjećujem i ja natečenost, šake i noge pogotovo. Sve čarape mekane al se uspiju urezati u noge zbog te vode koju skupljam. Mene i grče noge isto ko i vas neke tu, pijem magnezij ali opet... Ko dva balvana da vučem za sobom dok se krećem i još šepam, joj joj. Od ostalog izdvajam povremenu žgaravicu, svrbe me grudi, pojavio mi se i prvi kolostrum, teško mi disati. Ono kao dami je beba sjela na pluća. Nos zacepljen redovito. Ma sveg se nađe kod mene haha. Kako jakažem,... Ne daj bože većeg zla! Pregrmiti ćemo mi to sve! 👌
Jutro cure...
Kod mene je žgaravica gotovo konstantna, nesanica - ili jedva zaspem navečer ili sam umorna i zaspem ko klada do 3 i onda od 3 ništa, teško disanje, teško ustajanje, bolovi u preponama nakon 10 minuta hoda, ako ne i manje. Jedino me čudi da ne otičem. U prošloj trudnoći zadnjih nekoliko mjeseci nisam mogla nositi prstenje, sad su evo još na ruci bez beda 🤔
I da, odlazak na WC, imam osjećaj da čim popijem gutljaj vode odmah moram na WC 😬
Sortiraj odgovore
Najstariji