Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    22. Siječanj 2021. 13:53

Drugo je sve mjerio, kaže sve super, ali kilaža da nije točno u tjedan. Kao ja sam danas 32+3, a ona je za 31+4. Ma i ja si to mislim da se pretjeruje, nekad se to nije ni mjerilo. Možda je bila i tako okrenuta pa nije uzeo mjeru buše skroz kako treba. Čula sam se s frendicom, ona veli isto da dramim bezveze i da ne može to ionako biti sto posto točno. Mah, baš sam se uznemirila nepotrebno... 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Ines
    22. Siječanj 2021. 13:55

Bubica1

Drugo je sve mjerio, kaže sve super, ali kilaža da nije točno u tjedan. Kao ja sam danas 32+3, a ona je za 31+4. Ma i ja si to mislim da se pretjeruje, nekad se to nije ni mjerilo. Možda je bila i tako okrenuta pa nije uzeo mjeru buše skroz kako treba. Čula sam se s frendicom, ona veli isto da dramim bezveze i da ne može to ionako biti sto posto točno. Mah, baš sam se uznemirila nepotrebno…

Ma daj kazem ti ne opterecuj se, pa meni na svakom uzv-u na slicici sto mi da pisu razlicite mjere negdje za tj vise, negdje za tj manje, al ja na to uopce ne obracam paznju. Kad ona uvijek kaze da sve stima i beba raste kako treba nista me drugo ne zanima 🤷‍♀️ tako da ne sekiraj se uopce

Nea 💗

22. Siječanj 2021. 14:05

Bubica1

Drugo je sve mjerio, kaže sve super, ali kilaža da nije točno u tjedan. Kao ja sam danas 32+3, a ona je za 31+4. Ma i ja si to mislim da se pretjeruje, nekad se to nije ni mjerilo. Možda je bila i tako okrenuta pa nije uzeo mjeru buše skroz kako treba. Čula sam se s frendicom, ona veli isto da dramim bezveze i da ne može to ionako biti sto posto točno. Mah, baš sam se uznemirila nepotrebno…

Tek tolko da nest kaze, bezveze. Ako su mjere tocne, nema naznaka da se sporije razvija, jedan dr.bi trebao znati bolje nego da plasi trudnicu zbog 100grama. Uostalom, fakat jesi unutar mjera, ne preporucam inace al to smijes guglat 😂 ja gledam svaki tjedan. Krivo sam ti rekla btw, 1600-1800 je prosjek za tjedan 32, 33 pocinje s 1900 tak da je tvoja mala taman. 👌
    https://www.whattoexpect.com/pregnancy/week-by-week/week-32.aspx
    Ako te to bude jako brinulo, odi po drugo misljenje da si mirna al fakat se vise brinem za zdravlje tvog ginekologa nego tvoje.

• EmEn9
    22. Siječanj 2021. 14:07

Ninnach

Ma u pravu ste za sve cure moje drage, valjda je ustala na krivu nogu pa našla mene zaje… S druge strane, svakako ću sad pred kraj pripaziti zbog bebe i sebe. Natukla sam tih kg i skinut ću ih s vremenom. Ne dira me to toliko više. Bit će valjda ok, ajde baš vam javim kakav je ispao nalaz. 🤗🤗🤗

Daj Ninach ja mislila da si dobila vec sad preko 25kg kako te oprala, uglavnom nije normalna. Ja sam bila do  32 tjedna dobila 13 i pol kg i nije komentirala kilažu kao ok a inače isto ful pere ako dobijes previse znaci to nije previse. A mislim da to šećer i beba nemaju veze s tim sto prica jer je meni gin isto sad objasnila da mi je beba veca i plodne vode je vise i da se ne brinem samo da pripazim na hranu i budem na toj dijeti da se ne poveca omjer puno jer kaze ona dal se poveca sad beba jos puno i voda ti ces rodit i ovako i onako i sve ce bit ok samo ce ti morat ovako ranije bit inducirani ako samo ne krene jer ce bit prevelik a kaze s bebom ce bit sve ok jedino kaze ona ako se to bas jako poveca i beba i voda onda postoji kao mogucnost u buducnosti da bude sklonija tome da dobije secer ali ne sad ko beba nego kasnije. Neznam sto te toliko strasila s tim. Znaci ja sam imala puno previse plodne vode u prosloj trudnoci i beba je bila prevelika 4290kg i imala sam gestacijski i rodila i beba je bila super i sad evo ima 8 god i nikakvih problema sve ok.

Jagodica125
    22. Siječanj 2021. 14:13

Spavanje - meni je spavanje hvala Bogu se donekle popravilo otkad pijem sumeci magnezij. Svaku vecer zaspem umorna ko' zemlja, probudim se sad negdje oko 5, ili zbog wc-a, ili gladi, ili jer mi se ukocila noga, pa rostiljanje krece 😅
    .
    Probava - hvala Bogu uredna sto pripisujem litrama i litrama vode sto locem i yogi😅 a vanjsku gospodu ZASAD nisam imala jer od pocetka trudnoce koristim vlazni wc papir👍
    .
    Secer - ja radim za 2 tjedna GUK profil ponovno, a sljedeci pregled mi je 02.02.pa me isto zanimaju mjere i kolicina plodne vode. A k tome naravno i spol ….🙈🙉🙊
    .
    Aktivnost bebe - danas ujutro dosta aktivna bebica, otisla se kupati i trackati maskicama, pa rucala i odtad mir. Sama si govorim "sve okej. Nema potrebe za dramom"🧖‍♀️💆‍♀️

• EmEn9
    22. Siječanj 2021. 14:15

I da  bila sam dobila sveukupno 25kg.

Ninnach
    22. Siječanj 2021. 14:16

EmEn9

Ninnach

Ma u pravu ste za sve cure moje drage, valjda je ustala na krivu nogu pa našla mene zaje… S druge strane, svakako ću sad pred kraj pripaziti zbog bebe i sebe. Natukla sam tih kg i skinut ću ih s vremenom. Ne dira me to toliko više. Bit će valjda ok, ajde baš vam javim kakav je ispao nalaz. 🤗🤗🤗

Daj Ninach ja mislila da si dobila vec sad preko 25kg kako te oprala, uglavnom nije normalna. Ja sam bila do 32 tjedna dobila 13 i pol kg i nije komentirala kilažu kao ok a inače isto ful pere ako dobijes previse znaci to nije previse. A mislim da to šećer i beba nemaju veze s tim sto prica jer je meni gin isto sad objasnila da mi je beba veca i plodne vode je vise i da se ne brinem samo da pripazim na hranu i budem na toj dijeti da se ne poveca omjer puno jer kaze ona dal se poveca sad beba jos puno i voda ti ces rodit i ovako i onako i sve ce bit ok samo ce ti morat ovako ranije bit inducirani ako samo ne krene jer ce bit prevelik a kaze s bebom ce bit sve ok jedino kaze ona ako se to bas jako poveca i beba i voda onda postoji kao mogucnost u buducnosti da bude sklonija tome da dobije secer ali ne sad ko beba nego kasnije. Neznam sto te toliko strasila s tim. Znaci ja sam imala puno previse plodne vode u prosloj trudnoci i beba je bila prevelika 4290kg i imala sam gestacijski i rodila i beba je bila super i sad evo ima 8 god i nikakvih problema sve ok.

Hvala ti na ovom što si napisala. Baš sam sad nekako smirena. I kao što kažeš, bit će to sve ok. 🥰🤗❤️

• EmEn9
    22. Siječanj 2021. 14:20

I da neznam tko je pitao ali mislim da ta izreka svaki sljedeći porod je brži i laksi kako bi se reklo ne drži vodu bar kod mene. Meni je drugi bio puno gori od prvog. Bas sam se napatila ali sad je treći pa me baš zanima kako ce bit s obzirom na iskustvo od ova dva poroda izabrala bi prvi od prvog truda do moje bebe oko 4 i pol -5h a na drugom porodu od prvog truda do moje bebe skoro 18h a od toga oko 9h intenzivnih lažnih trudova koji su me ubili znači trudovi na 3--4 minute koji ubijaju bole za poludit a od njih nista nit sam se otvarala nit nis. Uzas, bila je indukcija poroda a prvi put prirodno. Tako da biram prvi porod

• EmEn9
    22. Siječanj 2021. 14:24

Ninnach bit ce sve ok, samo pozitivno misli i to je to. A kad pogledaš može se reć da smo sad već i u sigurnim tjednima ako nesto i krene. Tako da ne sekiraj se. Jos malo i bebice nam dolaze nemaju nas što sad strašit na kraju blizu smo terminu....... 🤗🤗🤗

Ruska1986
    22. Siječanj 2021. 14:24

Bebanomoje

Uf cure, što ste se raspisale 😁 pišem sto mi je ostalo u glavi…
    Pomoć za probavu - svako jutro šalica ili dvije jogurta sa chia sjemenkama, znam i navečer isto popiti i pomaže. Max 2.dana ne idem na wc i tada si opet pojačan dozu jogurta i sjemenki i meni stvarno pomaže.
    Datulje - ako se ja dobro sjećam, datulje potiču otvaranje i preporuca se jesti ih kad se udje u termin. Ne sjecam se tko je pisao da ih jede, pa možda da se malo pripazi s time.
    Hrana i kile - i ja sam dobila previse kila, maštam o svemu, ali znam da nista od dosta hrane sve dok ne ustabilimo dojenje 😔
    Citala sam sinoć vaše mjere beba i simptome za gestacijski - ja ga kao imam, ali nemam nikakvih simptoma osim sto sam dobila previse kila. Ali meni je ogtt ispao los tek u 29 tj, sve prije je bilo ok. I sto mi je još cudno, moja curica je sa 28 tjedana imala 1100 grama, sad se brinem da je premala kad vidim vaše bebice 😥 bas me zanima šta će reći u pon na pregledu, tad ćemo biti točno 32 tj.
    Za inducirani porod radi gestacijskog sam čula, ali sam se nadala da nije 100% praksa takva. Budem pitala za sv duh kako rade ako bude znala moja gin.
    Spavaćice - sinoć sam našla u Waikikiu snizene na 70 kn sa gubicima, raznih veličina. Čak imaju i grudnjak za dojenje, ali njihov xl je meni premali.
    Danas sam nosila krv za guk profil na vuk vrhovec, bas me zanimaju rezultati 🙁

Jesi bas isla u Arenu ili preko weba uzimala?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.