Curke, ne želim kvariti veselje, ali ako ćete dojit 🙈 opet u početku nećete moći puno toga jesti 🙄 iako rode kažu da se smije jesti sve osim ako nešto uočiš da bebi smeta u smislu alergije ali to nije baš točno.
Ja sam ih s prvom bebom tvrdoglavo išla poslušati i nisam slušala mamu i svekrvu i udarila mahune varivo prvi dan iz bolnice - nisam se dobro provela s bebom taj dan. Također grah, mlijeko, općenito kupusnjače, nadimače, jako začinjeno… 😅 Sjećam se da sam tek kad je imala 4-5 mjeseci ponovno pojela grah snimale ga obožavam.
Mahune necemo onda 😂😂 Brownie i prsut. Dosta za prvi dan 😂😂
Prehrana kao sto su cure i rekle secer se dobiva od poremecaja rada hormona, a ne od dobivenih kila 🤣 tak da samo pusti. Mene je moja isto par puta opominjala kad sam imala u 4tj +4,5kg kao pa trebala bi pripazit na prehranu njnj blabla mos mislit nisam nijednom pazila, a eto sinoc sam momof4 pisala kojim tempom sam dobivala kile i sad gin suti ko piiiii...ka, ma daj ajde ja to sto oni kazu samo zanemarim. Jer znam da to nema veze s vezom, pogotovo jer imam tetu koja radi sa secerasima i pricala mi je da to nema veze jedno s drugim. Tak da Ninach ne sekiraj se. A mislim da nema tog djeteta koje nije imalo losu fazu s hranom..ja sam kao dijete bila za sve i kamen bi pojela, tako je ostalo i dan danas, a dok recimo brat je kao dijete jeo sve zivo kao i ja, a kasnije Boze oslobodi. I ovisi od metabolizma, ja i on smo nebo i zemlja, meni se nista ne prima, njemu ide u trbuh i okolo, a hvala Bogu dragom nemamo nikakvih problema, nit smo imali (ja sto sam i imala problema sa zeludcem to je bila posljedica tatinog stradanja, znaci meni nije otislo na psihu vec mi je eto stradao zeludac) tak da sve je to individualno. I nismo svi isti, eto draga i ja ti mirujem max, ne idem bas nikuda, setnja mi je samo jednom tjedno u trgovinu kad idemo, za vikend mojima i to iz auta, u auto, ovako kuci sto napravim osnovno i to je to, na +14 sam sada, jedem ko manijak sto god mi se jede, a nista se ne lijepi, kazem takav metabolizam i to je to. Dok frendica je mirovala samo mj dana i natukla do kraja trudnoce preko 20 i nesto kg, a slicne smo grade i visine..kazem sve ovisi.
Nea 💗
Evo me cure s pregleda. Paaaa, u principu je sve OK, osim što je ona malo manja nego bi trebala biti. Sad ima 1853 g što je kao za 6 dana manje nego po nekim pravilima. Druge mjere sve odgovaraju, ali brate mili, meni sad više apsolutno NIŠTA NIJE JASNO! Dakle, po njihovom imam gestacijski dijabetes, a beba mi manja nego bi trebala biti. Pa ko je tu lud?? Kod gestacijskog bi bebe trebale biti veće ili bi trebalo biti više plodne vode što kod mene nije slučaj. Ja sve više sumnjam da uopće i imam gestacijski. Sad sam se odmah kod njih naručila na nešto slično kao i GUK profil, da ne moram u bolnicu, pretraga se zove prostprandijalne glikemije pa da i to provjerimo. Uglavnom, naravno da mi se sada sto misli roji po glavi zašto je ona sad manja, a dosad sve bilo super. A baš sam jučer tješila Blossom da se sve to smatra normalnim. Na kraju krajeva, i doktor mi je tako rekao, da nije to ništa zabrinjavajuće. Ali ja ne bi bila ja da sad ne dramim, ko da su mi sve lađe potonule. 😞 Samo mi se mota po glavi, šta ako je to sad onaj zastoj u razvoju? 😦😥
Što se tiče mene, zatvorena jesam, cerviks je sad 25 mm što je OK s obzirom na tjedne, malo je omekšao, ali ništa strašno, uloživa i dalje za vršak prsta. Ali novost je da mi se stvorio endocervikalni polip koji mi stvara pojačan žućkasti iscjedak, ali to bi trebalo otići samo od sebe.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Da, sve je do metabolizmma i hormona. A moje se sve poremetilo odkad ne spavam od početka trudnoće pa evo do sad. Po noći sam budna i zujim. Sad sam se čula sa sestrom i rekla je nataste danije dobar, povišena vrijednost tako da opeza tjedan dana nosim krv. No, došle smo kroz razgovor u čemu bi mogao biti problem. To je moja nesanica i samim time poremećen metabolizam. Sad ovaj tjen pasem travnjake po gradu🥰🤣 i potrudit "u se ustabiliti spavanje. Tad bi trebalo bit bolje.
Lonmi, jel i tvoj polip taj endocervikalni ili se tvoj drugačije zove?
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Jagodica - divna trudnica ❤💗 i preslatka, bas kao sto je netko rekao nick bas ide uz tvoju pojavu 🤗
Blossom - do 2tj gore/dolje se smatra okej tako da samo polako, probaj se malo fokusirat na taj lijevi bok sto si i sama rekla i brzo ce 2tj proci pa ces vidjeti. Mada ja vjerujem da ce sve biti okej 🥰
Lonmi/momof4 - joooj cekajte ove moje tjedne pa cete vidjet sta je pravo udaranje dolje nisko ⬇️ kad vas za vrijeme jela odalami pa se istog trena moras ustat i jest na stojecki 🤦♀️ uzass, ja ju osjetim u stidnoj kosti stalno. Zato i ne sjedim osim kad moram jer ni ne mogu, kao sto si cure stavljaju djeciji slauf za plivanje poslije poroda e komotno bi ja vec sad mogla pocet ga koristit. A bijeli iscjedak je normalan u trudnoci.
Nea 💗
Uf cure, što ste se raspisale 😁 pišem sto mi je ostalo u glavi...
Pomoć za probavu - svako jutro šalica ili dvije jogurta sa chia sjemenkama, znam i navečer isto popiti i pomaže. Max 2.dana ne idem na wc i tada si opet pojačan dozu jogurta i sjemenki i meni stvarno pomaže.
Datulje - ako se ja dobro sjećam, datulje potiču otvaranje i preporuca se jesti ih kad se udje u termin. Ne sjecam se tko je pisao da ih jede, pa možda da se malo pripazi s time.
Hrana i kile - i ja sam dobila previse kila, maštam o svemu, ali znam da nista od dosta hrane sve dok ne ustabilimo dojenje 😔
Citala sam sinoć vaše mjere beba i simptome za gestacijski - ja ga kao imam, ali nemam nikakvih simptoma osim sto sam dobila previse kila. Ali meni je ogtt ispao los tek u 29 tj, sve prije je bilo ok. I sto mi je još cudno, moja curica je sa 28 tjedana imala 1100 grama, sad se brinem da je premala kad vidim vaše bebice 😥 bas me zanima šta će reći u pon na pregledu, tad ćemo biti točno 32 tj.
Za inducirani porod radi gestacijskog sam čula, ali sam se nadala da nije 100% praksa takva. Budem pitala za sv duh kako rade ako bude znala moja gin.
Spavaćice - sinoć sam našla u Waikikiu snizene na 70 kn sa gubicima, raznih veličina. Čak imaju i grudnjak za dojenje, ali njihov xl je meni premali.
Danas sam nosila krv za guk profil na vuk vrhovec, bas me zanimaju rezultati 🙁
Bubica, malo mi je cudno da je beba kao manja a prosjek na internetu za 32.tj.navode 1600-1900grama. Uz to, meni je svaki put gin rekao da se ne moze gramaza tocno reci, u tvojim tjednima aparat fula 200-300g, pred porod i do 500.
Ako je po mjerama kostiju manja, mozda bude mala ali to je nesto sto je dobro pratit. Kilaza fakat nije neka uznemiravajuca. Idu mi na zivce dr.kaj odmah drame. Nije da mozes nest napravit. Ak je mala zdrava, protoci su dobri..
Bubica ma daj sta oni pricaju kakva manja beba, koliko ja znam u tim tj bas odgovara tjednima 🤔 ili se varam, nezz ni sama, ma preglupo mi je uopce sto svima komentiraju tu velicinu bebe, a meni moja nije nijednom, samo kaze da je sve kako treba bit. A ako cemo racunat moja je sa 33+6 bila 2,200g znaci u tvojim tjednima je bila isto kao i tvoja 🤷♀️ kakav vraziji zastoj u razvoju, daj ne zamaraj se time.
Nea 💗
Meni je u 30 ili 31 tjednu bila 1700g i rekla mi je da je normalno 🤷🏽♀️
Sortiraj odgovore
Najstariji