Stari godišnji možeš koristiti prije nego sto se vratiš raditi, barem je kod mene takva praksa 😊
Curke, jel ima koja iskustva s korištenjem godišnjeg između komplikacija i porodiljnog?
Naime, ostao mi je cijeli GO, 28 dana, jer sam netom prije nego što sam trebala krenuti s korištenjem završila u bolnici, a samim time su mi odmah otvorene komplikacije… sad mi je glupo da tih 28 dana propadne, jer mi je plaća dosta veća od komplikacija, pa bi mi značilo tih mjesec i neš pune plaće… jedino me nešto brine jer sam negdje pročitala da se onda kvari prosjek, iako mi nije jasno kako, jer komplikacije ne ulaze u prosjek, nego samo plaća…
Ne znam kako to funkcionira u sustavu hzzoa ako sad prekines komplikacije i koristis godisnji, to vrijeme te oni skidaju iz svoje evidencije i ne znam sta traze za ponovno otvaranje, tj dal opet moras donjet onu potvrdu o zadnjim isplatama iz firme, to bi ti mogao biti problem jer ovo vrijeme sad koje si na bolovanju ti firma isplacuje 0 kn, a uslo bi ti u evidenciju jer si zaposlena... Neznam jesam dobro objasnila
Pada mi na pamet da taj godisnji koristis izmedju prvih 6 i drugih 6 mj porodiljnog.. Iskoristi prvih 6 normalno i onda prekini porodiljni, pa koristi godisnji i onda ponovno aktiviraj drugih 6 mj
Stari godišnji možeš koristiti prije nego sto se vratiš raditi, barem je kod mene takva praksa 😊
Ali samo od godine prije, ona se vraca radit 2019,a godisnji je iz 2017
Od 7.7. sam na komplikacijama... majko mila zavrzlama... ma na poslu mi sigurno neće isplatiti godišnji, a za korištenje GO se u našem pravilniku referira na zakon o radu... e sad, u njemu stoji -
(4) Godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti te korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, radnik ima pravo iskoristiti po povratku na rad, a najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine.
(5) Iznimno od stavka 4. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad.
To bi bilo to, jel? Želim bit sigurna da sam taj dio dobro shvatila, tako da mogu otić na posao i reći im da će to tak bit, da me ne bi i oni preveslali nekak... iako mi zvuči nerealno - kad se vratim s posla, znači imam pravo na ovih 28 dana (2017/2018), onih od porodiljnog (2018-2019) i još novi u toj godini u kojoj se vraćam (2019-2020)
A najviše me briga kad se bembulina rodi, jer nemamo nikoga u Zg, a u 3mj će puniti godinu dana... nit će bit primljena u jaslice sa 6mj, nit je imam kome ostaviti na 6mj ak moram početi raditi u 3 mj... tako da ako bi mogla sav taj godišnji iskoristiti, to bi mi isto bio blagoslov... iako bi mi opet falilo do 9mj kad kreću jaslice... jesam ga sad zapaprila...
Po povratku na rad najkasnije do 6mj. sljedeće godine...Pa valjda misle na godinu kad se vratiš na posao. A ne godinu u kojem si na porodiljnom i komplilacijama.
Ne znam jel pitanje bilo za mene - al da, osjetim bebicu... prošli tjedan se nekoliko dana za redom baš često javljala, onda nekoliko dana niš... panika naravno... sad ovih dana opet osjetim, a kad se jako razveselim oko nečega, onda ju malo jače osjetim... recimo danas sam dobila dvije jako lijepe vijesti - odmah nakon toga bi je osjetila jače nego inače, preko nekoliko puta... inače sam par puta osjetim kao ribicu u vodi... ne znam kak bi drugačije opisala...
Znaci go iz 2017 mozes koristit do kraja 2018 po zakonu. Onaj od 2018 do kraja 2019, a u 2019 ostvarujes normalno pravo na godisnji za tu godinu kao zaposlena osoba... Evo ja sam ove godine kompletan 4 mj bila na godisnjem od prosle godine, i krajem 7 mj koristila ponovno novi ovogodisnji godisnji odmor. Radim u drzavnoj firmi i pridrzavaju se zakona
Pa da, četvrti članak veli do sljedeće kalendarske godine, al onda u petom kažu ako se radi o porodiljnom il tome, da se koristi do kraja godine u kojoj se vratilo na posao... ma ići ću s tim onda, neću se zafrkavati s prekidanjem komplikacija, da ne bi bilo...
Po povratku na rad najkasnije do 6mj. sljedeće godine…Pa valjda misle na godinu kad se vratiš na posao. A ne godinu u kojem si na porodiljnom i komplilacijama.
Majke koje se vracaju s porodiljnog imaju pravo kroz cijelu godinu a ne samo do kraja 6 mj
Sortiraj odgovore
Najstariji