Gumbek a zasto da se ne stavlja ta nepromociva podloga? Imam dvije.
Mi smo madrac kupili u ikei, neki od pjene, vyssa se zove, valjda ce bebi bit ok 😊
Kod malih bebica je to jedna od prevencija SIDSa, jer kao ako se okrene licem prema madracu da roditelji to ne skuze lakse dobiva zrak nego kad je ta nepromociva podloga ispod jer su one uglavnom plastificirane. Tako nam je gospodja rekla, a mi ostali onako.
Nisam nikad o tome bila razmisljala, al moram priznat da smo poslusali.
Mi smo madrac kupili u ikei, neki od pjene, vyssa se zove, valjda ce bebi bit ok 😊
Kod malih bebica je to jedna od prevencija SIDSa, jer kao ako se okrene licem prema madracu da roditelji to ne skuze lakse dobiva zrak nego kad je ta nepromociva podloga ispod jer su one uglavnom plastificirane. Tako nam je gospodja rekla, a mi ostali onako.
Uf Gumbek. Korisna informacija. Hvala! Iako ne znam koliko se onako male na početku mogu okretati, ali bolje ne riskirati... 🙁
Moja danas ima show. Tako se okrenula da se nisam mogla maknut od bolova...sada je ok, ali vidit ćemo do kada. Uopće ne mogu procijeniti kako je okrenuta... A ako je ovako sada s bolovima pitam se šta me tek čeka 🤔
Uf Gumbek. Korisna informacija. Hvala! Iako ne znam koliko se onako male na početku mogu okretati, ali bolje ne riskirati… 🙁
Moja danas ima show. Tako se okrenula da se nisam mogla maknut od bolova…sada je ok, ali vidit ćemo do kada. Uopće ne mogu procijeniti kako je okrenuta… A ako je ovako sada s bolovima pitam se šta me tek čeka 🤔
A da, ne znam ni ja, ali eto mi smo poslusali, djelovala mi je zena kao da zna o cemu prica. Barem vise od nas. U hespovom ducanu.
Isto kao i za plišance, s prvim plišancem mi je cura pocela spavat kad je imala godinu i pol, a neki natrpaju 10 komada odma.
Uf Gumbek. Korisna informacija. Hvala! Iako ne znam koliko se onako male na početku mogu okretati, ali bolje ne riskirati… 🙁
Moja danas ima show. Tako se okrenula da se nisam mogla maknut od bolova…sada je ok, ali vidit ćemo do kada. Uopće ne mogu procijeniti kako je okrenuta… A ako je ovako sada s bolovima pitam se šta me tek čeka 🤔
A da, ne znam ni ja, ali eto mi smo poslusali, djelovala mi je zena kao da zna o cemu prica. Barem vise od nas. U hespovom ducanu.
Isto kao i za plišance, s prvim plišancem mi je cura pocela spavat kad je imala godinu i pol, a neki natrpaju 10 komada odma.
Da, vidjela sam da ne bi trebalo ništa stavljati radi sigurnosti.
Dobro jutro...
Ogradicu ću dobiti uz krevetić, stavit ću je, ako me bude strah ili mi bude smetala skinut ću.
Je li neko ima problema sa znojenjem po noći? Dva puta najmanje se ustanem presvući, gola voda, pa mi onda vruće. pa mi zima... Isključeno je grijanje jer ne bih izdržala još i to, istopila bih se. Jučer sam sve u gaćicama po kući hodala, kao neka uspaljenica hahahaha

Dobro jutro…
Ogradicu ću dobiti uz krevetić, stavit ću je, ako me bude strah ili mi bude smetala skinut ću.
Je li neko ima problema sa znojenjem po noći? Dva puta najmanje se ustanem presvući, gola voda, pa mi onda vruće. pa mi zima… Isključeno je grijanje jer ne bih izdržala još i to, istopila bih se. Jučer sam sve u gaćicama po kući hodala, kao neka uspaljenica hahahaha
Dobro jutro.
Meni je skroz obrnuto, meni stalno ledeno, ne mogu se ugrijat nikako, po noci samo navlacim slojeve na sebe.
Jutroooo!!!
Proudy upisala sam se zbog tvoje price o bebi, znaci tako to oni smisle cijelu taktiku hahaha
Sarita nemos zamjerit babi hahaha ipak ima godina, al bas joj je zanimljiva ideja 😁 baba konta da bar taj dr. sto je bio na tvom rodenju zna sta radi kad si ti ziva i zdrava.
Ja sam dobila madrac sa krevetom, i nista drugo necu stavljati. Obicni, tvrd i to je to. Ako bas nesto propusti pelena, imam onaj usisavac za mokro ciscenje.
Panda meni kako koju noc. Drzalo me zima sad me isto drzi da mi je vruce. Hormoni.
Ja se ubila u peglanju ovaj vikend, znaci ubiiiilaaaaa.
Popodne idemo na aerodrom do svekrve da nam da tu trenirku sta sam ju ja nežena zaboravila muzu spakirat. Umorna sam, poslije se legnem na garnituru i samo spavanac. Sutra imam ciscenje kuce kad nisam za vikend 😣 bar smo sredili i pofarbali sta smo mislili, evo sobice:

Gumbek,
Moram se nadovezati.
Puno sam citala od SIDS, i ono sto sam procitala je to da bi se nepropusna podloga, tj.ona kirurska plahta nepromociva kao trebala stavljati obavezno na madrac, pogotovo na madrac koji nije novi te je na njemu predhodno spavalo drugo dijete...radi bakterija i gljivica koje isparavaju iz madraca ( od predhodnog znojenja i sl..) te gljivice mogu utjecati na prestanak disanja djeteta..
E sad, naravno logicno je to sto ti je zena rekla da ce lakse dijete disati ako se okrene na trbuh dok nema nepropusne podloge...ali opet s druge strane pa ako se beba okrene na trbuh, valjda ce se pokusati dizati na ruke i plakati, nekako mi je nelogicno da ce zabiti glavom u madrac i to je to...nemam iskustva oko toga pa u biti ne znam, ali mi se logicno ovako cini..
Ja imam novi madrac naravno, ali svejedno planiram stavljati nepropusnu podlogu.

Gumbek,
Moram se nadovezati.
Puno sam citala od SIDS, i ono sto sam procitala je to da bi se nepropusna podloga, tj.ona kirurska plahta nepromociva kao trebala stavljati obavezno na madrac, pogotovo na madrac koji nije novi te je na njemu predhodno spavalo drugo dijete…radi bakterija i gljivica koje isparavaju iz madraca ( od predhodnog znojenja i sl..) te gljivice mogu utjecati na prestanak disanja djeteta..
E sad, naravno logicno je to sto ti je zena rekla da ce lakse dijete disati ako se okrene na trbuh dok nema nepropusne podloge…ali opet s druge strane pa ako se beba okrene na trbuh, valjda ce se pokusati dizati na ruke i plakati, nekako mi je nelogicno da ce zabiti glavom u madrac i to je to…nemam iskustva oko toga pa u biti ne znam, ali mi se logicno ovako cini..
Ja imam novi madrac naravno, ali svejedno planiram stavljati nepropusnu podlogu.
ma da, dok je jako mala osiguraš ju sa obje strane i to je to. Za tri mjeseca to što kažeš, diže glavu i vježba joga poze.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji