Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bori
    02. Siječanj 2015. 09:46

Ok, trebam pomoć..Imam malenog mjesec dana,jaako voli papti i ne može dočekat hranu. Rođen je carskim rezom, bio na intenzivnoj zbog infekcije 9 dana i svašta. Na intenzivnoj je hranjen AD-om, pa mojim izdojenim mlijekom i na kraju na prsima.Od tada se isključivo doji. Meni su se bradavice povukle pa sam ga dojila na šešiiće one, al zadnja dva dana i toga smo se riješili. Problem je što on od kad smo se riješili šeširića stalno traži sisati, kao gladan je i stalno bi visio na sisi. Počne jesti, jede 15 do 20 min i zaspe.. Spava pola sata i onda plače i opet bi jeo. Jučer skoro cijeli dan nije spavao, zaspao je navečer iza 10 sav jadan i premoren, spavao 5 sati i onda opet tražio jesti. Spavao 3 sata i onda opet..Je li moguće da njemu nije moje mlijeko dovoljno?Ja imam jaako puno mlijeka i nemam problema s tim. On je beba skoro 5 kg, i dobro napreduje. Na zadnjem vaganju je u 4 dana dobio 450g. Velik je i jak i dobro vuče. Inače je sretna i zadovoljna beba bio. Sad je neki skroz nezadovoljan, plače i ne želi spavati. I da..stolica mu je sluzava postala. Po sada je ima urednu, čak je i grudica masnoće iz mlijeka bilo. Ja pazim što jedem i nisam nista značajno mijenjala prehranu.Znam da sam sada svašta napisala i da sam oduzila, al bas sam u brizi..

• ettaa
    02. Siječanj 2015. 17:00

Trebam pomoc ako je netko imao iskustva. Prekjucer navecer mi je cica odjenom postala uzasno tvrda i bolna, preko noci dobila temp.i jucer kod dr.otisla, kaze on mastitis, cili dan jucer temp.39 i vise, a cica boli ko sam vrag :( 
    Stalno ju dajem bebacu da iscicava, al kao da ne mohe dovpljno jako potezat, pa se pocme ljutit jer mu vjv ne ide mliko kako triba. Masiram ju, stavljam tople obloge prije podoja, hladne nakon da ta upala splasne, al meni se cini da te kvrge u njoj nikako da bar malo oslabe :(( danas temp.dobila tek maloprije i to nesto vise od 37. Zanima me jel koja od vas imala isti problem, nakon koliko se to povuce i vrati u normalu i jel bi mozda trebala jos nesto radit s tom cicom. Nezz svako koliko da se izdajam i sl. 
    Malo sam oduzila, al zbilja me uzasno boli i nezz dal radim pravilno sve... :/

• ettaa
    02. Siječanj 2015. 17:22

I listove kupusa stavljam, negdi pise hladne negdi tople, pa nezz ni sama kakve da stavljam. Odlucila sam se za hladne. 
    Brinem se dal se mozda ne masiram i izdajam  dovoljno cesto...negdi svakih sat ipo vremena otprilike masiram i izdajam. Bas sam tuzna, jako me to muci :(

renata6
    02. Siječanj 2015. 18:32

Najbolje je raditi kružne pokrete, ako možeš dojiti, nemoj izdajati nikako, znači ako ti je izdržljiv pritisak da mali može uhvatiti onda njega na cicu, jer njegovo ritmično gutanje otpušta kanaliće i mlijeko curi znači on će najbolje izvući, kod izdajanja toga nema, oslobađa se ono mlijeko koje je u dojci a malecki izvlači skroz iz kanalića, mijenja sve moguće položaje, za izvući ti je najbolji sjedeći ili da on leži a da je cica iznad njega, takve prakticiraj! Za kupus ti ne mogu savjetovati nisam došla do te mjere, ali sam čula da pomaže. Koliko sad kuriš, jel se i dalje diže temperatura? Koliko po noći cica? Sad kad je ovako čim više.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.