da iskreno kažem ni ja nisam shvatila u konačnici što je to,sada sam opet drugog ginekologa tražila za objašnjenje ali oni svi izgledaju kao da ja nemam pojma o čemu pričam. mlijeko, nekakav drugi sekret ili nešto sasvim treće, stvarno ne znam...pretpostavljam da nije produktivno mlijeko, ovo koje proizvode mliječne žlijezde u grudima, već nekakav zaostatak tkiva koji oponaša mliječne žlijezde ali zbog nemogućnosti izdajanja organizam ga prepoznaje koa svojevrsnu infekciju i bori se protiv njega, što izaziva zastoj u dojci, napetost koja ne omogućava dojenje...ma nemam pojm anisam doktor a stvarno bih htjela znati.
naravno da ću pokušati i ovaj put, međutim neću se libiti tražiti da si olakšam, ukoliko je to moguće.
prvi put sam se stvarno napatilai kroz ragade i kraste, stiskala zajedno s djetetom da iziđe van, ali kada gladno dijete ne bira već traži ne preostaje ništa nego bočica...
ovaj put se pripremam na sve opcije i mogućnosti, držim se rezervi i psihički sam pripremljenija...imam prekrasnu patronažnu sestru koju ću iskoristiti maksimalno, ali znaš kako je kada me ginekologinja na svakom pregledu pregledava s rezerviranim smješkom i upitnikom iznad glave jer nema odgovora na pitanja koja mene zanimaju...nije mi jasno da svi ti ginekolozi i doktori ne znaju što je to i što raditi s tim...čak i tetka od moje mame ima to ispod pazuha samo što je to njoj izraženo non stop, a meni se eto povlači, niti ona nije dugo dojila ali eto tko zna...najbitnije da nas dvoje iziđemo zdravi iz svega toga, boca ili dojka ( bilo bi mi drago, bez dvojbe!) samo da napreduje...
što se tiče diranja prije poroda, ne moram ti ni reći da su svi užasnuti čim spomenem odstranjivanje, ništa prije poroda!!ali kada pitam što će biti nakon poroda, kakve posljedice, što da očekujem, nitko ništa - muk . pokušavam iz zagreba dobiti nekakvu informaciju od kćeri jedne kolegice, kirurginja po struci, da mi pronađe nekakav kontakt broj ali z asada ništa, čekam pa ću vidjeti...čitala jeasm da su neke žene imale otekline oje se javljaju kada nadođe mlijeko, ali meni na uzv nisu rekli da je mlijeko koje se nalazi u dojci - već kanali ispunjeni s ?!#? koji se ne prazne -- mislim presmiješno ... smijem se jer je stvarno je urnebesno kada dođem na pregled a oni se svi izbezume kada vide moj pazuh ... pa ga bockaju kao svetu kravu ... samo da ne eksplodira!!
alm@ a da li si probala pitati nekog drugog doktora kaj bi to moglo bit s obzirom da se pojavilo i prije trudnoce...npr. doktora opce prakse ili dermatologa. mojoj prijateljici su se takve uzasno bolne kvrge ispod pazuha pojavile i na njih je stavljala obloge od kamilice i povukle bi se nakon nekoliko dana. ne sjecam se tocno kaj joj je dr reko od cega je to, ali znam da joj je preporucio da vise ne koristi "agresivne" dezice koji u sebi imaju alkohola (a pogotovo izbjegavati one sa 24 i48 satnom zastitom protiv znojenja) i takve jake gelove za tusiranje... probaj s oblogama od kamilice mozda ti pomogne! Drzim ti fige da se rijesis tih muka!
16.12.2014 <3 Lena <3
Znam samo da neke zene imaju tzv. lipom, koji im pred menstruaciju skoci kao kvrzica ispod pazuha, te da uklanjanje lipoma izvode plasticni kirurzi, I da se znaju smanjiti smanjenjem tjelesne tezine. Sad, sto se tice proizvodnje mlijeka prije trudnoce I dojenja, postoje slucajevi kada osoba ima povisen prolaktin, te joj se stalno stvara mlijeko, inace vezano uz hipofizu. Nadam se da ces nacici na osobe voljne pomoci ti oko dojenja I uspjesno ostvariti isto :)
14.06.2014. L ♥
počela sam od doktora opće prakse i to kada sam imala otprilike nekih 17-18 godina jer se tada počelo javljati, i zapravo je doktorica krenula od toga da prestanem koristiti dezodoranse s alkoholom, pa u sticku pa ove vrste, sastava ali dermatološki gledano pokazalo se da nema veze jer nisu bile začepljenje pore, koža nije crvena ili iziritirana, sumnjali smo na urasle dlake, ali ne...poslije smo pratili cikluse i ispostavilo se da je isključivo kod plodnih dana i traje u tom periodu, otprilike nekih 4 - 8 dana, jer ciklusi su mi bili izrazito neuredni ( sve dok nisam rodila, od tada su redoviti u sat ) ... oblozi ne pomažu, već godinama koristim samo sapun za osjetljiviju kožu, i u manjim količinama, kreme za tijelo ne koristim jer mi ne trebaju, nemam dermatololških problema ... sve u svemu, kako stvari stoje od rođenja djeteta do prestanka mlijeka u grudima ( od lijekova), otekline nisam imala sve do nove trudnoće .. dakle niti za vrijeme plodnih dana . iz istog razloga nisam niti pomišljala na nove probleme jer sam bila uvjerena da je to iza mene - očito sam se prerano veselila - hahahaha! - ja se isto tako nadam da uz malo sreće i bolje osoblje, u svakom slučaju, uspijemo ovaj put ... već sam pripremila papire za ručno izdajanje, pumpice i svu moguću mašineriju - a u pričuvi imam sestru koja je voljna doći u bolnicu i pregledati me (draga kolegica patronažna sestra koja mi je pomogla prvi puta s razbijanjem, bez obzira na ishod) .. iako bih svejedno voljela znati točno - što bi rekli crno na bijelo - medicinsko stajalište... ovako ostajem fenomen ... sutra se idem naručiti u polikliniku za uzv pa namjeravam još jednom - bar probati - bez obzira na kojeg ginekologa naiđem, tražiti da me pogledaju - jer ipak sada imam i ispod druge ruke .
alm@ žao mi je što si to sve prošla i što nisi iskusila lijepu stranu dojenja, mislim da ti ne treba sva literatura, papiri, pumpice...itd, tebi treba osoba koja će od prvog trenutka biti s tobom, naravno ona koja je dojila i da ti stavi dijete u dobar položaj za dojenje i mislim da će to krenuti, sve popratne stvari tipa izdajalice stvaraju tebi još dodatni problem, dijete najbolje sve izvlači van pa kad je i mastitis, sve ovisi o položaju iz kojeg dijete vuče, naravno da je osoblje u bolnici takvo kakvo je i nemaju pojima ili većina se drži prakse a neke nikad nisu ni rodile.
I da cure koje se nalaze na ovoj temi od srca molim neka podijele svoje priče za ovaj siječanjski članak o dojenju da se čim više žene i majki informira i pročita nešto o tome!Moja je već prije objavljena pa se ne želi ponavljati ali mislim da bi moglo biti zgodnih priča bar o mamama i cicoovisnicima koje na ovoj temi susrećemo! Ajmo mame samo hrabro!!!
Imam jedno pitanjce, zanima je jel koristite jastuke za dojenje i jel to ima svrhu? Mi dojimo iskljucivo u lezecem polozaju, i vec mi je to dosadilo, bole me i leda i kukovi i tesko mi je lezat po cijele dane....malo bi promijenila pa me eto zanima taj jastuk za dojenje...i jos sam vidjela u trgovini bubamara neki sa vibracijama, pa ako koja ima iskustva s tim?
Sortiraj odgovore
Najstariji