Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    renata6
    01. Rujan 2014. 15:12

Bjap, ide to tebi draga, sve si izdržala, još odradiš sa tri mjeseca i sa šest mjeseci i na konju si! Sad već možeš savjetovati mlade mame kako dojiti, što je skok u razvoju, koliko bebe cicaju, kako spavaju...A sjeti se početka kako je bilo teško , a kako je sad, napredak je očigledan kroz par mjeseci. Bravo!

MarijaŠ
    01. Rujan 2014. 17:10

Hvala draga Renata, hvala sve ostale cure, mnogo ste mi zaista pomogle... Sad tek vidim da nam je svaki novi dan nesto novo na repertoaru... Sad mu ispočetka mlijeko prejako krene pa jadnicak ne moze odmah sve progutati.. Vec sam skužila to, pa ga pokušam malo odmaknuti sa sise tih par trenutaka... I cini mi se da nam kreću prvi grčevi... Ali eto, nema odustajanja, sve se da izdržati!
    Antonio, samo budi ustrajna, nadoći ce sve, vjerojatno je u pitanju skok u razvoju bas kako cure kažu...
    Ja čekam da nas uhvati nas za tjedan dana kad punimo 3 tjedna... Strah me toga, ali pokušavam se psihički pripremiti.

Krešimir 19.08.2014. <3

renata6
    01. Rujan 2014. 18:52

Marija, i drugi put! Samo se vi javite, pa zato smo tu da jedna drugu savjetujemo.
    Grčevi će ti krenuti ako ne papa u dobrom položaju, odnosno ne uspije ti uhvatiti kako spada pa između gutanja hvata i zrak koji se u buši pretvara u mjehuriće i naravno njemu izaziva nelagodu i bolove u crijevima. Moj savjet ti je da ga dojiš što bliže privučenog k sebi i sa što većim otvorenim ustima, da može uhvatiti ne samo malo ono bradavice što je izvukao nego i okolni dio.
    Probaj sjesti, u neki naslonjač, fotelju i privuć ga k sebi što bliže, znam da je malo teži taj položaj zbog carskog, ali ako spriječiš nagutavanje zraka vjeruj mi trud  a i bol će ti isplatiti. Uglavnom, potakni ga da jako otvori usta, malo ga draži, nema veze ako cvili i onda mu jako gurni tak da imaš dojam kao da ima silikonske usne, znam malo to okrutno zvuči al tako to mora biti. Spriječit ćeš dolazak zraka a time i dolazak grčeva. E, da i obavezno ga digni da se podrigne nakon obroka, to ih isto zna mučiti.
    Nadam se da sam pomogla, odulji se al ne mogu to napisati u jednoj rečenici.

mmama2
    01. Rujan 2014. 19:25

samo da se nadovežem ako vidiš da mu ide jako prvi mlaz, da štrca mlijeko samo, onda slobodno ručno u gazicu ili di hoćeš izdoji tih prvih par ml, njemu neće faliti a ostatak podoja će se "namučiti" da papa što je svakako bolje nego da štrcaaa, da se on davi, guta zraka i zahlikne se.. evo par str prije imam opisano isti problem kaj nas mučilo

url=https://lilypie.com]

leana24
    02. Rujan 2014. 10:58

Prejaki refleks otpustanja mlijeka

Evo cure i mame da cujem vasa iskustva...Ja imam problema s tim i iako mi je ovo 4. dijete znam da ce opet biti isto. Dakle sve super, mlijeka ima ali previse ga iscuri kad beba potegne pa se cesto zagrcne i naravno odustane. Prije sam se znala izdojiti pa im davati a sad bi probala izdojit samo malo pa ostaviti bebu da sisa.
    Citala sam da i polozaj u kojem je beba na meni pomaze ali mi to bas i nije funkcioniralo.
    Savjeti?

renata6
    02. Rujan 2014. 11:42

Leana, potpuno shvaćam o čemu pričaš, mislim da danas mame se muče ili sa preslabim otpuštanjem ili sa prejakim. Ja isto spadam u ovu drugu kategoriju odnosno prejako otpuštanje. Mislim da si tu baš ne možemo puno pomoći jer ipak je to u nama i rezultat je građe žlijezda reguliranja hormona i samim time i refleksa. Znamo kako je teško utjecati na bilo koji refleks pa tako i ovaj. Čitala sa i ja o položaju gdje je beba na trbuhu na meni ali nije bilo izvedivo, moje mlijeko kad je krenulo ja ne da sam pošpricala svoju curu nego i muža koji je stajao nasred sobe, tako da si možeš zamisliti koji je to refleks. Ništa kad je krenulo, jednostavno sam pritisnula ili sa gazom ili tetra pelenom dok se nije smirilo a tek onda sam mogla nastaviti sa podojem.

Masha2
    02. Rujan 2014. 14:58

Mamice, upadam kao padobranac i imam jedno možda blesavo pitanje u vezi dojenja. 
    Pričam neki dan s frendicom, ima klinca od 6 mjeseci i kaže da zbog dojenja jede po cca 7x na dan. Poslije svakog podoja pojede nešto "konkretno" (pri tome ne mislim na voćku i sl.). To me malo zbunilo 
    Mislila sam da treba povećati unos tekućine i hraniti se normalno (zdravo). Zar zaista poslije svakog dojenja treba pojesti konkretan obrok? Totalno me zbunila.

renata6
    02. Rujan 2014. 15:06

Nije potrebno baš nakon svakog podoja pojesti konkretan obrok. Dovoljno se zdravo hraniti i piti dosta tekućine, je istina je da se nakon podoja osjećaš iscrpljeno i umorno a bome i gladno, ali ipak nisam za velike obroke. Mislim da je dovoljno imati tri glavna i dva manja obroka. Mislim da je dovoljno opskrbiti se sa dosta kalcija tj, mliječnih priozvoda, i hraniti se kao i prije trudnoće tj zdravo.

Masha2
    02. Rujan 2014. 15:14

Tako sam si i mislila. Hvala ti Renata. Žena me uvjerava da obavezno treba jesti nakon podoja da se "napravi novo mlijeko", s time da, kako kaže, njena beba ne voli ako između podoja pojede npr samo voće jer joj je mlijeko onda "prevodenasto". Svatko svoju politiku vodi 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.