Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bjap
    17. Kolovoz 2014. 21:51

Danas i jucer mi je dosta na cici, ali mislim da to nije to, jos. Imamo 2 mj i 6 dana. Skok sa 3 tjedna je bio koma, trajao 5 dana, imam osjecaj da je 18 h dnevno bio na sisi. Poludila sam, nadam se da ovaj nece biti puno gori od tog.

MarijaŠ
    25. Kolovoz 2014. 09:01

Pozdrav cure. Rodila sam u utorak, danas mi je 6. dan, na carski, pa ga prva 2 dana uopće nisam dobivala na podoje. Kad su mi ga počeli donositi, krenuli su problemi-bradavice su mi male i uvučene, ne moze ih prihvatiti, pa se ljuti, bude nervozan i grčevito place. Ovdje u bolnici su mu davale ili moje izdojeno ili dohranu. Onda mi je jedna sestra savjetovala da probam sa onim sesiricima za dojenje, i to nam je sad ok, ali ne do kraja. Naime, on sisa ok neko vrijeme, ona kao da se umori, krene spavati pa ga budim, i nakon nekog vremena skroz odbija prsa, a nije do kraja sit pa grčevito place, pa mu ovdje ponovno daju malo dohrane. Objasnila mi je sestra da ga umaraju malo ti šeširići pa zato i odustane nakon nekog vremena... Ok, učimo se jos, ali mu ne bih kod kuće davala dohranu, a bit ce mi gladan.... Jučer smo ovdje u bolnici pokušali par podoja bez dohrane, i nije bio do kraja sit, plakao je u snu, meskoljio se i tako... Ima li neko rješenje? Kako da ga nagovorim da se do sitosti nasisa, da mu bude dosta? 
    I sorry ako ima vec neko ovako pitanje, u bolnici sam jos, pa ne mogu preko mobitela sve citati...

Krešimir 19.08.2014. <3

clericova
    25. Kolovoz 2014. 09:44

MarijaŠ, sorry, ne stignem pratiti od kad je malac tu, jel možda prerano rođen bebač? Moja frendica je rodila 3 tjedna prerano pa je imala slične probleme, mali se umarao jako pa je stalno bio gladan i čak je gubio na težini kad je došao doma. Onda se ona izdajala i hranila ga na bočicu neko vrijeme dok nije malo ojačao. Ali davala mu je ipak i cicu poslije bočice čisto da malo osjeti i da se privikava na nju. S vremenom je više davala cicu a manje bočicu i nakon nekih 4-5 tjedana su uspjeli skroz ostaviti bočicu i prebaciti se na cicu. Tako da ne brini, nema potrebe za dohranom, ako i ne bude odmah prihvatio cicu, izdajaj se pa mu daj tako, bolje nego kupovno svakako. Kad malo ojača, prihvatit će cicu. :D A još je mali, možda se uspijete dogovoriti i prije odlaska doma. ;) Normalno je da u početku ne znaju vući i da se umaraju, to se mojem dogođalo prvih dana a prenošen je 2 tjedna, dakle bio je razvijen skroz kad se rodio. ;) Sretno!

MarijaŠ
    25. Kolovoz 2014. 10:34

Rodio se u terminu, 39+4. Ma mislim da je najveći problem sa tim sesiricima, a drugačije mi ne prihvaća... Da mi je njih nekako izbaciti, ali bas mu ispadaju bradavice kad su mi male, i ne uspije obuhvatiti da ispravno sisa... Morat cu se izdajati doma, nema mi druge, mozda kad malo ojača, krenemo i bez sesirica i bez izdvajanja... Mozda se naviknemo doma i na svoj tempo, mozda nam ne pase ovaj bolnički. Od sutra smo doma, ako bude sve ok, pa eto... Jel ima smisla da uzimam sto za sebe? Za proizvodnju mlijeka? Mozda kad bi ga bilo vise, mozda bi lakše sisao?

Krešimir 19.08.2014. <3

clericova
    25. Kolovoz 2014. 10:57

Mislim da ak ti nisu bradavice uvučene, već samo male, to će navući bebač s vremenom, ne trebaš se brrinuti zbog toga. Ili će ih izdajalica navući..A do tad, isprobavaj koja vam kombinacija najbolje odgovara, al nemoj pribjegavati ad-u ak nije apsolutno nužno. Što se čajeva tiče, ja sam znala isto povremeno popiti čašu hippovog ak sam osjećala da mi je nekako malo mlijeka. Ne može štetiti.

MarijaŠ
    25. Kolovoz 2014. 11:19

Ma jezim se od pomisli na AD. Radije bih ga držala na sisi cijeli dan ako treba, samo da to ne moram... Mislim da cemo prvo pokušati opciju sa izdajanjem pa cemo vidjeti kako ce nam ici... Ali se stalno bojim da ce mi ostati gladan...

Krešimir 19.08.2014. <3

renata6
    25. Kolovoz 2014. 11:21

Marijaš, mislila sam si, da nakon par dana i evo tebe na ovoj temi!
    Evo, ovako, ja imam potpuno uvučene bradavice i znam kao ti je...Stvar je ovakva, neću ti uljepšavati jer se moraš kao bi se reklo primiti posla. I ja sam na carski, tako da mi je jasno u kakvoj si situaciji.
    Prva stvar koja je, je da moraš izbaciti šeširiće jer s njima puno nećeš postići, to je obični silikon i prividno imaš osjećaj da pomaže al u principu radi gore, jer zna se da on se miče kad mlijeko dođe i jako je teško uloviti mu jer on samo simulira bradavicu a ona je općenito puno manja. Moraš, ali moraš ako misliš dojiti, stavljati ga izravno na golu bradavicu, ali bez ičega i tu dolazi do problema, to će te boliti al ono za popizdit, svaki podoj će biti bolan dok god on ne izvuče bradavicu van, probaj ju malo ručno izvuć prije samog podoja da ima za što uhvatiti. Mlijeka ćeš imati što ga više stavljaš, znači zlatno pravilo je što više na cici, to više mlijeka ćeš imati, nema korištenja izdajalice, jer on mora izvuč, ona neće puno pomoći, nema ad, dodatnih čajeva i kojekakvih gluposti, znači ti i on i cica u ustima. Nemoj misliti da nemaš mlijeka, njemu je u početnim danim dovoljno vrlo malo, radi se o skokovima za koje većina ni ne zna, sazna ovdje, pročitaj par str od prije, ak ćeš stić il se jednostavno javi ,ima nas ovdje koje smo velika podrška, uvijek će ti se netko javiti, proud momy, bjap ti je nova i već ful dobro doji,mmama i tak dalje ima cura ko u prići koje će te savjetovati.
    Morala sam malo oduljiti al evo tako to i ide detaljno!

MarijaŠ
    25. Kolovoz 2014. 11:48

Pokušavam ga svaki put pri podoju staviti direktno na bradavicu, prvo ju izvučem i istipam, ali jednostavno nece. Postane nervozan, jako jako place i treba mi onda dosta vremena da ga prvo umirim pa da krenemo s podojem. Do tad nekad vec i pregladni, pa je onda jos i duplo teze... Ma mislim, naravno da cu sve učiniti, nema te boli i krvi i suza, samo da se nauci srce malo... Mozda ce biti lakše kad dođemo doma?

Krešimir 19.08.2014. <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.