Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Branchi
    17. Listopad 2015. 12:14

Evo i mene malo :)
    Do danas sve lijepo papica i kakica, a danas smo imali kakicu oko pol8 i to dosta i od onda nista...a jede svakih sat, sat i pol...necu se jos brinut jer  ima jos vremena, a i dve pelene su bile s mokracom sad u medjuvremenu, ali se ipak malo brinem...mislim ok je da je bar mokraca jel?

renata6
    17. Listopad 2015. 13:11

Branchi

Evo i mene malo :)
    Do danas sve lijepo papica i kakica, a danas smo imali kakicu oko pol8 i to dosta i od onda nista…a jede svakih sat, sat i pol…necu se jos brinut jer  ima jos vremena, a i dve pelene su bile s mokracom sad u medjuvremenu, ali se ipak malo brinem…mislim ok je da je bar mokraca jel?

sve ok, prati mokre pelene...kako i sama kažeš da je imao obilniju stolicu, i da ti i danas više ne kaka nije ništa alarmantno, sutra će onda definitivno

Branchi
    17. Listopad 2015. 15:44

Evo izvjestaj - Imali smo sad veeeeeliku kakicu u peleni i jos se po meni pokakao jer je tak odletilo i popiskio se prvi put u zrak za vrijeme presvlacenja hehe 💕

Bumbo0809
    17. Listopad 2015. 18:19

Pozdrav mame.. Da vas pitam za savjet
    Bebač ima mjesec i 9 dana i iskljucivo je dojen. Svaki podoj mjenjam dojke (osim ukoliko mu dajem unutar 2-3 sata)
    I upravo sam primjetila da u jednoj jendostavno nema ni kapi mlijeka :((( on je stavi u usta i pocne sisati pa se odmakne od nje pa opet u usta..i probam ja istisnuti rucno da vidim zasto to radi-kad ono niti kapi!  postoji li razlog tomu i mogu li ikakoo "poboljsati" situaciju? Molim vas za pomoc, 1.mi je beba pa naravno da nisam iskusna!

renata6
    17. Listopad 2015. 19:41

Bumbo0809

Pozdrav mame.. Da vas pitam za savjet
    Bebač ima mjesec i 9 dana i iskljucivo je dojen. Svaki podoj mjenjam dojke (osim ukoliko mu dajem unutar 2-3 sata)
    I upravo sam primjetila da u jednoj jendostavno nema ni kapi mlijeka :((( on je stavi u usta i pocne sisati pa se odmakne od nje pa opet u usta..i probam ja istisnuti rucno da vidim zasto to radi-kad ono niti kapi!  postoji li razlog tomu i mogu li ikakoo "poboljsati" situaciju? Molim vas za pomoc, 1.mi je beba pa naravno da nisam iskusna!

gibate se lagano prema skoku od šest tjedana i ovo što radi je potpuno normalno. Činiti će ti se kao da su ti grudi sve praznije, on će biti sve nervozniji i tražiti će te cicati non stop a istovremeno će negodovati jer mu neće teći. Tvoje je da ga stavljaš čim više, samo mijenjaš jedna druga, jedna druga i kroz nekoliko dana će nadoći veća količina mlijeka koja mu je potreba za dalje. Nacicavanje traje cca 3-5 dana i samo trebaš izdržati.

Kiara5
    20. Listopad 2015. 15:08

Drage moje opet ja!! 
    Triba mi opet vaša pomoc!! 
    Znaci ad sam skroz makla, i sad, znam da je rano za ikakav ritam al ovako.. Ona meni doji satima... Totalno nemogu izregulirat ono od pola sata-sat dojenje.. Noćas od 3-7... Pa spava iza 2ipo sata... Pa je od devet i nesto dojila sve do maloprije.. Napravi pauzu od 15 min nekada.. Ali i tijekom te pauze ja je držim na sebi da nebi plakala i ona nakon pet min po mojim prsima trazi siku.. 
    Vagala sam je par puta prije i poslje podoja i ispada da otprilike u sat vrimena podoji 20!! 
    Ona čak ok dobiva na kilaži, malo manje od 30 grama dnevno, kaže patronažna da je to ok, al stvar je u tome sto ona jako rijetko kaki!! Zadnji put je imala stolicu dva puta u petak i to je to!!  Piski dosta!! Ja se trudim hranit jako uredno i kvalitetno!! I moja stolica je u redu-ako je to imalo povezano!! 

Izdojit mogu jako malo, jedva 20 na obe sike al to u najboljem slucaju!! 

Nije mi nista problem, al me samo zanima jel moje dijete gladno??? I do kada bi moga trajat ovakav ritam.. 

Jer sam dosta iscrpljena, jos san ja prije poroda 10 dana bila u bolnici... 
    Svi ni kažu spavaj kad ona spava. Lako je rec, al moram ja se i otuširat i obavit osnovnu higijenu i jest i pit 😅 

Znaci ritam je ovakav-satima dojenje pa pauza dva sata..

renata6
    20. Listopad 2015. 16:02

Kiara5

Drage moje opet ja!! 
    Triba mi opet vaša pomoc!! 
    Znaci ad sam skroz makla, i sad, znam da je rano za ikakav ritam al ovako.. Ona meni doji satima… Totalno nemogu izregulirat ono od pola sata-sat dojenje.. Noćas od 3-7… Pa spava iza 2ipo sata… Pa je od devet i nesto dojila sve do maloprije.. Napravi pauzu od 15 min nekada.. Ali i tijekom te pauze ja je držim na sebi da nebi plakala i ona nakon pet min po mojim prsima trazi siku.. 
    Vagala sam je par puta prije i poslje podoja i ispada da otprilike u sat vrimena podoji 20!! 
    Ona čak ok dobiva na kilaži, malo manje od 30 grama dnevno, kaže patronažna da je to ok, al stvar je u tome sto ona jako rijetko kaki!! Zadnji put je imala stolicu dva puta u petak i to je to!!  Piski dosta!! Ja se trudim hranit jako uredno i kvalitetno!! I moja stolica je u redu-ako je to imalo povezano!! 

Izdojit mogu jako malo, jedva 20 na obe sike al to u najboljem slucaju!! 

Nije mi nista problem, al me samo zanima jel moje dijete gladno??? I do kada bi moga trajat ovakav ritam.. 

Jer sam dosta iscrpljena, jos san ja prije poroda 10 dana bila u bolnici… 
    Svi ni kažu spavaj kad ona spava. Lako je rec, al moram ja se i otuširat i obavit osnovnu higijenu i jest i pit 😅 

Znaci ritam je ovakav-satima dojenje pa pauza dva sata..

Potpuno te shvaćam, ja sam bila mjesec dana prije poroda u bolnici! Ovako, pa da krenemo, pod broj 1.bebica je još jako malo ako se ne varam po pisanju ima nekih desetak dana što je jako malo da bi se uopće mogla odvojiti od cice, pod broj 2. bravo za micanje ad-a, tu ti se još uvijek divim, pod broj 3, sve ti je ok, nemaš razloga za brigu, beba ti super dobiva još i s obzirom da si maknula bočicu za očekivati ti je da će biti non stop jer tako to i je kod dojenih beba, kažem 30 grama dnevno je odlično...dalje da ne nabrajam, probaj jesti više kašastu hranu, bez slatkiša, znaći nema čokolada, keksi i tih stvari jer inaće se jako traži baš taj šećer koji za čas utaži glad a zapravo samo zavara, znaći što više raznolike prhrane, kompota s puno voća, toplih juha i variva, pij obilje tekućine možeš čak i onog gustog kašastog soka tipa abc ili to, pokrenuti će se stolica jer mislim da je i velika promjena s obzirom na korištenje ad-a a sad je samo na m mlijeku.
    nadalje, ali stvarno pokušaj se odmoriti dok spava, skupiti snage za dalje i za noć, pusti pretjeranu higijenu, obavi ono najpotrebnije, istuširaj se, naklopaj se i na krevet i malecku k sebi, uzmi dok dojiš knjigu i čitaj, kakav časopis, nešto tek toliko da te dojenje ne tlaći odnosno da ne misliš non stop na to, upali tv i gledaj sapunice, slušaj muziku....i NAORUŽAJ SE S STRPLJENJEM nema druge, neće to još dugo trajati, s mjesec dana uhvate barem neki ritam ali ovo moraš izdržati. Hajde samo hrabro, odlično ti ide! 

Kiara5
    20. Listopad 2015. 16:44

E, samo jos jedno pitanje?? Dali izmedju podoja da se izdajam zbog laktacije ili da čuvan sve za nju??

renata6
    20. Listopad 2015. 17:13

Kiara5

E, samo jos jedno pitanje?? Dali izmedju podoja da se izdajam zbog laktacije ili da čuvan sve za nju??

Nema potrebe da se izdajaš ako dojiš na zahtjev odnosno na svaki kme ili ti svaka cca dva sata.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI