Drage moje jel moze pomoc...
Evo ovako, rodila sam prije 6 dana, i sad pokušavam dojit!!
Ide mi ok, ali dogadja mi se to da beba i nakon dva sata dojenja, bude i dalje gladna!!
Ali do te mjere da histerično place, trpa rukice u usta... I nikako je nemogu umirit!!!
Tada joj dam dohranu i pojede svih 60 i lipo zaspe!!
Probala sam davat po manje ad nakon tih podoja ali nastavlja plakat ali ono bas place strašno, do te mjere da se i meni place s njom!!!
Ja sam se probala par puta izdojit i nakon pola sata izdajanja izdojim jedva 10!!
Patronažna mi je savjetovala da nastavim forsirat svoju sisu ali da moram dodavat ad dok to sve ne krene malo bolje, jer je ona izašla iz rodilišta sa ispod tri kg i da mi nebi smila gubit na težini!!!
Ja radim sve da mliko bolje krene, pijem puno tekućine, pijem čajeve za dojenje, bolje jedem, masiram sike, stavljam tople obloge!!
Danas nakon podoja kad je pocela histerično plakat i trpat tako rukice u usta i nakon sta je nisam uspila umirit dajući joj opet siku, mazeći je, noseći je, dala sam joj ad-al je pojela samo 30, pa se nadam da ce joj sve manje tribat ad a da ce joj sve bolje bit sa mojim mlikom i da cu je uspit tako nahranit!!
Ps-patronažna mi je savjetovala i da ne dojim po 2h jer se tada i beba i ja samo iscrpimo!! Nego Max 45 min!!
Sta mi vi savjetujete???
Beba ima 6 dana, znaći u skoku je i to se definitivno može potvditi ovim ponašanjem koje si napisala, praktički sve u detalje točno, no međutim imaš krivi pogled prema dojenju....nastavljam dalje istu priču bebe koje doje papaju non stop pogotovo ovako male, izdajanje u ovom slučaju ti ne pokazuje ništa jer iz dojki se nikad ne može izdojiti ona količina koja beba može otpustiti svojim ustima. Moraš svatiti da bebe plaću i to plaću za sve, jer im se spava, jer su gladne, jer im se mazi, jer im je dosadno, znaći za drugo ni ne znaju osim za cicanje, piškenje, plakanje, spavanje i tako u krug....ad mlijeko ima učinak da bebu dune u san zbog same težine hrane i praha nije ko mmlijeko lako probavljivo. Dat ću ti primjer da me bolje shvatiš, nije isto dal ti pojedeš kelj na leš i mali odrezak oslića i salatu ili pojedeš zagrebački ili čevape s krupirom i desert. Ako se odlučiš za prvu varijantu najverojatnije ćeš moći popiti i kavu i otići dalje za poslom a ako pojedeš ovo drugo imat ćeš osjećaj da bi si mogla malo prileći i ubiti oko.
Da bih ti pomogla s time da nastaviš dojiti moraš postepeno smanjivati ad ali cca po 10 mj na dan i bebu držati non stop na cici pogotov sad kad je beba u skoku i navlaći si mlijeko. Dalje sve ovisi i o pelenama koliko kaka, kako je po noći, moraš opisati svaki trenutak od 24h na dan da se krene samo s dojenjem odnosno da si predočim kako to izgleda. Ajde piši pa ćemo dalje.
Znaci sinoc mi je zaspala nakon sta je dva sata dojila i znaci nakon toga jaki ogromni plac, trpanje obe rukice u usta, moram napomenuti da ja pustim da ona place, znaci ne posežem odmah za ad-om, pustim je bar pola sata, stavljam je blizu srca, vraćam je na sisu, mazim, nosim, ljuljuskam, pjevuskam, ne znam jel sta to znaci ali ona dok doji cila se preznoji, i nakon toga sam joj dala dozu ad-30, i onda opet isto, plac i gore opisano i dan joj jos 30, moram napomenuti da ona dok place tako odbija moju siku, il potegne jedan put i pusti i nastavi plakat, onda sam je noćas budila nekoliko puta i nekoliko puta je dojila po 20-tak min i zaspala bi. To je dojenje bilo onako dosta kroz njen san!! I spavala je malo duže jutros, sigurno do 8, onda sam je dojila do nekih 11 mozda i i opet morala nadodat ad, onda sam je budila opet oko 2, dojila skoro sat, i dala nakon sta je opet na isti način "tražila" jos 30 ad-a, i ona nije tila vise od 30 i sad spava i namjeravam je opet sad probudit i na siku!!!
Stolicu je imala dva puta od ponediljka od kada smo došli iz rodilišta!!
Meni je inace u rodilištu nekoliko babica reklo da mi jos nije krenilo mliko... Sta sam mogla nego im Dat da joj daju ad...
Doduše vidim i ja mali pomak sa mojim mlikom, dolazi to...
Inace dok ona spava ja to Iskoristim za jedenje, masiranje, obloge tople..
Užasno mi je teško gledat kako place... A opet nemogu ni ja sada nju držat 24 h na siki, jer postajem iscrpljena, moram i ja bar malo odspavat, Skupit snage...
Strah me samo da se ne navuče na taj ad... Iako mi se vec čini da ga pomalo odbija...
Inace ona super vata sisu, prva dva dana po pola sata bi samo vatala siku jer iman malo nezgodne bradavice!!
I jos nesto, ne znam bili u međuvremenu bar malo se probala izdojit pa da joj mogu Dat kao nadohranu bar malo moga jos i da to mliko tako jos vise potaknem da dolazi ili da ga čuvan za nju!!
Ja cu stvarno smanjivat ad iz dana u dan, i Radit na svome mliku, ali jos uvik bez ad-a nemogu!!
Kiara jest li vagali bebu? Dolazi li ti patronažna, pitam čisto jer kažeš beba je dva puta imala stolicu od ponedjeljka, inaće bebe imaju stolicu svaki dan po nekoliko puta.
Mislim da ti je preveliki razmak od dojenja do dojenja, jer ako sam dobro shvatila ona je na cici i po dva sata nakon koje dobije ad i onda i do tri sata spava. Mislim da za bebicu koja ima manje od tri kile kako kažeš, moraš preokrenuti ritam, znaći zamisli ovako papa jednu, ako se još plaće, trlja, daš drugu i tek nakon toga ako još plaće daš to sitno ad-a, ali to vremenski bi trebalo sveukupno trajati sat jer mislim da ti to predugo traje to izmori i tebe a i bebu i onda je začarani krug. Trebala bi više puta dojiti u nekoliko navrata pa ako opet traži za sat vremena opet cicu. Lezi, odmaraj i doji, budi hrabra, treba vremena da se naviknete.
Renata to mi je isto savjetovala i patronažna!!! Da dojim kraće jer da je to samo iscrpljivanje i mene i nje!!
Doduše, za stolicu mi je rekla da je ok, najbitnije je da pelena nikad nije suha, da mokri, sto stvarno stalno je!!
Ja i muz smo kupili sami vagu, dobila je oko 90grama od kada je izašla iz bolnice!!
Kaže patronažna da to nije lose ali da moze bolje i da zbog toga ne izbacujem nadohranu!!
Sortiraj odgovore
Najstariji