ma svima neki položaj paše najviše ali tu i tamo promijenit upravo zbog upala da beba povuče iz "svih kuteva" heheheh
url=https://lilypie.com]
Cure pozdrav, tema mi je preduga da sad sve čitam i naiđem na slično iskustvo pa ću pokušat što bolje opisat svoj problem u nadi da je netko prošao nešto slično.
Za početak,rodila sam veliku bebu-4500 i 54 cm.. (sada ima 2 tjedna i 3 dana) porod je bio vaginalni,sve prošlo ok. U bolnici sam.je dojila odmah, kolostruma imala,mlijeko došlo treći dan, sva se začepila,masirala danima,razbijala,uspjela rješit a ona je i dalje cijelo vrijeme dojila i to jako jako često i dugo al ajde..dobila sam ranu na jednoj bradavici pa sam je par dana nakon što sam došla doma hranila samo na jednu ciku,a ona je stalno htjela papat,pa sam drugu prbala sa šeširićem al je,uz mlijeko,s druge cike sisala i krv pa sam odustala od tog dok nije zacjelila..nakon prvog tjedna dobila je samo 20 grama..(na izlazu iz rodilišta imala je 1180, nakon 7 dana-1200) ..i to mislim da je dobila tih 20 jer sam joj adaptirano dala jednom dan prije vaganja..ad sam joj dala jer kad kažem.da je stalno cicala,onda to nije svakih 15 min,pol sata,nego doslovno svakih par min..znaci cicala bi neko vrijeme,onda bi se umorila i pustila i za minutu,dvije opet pocela urlat..i tako satima,satima..u danima nakon toga dala bi joj povremeno (2,3 puta u 24 sata) ad,a ostalo je stalno cicala..(čak ni nakon ad-a nije dugo sita..malo duže,al tipa isto bi tražila nakon sat,sat i pol..al ok,opet dovoljno da mi u cike ponovo dođe nešto mlijeka)..e sad ja sam htjela ad izbacit pa sam prekjučer odlučila nedat joj uopće i držat je stalno na sisi..i super bilo,cicala ona stalno,al nije.mi izgledala gladno,čak bi i odspavala koji sat..i tako preko 24 sata..al pakao je opet krenuo jučer..bila mi je na sisi od 7 ujutro do 4 popodne..to mislim doslovno uz dvije najduže pauze od 15 minuta kad je valjda od umora zaspala..u 4 sam posustala pa opet ad..malo se smirila, ne zadugo..pa opet sisa..u 8 zelena stolica :/ tu sam pukla i reko ništa opet dohrana uz sisu stalno..ne mogu slušat više njen grčevit plač,a sad sam još dobila dokaz i da je gladna unatoč stalnom sisanju iz sisa u kojima očito nema mlijeka dovoljno za njen apetit.. da napomenem,u bolnici su mi isto rekli da ne znaju hoću li je uspjet nahranit svojom mlijekom jer se radi o tako velikoj bebi..izgleda da su imali pravo :/ zanima me je li netko prošao nešto slično i opet uspio s dojenjem ili možda barem da je uspio duže dojit uz povremeno dodavanje ad-a? Tražim sad neko vaše iskustvo,a kod pedijatrice odmah idemo sljedeći tjedan da vidimo što s tim..do sad je jedino patronažna bila i ona je forsirala dojenje,al kad sam joj opisala situaciju rekla je ok,al dajte joj samo ujutro i navečer..
Navečer kad joj dam čak i duže spava (iako sse odmah nakon dohrane voli uspavat mojom cikom) a kad je hranim nakon par sati svojim mlijekom čak se uspije zasitit na neko vrijeme..
Oprostite na oooogromnom postu..ali htjela sam što bolje opisat situaciju pa ako netko ima neki savjet..očajna sam i živčana i ne želim to na bebicu prenosit.. :/
Oliva, ja isto imam malu mrcinu, 4040 gr i 52 cm...u pocetku je u bolnici bio na dohrani jer je bio na intenzivnoj pa smo tek 5-i dan poceli s dojenjem. s time da bi 1x dnevno u bolnici donio i dohranu (bili smo 7 dana).
doma isto stalno oce cicu (ne tako cesto ko tvoja, ali cesto) i zasad uspijevamo sa samo jednom manjom dohranom u neko doba, danas cemo probati bez.
isto bi radije samo cicanje, ali cini mi se d mi jos nije ni ono masno mlijeko (prerano je) pa bi radije tu i tamo ipak dodala ovo - bitno da i dalje oce cicu i to u velikoj kolicini..
ali istina je, nakon te dohrane spava ko klada - iako i sad nakon 2 seta sisanja spava vec 2 sata stvarno lijepo i smireno.
nekad kad je jako nemiran i u tom trenu nece ni cicu, onda mu na bocicu dam svog izdojenog mlijeka pa ga to umiri.
ali vjerujem da manja kolicina dohrane nije tako strasna...ili? :)
Oliva, situacija ti je takva, ako krećeš s micanjem ad trebaš ići postepeno i to jednu boćicu na dan skidati, ne očekivati da će ići lako jer se beba već navikla, beba ti nije gladna ako je non stop na cici, vaganje ti varira a i nešto nije bilo dobro od početka, to što kažeš da je velika beba ne znači da ju se neće moći zasititi baš suprotno znaći da je jaka da može itekako povući i više izvući iz cice nego beba od cca 2200. Za očekivati će ti biti da će beba biti non stop na cici i da će tražiti svako malo jer tako ponavljam tako DOJENE BEBE JEDU, NEMAJU PRAVILA, može jesti svakih 15 minuta a može tražiti tek za tri sata, napapati se ko vol što bi se reklo i opet tražiti za 10 minuta, tako je kod dojenih beba, sve je stvar u mami dal ona može to podnijeti jer to je luđački posao što bi se reklo jer nema tjednima mira, tek s nekih mjesec dana se uhvati neki ajmo reći ritam. Ako se odlučiš za skidanje s boćice vjeruj mi mukotrpan je posao i ovako će ti biti. Zelena stolica ti je od ad odnosno od dužeg zadržavanja u crijevima, a ne od m.mlijeka, ona je uvijek žuta i boje senfa, kao pasta. Tvoje je da odlučiš jesi li za to. Ako trebaš pomoć, javi se tu, sigurno će ti netko od nas pomoći.
Branchi, dobro vam je krenulo, po meni ti uopće dohrana nije potrebna, mislim da ju možeš komotno izbaciti jer ad ima taj učinak dva tri sata beba spava, dune ju u san ali ne zato što je ful sita i što to m. mlijekom ne može postići već jer je teško probavljivo i jednostavno to radi trbušćiću i tijelu od težine da naprosto beba utone u san.
Branchi vidim da se isto pomalo mučiš mislim da nije problem tako mala količina nadohrane..ali nadam se da ćeš sad uspjet i bez toga..držim fige!
renata vjeruj mi,gladna je..takve urlike nikad nisam čula..to nije plač..inače ja ju uopće i ne čujem da guta dok je na sisi..odnosno,na početku snažno povuce i guta koju minuticu i to je to..ostatak cucla ili povuče opet tu i tamo ali ništa od gutanja..čini mi se da ona meni izvuče sve što imam u tih par minuta ali joj nije dovoljno,jer kao što velim,nakon što pusti sisu,opet traži za par minuta,a meni se ne pojavi mlijeko za taj period..rekli su mi i drugi da je velika i snažna pa će povuci..istina..lako mi je izvukla uvučene bradavice i ispije snažno to prvo mlijeko..al to je sve..ne znam koliko bi trebala puštat i čekat da ona navuce to mlijeko kako svi kažu..za sad nemamo uspjeha..i poderala bi glasnice da nema ad-a..mlijeko mi ne stigne ni doć u sise,onako kako cure kažu da navire..ja to ne osjetim..a ne osjetim ni pražnjenje..kao da izlazi,prolazi kroz kanaliće..
Mogla bi joj izbacit jednu po jednu bočicu,iako uopće i nemam nekog pravila..dam joj samo kad se već koči od plača..evo sad je nije pila preko 12 sati i za to vrijeme se nekako održavamo s mojim sisama..al sad su već suhe..
Za zelenu stolicu ne znam,imala je prije te slabu,ali normalne boje(prije tog je pila ad)a onda ovu zelenu..bočicu prije tog joj nisam dala i preko 24 sata..jer mi je izgledalo da joj je dovoljno moje mlijeko..pa nisam sigurna da je zelena od ad-a..
Hvala na odgovoru..možda uspijem pronaći neko rješenje..
E da i zab sam reć da nju ni ad ne zasiti..dam joj 60 ml,jer kao culala me.8 sati bez prestanka pa joj ne treba više,ali ona to iskapi odmah i malo je smiri,ali ne spava(iako prije tog ni ona ni ja nismo spavale uopće) i brzo počne tražit još..tad je nekako uspijem.još malo s cikom nahranit,smirit ili što već pa.onda zna zaspat..al ne na predugo..i tako vrtimo se u krug
E tak meni cesto zaspi pa se probudi i opet vuce pa malo spava i tak budemo po sat i nesto na cici....znaci to je masnije onda.
Danas smo dosta na cici i minimalno smo plakali, samo sad pred presvlacenje jer je pelena procurilA i stucali smo. Vidjet cemo kakva ce biti noc :)
Sortiraj odgovore
Najstariji