Lollypop, tako i moj stalno bljucka. Ja mu prvo promijenim pelenu pa ga nahranim, rijetko kad ga još između presvlačim. Jede svaka 2 i pol - 3 sata. I uglavnom ga hranim ležeći baš zbog toga kaj mi je mlijeko u početku curilo ko ludo. Sad se malo smirila situacija, ali još dosta jako ide. Ponekad probamo sjedeći pa se malo više naslonim prema nazad. Sve sam proučila!
Ista stvar sa štucanjem, svaki dan...pa se uzruja, zabljucka...uf...
Imam pitanje, mali ponekad klopa samo 10 min i ne isprazni do kraja cicu. Nekad traži još do slijedećeg hranjenja pa se to sredi, ali nekad ne. Sta onda napravim?? Izdojim se bar malo ili??
E, da, bebać ima mjesec dana.
Moja u početku nije skoro nikada poklopala ''cijelu cicu'' i kad sam skužila kako dojenje funkcionira nisam se izdajala osim u nekoliko navrata kad mi je krenuo mastitis. Isto imam jako puno mlijeka, sada mi se smanjila količina ali i dalje zna špricati. Iako sada L može poklopati puno više pa zbog toga nemam više problema s mastitisom. I da, nije u početku imala nikakav raspored dojenja i često je tražila cicu. Ako češ izdajati može ti se dogoditi da još više povečaš količinu mlijeka tako da ti to ne preporučam. Meni to u početku nije bilo jasno i mislim da je to i bio glavni razlog pojave mastitisa. Evo npr. sada kada se cjepila nije baš htjela cicati taj dan, pa sam malo izdojila zbog toga.
Prelistaj malo stranice ove teme - cure su super opisale kako funkcionira ponuda i potražnja!
Moj jede svakih sat i pol - dva po noci, po danu i cesce. Uzina ;) ja vise ni ne mogu pratit koji cicu je zadnju jeo pa opipam i dam mu onu koja je punija.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Onda sam dobro radila. Ako baš skužim da je jako puna cicka izdojim samo malo da omekšam oko bradavice i onda mu dam klopati. I to ako nije u prevelikoj drami, jer kad krene glad onda mora jesti sad i odmah!
I još nešto mi se jučer zakompliciralo, imam mali zastoj u jednoj cicki i ne mogu ga nikako "razbiti". Stalno po malo masiram, smanjilo se ali još osjetim kvržicu. Jel mogu maloga nekako okrenuti kod dojenja da vuče više sa te strane??
Bradicu probaj okrenuti da bude na toj strani gdje je zastoj. Prije nego daš malome ugrij cicu s toplim oblogom ili umoči u vruću vodu /tuširaj u toploj vodi dok mlijeko ne krene samo teči. Meni taj smjer bradice jako pomogne, a znalo je to jako čudno izgledati u nekim pozama, ha, ha. Polegnem je na krevet i onda se ja namjestim. Nakon podoja stavi hladan oblog na to mjesto gdje je zastoj (npr kocka leda u ručniku umočenom u hladnu vodu). Ako ne prođe ponovi opet kod sljedećih podoja. Masiraj kvržicu tijekom dojenja u smjeru bradavice ili masiraj neposredno prije dojenja, nemoj nakon jer to pojačava lučenje mlijeka pa da ti se još više ne zaštopa. Nadam se da će pomoći, sretno!
Cure, opet ja.
Da li je moguce da beba odbija mlijeko zbog onog sto sam rucala? Citav dan smo super papali do mozda drugog podoja nakon rucka. Imala je malo problema sa probavom (da se pokaka a onda cim bi pojela cula bi kako joj krulji po stomaku i pokakila bi se ubrzo) a mlijeko bi otpila malo i onda bi se jako zaplakala i redovno bi udarila u plac kad bi joj ponudila ciku ili nakon par gutljaja(ne vjerujem da je bilo do prejake navale mlijeka jer sam to izregulirala a ona bi i dalje plakala).
Bas smo se namucile danas, a inace konacno sam se opustila sa mlijekom, dojenjem(ranije me je znalo brinuti hoce li biti dosta mlijeka...) i skuzila sam trenutak i osjecaj kad otpustam mlijeko sto mi je ranije bilo vrlo apstraktno ako ne bi vidjela da iz druge tece mlijeko. :D
Sortiraj odgovore
Najstariji