Hvala Renata, inače ovo mi je druga beba ali prvu nisam dojila baš zbog neznanja i mišljenja da nema mlijeka i da je gladan, zato sam sada zagrizla za dojenje, samo me malo bune neke stvari
Tratinčice, ja sam nekad davala istu dva puta za redom, a nekad sam kombinirala lijevu pa desnu, ma na kraju je i jedno i drugo bilo ok, jer je beba sve praznila Glavno da sisa
Ako imate pitanje u vezi dojenja, atopijskog dermatitisa, platnenih pelena ili odgoja djece ili vas zanimaju iskustva ili mišljenje drugih mama, možete potražiti savjet izravno od naših mama-savjetnica preko privatnih poruka: https://klokanica.24sata.hr/roditelji/sretna-mama/mame-savjetnice-odgovaraju-na-vasa-pitanja-2506
Poz cure,mislim da smo pobrali soor :( bradavice me peku i roze su boje, nekad me između podoja zna peći u cicama..beba nema niš u ustima i guza je čista..čitam na netu da su to rani znakovi, e sad idemo u pon kod pedijatra pa me zanima dali mogu kupiti rojazol ili nešto dr ili ide isključivo na recept? I da, još smo u skoku pa je sve više iziritirano,uh nadam se da neće dugo potrajati :(
Poz cure,mislim da smo pobrali soor :( bradavice me peku i roze su boje, nekad me između podoja zna peći u cicama..beba nema niš u ustima i guza je čista..čitam na netu da su to rani znakovi, e sad idemo u pon kod pedijatra pa me zanima dali mogu kupiti rojazol ili nešto dr ili ide isključivo na recept? I da, još smo u skoku pa je sve više iziritirano,uh nadam se da neće dugo potrajati :(
Radije idi to pogledat, da budeš sigurna da je soor, možda je bradavica samo iziritirana. A i vjerojatno ide na recept. Moja beba je imala soor, i sa gelom je nestalo sve u par dana, tako da nema frke
Mislim da ti je to sve iziritirano od skoka kojeg i sama navodiš, bebe onda još dodatno stimuliraju bradavicu i sve je crveno i kako kažeš bolno. Provjeri s doktoricom ali mislim da nije soor, a na svoju ruku nemoj ništa stavljati da ne bi još pogoršala, vidjet ćeš ako nakon skoka prestane onda sve pet.
Pozdrav curke,napokon je dosao moj malisan i ispunila mi se velika zelja...voli cicu i zeli jedino i samo cicu!E sada,star je cetiri dana i naravno da smo imali malo problema u pocetku jer mi je mlijeko doslo tek sutradan navecer a on je vukao iz petnih zila od kad su ga stavili na mene nakon poroda i naravno nije prestajao!Tako da mi je dosta navukao,ali i napravio ragade tim halapljivih cicanjem!On dosta pocica ali ja kao i tratincica brinem jer me buni to mjenjanje dojki!On meni u prosjeku sad jede svakih sat,dva,kako kada,onda dojke mjenjam,ali ima faze kao recimo veceras da cica od 20:00 ,jede 15-20 min,zaspe pa se za 5min.probudi,opet na cicu,isti scenarij i tako se ponavljalo do 21:30 kada je napokon zaspao!Cicu sam davala istu stalno!Sljedeci podoj cu promjeniti!Dali radim dobro,brine me samo da nebi ostala bez mlijeka ako on slucajno ne iscica to sve do kraja a i nakon tako duzeg cicanja dojka je dosta topla,pecka me sve okolo pa stavim hladan oblog...koliko je i to dobro?Naravno ragade su prisutne,mazem ih kremicom iz dm-a i mlijekom svojim naizmjenicno ali nemogu ni zacijeliti kako treba kad je on stalno na cici,kad nije one su na zraku i namazane!
Pozdrav curke,napokon je dosao moj malisan i ispunila mi se velika zelja…voli cicu i zeli jedino i samo cicu!E sada,star je cetiri dana i naravno da smo imali malo problema u pocetku jer mi je mlijeko doslo tek sutradan navecer a on je vukao iz petnih zila od kad su ga stavili na mene nakon poroda i naravno nije prestajao!Tako da mi je dosta navukao,ali i napravio ragade tim halapljivih cicanjem!On dosta pocica ali ja kao i tratincica brinem jer me buni to mjenjanje dojki!On meni u prosjeku sad jede svakih sat,dva,kako kada,onda dojke mjenjam,ali ima faze kao recimo veceras da cica od 20:00 ,jede 15-20 min,zaspe pa se za 5min.probudi,opet na cicu,isti scenarij i tako se ponavljalo do 21:30 kada je napokon zaspao!Cicu sam davala istu stalno!Sljedeci podoj cu promjeniti!Dali radim dobro,brine me samo da nebi ostala bez mlijeka ako on slucajno ne iscica to sve do kraja a i nakon tako duzeg cicanja dojka je dosta topla,pecka me sve okolo pa stavim hladan oblog…koliko je i to dobro?Naravno ragade su prisutne,mazem ih kremicom iz dm-a i mlijekom svojim naizmjenicno ali nemogu ni zacijeliti kako treba kad je on stalno na cici,kad nije one su na zraku i namazane!
Ah ragade - poznata mi priča uh. Ja sam ih mazala Purelanom. I kad je bilo najgore stanje onda sam se izdajala da mi se bradavice oporave par sati. I trece, kad su krvarile onda sam koristila šeširiće i spasili su me, i prestala sam ih koristit čim se stanje popravilo. Nama je položaj na sisi bio dobar, ali beba nije znala dobro namjestit usne, pa nam je pedijatrica rekla da se malo strpimo, da i beba mora naučit kako to ide. I sve se sredilo do drugog miseca života.
A da ćeš ostat bez mlijeka, ne brini, kad je to tako dobro krenulo, nema straha Ovaj prvi mjesec ti neće bit ni reda ni rasporeda u hranjenju, pa će to sve uskoro doć na svoje. Neko pravilo je kao da daješ istu dojku ako je slijedeći podoj unutar dva sata. Ja sam tako radila, i evo mljekara je još superaktivna
Pozdrav curke,napokon je dosao moj malisan i ispunila mi se velika zelja…voli cicu i zeli jedino i samo cicu!E sada,star je cetiri dana i naravno da smo imali malo problema u pocetku jer mi je mlijeko doslo tek sutradan navecer a on je vukao iz petnih zila od kad su ga stavili na mene nakon poroda i naravno nije prestajao!Tako da mi je dosta navukao,ali i napravio ragade tim halapljivih cicanjem!On dosta pocica ali ja kao i tratincica brinem jer me buni to mjenjanje dojki!On meni u prosjeku sad jede svakih sat,dva,kako kada,onda dojke mjenjam,ali ima faze kao recimo veceras da cica od 20:00 ,jede 15-20 min,zaspe pa se za 5min.probudi,opet na cicu,isti scenarij i tako se ponavljalo do 21:30 kada je napokon zaspao!Cicu sam davala istu stalno!Sljedeci podoj cu promjeniti!Dali radim dobro,brine me samo da nebi ostala bez mlijeka ako on slucajno ne iscica to sve do kraja a i nakon tako duzeg cicanja dojka je dosta topla,pecka me sve okolo pa stavim hladan oblog…koliko je i to dobro?Naravno ragade su prisutne,mazem ih kremicom iz dm-a i mlijekom svojim naizmjenicno ali nemogu ni zacijeliti kako treba kad je on stalno na cici,kad nije one su na zraku i namazane!
He he jos jedan mali cicoljub,samo uzivajte!!Ja sam odmah pocela Purelan mazati i ni jedne ragade nisam imala..je skuplji al vrijedi!

Hej Ana, izuzetno mi je drago da si i ti ovdje!
Mijenjanje dojke je važno da bi se uspostavila dobra ponuda i potražnja, ne moraš se iscrpljivati da bi beba sad doslovce sve iscicala na jednoj, jer samim podojem reći ću na lijevoj dodatno se otpušanjem istovremeno stvara mlijeko i u desnoj, možeš promijeniti, beba će dobiti ionako sve mlijeko tako i tako, dobro je da barem dva put po noći papa i naravno nikakav dodatak drugih tekućina, Ako unutar dva sata papa onda možeš ponuditi istu dojku a ako ne onda na prugom podoju drugu, važno je mijenjati jer onda mlijeko nikad ne stoji odnosno izlazi van i mogućnost sa stvaranje kojekakvih kvržica i upala je mala. Za bradavice preporučam kremicu purelan, stvarno pomaže, i naravno ovako staviti malo mlijeka, sušiti na zraku da se koliko toliko oporave. Doći će to kroz par tjedana sve na svoje, sve je još sad iziritirano i treba vremena da očvrsnu a onda će dojenje biti bez pol frke. Sretno, javi se ako imaš bilo kakvih problema!
Ana dobrodošla!
Meni djeluje da skroz dobro sve radiš sa mijenjanjem. Bebač je još jako mali i normalno da je stalno na cici, a ti ih lijepo mijenjaj svakih dva do tri sata. Ali to će ti neka od iskusnijih cura bolje reći dal je sve u redu.
Ja ti mogu iz iskustva preporučiti biobazinu kremu za regade.
Prvo sam probala dm-ovu baby love kremu, ali mi je biobazina bila puno bolja, za par dana je riješila problem, a isto ne šteti bebici. I nju možeš u dm-u kupiti!
Sretno i uživaj u bebaču!

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji