Priprema za dojenje

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar lonny

    lonny

    Broj poruka: 277

    Prijavi adminu

    Dakle drage trudnice, buduće mamice,
    potaknuta komentarima didi i kosee na podforumu beba, tema problemi sa dojenjem, odlučila sam otvoriti ovu temu.
    Vjerojatno jako puno vas misli, kao što sam i sama mislila dok nisam rodila, da je dojenje nešto što dođe samo od sebe i sa čim ne bi trebalo biti nikakvih problema. Pa, iako se za sve drugo itekako pripremate, ovaj dio preskočite uvjerene da ćete samo bebicu staviti na prsa i sve će krenuti kako treba već od prvog podoja.
    Nažalost, često nije tako, makar naravno ima mama koje su odmah uspijele bez problema. Ipak puno ih je koje su prošle razne probleme, ragade, mastitis, nedostatak podrške bližnjih, dobile su krive savijete tipa da novorođenče treba sisati isključivo svaka tri sata i slično…
    Uglavnom, vjerujem da će vam biti puno lakše izboriti se za dojenje ako to želite ako se informirate na vrijeme i u miru, a ne nakon poroda kad vas još sve boli i hormoni luduju.
    Dakle pitajte, informirajte se, ja ću vam vrlo rado odgovoriti na svako pitanje na koje odgovor znam, a vjerujem da će mi se pridružiti i druge mamice koje već sad pomažu na podforumu beba i da će nas biti sve više i više!

    [lilypie.com]

  • Avatar lollipop

    lollipop

    Broj poruka: 737

    Prijavi adminu

    ja od srca preporučujem rodin SOS telefon za dojenje ili grupu na fejsu

    [lilypie.com]

    [daisypath.com]

  • Shambala

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    A kako se uopće pripremit na dojenje? Odakle počet?

  • Avatar lonny

    lonny

    Broj poruka: 277

    Prijavi adminu

     Shambala prvenstveno čitajući. Kao što sam već rekla imaš ovdje temu problemi sa dojenjem gdje možeš pročitati kroz što su druge mame prošle pa da budeš i sama spremna na sve što te čeka. Tako ćeš najbolje izbječi eventualne probleme, a ako te problemi ne zaobiđu znat ćeš kako se s njima nositi.
    Također kao što je lollipop rekla, roda ima svoju face stranicu gdje možeš dobiti super savijete (sos telefon je ipak više za žene koje su rodile pa imaju konkretan problem)
    Ima još stranica na faceu, foruma, u većini se gradova održavaju tečajevi i grupe potpore dojenju…
    Također, ako ti nešto nije jasno kad pročitaš, pitaj, dobit ćeš odgovor sigurno!

    [lilypie.com]

  • Shambala

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    Ok, počet ću sa temom na bebicama i FB grupom… Thx

  • Avatar Baby1

    Baby1

    Broj poruka: 642

    Prijavi adminu

    Pozdrav, tema je odlična! Povremeno pratim i temu Problemi s dojenjem, ali priznajem da nisam sve iščitavala od početka. Na yotubu sam gledala Rodine filmiće koji su mi odlični. 
    Evo moje pitanje: neki dan mi je patronažna rekla da mogu već sad mazati bradavice lanolinskom kremom, sad ulazim u 34tt. Imate li komentar u vezi toga i ako to preporučate, koja krema?? Ona je spominjala Purelan od Medele.

    [lilypie.com]

  • Avatar lonny

    lonny

    Broj poruka: 277

    Prijavi adminu

    Ja iskreno ne vidim baš nikakav razlog za mazanje bradavice prije  niti sam to radila.
    U početku sam imala ragade ali sam ih brzo riješila sa biobazinom kremom za bradavice. Većina cura koristi i hvali purelan (sad ko je proizvođać nemam pojma) meni je mm kupio dvije tube biobaze dok sam još bila u bolnici pa mi je bilo glupo tošiti novce na neku drugu kremu kad je ova pomogla (jedna tuba stoji još neotvorena, a druge sam pola bacla jer mi više nije trebala a da mi slučajno opet zatreba ne bi koristila nešto što je tako dugo otvoreno budući to ide bebi u usta)
    Bitno je da je ne treba ispirati prije dojenja.
    Kad dojenje krene bradavice se moraju naviknuti i očvrsnuti i sumnjam da korištenje kreme unaprijed može tome pomoći. Ali ako netko ima drugaćije iskustvo neka se javi, ovo je samo moje mišljenje!

    [lilypie.com]

  • Avatar lonny

    lonny

    Broj poruka: 277

    Prijavi adminu

    Baby1 evo našla sam članak u kojem kažu da bilo kakva priprema bradavica prije poroda čak može i negativno utjecati na žljezde i dovesti do problema sa dojenjem:
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/savjeti-za-pripremu-dojki-za-dojenje-1390 [klokanica.24sata.hr]

    [lilypie.com]

  • Avatar Baby1

    Baby1

    Broj poruka: 642

    Prijavi adminu

    Ok, hvala lonny na odgovoru! Već sam ranije čitala taj članak i ne znam zašto mi je onda patronažna tako rekla. Očito svatko ima neko svoje mišljenje i preporuke o tome…a mi smo onda samo zbunjene  Doduše rekla je i za masažu, ajd bar nešto se poklapa…

    [lilypie.com]

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    lonny, tema je pun pogodak! Vjerujem da ćemo skupa s ostalim curama ove divne trudnice, mame potaknuti na dojenje. Naravno izbor je njihov, a mi smo tu ako gdje zašteka. 
    Što se tiče kreme za bradavice, nema potrebe ih mazati prije jer nema puno svrhe, moraju očvrsnuti i jednom kad beba krene papati one će se naviknuti odnosno stvoriti taj svoj zaštiti sloj koji će ih same štititi.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.