Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Medena33
    29. Travanj 2024. 20:38

Hvala na info za estrofem. Ja uzela vaginalete, mozda sam trebala kremu. 😅

djetelina13
    29. Travanj 2024. 20:57

Saniii

Kawa to je ono što ja stalno trubim 😁, nijedan naš ciklus nije isti, niti isto reagiramo na iste protokole, to je jednostavno tako 🤷‍♀️. Ako tvoji folikuli krenu rasti i ako ih bude 2 ili više na dan O u većini slučajeva se radi Ivf umjesto AIHa zbog mogućnosti višeplodne trudnoće. Sretno 🤞

Medena nek se obje oplode 🤞🙏. Vjerojatno je danas dr vidio stanje endometrija pa ti dao estrofem s razlogom (ili se stanjio od prosli put ili postoji krvarenje). Meni je cyclogest najbolji tj najprakticniji progesteron..

Ninaniksyja uvijek zajedno provjerim folnu, b12,vit D, željezo sa tibc ,uibc i feritin i homocistein.

Kornidivno 😍😍, malena se već sprema za izlazak 🤭

Bubicapropustila sam komentirati, drago mi je da si se javila 🤗, a curke će se već navići jedna na drugu 😘❤️

Djetelinanaravno da postoji šansa ako ima pokretnih i ako su jajovodi okej🤞

Sanii za jajovode još ne znam. Nadam se da ce me uskoro poslati na prohodnost jajovoda da vidimo jesu li ok. Nizak mi je i vitamin D pa ga povećavam mjesec dana s D vitalom. Rekla je doktorica jos 2 mjeseca da ga trebam piti. Možda se sve skupa posloži. I muzu poboljsaju progresivno pokretni i moj vitamin D 🤞
    Svim curamaaaaa sretnooooooo 🍀😘 

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

sanjushka
    29. Travanj 2024. 21:21

Čokoladica

Cure, kako zadrzavate optimizam? Mene je sad iza negativne bete oprala takva depra da ne znam kako da se othrvam tome. Imam osjecaj da se meni to jednostavno nikad nece ostvarit. Sorry na negativi 😏

Ja ne znam kako to objasniti. Potonem nakon svakog neuspješnog postupka, drži me par dana ta tuga, ljutnja, negativnost i onda se posložim, počnem planirati što ćemo i kako dalje i veselim se svakom novom postupku kao da je prvi. Evo sad jedva čekam konzultacije u četvrtak, sve papire sam pripremila, posložila, napisala si bilješke u mob i tako.. 😁
    Kažu da ne smiješ zaboraviti živjeti između postupaka i slažem se s tim i trudim se to prakticirati ali uvijek mi je neki plan u glavi za dalje.. 🙈 A negdje je uvijek otvorena i ona opcija "što ako ne bude nikad ništa" i "do kad ovako" i nekad me malo preuzme ali onda se koncentriram na lijepe stvari koje imam trenutno i bez djeteta i pokušavam razmišljati da ne bi ni to bio kraj svijeta. Ali dok ima imalo nade, idemo dalje.. 🥰
    Frendice mi govore nekad da mi se dive koliko sam jaka ali mislim da smo sve takve koje se suočavamo sa svim ovim.. Jednostavno odtuguješ, netko duže netko kraće, posložiš se i kreneš dalje.. ❤️

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+
    1 stimulacija (bez ❄️)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed
    4 stimulacije (bez ❄️)
    ▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔

........
    📧 s88.forum@gmail.com

Čokoladica 🍀
    29. Travanj 2024. 21:28

sanjushka

Čokoladica

Cure, kako zadrzavate optimizam? Mene je sad iza negativne bete oprala takva depra da ne znam kako da se othrvam tome. Imam osjecaj da se meni to jednostavno nikad nece ostvarit. Sorry na negativi 😏

Ja ne znam kako to objasniti. Potonem nakon svakog neuspješnog postupka, drži me par dana ta tuga, ljutnja, negativnost i onda se posložim, počnem planirati što ćemo i kako dalje i veselim se svakom novom postupku kao da je prvi. Evo sad jedva čekam konzultacije u četvrtak, sve papire sam pripremila, posložila, napisala si bilješke u mob i tako.. 😁
    Kažu da ne smiješ zaboraviti živjeti između postupaka i slažem se s tim i trudim se to prakticirati ali uvijek mi je neki plan u glavi za dalje.. 🙈 A negdje je uvijek otvorena i ona opcija "što ako ne bude nikad ništa" i "do kad ovako" i nekad me malo preuzme ali onda se koncentriram na lijepe stvari koje imam trenutno i bez djeteta i pokušavam razmišljati da ne bi ni to bio kraj svijeta. Ali dok ima imalo nade, idemo dalje.. 🥰
    Frendice mi govore nekad da mi se dive koliko sam jaka ali mislim da smo sve takve koje se suočavamo sa svim ovim.. Jednostavno odtuguješ, netko duže netko kraće, posložiš se i kreneš dalje.. ❤️

Hvala ti Sanjushka ❤️ ma ja sam totalno zaboravila zivjeti, sve mi se sad vrti oko ovih postupaka. Sve planiram oko toga. Jednostavno me preuzelo 🙈.
    Cim dogovorim novi transfer znam da cu zivnut, ali evo nikako da to rijesim..sutra zovem dr. pa se nadam konacno nekom veselju. 🤪

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

• Ninaniksy
    29. Travanj 2024. 21:30

Čokoladica slažem se sa Sanjushkom, nema tu magičnog recepta, kod mene je svaki put drugačije, nekad plačem po cijele dane, a nekad kao ma sad zadnjoj beti kad sam sama sebi rekla ništa, idemo ponovo, nažalost uvijek iznad glave visi to pitanje hoću ja biti baš u toj crnoj statistici da nikad neću uspjeti, to je nešto što će vrijeme pokazati, dok god ima vremena i volje za nove postupke, glavu gore i truditi se gledati pozitivno... 

👸42 godina, hipotireoza, inz.rez. Pcos, AMH 34🧔MM 32 godina,normospermija/asthenoozospermia
    2016 vanmaterična
    2017 ivf 1 j.s.beta ❌
    2019 6j.s - icsi 1 blastica beta ❌
    2021 spontana trudnoća, inducirani pobačaj u 19 tjednu malformacija ploda
    4/2023 13 j.s - 3 oplođene Et 2 trodnevne, 1 blastica ❄ (Škvorc), beta 04.05. - ❌
    Fet 6mj 2023,beta 07.07. ❌
    04/2024 18 oocita, 11 oplođenih, 6 blastica
    17.04. ET 2 blastice
    30.04.2024 beta ❌
    (4 smrznute 2 +2) ❄️❄️❄️❄️
    Fet 10/2024 ❌
    Fet 11/2024❌

tinčica1703
    29. Travanj 2024. 21:37

Draga Sanii da ti budem iskrena ja sam sa upravo iza stanja šoka uputila dopis na polikliniku, u kojem sam im predočila ove poražavjuće rezultate. Ja ovo plaćam i ovo nikako nije u redu ovako napraviti, ja kao laik nemogu njima reći to i to se radi.. Imala sam povjerenja i sad sam na korak do dna jer se meni često stanice prestanu razvijati.. Dosada Ovaleap protokol 5 je, Gonal 6 js, Menopur 6 js..  Doduše one uvijek zastaju sa razvojem ali svejedno.. Još mi prepišu Menopur kojeg nema na tržištu više, kao poliklinika mi velikodušno poklonila 4x 75 iz,  jer nisam mogla pribavit, i danas mi kaže eto obzirom da nemam više menopura može se danas ukinut menopur, pokrivena sam Enolvom, a da sam imala menopura bockala bih se i danas i sutra još.. Ja sam tako duboko razočarana da nikom ne mogu opisati.. Postoji li mogućnost naknadne aspiracije? Jer navodno ima još 2 mala koja ne stignu narasti.. Nadam se da će imati razumijevanja, moje je potrošeno 

40 ja👩‍❤️‍👨31muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ 2 mj.25 FET - Beta - 1361, Beta 2 - 3176

Čokoladica 🍀
    29. Travanj 2024. 21:44

Ninaniksy

Čokoladica slažem se sa Sanjushkom, nema tu magičnog recepta, kod mene je svaki put drugačije, nekad plačem po cijele dane, a nekad kao ma sad zadnjoj beti kad sam sama sebi rekla ništa, idemo ponovo, nažalost uvijek iznad glave visi to pitanje hoću ja biti baš u toj crnoj statistici da nikad neću uspjeti, to je nešto što će vrijeme pokazati, dok god ima vremena i volje za nove postupke, glavu gore i truditi se gledati pozitivno…

Hvala ti ❤️ a evo trudim se biti pozitivna, ali eto jednostavno me nekad uhvati 🙈 

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

• MiliPe
    29. Travanj 2024. 21:47

tinčica1703

Draga Sanii da ti budem iskrena ja sam sa upravo iza stanja šoka uputila dopis na polikliniku, u kojem sam im predočila ove poražavjuće rezultate. Ja ovo plaćam i ovo nikako nije u redu ovako napraviti, ja kao laik nemogu njima reći to i to se radi.. Imala sam povjerenja i sad sam na korak do dna jer se meni često stanice prestanu razvijati.. Dosada Ovaleap protokol 5 je, Gonal 6 js, Menopur 6 js.. Doduše one uvijek zastaju sa razvojem ali svejedno.. Još mi prepišu Menopur kojeg nema na tržištu više, kao poliklinika mi velikodušno poklonila 4x 75 iz, jer nisam mogla pribavit, i danas mi kaže eto obzirom da nemam više menopura može se danas ukinut menopur, pokrivena sam Enolvom, a da sam imala menopura bockala bih se i danas i sutra još.. Ja sam tako duboko razočarana da nikom ne mogu opisati.. Postoji li mogućnost naknadne aspiracije? Jer navodno ima još 2 mala koja ne stignu narasti.. Nadam se da će imati razumijevanja, moje je potrošeno

Jako mi je zao sto prolazis kroz sve ovo. Ali moj zadnji postupak je bio sa Enolvom i bio je takodje totalni promasaj. Bila sam razocarana i nisam mogla verovatni sta se desilo. Ne kazem da je bila losa stimulacija ali ocigledno meni nije odgovarala. I ovo sto se desilo kod tebe je toliko neprofesionalno nemam rjeci... Nadam se da ce ove dvije biti zrele i da ces ostvariti svoj san.. Od sveg srca ti zelim to 🍀🤞🏻🥰

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo ⏩️ Normozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 Pfc Prag 25 folikula > 9js(8 oplodjenih)

• Ninaniksy
    29. Travanj 2024. 21:48

Saniii hvala puno na informaciji 🥰💗

👸42 godina, hipotireoza, inz.rez. Pcos, AMH 34🧔MM 32 godina,normospermija/asthenoozospermia
    2016 vanmaterična
    2017 ivf 1 j.s.beta ❌
    2019 6j.s - icsi 1 blastica beta ❌
    2021 spontana trudnoća, inducirani pobačaj u 19 tjednu malformacija ploda
    4/2023 13 j.s - 3 oplođene Et 2 trodnevne, 1 blastica ❄ (Škvorc), beta 04.05. - ❌
    Fet 6mj 2023,beta 07.07. ❌
    04/2024 18 oocita, 11 oplođenih, 6 blastica
    17.04. ET 2 blastice
    30.04.2024 beta ❌
    (4 smrznute 2 +2) ❄️❄️❄️❄️
    Fet 10/2024 ❌
    Fet 11/2024❌

Slee
    29. Travanj 2024. 22:03

Tincica zao mi je sto se tako osjecas, znam i da ponekad dobronamjerna utjeha da je samo jedan dovoljan i slicno moze jos vise nazivcirati pa te ja necu tjesiti, nego poslati zagrljaj. Mi cemo za tebe misliti pozitivno, a ti si dozvoli izbaciti svu negativnu enrgiju plakanjem, vikanjem, trcanjem ili sto god ti pomaze. Uz fizicku i emocionalnu rastrojenost spomenula si i financijsku, ne prica se previse o tome jer je**s pare i sve kad su u pitanju ivakve stvari, ali bi se zapravo puno glasnije trebalo pricati i o tome koliko ovaj put financijski slomi par, pogotovo kada ne uspije. Uvijek kad nesto placamo znamo da cemo sigurno s tim novcima dobiti i neki “proizvod”, a u ivf prici to nije tako i sasvim je uredu biti ljut i frustriran zbog toga. Toliko nepravedno sve sto moramo prolaziti. Drzi se ❤️
    Osim toga, vidim da si u Beti i da imas negativno iskustvo i smatras da je dr. kriva. Isto mi se dogodilo u Beti s doktoricom D, fulala je sve sto se fulat dalo i bas sam bila ljuta i frustrirana, imala sam osjecaj da je forsirala postupak jer smo placali, a mogla je odgoditi jer nije bila pogodna situacija. Znam da ih neki vole, al meni nikako nisu ostali u lijepom sjecanju. I slazem se sa Sani za njihov princip s kontracepcijom, bas mi je to onako, bezveze. Necu ni pricati koliko sam bila glupa i ostala jos jedan postupak kod njih, puna nepovjerenja, a doktoricinu izjavu kad sam saznala za spontani necu ni komentirati. Ja sam im pisala mail gdje sam im sve s cim sam bila nezadovoljna natuknula, dobila neku ofrlju poluispriku i izvlacenje. Ne zelim da ovo bude demotivirajuce za cure koje su kod njih, to je samo moja iskustvo, a ne umanjujem da ima i pozitivnih iskustava.
    Blondie super brojka! Navijamo!
    Dodo, neopisiv je to osjecaj cuti srceko, vjerujem da su ti emocije na 100000! Neka ti trudnoca prodje uredno sve do kraja! 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.