Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Čokoladica 🍀
    29. Travanj 2024. 20:18

Cure, kako zadrzavate optimizam? Mene je sad iza negativne bete oprala takva depra da ne znam kako da se othrvam tome. Imam osjecaj da se meni to  jednostavno nikad nece ostvarit. Sorry na negativi 😏

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

Bebolina2024
    29. Travanj 2024. 20:25

korni

Medenadrago mi je da ti je sve prošlo okej 🤗 za lijekove ne mogu ništa reći, jer ne znam baš puno o njima 🫣 sretno dalje 🍀

Mi smo obavile pregled, sve je u redu, malena je na 1900 gr, okrenuta glavicom prema dolje, i idući pregled je 13.5. 🤗🥰

Super za dobar pregled. Curka se priprema za upoznavanje s mamom i tatom. Neka i dalje sve bude uredno.
    Dodo čestitam za srčeko, želim ti urednu trudnoću.
    Medena na Svetom Duhu sam isto dobila Estrofem i Cyclogest nakon punkcije.
    Isto mi je endometrij bio čist ok.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Johicaa
    29. Travanj 2024. 20:31

Medena33

Pa i ja se pitam zasto sam dobila estrofem. Endometrij na uzv je bio, 7, 8 i 10. Mislim da je to ok..mozda da ih sutra nazovem i pitam iako vcrs vec moram krenit s njim.

Pozdrav, estrofem pomogne žutom tijelu da se održi, tj. da se bebica prihvati i kad se potvrdi trudnoca vecinom se prestaje s njim. To je meni jednostavno i laicki objasnio moj mpo dr.

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI(BiH)2022. 5❄️
    Fet No.3. 12/2023. 1❄️ 6dpt test +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 ✔️
    21.08.'24 🌈💙👶🏻 3450 gr i 54 cm

Saniii
    29. Travanj 2024. 20:35

Ana da, zbunio me tvoj potpis koji ja nisam zapravo dobro pročitala, još i trakicu sam pogrešno protumačila pa sam povezala spontani sa višim tt.. Rani spontani su gotovo uvijek zbog kromosomskih grešaka , žao mi je svakako, kod tebe je pitanje samo dobrog embrija . Nadam se da je iduci dobitni 🤞🙏❤️

Dodo čestitke na ❤️, nek te prati uredna trudnoca do kraja 🙏🤞

Tincica razumijem frustraciju, ali nema odustajanja sad. 2 folikula mogu sadržavati 2 zrele js i sad je tako kako je, drzimo figa za te 2. Od kontracepcije u B+ zbog nastimavanja ciklusa njima u korist mi se doslovno riga (tvoj zadnji estradiol je bio uredan), ali istina je da kad si na kontracepciji dan ciklusa pikanja nije bitan,ali mi je opet kasno UZV nakon 8 dana terapije, ja inače uvijek idem 6dc na prvi UZV da dr stigne pojačati/smanjit dozu ako je potrebno. Ono što je po meni velika greška je to što dr kad je na 0 UZVu vidjela da na jednom jajniku imaš samo 1 antralac ti nije rekla da taj ciklus nije pogodan za stimulaciju pa te odgodila za idući, bez obzira sto na drugom imaš 4 jer to je malo antralaca za stimulirat osim ako imaš kronično niski amh,a nemaš (koliko inace imas antralaca), 1 jajnik doslovno skoro nije bio u funkciji. Ta opcija odgode nije nikom draga ali je u nekim slučajevima najpametnije rješenje. Jer činjenica je da kad ima i puno više antralaca da se oni ne mogu svi aktivirati stimulacijom bez obzira kakva je doza. Nek ti utjeha bude da zaista je jedna dovoljna, evo Rolica isto imala nimalo obecavajuci i postupak i fet pa je trudna dok netko sa savršenim embrijima nije, nema idealnog ni pravila u Ivf-u, i na stranu sve oni zaista imaju vrsnu embriologicu. Držim najcvršće 🤞🙏

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Saniii
    29. Travanj 2024. 20:37

Kawa to je ono što ja stalno trubim 😁, nijedan naš ciklus nije isti, niti isto reagiramo na iste protokole, to je jednostavno tako 🤷‍♀️. Ako tvoji folikuli krenu rasti i ako ih bude 2 ili više na dan O u većini slučajeva se radi Ivf umjesto AIHa zbog mogućnosti višeplodne trudnoće. Sretno 🤞

Medena nek se obje oplode 🤞🙏. Vjerojatno je danas dr vidio stanje endometrija pa ti dao estrofem s razlogom (ili se stanjio od prosli put ili postoji krvarenje). Meni je cyclogest najbolji tj najprakticniji progesteron..

Ninaniksy ja uvijek zajedno provjerim folnu, b12,vit D, željezo sa tibc ,uibc i feritin i homocistein.

Korni divno 😍😍, malena se već sprema za izlazak 🤭

Bubica propustila sam komentirati, drago mi je da si se javila 🤗, a curke će se već navići jedna na drugu 😘❤️

Djetelina naravno da postoji šansa ako ima pokretnih i ako su jajovodi okej🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Medena33
    29. Travanj 2024. 20:38

Hvala na info za estrofem. Ja uzela vaginalete, mozda sam trebala kremu. 😅

djetelina13
    29. Travanj 2024. 20:57

Saniii

Kawa to je ono što ja stalno trubim 😁, nijedan naš ciklus nije isti, niti isto reagiramo na iste protokole, to je jednostavno tako 🤷‍♀️. Ako tvoji folikuli krenu rasti i ako ih bude 2 ili više na dan O u većini slučajeva se radi Ivf umjesto AIHa zbog mogućnosti višeplodne trudnoće. Sretno 🤞

Medena nek se obje oplode 🤞🙏. Vjerojatno je danas dr vidio stanje endometrija pa ti dao estrofem s razlogom (ili se stanjio od prosli put ili postoji krvarenje). Meni je cyclogest najbolji tj najprakticniji progesteron..

Ninaniksyja uvijek zajedno provjerim folnu, b12,vit D, željezo sa tibc ,uibc i feritin i homocistein.

Kornidivno 😍😍, malena se već sprema za izlazak 🤭

Bubicapropustila sam komentirati, drago mi je da si se javila 🤗, a curke će se već navići jedna na drugu 😘❤️

Djetelinanaravno da postoji šansa ako ima pokretnih i ako su jajovodi okej🤞

Sanii za jajovode još ne znam. Nadam se da ce me uskoro poslati na prohodnost jajovoda da vidimo jesu li ok. Nizak mi je i vitamin D pa ga povećavam mjesec dana s D vitalom. Rekla je doktorica jos 2 mjeseca da ga trebam piti. Možda se sve skupa posloži. I muzu poboljsaju progresivno pokretni i moj vitamin D 🤞
    Svim curamaaaaa sretnooooooo 🍀😘 

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

sanjushka
    29. Travanj 2024. 21:21

Čokoladica

Cure, kako zadrzavate optimizam? Mene je sad iza negativne bete oprala takva depra da ne znam kako da se othrvam tome. Imam osjecaj da se meni to jednostavno nikad nece ostvarit. Sorry na negativi 😏

Ja ne znam kako to objasniti. Potonem nakon svakog neuspješnog postupka, drži me par dana ta tuga, ljutnja, negativnost i onda se posložim, počnem planirati što ćemo i kako dalje i veselim se svakom novom postupku kao da je prvi. Evo sad jedva čekam konzultacije u četvrtak, sve papire sam pripremila, posložila, napisala si bilješke u mob i tako.. 😁
    Kažu da ne smiješ zaboraviti živjeti između postupaka i slažem se s tim i trudim se to prakticirati ali uvijek mi je neki plan u glavi za dalje.. 🙈 A negdje je uvijek otvorena i ona opcija "što ako ne bude nikad ništa" i "do kad ovako" i nekad me malo preuzme ali onda se koncentriram na lijepe stvari koje imam trenutno i bez djeteta i pokušavam razmišljati da ne bi ni to bio kraj svijeta. Ali dok ima imalo nade, idemo dalje.. 🥰
    Frendice mi govore nekad da mi se dive koliko sam jaka ali mislim da smo sve takve koje se suočavamo sa svim ovim.. Jednostavno odtuguješ, netko duže netko kraće, posložiš se i kreneš dalje.. ❤️

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+ (1 stim)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed (6 stim)
    ▫️6/24 prekinut postupak
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 3d ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔
    ▫️6/25, 3🥚, 1bc ➡️ freeze ❄️
    ▫️9/25, 5🥚, 2bc ➡️ 1❄️/ 1➡️ biokemijska 💔

📧 s88.forum@gmail.com

Čokoladica 🍀
    29. Travanj 2024. 21:28

sanjushka

Čokoladica

Cure, kako zadrzavate optimizam? Mene je sad iza negativne bete oprala takva depra da ne znam kako da se othrvam tome. Imam osjecaj da se meni to jednostavno nikad nece ostvarit. Sorry na negativi 😏

Ja ne znam kako to objasniti. Potonem nakon svakog neuspješnog postupka, drži me par dana ta tuga, ljutnja, negativnost i onda se posložim, počnem planirati što ćemo i kako dalje i veselim se svakom novom postupku kao da je prvi. Evo sad jedva čekam konzultacije u četvrtak, sve papire sam pripremila, posložila, napisala si bilješke u mob i tako.. 😁
    Kažu da ne smiješ zaboraviti živjeti između postupaka i slažem se s tim i trudim se to prakticirati ali uvijek mi je neki plan u glavi za dalje.. 🙈 A negdje je uvijek otvorena i ona opcija "što ako ne bude nikad ništa" i "do kad ovako" i nekad me malo preuzme ali onda se koncentriram na lijepe stvari koje imam trenutno i bez djeteta i pokušavam razmišljati da ne bi ni to bio kraj svijeta. Ali dok ima imalo nade, idemo dalje.. 🥰
    Frendice mi govore nekad da mi se dive koliko sam jaka ali mislim da smo sve takve koje se suočavamo sa svim ovim.. Jednostavno odtuguješ, netko duže netko kraće, posložiš se i kreneš dalje.. ❤️

Hvala ti Sanjushka ❤️ ma ja sam totalno zaboravila zivjeti, sve mi se sad vrti oko ovih postupaka. Sve planiram oko toga. Jednostavno me preuzelo 🙈.
    Cim dogovorim novi transfer znam da cu zivnut, ali evo nikako da to rijesim..sutra zovem dr. pa se nadam konacno nekom veselju. 🤪

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

• Ninaniksy
    29. Travanj 2024. 21:30

Čokoladica slažem se sa Sanjushkom, nema tu magičnog recepta, kod mene je svaki put drugačije, nekad plačem po cijele dane, a nekad kao ma sad zadnjoj beti kad sam sama sebi rekla ništa, idemo ponovo, nažalost uvijek iznad glave visi to pitanje hoću ja biti baš u toj crnoj statistici da nikad neću uspjeti, to je nešto što će vrijeme pokazati, dok god ima vremena i volje za nove postupke, glavu gore i truditi se gledati pozitivno... 

👸42 godina, hipotireoza, inz.rez. Pcos, AMH 34🧔MM 32 godina,normospermija/asthenoozospermia
    2016 vanmaterična
    2017 ivf 1 j.s.beta ❌
    2019 6j.s - icsi 1 blastica beta ❌
    2021 spontana trudnoća, inducirani pobačaj u 19 tjednu malformacija ploda
    4/2023 13 j.s - 3 oplođene Et 2 trodnevne, 1 blastica ❄ (Škvorc), beta 04.05. - ❌
    Fet 6mj 2023,beta 07.07. ❌
    04/2024 18 oocita, 11 oplođenih, 6 blastica
    17.04. ET 2 blastice
    30.04.2024 beta ❌
    (4 smrznute 2 +2) ❄️❄️❄️❄️
    Fet 10/2024 ❌
    Fet 11/2024❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani