Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunce12
    03. Travanj 2024. 18:34

loli2020

Curenakon “skidanja” sa cyclogesta,jeste vrlo brzo dobile menstruaciju? Liječnik mi je rekao da će biti već u petak ili sub pa sam se iznenadila 🫣😂

Ja sam dobila ciklus ekspresno brzo nakon skidanja cyclogesta😄  menstruacija je stigla nakon 24 dana, a inace mi je 28-30. Tad mi je dr.A reko  "eto vidite kako se brzo vidimo". Taka da sam sigurna da ce ti brzo doci🤗
    Moram napisati da je moje iskustvo sa tabletama za pobacaj blago receno grozno. I zbog toga se panicno bojim ponovnog pokusaja. Meni su dali prvu tabletu u nedjelju i dva dana poslije da dodem po preostale. Ljudi moji to je bilo strasno. Iz nekog razloga ta prva tbl.je meni izazvala toliko jake kontrakcije da sam izgubila svijest. Suprug me odvezo na hitnu i tamo sam prvo dobila infuziju i napravljena je hitna kiretaza koje me spasila. Od sveg tog soka ja se najmanje boli sjecam kod kiretaze i da moram opet ici isla bih opet. Mislim da tbl.djeluju u ranoj fazi, ja sam bila 11.tjedana i to je definitivno bilo previse. Da ne spominjem da zbog heparina nisu mogli zaustaviti krvarenje i da se maternica sporo cistila pa je sve skupa dugo i traumaticno trajalo. Ne zelim nikog plasit samo da znate da kiretaza nije strasna i uvijek imate izbor. 
    Sretno svima. Ja skupljam jos hrabrost za dalje❤️🤗

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔

Hypnoticpoison
    03. Travanj 2024. 19:24

Dahlia

Mene su narucili u pon na pregled (isla sam ljetos prvi put tamo i nije bilo uspješno)
    Uglavnom rekli mi da dodjem u pon, jer racunam da bi mi ciklus mogao krenuti pocetkom iduceg tjedna.
    Međutim sta ako se dogodi da krene ranije, tipa subota, petak noc?
    Ja sam si prosli put Elonvu davala drugi dan ciklusa, pa ne znam sta ako se sve pomakne ranije s ciklusom.

Dahlia, onda ih nazoveš i kažeš što je na stvari. Ja bih M trebala dobiti u subotu, ali ću ih u petak nazvati i pitati kako rade u subotu i u nedjelju jer su mi rekli da dođem prvi ili drugi dan menstruacije po protokol i injekcije, pa bih po tome trebala otići u subotu ili u nedjelju.

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

• Ania
    03. Travanj 2024. 20:00

Hypnoticpoison

Dahlia

Mene su narucili u pon na pregled (isla sam ljetos prvi put tamo i nije bilo uspješno)
    Uglavnom rekli mi da dodjem u pon, jer racunam da bi mi ciklus mogao krenuti pocetkom iduceg tjedna.
    Ja sam si prosli put Elonvu davala drugi dan ciklusa, pa ne znam sta ako se sve pomakne ranije s ciklusom.
    Dahlia, onda ih nazoveš i kažeš što je na stvari. Ja bih M trebala dobiti u subotu, ali ću ih u petak nazvati i pitati kako rade u subotu i u nedjelju jer su mi rekli da dođem prvi ili drugi dan menstruacije po protokol i injekcije, pa bih po tome trebala otići u subotu ili u nedjelju.

Sretno ti onda za par dana i da ovaj postupak bude plodonosan 😀 I ja sam trebala s ovom mengom, ali evo zadesili nas neki nenadani događaji i jednostavno smo morali odgoditi za idući ciklus. Nećemo se pratiti, ali ću navijati za tebe
    I za sve ostale u kojim god fazama da jeste 😀 Čitam vas svaki dan i sad odbrojavam dane do iduće menge (oko 24.4.). 

Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
    On 1982., normozoo., sve ok.
    10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
    5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
    7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
    1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
    Panorama - nizak rizik; curica :)

Hypnoticpoison
    03. Travanj 2024. 20:22

Ania

Hypnoticpoison

Dahlia

Sretno ti onda za par dana i da ovaj postupak bude plodonosan 😀 I ja sam trebala s ovom mengom, ali evo zadesili nas neki nenadani događaji i jednostavno smo morali odgoditi za idući ciklus. Nećemo se pratiti, ali ću navijati za tebe
    I za sve ostale u kojim god fazama da jeste 😀 Čitam vas svaki dan i sad odbrojavam dane do iduće menge (oko 24.4.).

Ania, hvala ti od ❤!🤗🤗🥰🥰💪💪
    Baš šteta što se nećemo pratiti, ali i tvoja M će uskoro doći i onda krećeš.💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤ Samo ti riješi sve što moraš i onda mirno u postupak.🙏🙏 Sretnoooooo, makar ću ti i kad kreneš poželjeti sreću!😉😊🤗

🏥 Poliklinika IVF

💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

Dahlia
    03. Travanj 2024. 20:57

Nazvat cu ih i pokusati ranije doc na dogovor.
    A sta se dogodi ako se prije ili u toku postupka razbolim il slicno? Jel se pomice za jedan ciklus il se ceka onda mjesecima na red?
    Pitam jer idem u IVF preko HZZOa i ne bi htjela pasti na kraj liste u slucaju neke iznenadne situacije.
    Kako mi je ova godina pocela, pusem i na hladno.

Hypnoticpoison
    03. Travanj 2024. 22:03

Dahlia

A sta se dogodi ako se prije ili u toku postupka razbolim il slicno? Jel se pomice za jedan ciklus il se ceka onda mjesecima na red?
    Pitam jer idem u IVF preko HZZOa i ne bi htjela pasti na kraj liste u slucaju neke iznenadne situacije.

Da, najbolje da ih nazoveš, pa ćeš čuti što će ti reći. I ja ću ih isto nazvati u petak da budem sigurna. Ne znam, meni je rečeno da se moram paziti, nikakve viroze, gripe i covid. A bila sam prehlađena dva tjedna i evo tek jučer sam ozdravila. A ako se tokom postupka razboliš, onda će liječnik procjeniti situaciju. Mislim da ako se razboliš, da se onda odgađa za idući ciklus. A kod kojeg si liječnika, ako slobodno pitam?

🏥 Poliklinika IVF

💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

Tinker 🌸
    03. Travanj 2024. 22:11

Saniii

Tinker ja sam išla na akupunkturu u Avivu jedan tretman pa se po preporuci curki sa foruma prebacila u Akupunktura Zagreb na nekoliko tretmana tijekom 2 transfera, meni nije pomoglo u smislu da sam ostala trudna, makar su mi tretmani bili jako ugodni i opuštajući, btw gđa Suzana koja radi tretmane je upoznata sa Ivf-om. Isto tako čula sam super preporuke zs Centar Zivia.
    I jedno vrijeme sam išla i na tretmane osteopatije (prvo zbog nekih drugih problema) kao pripremu za začeće i isto toplo preporučam , išla sam kod Viktorije Mišure, također je upoznata sa našom problematikom .
    Dodovisok fsh se često veže uz nizak amh i zapravo ukazuje na preuranjenu iscrpljenost jajnika, ali treba uzeti u obzir širu sliku, dakle i druge hormone amh,lh I stanje na UZVu jer nijedan hormon se ne moze gledati sam za sebe. Jedno vađenje nije dovoljno da bi se uspostavila dijagnoza, nekad u ciklusu je fsh visok dok u drugom nije..
    Ali ne brini dok god ima antralaca ima i nade ,u tvom slucaju su izvadili i par js i oplodili pa stanje nije alarmantno. Ima more primjera ovdje na forumu sa niskim amh i živorođenom djecom :).

Hvala ti Saniii ❤️

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

• Ania
    03. Travanj 2024. 22:18

Hypnoticpoison

Ania

Hypnoticpoison

Dahlia

Ania, hvala ti od ❤!🤗🤗🥰🥰💪💪
    Baš šteta što se nećemo pratiti, ali i tvoja M će uskoro doći i onda krećeš.💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤ Samo ti riješi sve što moraš i onda mirno u postupak.🙏🙏 Sretnoooooo, makar ću ti i kad kreneš poželjeti sreću!😉😊🤗

Hvala ti, srce si 😀😃🙂🙃 Ne znam/nemam opciju na mobu staviti srce i sl., ali kako je već netko napisao, zaista tvoje poruke odišu veseljem sa svim tim smajlićima :) Navijat ćemo jedna za drugu, za sve cure koje su tu, ali i one koje samo čitaju, a prolaze isto.  😀 

Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
    On 1982., normozoo., sve ok.
    10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
    5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
    7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
    1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
    Panorama - nizak rizik; curica :)

Dahlia
    03. Travanj 2024. 22:38

Hypnoticpoison

Dahlia

Da, najbolje da ih nazoveš, pa ćeš čuti što će ti reći. I ja ću ih isto nazvati u petak da budem sigurna. Ne znam, meni je rečeno da se moram paziti, nikakve viroze, gripe i covid. A bila sam prehlađena dva tjedna i evo tek jučer sam ozdravila. A ako se tokom postupka razboliš, onda će liječnik procjeniti situaciju. Mislim da ako se razboliš, da se onda odgađa za idući ciklus. A kod kojeg si liječnika, ako slobodno pitam?

Bila sam na ljeto kod Maričića.
    Na aspiraciji sam imal 4 js - prazne. Pa je radjena samo inseminacija. Meni je taj postupak bio fail samo takav. Od nas 6 koje smo lezale na aspiraciji, tri smo imali prazne folikule. Inace sam ranije kod Vrcica u Petrovu.
    Ja sam imala i gripu i streptokok i svasta nesto.. ove godine sam boležljiva “za medalju”, a i sad mi je je nos pun i kasljem.

• Amy_94
    03. Travanj 2024. 23:04

Pozdrav cure, mi idemo u petak na konzultacije u Beta +, opet imamo spermije sa azoo na tešku oligo pa da ne gubimo vrijeme, nadam se sa ću krenuti odmah sa idućim ciklusom

👨‍🦱39- teška oligoasthenozoospermia
    👩‍🦱30 - Amh 1.83 μg/L.
    1x IVF prirodni ❌
    06/23 aspiracija 4 folikula 4 jajne stanice 3 blaste❌️
    1/24 aspiracija 5 folikula 4 jajne stanice,
    spermiogram azoospermija, jajne stanice zaleđene
    10.03 imamo spermije
    10/24
    1❄️ blasta (decortin, prolutex, fragmin, cyclogest)
    14.10 + beta (32-24-70-196-342-477-703) 6tt💔
    19.12 fet 24.12 +(9dnt 131 ,11dnt 376, 15dnt 1807)
    16.01 imamo ❤️6+5tt
    12tt boy 💙 (trisomija 18,Edwards sindrom)14tt💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.