Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Simbalija
    03. Travanj 2024. 10:18

sanjushka

BikMik, Slee, Čokoladica, moram priznat da me nije baš toliko strah bolova nego drugih popratnih stvari, mučnina, povraćanja i sl. Ja sam užasan trtaroš što se povraćanja tiče, sve može samo da ne moram povraćati.. 🙈
    Jučer su izmjerili GV 6mm, prošli tjedan je bila 10, tako da se nekako nadam da je to dosta malo i da će proći brzo i bez puno bolova..

Ako će te utješiti, triput sam bila na tabletama, nikad nisam povraćala, čak mi nije bilo ni mučno. Probaj biti na tašte za te tablete koje ćeš tek dobiti. Meni isto nakon te prve se ništa nije dogodilo.. bolovi su podnošljivi, meni je gv bila 24mm. 
    Žao mi je za gubitak, drži se!

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Slee
    03. Travanj 2024. 10:28

Megyca ja bo svejedno otisla izvaditi betu, ne vjerujem da postoji nada, ali evo ispricat cu sto se meni dogodilo. Bila sam u fetu i testovi su bili negativni na 9dnt, odlucila sam ipak napraviti betu i beta je bila 14, pretpostavila sam da se opet radi o biokemijskoj i taj dan sam i prokrvarila i odlucila da vise necu vaditi betu jer to je to iako su me u klinici savjetovali da popratim betu do 0 za svaki slucaj. Prestala sam s terapijom. Mjesec dana nakon zavrsila sam na hitnoj zbog cudnih bolova i ustanovilo se da sam trudna (spontano ne mogu zaceti jer nemam oba jajovoda), beta mi je bila 3000 i nesto, nepravilna gestacijska i dijagnoza blighted ovum. Ne mogu opisati kako me to tada sokiralo. Od tada svima savjetujem da vade betu obavezno i da je isprate dok ne padne skroz jer nikad ne znas.

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

Tinker 🌸
    03. Travanj 2024. 10:40

Pozdrav svima,

Zamolila bih za preporuku ako netko ima - ginekologica mi je otišla u privatnike i sad su samo neke zamjene do kojih je teško doći. Otići ću ja za njom, ali htjela bih naći nekoga za papu, briseve, uputnice preko HZZOa koji je kooperativan, i služi se mailom 😁. Zagreb, čak mi ni dio grada nije bitan ako je dr dobar/dobra. 
    I još bih vas pitala, da li je tko išao na akupunkturu? Tražim nekoga tko zna što radi i po mogućnosti da je orijentiran na žensko zdravlje, endokrini sustav/hormone, plodnost i slično. 
    Znam da puno tražim, ali smo u sličnim situacijama pa vjerujem da ćete razumjeti o čemu pričam ❤️. 
    Hvala svima unaprijed. 😍

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

Dodo87
    03. Travanj 2024. 10:58

Marice, ja se isto bojim da nam petak nije možda malo prerano?
    Saniii, ako ti nije problem, možeš mi napisati u čemu je problem s povišenim FSH (čitam da je komba nizak amh+visok fsh alarma za ranu menopauzu) Meni je 14.
    Jučer gledam otpusno pismo i doktor je prepisao sve krive vrijednosti, javila sam klinici pa su mi rekli da je tako pisalo i na onom papiru za protokol (neki stari nalazi otprije dok su mi amh i svi hormoni bili u balansu). Trebam li se brinuti zbog toga? Čini mi se da sam dobila jaku terapiju i da su dali sve od sebe, a sad me to kopka.

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. FET 2023. ⛔️
    3. FET 2023. ⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. ET 2024. ⛔️
    6. ET 2024. ⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025 ❄️❄️, beta 8.5. ⏳️
    dodo87.forum@gmail.com

Lunolina
    03. Travanj 2024. 10:59

Cokoladice joj ovo tvoje muckanje mi uopce ne zvuci zabavno🙈 mogu misliti kako ti je veselo bilo za prvi put.

Dreamer ne znam, mozda je to nova uputa za koristenje lijekova. Ja sam bila na profilaksi godinu dana prije nego sam uspjela dobiti 3 cista nalaza. ja sam bila u ordinaciji Kapun i tamo su mi tako rekli. Ako se dobro sjecam - pije se 3 mjeseca pa je 3 mjeseca pauza i onda se 3 mjeseca pije 10 dana mjesecno. 

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

Oblutak
    03. Travanj 2024. 11:12

Lauren

Slee hvala na dobrodošlici :) Folikula bude u svakom ciklusu 3-4 sve skupa na oba jajnika. 2 veća, a ostalo neki zakržljali. Sad na punkciji su punktirali 2 i oba prazna.
    Postupak vodim u Splitu jer tu živim, ali sad već i ja razmišljam o drugom mišljenju i da se zaletim do Zg-a (između ostalog i kod Alebića), iako ne znam šta pametno mogu napraviti jer realno ne bih mogla izvesti postupak u Zagrebu iako bih voljela. Što misliš o Vrčiću? Mislila sam kod njega jer sam kod njega već bila na početku i čini mi se vrlo stručan i detaljan. Onako kao da gleda širu sliku i spominjao je neku adjuvantnu terapiju pa da vidim što je mislio.
    Saniii hvala ti na dobrodošlici i opširnom odogovoru, moram priznat da si mi malo vratila nadu jer mi baš treba netko da mi kaže što se tu sad realno treba napraviti i što se uopće može jer sam poslije ove jadne punkcije izgubljena.
    Lovili smo ciklus za IVF prethodna 3 mj i mislili smo da je zadnji bio povoljan, ali se ispostavilo da nije.
    Misliš da može bit jajna stanica u nekom idućem ciklusu i o čemu to ovisi?
    A što se tiče ovog preskakanja ciklusa, taman sam mislila idući preskočit da se malo odmorim , ali je doktor već predložio letrozol i štopericu za idući. Jesi ti na to mislila kad kažeš blagi protokol? I što misliš kad kažeš prirodni IVF, bez ikakve stimulacije pa punktirati? Koliko uopće treba biti pauza između tih stimulacija gonalima i menopurima?
    Za embriologa sam čula da je odličan, ali čini mi se da mi treba jako dobar doktor s iskustvom u takvim situacijama.
    Od suplemenata pijem vitamin D zadnjih 5 mjeseci, q10 također, omega 3 i matičnu mliječ sam nedavno ubacila. Dobila sm preporuku i za DHEA i naručila, ali još uvijek me strah piti. Ne znam ni da li bih trebala jer na nalazu mi je DHEA 4,48 umol/L ( 1,65 - 9,15). Također LH 5,04 i sve ostalo je u redu.

Ja bi Vrčića svakome preporucila, kod njega sam od 2019., radio mi je dvije operacije, dobila sam bebu i sad idemo po drugu, sve sto je ikad rekao tako je i bilo, u potpunosti mu vjerujem i sve cure koje znam iz svoje okoline su rodile nakon sto su kod njega otisle, neces pogrijesiti ako odes kod njega, zelim ti svu srecu 🤗

👩🏻’88 2021. histeroskopija-pregrada na maternici, sve štima
    👱🏻‍♂️’86 jako loš spermiogram
    2022. IVF Petrova - ICSI = 12 js/8 oplođenih/4 blastociste=1 ET/3 zamrznute => u studenom rođen zdrav dječak 👶🏼
    17.01.2024. FET 1BC u prirodnom ciklusu = beta ❌
    04.03. Novi ciklus - endometrij 6,3mm, odgođen fet
    29.03. Novi ciklus - Estrofem od 1.dc 3x2, od 8.dc 3x4, od 15.dc 3x6 => 17.dc procurila, odgođen fet
    (dodaci - zeljezo, folna, d-vitamin)

wildflower
    03. Travanj 2024. 11:34

Oblutak

Lauren

Slee hvala na dobrodošlici :) Folikula bude u svakom ciklusu 3-4 sve skupa na oba jajnika. 2 veća, a ostalo neki zakržljali. Sad na punkciji su punktirali 2 i oba prazna.
    Postupak vodim u Splitu jer tu živim, ali sad već i ja razmišljam o drugom mišljenju i da se zaletim do Zg-a (između ostalog i kod Alebića), iako ne znam šta pametno mogu napraviti jer realno ne bih mogla izvesti postupak u Zagrebu iako bih voljela. Što misliš o Vrčiću? Mislila sam kod njega jer sam kod njega već bila na početku i čini mi se vrlo stručan i detaljan. Onako kao da gleda širu sliku i spominjao je neku adjuvantnu terapiju pa da vidim što je mislio.
    Saniii hvala ti na dobrodošlici i opširnom odogovoru, moram priznat da si mi malo vratila nadu jer mi baš treba netko da mi kaže što se tu sad realno treba napraviti i što se uopće može jer sam poslije ove jadne punkcije izgubljena.
    Lovili smo ciklus za IVF prethodna 3 mj i mislili smo da je zadnji bio povoljan, ali se ispostavilo da nije.
    Misliš da može bit jajna stanica u nekom idućem ciklusu i o čemu to ovisi?
    A što se tiče ovog preskakanja ciklusa, taman sam mislila idući preskočit da se malo odmorim , ali je doktor već predložio letrozol i štopericu za idući. Jesi ti na to mislila kad kažeš blagi protokol? I što misliš kad kažeš prirodni IVF, bez ikakve stimulacije pa punktirati? Koliko uopće treba biti pauza između tih stimulacija gonalima i menopurima?
    Za embriologa sam čula da je odličan, ali čini mi se da mi treba jako dobar doktor s iskustvom u takvim situacijama.
    Od suplemenata pijem vitamin D zadnjih 5 mjeseci, q10 također, omega 3 i matičnu mliječ sam nedavno ubacila. Dobila sm preporuku i za DHEA i naručila, ali još uvijek me strah piti. Ne znam ni da li bih trebala jer na nalazu mi je DHEA 4,48 umol/L ( 1,65 - 9,15). Također LH 5,04 i sve ostalo je u redu.

Ja bi Vrčića svakome preporucila, kod njega sam od 2019., radio mi je dvije operacije, dobila sam bebu i sad idemo po drugu, sve sto je ikad rekao tako je i bilo, u potpunosti mu vjerujem i sve cure koje znam iz svoje okoline su rodile nakon sto su kod njega otisle, neces pogrijesiti ako odes kod njega, zelim ti svu srecu 🤗

U kojoj klinici on radi?

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

• marica36
    03. Travanj 2024. 11:44

Dodo87

Saniii, ako ti nije problem, možeš mi napisati u čemu je problem s povišenim FSH (čitam da je komba nizak amh+visok fsh alarma za ranu menopauzu) Meni je 14.
    Jučer gledam otpusno pismo i doktor je prepisao sve krive vrijednosti, javila sam klinici pa su mi rekli da je tako pisalo i na onom papiru za protokol (neki stari nalazi otprije dok su mi amh i svi hormoni bili u balansu). Trebam li se brinuti zbog toga? Čini mi se da sam dobila jaku terapiju i da su dali sve od sebe, a sad me to kopka.

Ćemo subotu? 🤣🫣🫣 Kakvi su tebi simptomići...dani prolaze hajd nije tako loše više ..kriza je prvih par dana i sad se nekako čovjek navikne

4x sv.duh bezuspješno
    Ja. Sve ok
    On OAT
    ET-29.03./ 1-8stanica i 1 morula
    Beta 10i 12.04.
    Uzv 26.04.
    Imamo 1 ♥️
    It's boy 🙏

Dodo87
    03. Travanj 2024. 11:56

marica36

Dodo87

Ćemo subotu? 🤣🫣🫣 Kakvi su tebi simptomići…dani prolaze hajd nije tako loše više ..kriza je prvih par dana i sad se nekako čovjek navikne

I dalje grčevi ko za menstruaciju, a sad ipak napetije grudi (naravno, može sve biti od hormona).
    Koliko sam čitala na prvim stranicama, danas je dan kad nam se bebe gnijezde ❤️

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. FET 2023. ⛔️
    3. FET 2023. ⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. ET 2024. ⛔️
    6. ET 2024. ⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025 ❄️❄️, beta 8.5. ⏳️
    dodo87.forum@gmail.com

Oblutak
    03. Travanj 2024. 12:05

wildflower

Oblutak

U kojoj klinici on radi?

Ima svoju polikliniku Hilarus na gornjem gradu, ali ujutro radi u Petrovoj, ja idem u Petrovu za sve vezano uz IVF, iako je trenutno u renovaciji pa se svi transferi rade na Vuk Vrhovac

👩🏻’88 2021. histeroskopija-pregrada na maternici, sve štima
    👱🏻‍♂️’86 jako loš spermiogram
    2022. IVF Petrova - ICSI = 12 js/8 oplođenih/4 blastociste=1 ET/3 zamrznute => u studenom rođen zdrav dječak 👶🏼
    17.01.2024. FET 1BC u prirodnom ciklusu = beta ❌
    04.03. Novi ciklus - endometrij 6,3mm, odgođen fet
    29.03. Novi ciklus - Estrofem od 1.dc 3x2, od 8.dc 3x4, od 15.dc 3x6 => 17.dc procurila, odgođen fet
    (dodaci - zeljezo, folna, d-vitamin)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.