Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rolica
    18. Ožujak 2024. 08:38

Marisha kad imaš danas transfer?
    .
    Sretno svim curkama danas!

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

angel eyes
    18. Ožujak 2024. 09:11

Rolica točno to, prvu trudnocu prosla bez previse strahova, a druga kad su krenula krvarenja pred spontani, svaki odlazak na wc je bio toliko stresan. Iskreno, strah me nove trudnoće, ne znam kako postići da se smanji taj stres. Probati uzivati u svakom danu trudnoce, ionako ne znamo sto sutra nosi 🙏 

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

Rolica
    18. Ožujak 2024. 09:22

angel eyes

Rolica točno to, prvu trudnocu prosla bez previse strahova, a druga kad su krenula krvarenja pred spontani, svaki odlazak na wc je bio toliko stresan. Iskreno, strah me nove trudnoće, ne znam kako postići da se smanji taj stres. Probati uzivati u svakom danu trudnoce, ionako ne znamo sto sutra nosi 🙏

Da točno to... nemam pojma ni sama. Ali već vidim da bi bila opsjednuta sa svakim šumom u tijelu, iscjedkom i odlaskom na wc 🤭🤭 Imam par self help knjiga pa ću to čitati svaki dan, mantrati pozitivu, ne znam što drugo, angažirati psihića 🤣🤣🫣

👨 38 g, oligozoospermia,
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

angel eyes
    18. Ožujak 2024. 09:32

Rolica i ja sam razmisljala o psiholoskoj podrsci ali evo vidjet cemo kako bude islo. Tako je, mantramo pozitivu ❤️❤️

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

Fionci99
    18. Ožujak 2024. 09:38

Lunolina ne znam kod njega ali odes na dogovor za IVF i onda kad dobijes obicno ides na prvi UZV, i kasnije na 2-3 folikulometrija (doma u medjuvremenu primjenjujes dobivenu terapiju koju ti kaze na prvom UZV) i onda kad folikuli budu dovoljno veliki onda dobijes stopericu i ide aspiracija 2 dana kasnije pa transfer. Evo, to je moje iskustvo. A za odgadjanje ne znam nazalost.

Opet ja 🙈 imam osjecaj da vam spamam. Ugl beta je pozitivna ali me strah da mozda nije u padu mozda. Tako da vam ne znam apsolutno nista pametno reci do srijede dok ju ne izvadim opet. U Betu+ svakako idem i lijepo objasniti ljudima situaciju, i zamoliti ih da za sad stavimo sve na cekanje pa ako dobijem (dao Bog da ne) onda im se javim i krenemo sa postupkom kako sam i trebala. 
    Jako sam zbunjena, sretna i u panici. I nazalost tu nema pomoci dok ne prodje koji dan

Marisha
    18. Ožujak 2024. 09:39

Draga Sanjuška sretan ti rođendan i od srca sve najbolje 💐❤️
    Fionci draga baš me rastužilo ovo, evo nadam se i svim srcem ti želim da beta bude topčina  Čekamo sa tobom
    Ivka i Bikmik sretno curke sa pikanjem, i to će brzo proći 🙏
    Mila koje krasne crtice  čekamo betu sa tobom 
    Rolice ja sam pupica od subote  danas je već drugi dan. Jesu te zvali i javili koliko ih se oplodilo, što su ti rekli? Ti bi mogla imati transfer u srijedu? 

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 6,9 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
    09.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    03.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    09.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija

Saniii
    18. Ožujak 2024. 09:42

Tincica u koje mjesto u Mađarsku ideš?
    Marisha pupo sretno 🙏🤞
    Rolica kad javljaju za oplodnju?
    Dodo sa ciklom se kreće čim stane krvarenje.
    MissN po našem zakonu je dozvoljena donacija ali nažalost to nije sprovedivo u praksi jer nemamo banku za doniranje gameta, mislim da je u dogledno vrijeme neće ni biti. Tako da višak našeg genskog materijala ostaje u bolnicama i poliklinikama a parovi nakon 5g koliko hzzo pokriva čuvanje budu obaviješteni i mislim da nastavljaju daljnje plaćanje, jer je uništavanje zabranjeno,  nisam baš ziher kako to sve izgleda u praksi..
    Tanjanja ne mora vit D nužno uz maslinovo ulje, može uz bilo koje drugo, kokosovo je neutralno recimo, ili ga uzmi uz tabletu omege, maslina ne može zamijenit uljnu bazu..
    Mrvica ampule inače brzo dižu vit D, jel ga piješ uz nešto masno? Ja uzimam sprej beter you dlux od 3000ij i vit D mi je oko 100..
    Fionci zao mi je 😔, često puta smo ovdje spominjali da su CB testovi shit jer bacaju evaporacijske. Btw ne može pozitivna crta bit od injekcija jer testovi reagiraju samo na betu hcg, a stoperica koju primimo izadje kroz 10 dana i na prvoj beti nakon transfera se to vidi.. 
    Mila tvoj test je prekrasan ,sretno dalje 🙏🤞
    Lunolina imaš upute na prvim stranicama foruma za početnike u Ivf-u . Uglavnom ako ideš na plaćanje možeš odmah u postupak a ako ideš prek hzzo imaju liste cekanja. Prvi UZV je 2dc i tad dobijes terapiju, a prva folikulometrija cca 6dc.
    Sanjuska sretan rockas 🥳
    Ostale curke žao mi je ,držite se 💪

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Marisha
    18. Ožujak 2024. 09:43

Lunolina

Cure, molim vas, koja je procedura kod IVF-a? Naime, u slučaju da mi inseminacija nije uspjela, dobit cu M u tjednu kad je Uskrs pa da si nastimam pocetak M s utricima obzirom na praznike oko Uskrsa.
    Kada se krece ici na UZV? Vade li se hormoni u nekom trenu? Pogotovo cure koje ste u Škvorcu, obzirom da idem kod njih.
    Fionci jako mi je zao zbog negativnih testova😔
    Sanjuska sretan rockas!😍
    .
    Cure sretno danas! Javite :)

Sve ti je Fionci objasnila, na konzultacijama ćeš imati i UZV (osim ako ti se ne potrefi menga, onda će te naručiti za neki drugi dan). Vidjet će tvoje nalaze, vidjeti kada možeš u protokol ako nešto treba dodatno odraditi, uglavnom budu ti sve objasnili,ide to sve dosta brzo pogotovo ako su svi nalazi napravljeni i uredni. Držim fige za inseminaciju 🤞🏻🌸 kada bi trebala piškiti test?
    Fionci pa kolika je beta?

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 6,9 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
    09.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    03.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    09.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija

Rolica
    18. Ožujak 2024. 09:56

Marisha

Draga Sanjuška sretan ti rođendan i od srca sve najbolje 💐❤️
    Fionci draga baš me rastužilo ovo, evo nadam se i svim srcem ti želim da beta bude topčinaČekamo sa tobom
    Ivka i Bikmik sretno curke sa pikanjem, i to će brzo proći🙏
    Mila koje krasne crticečekamo betu sa tobomRolice ja sam pupica od subotedanas je već drugi dan. Jesu te zvali i javili koliko ih se oplodilo, što su ti rekli? Ti bi mogla imati transfer u srijedu?

Jooooj kako sam to preskočila, valjda od vlastite muke i previše normabela što su mi tamo dali, prespavala sam cijeli vikend  Sve čekam danas da javiš, ajmeee... Sretnoooo, pupo!  Kako se osjećaš? 
    .
    Sanii nisu mi još ništa javili, danas su rekli javiti. Tipkam vam novosti dok ih bude :)
    .
    Fionci eto, možda sve izađe na dobro, nadam seee 

👨 38 g, oligozoospermia,
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Fionci99
    18. Ožujak 2024. 09:57

Marisha

Lunolina

Cure, molim vas, koja je procedura kod IVF-a? Naime, u slučaju da mi inseminacija nije uspjela, dobit cu M u tjednu kad je Uskrs pa da si nastimam pocetak M s utricima obzirom na praznike oko Uskrsa.
    Kada se krece ici na UZV? Vade li se hormoni u nekom trenu? Pogotovo cure koje ste u Škvorcu, obzirom da idem kod njih.
    Fionci jako mi je zao zbog negativnih testova😔
    Sanjuska sretan rockas!😍
    .
    Cure sretno danas! Javite :)

Sve ti je Fionci objasnila, na konzultacijama ćeš imati i UZV (osim ako ti se ne potrefi menga, onda će te naručiti za neki drugi dan). Vidjet će tvoje nalaze, vidjeti kada možeš u protokol ako nešto treba dodatno odraditi, uglavnom budu ti sve objasnili,ide to sve dosta brzo pogotovo ako su svi nalazi napravljeni i uredni. Držim fige za inseminaciju🤞🏻🌸 kada bi trebala piškiti test?
    Fionci pa kolika je beta?

51.2 sto pase sa danima. Danas mi je 31. dan a ovulacija mi je obicno 16 dan. Ali kako 2 negativna testa?! Zato me strah da nesto nije ok. Javim ako nesto kak spada saznam u Beti, ako ne, onda "strpljivo" cekam srijedu. 
    Saniii nazalost sam kupila testove prije nego sto ste vi tu rekle da nisu dobre (tj ja procitala) 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.