Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • advocatus
    08. Rujan 2025. 18:57

AuroraBorealis

Pozdrav cure, nova sam ovdje i još uvijek nesigurna želim li se upustiti u cijeli ovaj proces.

Pokušavamo dvije godine, a u 6/25 smo otišli na prve konzultacije u Vinogradsku. Plan je bio obaviti sve nalaze pa ići prvo na dvije inseminacije. Moji nalazi su svi bili ok, a kod muža spermiogram varira, od koma preko normalnog do osrednjeg. Urolog kaže da je to sve normalno i da ne vidi problem.
    Danas je doktorica u konzultaciji s embriologom zaključila da nema smisla gubiti vrijeme na inseminaciju, već da se odmah prijavimo na listu za lijekove u 11. mjesecu.

Malo sam ostala šokirana jer sam se psihički pripremala za inseminaciju, a sad odjednom skok na injekcije, hormone, štoperice i ostalo za što većinu nemam pojma što je.

Doktorica je inače mlađa i simpa, sviđa nam se, ali iznenadilo me što je htjela preskočiti pokušaj u prirodnom ciklusu, nego je tek na moje pitanje u vezi toga rekla pa možete ako želite dok čekate lijekove, kao da misli da od toga neće biti ništa. Plus, mislila sam da je obavezno imati dva pokušaja u prirodnom ciklusu? I sad su mi rekli da se javim kad dobijem sljedeću menstruaciju, pa da se dogovorimo za ultrazvuk i dalje.

Vi koje imate više iskustva, što mislite, isplati li se ići u prirodnom ciklusu ili ne? I što mislite, koliko puta da pokušamo u prirodnom prije stimuliranog?
    I isto tako, zanima me je li koja od vas imala neke fizičke posljedice stimulacije? Ne mislim na nadutost, nego sam čitala da se znaju javljati ciste i nekakvi drugi fizički problemi.

Hej! I ja sam nova u tome, pa ti mozda moje iskustvo pomogne. Ja sam mjesece provela placuci "zasto se ovo nama dogada" i kak cu uopce ici na lijekove kojima je najblaza nuspojava ciste koje navodis jer budimo realni mozes ostat i bez jajnika. Nije mi namjera uplasit te, vec pokazati da svaki dan izlazis s rizikom van da te zgazi auto i da ti padne cigla na glavu. Stoga probaj biti hrabra. Naravno, ako smatras da ti je rizik od ovog veci nego sto prihvacas da imas dijete, onda da, mozda ne bi trebala se upustati u to. Ja sam se kroz ove mjesece dovela u stanje u kojem sam spremna na sve, pa i na donaciju ako nakon vise puta nece uspjeti ili ako moje godine postanu zapreka za to. Nadalje, imas pravo na 6 postupka od kojih je 2 u prirodnom. Kojim redoslijedom ces ih koristit nije bitno. Ja osobno predlazem da te prirodne koristis dok si u pauzama od simulacije, dok ti se tijelo odmara od hormona ako ti ne uspije prvi puta. Sretno! 

Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)

Finika
    08. Rujan 2025. 19:10

AuroraBorealis kao,što si rekla nisi sigurna sa se želiš upuštati u cijeli ovaj proces.
    Ovako, ja sam imala 38 god kad smo išli na prve konzultacije, zbog mojih godina i činjenice da plodnost pada s istima dr je rekla da preskočimo inseminaciju zbog male uspješnosti i krenemo na konkretne postupke, nitko nam ne može reći koliko ce postupaka trebati da se ostvari  trudnoca.
    Naravno ako vi zelite na inseminaciju razgovarajte s doktoricom. Sretno u svakom pogledu. 

40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
    03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
    03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js oplođeno, 1 morula i 1 blasta
    04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️

jane23
    08. Rujan 2025. 19:16

Marisha hvala ti 🥰 tocno znam o kojem osjecaju govoris. Ali nadam se da ti je ovo zadnji puta 🙏
    Astarion sretno! Neka sto prije zavrsis svoju borbu 🍀
    Sirena bas sam se nadala da ces javiti da je ipak pozitivan test 😔
    Everest, nicole, sirena bas ste me utjesile. Citala sam i po internetu i pise da iako tvrde da su “rani testovi”, da uopce nisu. Ne cudi me s obzirom na cijenu 🙄 radit cu test u cetvrtak i necu vise isprobavati prije 🫣
    AuroraBorealis ja sam krenula s 2 inseminacije i obje su mi bile biokem trudnoce. Pozitivan test, beta poraste pa padne. Iako nije uspjesno zavrsilo, do implantacije je doslo tako da nebi rekla da mi je zao da smo pokusali. Kad danas gledam na to, mozda bi bilo bolje s obzirom na godine da smo krenuli s ivf-om jer se svo to vrijeme jako oduzi, a nazalost rijetkima uspije iz prve. U svakom slucaju, ja osobno mislim da su sve te nuspojave vrijedne toga da jednog dana drzim svoje dijete u rukama (naravno, nadam se 🙏 da se nista strasno nece desiti). Kako god odlucila, mislim da je najvaznije da si TI odlucila da to zelis ili ne. To je tvoje tijelo i kako si rekla rizik postoji, stoga nemoj dozvoliti da te nitko prisiljava niti nagovara na to ako ne zelis. 

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto (Euthyrox 50 ug), trombofilija i karogram ✅ 🧔‍♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid+Bemfola+Orgalutran) - ET 2 js, nema ❄️, negativan test /// 06.2025. 💉 Rekovelle + Ganirelix - 9 oplođeno, 2 🐧🐧 /// 9.mj. FET 1 🐧 🙏 Prolutex

Rolica
    08. Rujan 2025. 20:30

Drage cure, evo i mene malo da vas pozdravim ❤️❤️ Polako skupljam nalaze pa bih krenula dalje kod Škvorca. Ne znam još točno kada, moram ponoviti briseve i krvnu sliku, urinokulturu itd...
    .
    Marisha baš mi je drago da si se javila. Mislim da većina nas ima neki oblik laganog ptsp-a od svega ovoga pa mi nije čudno da ti je već sada muka od svega. Možda da još malo prolongiraš ako nisi spremna? Puse ti šaljem 
    Sirenaa možda beta iznenadi 
    Bebolina hvala ti što si se javila :* Drago mi je da ste dobro i da ste odlučili ono što vam najbolje odgovara ❤️ Od posvojenja ste odustali? Puse ti šaljem 
    Kacusha čestitam, predivno!!!
    Jane čestitam, neka lijepo tamni dalje :)
    Aurora da ima raznih simptoma, fizičkih... ovisno kako ćeš reagirati na lijekove. I ne mora ih uopće biti. Lutrija jel xD Ako nisi spremna za lijekove, kreni s prirodnim postupkom. U Vinogradskoj ti se svi izmjenjuju inače... svaki pregled drugi doktor pa ne očekuj previše druženja s istim... 
    Advocaus žao mi je što je tako ispalo za muža :/ Jeste možda guglali "zymot" znam da ga ima Škvorc, zadnje je Riamaro uspjela kod Škvorca odmah nakon što su prešli tamo nakon Vinogradske, a imali su isto lošiju situaciju sa muževe strane. Ja bih evo svima sa specifičnim situacijama preporučila privatnike... u državnim bolnicama se na žalost nitko ne posveti dovoljno da kopa po problemu niti imamo jednog doktora koji je potpuno uključen. Barem je to moje skromno iskustvo.
    Medenko i ti krećeš dalje uskorooo? :**
    Sanii, Sanjushka, Dodo, Riamaro, Stela ❤️

👩 39 g, AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 39 g, oligozoospermia,
    2020. prirodna tr -> missed abb 11 tt
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 b.o. 6 tt
    2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

💜Medenko
    08. Rujan 2025. 20:40

AuroraBorealis

Pozdrav cure, nova sam ovdje i još uvijek nesigurna želim li se upustiti u cijeli ovaj proces.

Pokušavamo dvije godine, a u 6/25 smo otišli na prve konzultacije u Vinogradsku. Plan je bio obaviti sve nalaze pa ići prvo na dvije inseminacije. Moji nalazi su svi bili ok, a kod muža spermiogram varira, od koma preko normalnog do osrednjeg. Urolog kaže da je to sve normalno i da ne vidi problem.
    Danas je doktorica u konzultaciji s embriologom zaključila da nema smisla gubiti vrijeme na inseminaciju, već da se odmah prijavimo na listu za lijekove u 11. mjesecu.

Malo sam ostala šokirana jer sam se psihički pripremala za inseminaciju, a sad odjednom skok na injekcije, hormone, štoperice i ostalo za što većinu nemam pojma što je.

Doktorica je inače mlađa i simpa, sviđa nam se, ali iznenadilo me što je htjela preskočiti pokušaj u prirodnom ciklusu, nego je tek na moje pitanje u vezi toga rekla pa možete ako želite dok čekate lijekove, kao da misli da od toga neće biti ništa. Plus, mislila sam da je obavezno imati dva pokušaja u prirodnom ciklusu? I sad su mi rekli da se javim kad dobijem sljedeću menstruaciju, pa da se dogovorimo za ultrazvuk i dalje.

Vi koje imate više iskustva, što mislite, isplati li se ići u prirodnom ciklusu ili ne? I što mislite, koliko puta da pokušamo u prirodnom prije stimuliranog?
    I isto tako, zanima me je li koja od vas imala neke fizičke posljedice stimulacije? Ne mislim na nadutost, nego sam čitala da se znaju javljati ciste i nekakvi drugi fizički problemi.

Draga Aurora dobro dosla i sto prije nam otisla na sretnije teme…ono sto ti ja mogu reci iz vlastitog iskustva da smo muz i ja izgubili tri godine pod dijagnozom idiopatske neplodnosti i sve je u redu i cekanja…nazalost u ovom procesu AMH jedino moze padati,naše jajne stanice ne postaju mlađe i koliko god su mi takvi komentari išli na zivce u 30-tim sad mi je zao da nisam neke stvari pokrenula ranije…slušaj sebe,svoje tijelo ali ako zelite bebu ne gubi vrijeme i krenite u bilo koji proces..jer nazalost znamo izgubiti po par godina na razne gluposti i muke..Rizik uvijek postoji..kao i u svemu…ali nagrada je neprocjenjiva 🤗💜🙏🏽
    Sretno koju god odluku donijeli..i vjeruj mi čekanje i neznanje ispadne teze sto puta od cijeloj procesa ivf..vjeruj mi😉

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
    9mj.🙏🏽🥳💜

• advocatus
    08. Rujan 2025. 20:48

Rolica cula sam za zymot, to svakako planiram predloziti ako cemo ici kod privatnjaka. Ovako smo odlucili da cemo pricekat prvi postupak pa cemo vidjeti (cekat cemo 3 ipo mjeseca). Nije nam se isplatilo ici privatno pogotovo sto smo termin za listopad dobili preko ljeta kad su vec skoro krenuli godisnji odmori, a i da smo isli privatno mozda se ne bi oporavila od simulacije do listopada (makar mozda bi i uspjeli taj prvi put, ali to nista ne mora znacit).

Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)

• donna9
    08. Rujan 2025. 21:06

AuroraBorealis

Pozdrav cure, nova sam ovdje i još uvijek nesigurna želim li se upustiti u c

Ja ti mogu reći svoje iskustvo. Moji nalazi su bili sve ok, a mužev spermiogram katastrofa. Zbog činjenice da je potpomognuta stresna bez obzira u koji oblik se ide i zbog straha da mnogobrojne stimulacije ostave danas-sutra posljedice, odlučili smo da odmah idemo gdje su nam najveće šanse - u privatnika na icsi i rekli da ćemo probati tri puta pa kako bude. Stimulaciju (prvu) sam podnijela bez problema, ali bolovi nakon aspiracije jajnih stanica (unatoč anesteziji) meni su bili grozni i rekla sam nikad više. Kad me muž vidio kakva sam bila iduća dva dana, rekli smo to je to od našeg ivf-a, prvi i zadnji put. Srećom vraćena blastica se uhvatila i trudnoća i porod su prošli bez ikakvih problema, sve u najboljem redu. Nisam imala poslije apsolutno nikakve posljedice ni od stimulacije ni trudnoće ni poroda.
    Sad imam dijete, znam kakav je to poseban osjećaj, ali rekla sam da prolaziti to sve ponovo za drugo dijete - nema šanse. 
    Vjerojatno treba svatko za sebe odlučiti je li želja za bebom (bebama) dovoljno velika da se upušta u to sve. 

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
    05/25 ➕

Markolina
    08. Rujan 2025. 21:32

Jane nije još ništa gotovo,držim fige za beta iznenadi 🤞
    AuroraBorealis nama su savjetovali da preskočimo inseminaciju jer smo bili blizu 35 godina i imali lošiji prvi spermiogram. Spermio smo uspjeli popraviti,ali smo ipak preskočili inseminacije.
    Prvi postupak sam uzimala samo Femaru i tu je bio cilj 1-2 jajne stanice, nuspojava skoro pa nisam ni imala.
    Drugi postupak smo išli na blažu stimulaciju i tu je bilo nešto nuspojava, ali izdržiš zbog krajnjeg cilja 😉
    Mi smo nekako od trenutka kad smo se odlučili za dijete predosjećaji da ćemo morati u mpo vode i dosta brzo smo se pomirili s tim.
    Slažem se s Medenko, najteži dio cijelog postupka je čekanje (stalno nešto čekamo 😅), sve se nekako oduži, a vrijeme brzo prolazi. 
    Najbitnije je da slušaš svoje tijelo i imaš bezrezervnu podršku partnera 🙂

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 ⌛

nicol, z
    08. Rujan 2025. 22:38

AuroraBorealis
    Dobro došla i što prije otišla na vedriji teme 🤗
    Nama je dr rekao obavezno pregled kod androloga suprugu isto je varirao nalaz. Dr je savjetovao bolje u stimuliranom vece su šanse zbog naših godina i svih nalaza. Ja sam bila u 2 postupka stimuliranom sad cu kroz koji mjesec ponovno u novi, za sad nikakvih posljedica, nus pojava ni slično nisam imala. 
    Sretno 🙏🤗

🧔 41
    🙋‍♀️37, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 7+5tt

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.