Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rolica
    10. Ožujak 2024. 18:47

Teich56

Joj žene drage, moja saga se nastavlja…
    Operacija gotova, kažu da ipak nisu našli trudnoću u jajovodu ali su ga ipak uklonili jer je imao priraslice i nije bio ok. Desna strana je uredna. Sutra ponovno vadim betu pa će na temelju nalaza vidjeti šta i kako, ako raste riješiti će to tabletama. Od jucer do danas beta mi je narasla za nekih cca 500. Dakle raste sporo i ne dupla se. Svjesna sam da nije uredna trudnoća. Oni uglavnom ne znaju gdje je embrij!! Iskreno,nadam se da ce beta sutra past i nastaviti padat i da cu nekako izbjeći te tablete jer neznam kak cu izdržati te grceve uz ove rane od operacije. Kaos.

Boze, bas mi je zao sto ovo sve prolazis. U kojoj si bolnici gdje su tako strucni? Prvo vide u jajovodu pa ga odstrane pa ipak nije tamo. Oni kao da se igraju 🫣😮‍💨😑 Drži se. Želim ti da ova saga što prije prođe 🙏🙏

👩 39 g, AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 37 g, oligozoospermia,
    2020. prirodna tr -> missed abb 11 tt
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 b.o. 6 tt
    2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Sreca3
    10. Ožujak 2024. 19:18

Teich,ja ovo čitam i ne verujem....mnogo sam tuzna sto ovo prolazis , kako su mogli da odstrane jajovod tek tako.....,sta je sa njima.....😔

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Sreca3
    10. Ožujak 2024. 19:21

Jabukica,zalepi se za krevet i miruj maksimalno. 
    Ja sam krvarila sa 6+4 dva dana pa sa 12+2  1 dan+ 6 dana smedjarenje....i bilo je sve super, jučer sam bila na pregledu i sve je dobro🙏...mala ima 204 grama .. tako da samo polako i bice sve ok.

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

angel eyes
    10. Ožujak 2024. 20:47

Teich tako mi je žao, ne mogu vjerovati što se događa i da su odstranili jajovod bez ploda, ne znam što bi rekla, nemam riječi utjehe, koja agonija... Samo da krene padati beta, da barem tablete izbjegnes 🙏🙏 

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

NPelica
    10. Ožujak 2024. 21:13

Teich jako mi je zao. Ne postoje riječi utjehe. Nadam se da ce ova agonija završit čim bolje i bezbolnije po tebe ❤️ drzi se.. 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

Isla
    10. Ožujak 2024. 21:15

Teich jako mi je zao, zao mi je zbog jajovoda koji je odstranjen ispada za bezveze i zao mi je zbog svega kroz sto prolazis... Ja bih svakako pricekala phd nalaz sto se tice jajovoda i njegovog stanja u kojemu je bio. Nadam se da ce beta poceti padati i da ce naci plod....

👸34, 2xhisteroskopija, ✂️oba jajovoda
    🤴34,normo
    05/23 1. IVF prirodni,beta ❌
    06/23. 1.AIH - vanmaternična trudnoća lijevi jajovod
    08/23. 2.AIH-biokemijska trudnoća
    09/23. Spontana trudnoća-vanmaternična trudnoća desni jajovod
    2/2024 IVF stimulirani- 11 🥚-8 zrelih, oplodeno 5 i na kraju 1 blastica prezivjela, aspiracija 3.2. transfer 8.2., beta 20.2.❌

Isla
    10. Ožujak 2024. 21:22

Molim cure za savjet i mišljenje, krajem prvog mjeseca sam pocela sa stimulacijom (gonal, menopur i cetrotide). Obavila sve, aspiraciju, transfer-negativna beta. Nakon prestanka uzimanja utrogestana dobila sam menstruaciju odmah sljedeci dan ( malo manje obilnu nego inace ali ajmo reci normalnu). Sve je ok do ovulacije u iducem ciklusu nakon koje non stop imam smedi iscjedak koji traje evo vec više od tjedan dana i krvarenja svježe krvi nakon odnosa. Trudna sigurno nisam jer nemam jajovode pa me zanima da li je sve to moguce zbog toga sto je jos ostalo horomna u meni od te stimulacije pa se napravio neki hormonski disbalans ili mi se nesto zesce zakompliciralo? Narucena na pregled jesam ali tek iza sljedece menstruacije. Da li je to neka od vas dozivjela, spada li to pod moguce normalno ili se trebam zabrinuti? Sve nalaze papa test, hormonski status i cervikalne briseve sam radila isto tako u 1. Mj i sve je ok... 

👸34, 2xhisteroskopija, ✂️oba jajovoda
    🤴34,normo
    05/23 1. IVF prirodni,beta ❌
    06/23. 1.AIH - vanmaternična trudnoća lijevi jajovod
    08/23. 2.AIH-biokemijska trudnoća
    09/23. Spontana trudnoća-vanmaternična trudnoća desni jajovod
    2/2024 IVF stimulirani- 11 🥚-8 zrelih, oplodeno 5 i na kraju 1 blastica prezivjela, aspiracija 3.2. transfer 8.2., beta 20.2.❌

• BikMik
    10. Ožujak 2024. 21:24

Teich, i meni je uzasno zao kroz sta prolazis, covjek se ponada i onda tako zavrsi. Ali sve mi imamo vise snage nego sto mislimo, molim se za tebe 🙏.

Zene, meni je danas 9DPO i negativan test i nemam simptoma nekih, pa mislim da cu dobiti sutra po grcevima. Da li u toku stimulacije pijete/jedete vise proteina ili je to samo u slucaju hiperstimulacije? Da li se smije popiti casa vina u toku stimulacije, jer mi je jako dobra frendica dobila bebu pa ce se slaviti za vikend, pa da znam 😅? 

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Oblutak
    10. Ožujak 2024. 21:29

Teich 🙏🏼❤️‍🩹❤️

👩🏻’88 2021. histeroskopija-pregrada na maternici, sve štima
    👱🏻‍♂️’86 jako loš spermiogram
    2022. IVF Petrova - ICSI = 12 js/8 oplođenih/4 blastociste=1 ET/3 zamrznute => u studenom rođen zdrav dječak 👶🏼
    17.01.2024. FET 1BC u prirodnom ciklusu = beta ❌
    04.03. Novi ciklus - endometrij 6,3mm, odgođen fet
    29.03. Novi ciklus - Estrofem od 1.dc 3x2, od 8.dc 3x4, od 15.dc 3x6 => 17.dc procurila, odgođen fet
    (dodaci - zeljezo, folna, d-vitamin)

djetelina13
    10. Ožujak 2024. 21:44

Lunolina

djetelina13

Lunolina

Sani nije mi dr rekla da bi trebali preskociti inseminaciju i odraditi IVF s 3 folikula, ali ima smisla sto govoris i u pravu si. No s druge strane svjesna sam da postoji sansa da se sva 3 oplode i prime, ako bude tako, imat cemo 3 bebice😄znam da nije idealno i nama bi to mozda bilo previse, ali prihvatili bi tu opciju. Ipak…nadam se da ce se barem jedna mrva primiti❤️
    .
    Djetelina ja pijem sok od cikle kad god se sjetim u danu s tim da nekako ispadne da ga pijem na taste, jednom tijekom dana i prije spavanja, a ananas (pola ananasa) izblendam i tako ga na silu gutam 1 u neko doba dana😬
    .
    Kad smo kod ananasa i cikle - prestaju se piti sokovi na dan O ili?
    .
    BikMik na kraju sam jurila doma i doma se pikala. Bilo me strah to nanasati okolo.🙈
    .
    Prosli put sam imala inseminaciju 36 sati od stoperice i tada folikuli jos nisu popucali. Dr Lana je nekidan prokomentirala ‘vidim da vam tad jos nisu puknuli folikuli’ (tad je Skvorc radio inseminaciju) i sad mi je dala stopericu 38 sati od stoperice. Po tome ispada da je inseminaciju bolje raditi nakon sto folikuli puknu?

Lunolina, aha znaci nije bitno koliko se pije. Jer sam negdje čitala da nije dobro previše se krcat svim vitaminima. Kako pijem i catafertyl, vitamin D3 i CoQ10, uz ananas i ciklu bojim se da je previse 🤣 iako možda to nema veze. Hvala ti🙂

Ja nakon inseminacije pijem imunosupresore pa racunam da ce oni ponistiti jaki imunitet😂
    Ja pijem svasta - d vital, catafertyl, CoQ10 (400mg), e vitamin, kurkumin (jer je protuupalni, a imam problema s osjetljivim mjehurom odnosno cestim upalama pa tako pokusavam ovaj problem drzati pod kontrolom), c vitamin, nekakve vitamine za ljepotu (to sam dobila pa reko, da se ne baci😂), i najljepsi dio - melatonin prije spavanja za kvalitetu stanica, to me tako fino zakuca, u 5 minutica utonem u sam🙈
    Meni su i cikla i ananas odvratni u tekucem obliku pa racunam da ih sigurno ne pijem u kolicini kao one koje to vole😄
    I nemoj se iznenaditi, cikla ti urin oboja u crveno. Meni je u jutro izgledalo kao da sam mengu dobila.
    A i 💩 pocrveni😅😂

Okeeee Lunolina ja ne pijem nista naspram tebe 🤣🤣🤣🤣 
    Onda nemam straha s unosom svih ovih vitamina 🙂 
    Mogla bi jos nabaviti i ovaj melatonin 👌 

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani