Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    riamaro
    03. Svibanj 2025. 15:57

Medenko i Lori sretnoo 🤞🏽
    Xoxo bome, ovo je crta 💪🏼 ima da beta bude 🔝🔝
    Bo_5 nemam savjet niti odgovor 🥺 baš je teško pročitati ovo,žao mi je..

29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia

mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️

KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl - 9js/1❄️
    - 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
    - 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️

ŠKVORC
    - 4/2025 Rekovelleve, Orgalutran, Ovitrelle - ⏳

riamarro@hotmail.com

Barrrbi
    03. Svibanj 2025. 16:10

Cure, može savjet. Imam Cyclogest do nedjelje navečer a ginekolog radi tek ponedjeljak popodne. Neću imati za ponedjeljak ujutro da stavim. Imam viška Utrogestana, mogu li staviti jednu od 200mg ujutro makar bude manja doza ali čisto da nešto unesem?

U utorak sam slala mail i petak zvala ali nije se javila i pustila novu kutiju vaginaleta. Jako me to živcira 😑😑

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-61,5;TSH-2,93-Euthyrox (04/25)
    🧔37g-Oligoasthenotheratozoospermia (4/25)
    🟡Vinogradska
    4 neuspješna postupka❌❌❌❌
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI-Gonal+Cetrotide+Ovitrelle💉➡️13🥚➡️10 oplođenih, 1❄️:ET 1 blastice🍟🙏🍀

Xoxo23
    03. Svibanj 2025. 16:20

Barrbi ako imaš bilo kakav nalaz/ recept bijeli otiđi u ljekarnu i neka ti daju uz plaćanje. Pa kad ti pusti vratit će ti oni novac, a ti ćeš bit mirna.. 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 05.05. ⏳

Barrrbi
    03. Svibanj 2025. 16:27

Xoxo23

Barrbi ako imaš bilo kakav nalaz/ recept bijeli otiđi u ljekarnu i neka ti daju uz plaćanje. Pa kad ti pusti vratit će ti oni novac, a ti ćeš bit mirna..

Tete u ljekarni kod nas jedva dale u nedjelju nakon aspiracije 😑
    U pon zvala gin se nije javila, u utorak ju dobijem i tražim 2 kutije da imam i nakon vikenda i pusti jednu. I tu sam gdje sam. Budem sutra s nalazom od transfera u ljekarnu. A onda osobno gin u pon da raspravimo kako ćemo dalje jer mi bezveze nabija stres.
    Hvala na savjetu. ❤️

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-61,5;TSH-2,93-Euthyrox (04/25)
    🧔37g-Oligoasthenotheratozoospermia (4/25)
    🟡Vinogradska
    4 neuspješna postupka❌❌❌❌
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI-Gonal+Cetrotide+Ovitrelle💉➡️13🥚➡️10 oplođenih, 1❄️:ET 1 blastice🍟🙏🍀

Giselle
    03. Svibanj 2025. 16:31

Bo_5

Pozdrav svima,

nova sam na forumu. Upravo se registrirala, kako bih dobila poneki savjet, a i malo se tipkala s curama koje prolaze kroz isto.

Situacija je sljedeća, dečko i ja dvije godine radimo na bebe. Nakon cca godinu dana pokušavanja (malo manje) 06/2024 imala sam spontanu trudnoću i spontani pobačaj u 6.tjednu. Nakon spontanog, opet nije išlo, krenuli smo na sve pretrage i na IVF.

Prvi postupak - dobila 8 jajnih stanica (kaže dok da je za moj AMH od 5,6 to odlično, to 4.dana (stadij rane bastociste) ostale su 4. Jedna mi je prebačena, a dvije su smrznute sljedeci, 5., dan (jedna nije izgurala do tog dana).

Nakon plusa na testu, pozitivna beta koja se se pravilno duplala (tri puta vadila betu). Dogovaram prvi pregled na 7+3 (petak, 02.05.25.). Na pregledu kaze dok vidi se plod, ali nema otkucaja i naručuje me u pon, 05.05., na ponovnu kontrolu.

Luda sam sad, ovo čekanje me ubija. Znam da ništa od toga, jer bi na 7+3 trebalo biti otkucaja. Spremam se za pon, ne znam hoce mi predloziti medikamentozni pobačaj ili kiretažu.
    Rekla je samo da u slučaju drugog pobačaja (ovog sad), bih trebala na dodatne pretrage. Nisam previše tada ispitivala koje i sl.

Što biste mi vi savjetovale, koje pretrage treba napraviti u sličaju dva pobačaja? Koliko se čeka na njih?

Ispričavam se na razbacanom postu, još sam pod dojmom i čak ne mogu sad reći niti sam tužna, zapravo sam ljuta….

Žao mi je.. vjerujem da će te poslati na pretrage za trombofiliju i oboje na kariogram.

Svi nalazi uredni
    Pokušavamo od 9.mj 2022.

• Nina000
    03. Svibanj 2025. 16:46

Bo_5

Pozdrav svima,

nova sam na forumu. Upravo se registrirala, kako bih dobila poneki savjet, a i malo se tipkala s curama koje prolaze kroz isto.

Situacija je sljedeća, dečko i ja dvije godine radimo na bebe. Nakon cca godinu dana pokušavanja (malo manje) 06/2024 imala sam spontanu trudnoću i spontani pobačaj u 6.tjednu. Nakon spontanog, opet nije išlo, krenuli smo na sve pretrage i na IVF.

Prvi postupak - dobila 8 jajnih stanica (kaže dok da je za moj AMH od 5,6 to odlično, to 4.dana (stadij rane bastociste) ostale su 4. Jedna mi je prebačena, a dvije su smrznute sljedeci, 5., dan (jedna nije izgurala do tog dana).

Nakon plusa na testu, pozitivna beta koja se se pravilno duplala (tri puta vadila betu). Dogovaram prvi pregled na 7+3 (petak, 02.05.25.). Na pregledu kaze dok vidi se plod, ali nema otkucaja i naručuje me u pon, 05.05., na ponovnu kontrolu.

Luda sam sad, ovo čekanje me ubija. Znam da ništa od toga, jer bi na 7+3 trebalo biti otkucaja. Spremam se za pon, ne znam hoce mi predloziti medikamentozni pobačaj ili kiretažu.
    Rekla je samo da u slučaju drugog pobačaja (ovog sad), bih trebala na dodatne pretrage. Nisam previše tada ispitivala koje i sl.

Što biste mi vi savjetovale, koje pretrage treba napraviti u sličaju dva pobačaja? Koliko se čeka na njih?

Ispričavam se na razbacanom postu, još sam pod dojmom i čak ne mogu sad reći niti sam tužna, zapravo sam ljuta….

Bo_5 
    ma ja se nadam da će sve biti u redu i da će ❤️ kucati. I sama sam uvijek negativna ali nekako ta negativa nas baca sve dublje.  Do ponedjeljka ćeš znati više. 

Sorry što pitam ali nisi napisala koju terapiju imaš? 

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
    04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
    10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
    12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH
    Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
    FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414 ❤️ čekamo UZV

riamaro
    03. Svibanj 2025. 17:08

Barrrbi

Cure, može savjet. Imam Cyclogest do nedjelje navečer a ginekolog radi tek ponedjeljak popodne. Neću imati za ponedjeljak ujutro da stavim. Imam viška Utrogestana, mogu li staviti jednu od 200mg ujutro makar bude manja doza ali čisto da nešto unesem?

U utorak sam slala mail i petak zvala ali nije se javila i pustila novu kutiju vaginaleta. Jako me to živcira 😑😑

Barbi, ja imam viška cyclogesta od feta, 4 komada. Na podrucju ZG sam, javi mi se na mail u potpisu ako zelis.

29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia

mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️

KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl - 9js/1❄️
    - 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
    - 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️

ŠKVORC
    - 4/2025 Rekovelleve, Orgalutran, Ovitrelle - ⏳

riamarro@hotmail.com

• Bo_5
    03. Svibanj 2025. 17:52

Nina000

Bo_5

Pozdrav svima,

Bo_5
    ma ja se nadam da će sve biti u redu i da će ❤️ kucati. I sama sam uvijek negativna ali nekako ta negativa nas baca sve dublje. Do ponedjeljka ćeš znati više.

Sorry što pitam ali nisi napisala koju terapiju imaš?

Hvala svima na odgovorima. Sad sam vidjela kako sam napisala post, sve zbrkano 😀
    @Nina000 nakon ET-a terpapija mi je: dva estrofema dnevno, Cyglogest dva dnevno, aspirin 100 (1 dnevno) i Decortin (1×2,5). S tim da sam Aspirin uzimala do bete, zatim sam vadila zub (pa sam ga morala prestat uzimat) i ponovno pocela jucer.

Inače nisam negativna, bas suprotno, uvijek tražim rješenje. Ali sam sklonija gledati realno na situaciju, a po svemu nekako mislim da sad nema šanse da se trudnoća održi. ET je bio 28.03., tako da bi do 02.05. (jučer) srčana akcija trebala biti vidljiva. Doktorica isto nije bila pozitivna, rekla je da hoće da dođem jos jednom, ali da će to vjerojatno biti opet pobačaj.  

Uredit ću potpis, vidim da vi imate dosta toga objašnjeno već u samom potpisu.

🙋‍♀️37 god, AMH 5,6, jedan miom oko 5 cm i jedan oko 1 cm, sve ostalo navodno OK
    🙋‍♂️32 god, sve ok
    Pokušavamo od 08/2023
    06/2024 missed u 6.tjednu (spontana trudnoća)
    1.IVF - ovaleap, menopur, cetrotide, ovitrelle: 4 oplođene js do 4.dana (rani stadij blastociste). ET jedne, 5.dan zamrznute dvije (jedna nije prezivjela). Beta pozitivna, uredno se dupla. UZV na 7+3, vidi se plod, ali nema srčane akcije

Sannich
    03. Svibanj 2025. 18:17

testove na trombofiliju svakako.

06/23 Missed ab. 9+6 tt
    03/24 beta 120 , biokemijska
    03/25 ICSI 9 js, 6 oplođeno, morula + blastocista
    04/25 10 dnt beta 5,7, 12 dnt beta 10,1- biokemijska

• Nina000
    03. Svibanj 2025. 18:57

Mislim da će ti sad svakako biti opcija ovo što su ti curke napisale, trombofilija i kariogram. 
    Moj savjet ti je da ukoliko i dođe do lošeg scenarija, uzmi vremena, oporavi se koliko god možeš i u nove pobjede.
    Imaš i smrzliće ako sam shvatila tako ne moraš prolazit aspiraciju.
    Boostaj organizam vitaminima i uz pravilnu terapiju vjerujem da ćeš dočekati sigurnu i mirnu trudnoću. 
    Imaš moj zagrljaj! ❤️

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
    04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
    10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
    12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH
    Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
    FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414 ❤️ čekamo UZV

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.