Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lunaa93
    02. Veljača 2024. 09:04

Lucky i Jurky,
    Sretni cure danas, da vam objema transfer bude dobitan. ❤️

👩🏻31👦🏻45
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    👦🏻 asthenoteratozoospermia
    👩🏻👦🏻- kariotip ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
    TSH 3.95 ➡️ 1.55
    FET- 12.02. 2 ❄️❄️ Beta ❌
    FET 26.08. 1❄️ Blighted ovum

Hypnoticpoison
    02. Veljača 2024. 09:18

Jutro curke! Hvala svima na odgovorima!🥰
     Da, bio je klasičan IVF jer mi je embriologinja nakon aspiracije došla reći da je suprugovo sjeme uredno za IVF. I drugi dan kad me nazvala, samo je rekla da su od njih 8 tri bile zrele i nisu se oplodile.Uopće nije rekla razlog zbog čega se to dogodilo. Sat vremena nakon toga, nazvao nas je moj MPO doktor i rekao kako je imao hitni sastanak sa embriolozima da kažu zbog čega se to dogodilo i nisu znali odgovor. Bio je užasno ljut i rekao da je to strašna katastrofa za laboratorij jer im se to nikad nije dogodilo, da nemoguće da se od tri zrele jajne stanice nijedna nije oplodila, a sve je bilo u redu i na vrijeme i da će još imati sastanak jer želi znati što se dogodilo. I sad mi tjedan i pol moramo čekati, jer smo za tada naručeni. Ispalit ćemo na živce i suprug i ja. Neznam što bih rekla, izgubili su moje povjerenje.
    Oprostite na ovako dugačkom postu, ali ja sam totalno frustrirana zbog toga.😭🥺🥺
    Sretnoooooo svima danas!🤞🤞

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

Teich56
    02. Veljača 2024. 09:32

Jurky sretno danas drzim fige🌺💪
    Ja stigla s folikulometrije... 7 komada za sad veličine od 13 do 15mm. Zadovoljni su... U ponedjeljak 5.2. novi ultrazvuk.
    Da li postoje šanse da ih do ponedjeljka bude i više od sedam?

👸32g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚
    Panorama - stiže curica💓

nicaivo
    02. Veljača 2024. 09:45

Pozdrav cure, vrijeme je da se i ja uključim u ovu temu. 
    Prvenstveno želim svima vama puno sreće i strpljenja, i da svi mi dobijemo priliku imati svoje bebice.
    Nakon dvije neuspješne inseminacije, i mi smo malo dublje zagazili u MPO vode pa krećemo s IVF-om, a dijagnoza nam je "idiopatska neplodnost". U potpisu su najvažnije info.

Prvi dan ciklusa mi je bio 29.1., a od drugog dana ciklusa sam počela s Rekovelle 7,33. Danas (5DC) sam bila na 1. UZV i trenutno se vide 4 veća folikula (12 - 13 cm) i 3 manjih. Zna li netko, je li to ok s obzirom na 5DC i hoće li se broj povećavati? Doktor mi kaže da hoće, ali me zanima je li netko od vas imao takvo iskustvo? 

Od danas sam dobila naputak da krenem s Ganirelixom, a novi UZV mi je u ponedjeljak (8DC).

👩🏽31 👨🏻33
    2x - IUI ❌
    1. IVF - 02/2024 ❌
    2. IVF - 04/2024 - tri blastice, ET 1 ❌, 🧊2
    Histeroskopija 05/2024 ✅
    3. FET - 06/2024 ➕, Panorama Low Risk 🎀🩷

tera_
    02. Veljača 2024. 09:47

Jurky sretno danas😊 
    Sanii znam, na jednoj slamci su 2, a na dvije po jedan..ali je mene zanimalo jel pitaju kad zelim vratit taj sto su 2 na slamci 😊

👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

Mura
    02. Veljača 2024. 09:58

Sunce12

Ketyxmeni je preduvjet za IVF bila ispitana prohodnost jajovoda. S obzirom da smo mijenjali kliniku u međuvremenu u ovoj su me također to tražili. Moram priznati da mi je to propuhivanje ostalo kao jedna od najgorih pretraga, a radila sam ju privatno u Agramu još prije 2 godine🙄 u svakom slučaju dobro je napraviti. Nama je zadnji postupak uspio nakon histeroskopije i scratching endometrija. Ne znam da li si nešto od toga radila?
    Mura jesi mirovala prije vađenja Prolaktina? Bila budna 2,3h prije? Jako stres na to utjece. Prije samog mjerenja moras biti pola sata na miru. Meni je isto prvi put kad sam vadila bio povisen ali znala sam da ga nisam ispravno mjerila niti su me upozorili na to. Drugi put je bilo sve ok. Nadam se da bude i kod tebe🤗
    Hypnoticpoison nazalost nemam iskustva s tim, ali ne znam da li ste radili ICSI? S tim je ipak sigurnija varijanta.

Netko je pitao za gripu. Ja sam imala gripu, a bila sam u stimulaciji i bas sam se izbedirala. Plus onda je suprug dobio gripu tjedan dana prije nego sto je trebao dati spermiogram. Na kraju je sve bilo dobro🤗 tj.valjda bude od ta 4 smrzlica-blaste jedan dobitni😂

Sunce12, nisam znala za mirovanje (nisam dobila tu informaciju), bila sam budna sat i pol prije... Ok, sada znam, hvala ti. No hocu li morati pricekati iduci ciklus da ponovim nalaz ili ovo nije prepreka za transfer? Sto mislis?

👩 37, sterilitet, oba neprohodna jajovoda, AMH 11
    🧑 34, hyperspermia
    Planiranje trudnoće od 01/2022
    1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
    FET (07/2023) 1x blastica, beta 01.08. - neg
    Histeroskopija (03/2024)
    FET (07/2024) 1x blastica, beta 19.07. - neg

Oblutak
    02. Veljača 2024. 10:07

tera_ ja kad sam išla na ET imala sam 4 blastociste i pitali su me koliko želim da ih vratimo, sestra koja mi je bila kraj kreveta je šaptala ''vrati jednu za prvi put'', bila je presmiješna :) tako je i bilo, zamrznuli su jednu posebno i dvije zajedno, sada kad sam išla na FET dog sam se prije s doktorom da vraćamo opet jednu, tako da je on to dalje iskomunicirao s embriologom...ovaj put nije uspjelo tako da sljedeći FET nemam izbora, idu dvije nutra :)

👩🏻’88 2021. histeroskopija-pregrada na maternici, sve štima
    👱🏻‍♂️’86 jako loš spermiogram
    2022. IVF Petrova - ICSI = 12 js/8 oplođenih/4 blastociste=1 ET/3 zamrznute => u studenom rođen zdrav dječak 👶🏼
    17.01.2024. FET 1BC u prirodnom ciklusu = beta ❌
    04.03. Novi ciklus - endometrij 6,3mm, odgođen fet
    29.03. Novi ciklus - Estrofem od 1.dc 3x2, od 8.dc 3x4, od 15.dc 3x6 => 17.dc procurila, odgođen fet
    (dodaci - zeljezo, folna, d-vitamin)

Sunce12
    02. Veljača 2024. 10:19

Mura

Sunce12

Ketyxmeni je preduvjet za IVF bila ispitana prohodnost jajovoda. S obzirom da smo mijenjali kliniku u međuvremenu u ovoj su me također to tražili. Moram priznati da mi je to propuhivanje ostalo kao jedna od najgorih pretraga, a radila sam ju privatno u Agramu još prije 2 godine🙄 u svakom slučaju dobro je napraviti. Nama je zadnji postupak uspio nakon histeroskopije i scratching endometrija. Ne znam da li si nešto od toga radila?
    Mura jesi mirovala prije vađenja Prolaktina? Bila budna 2,3h prije? Jako stres na to utjece. Prije samog mjerenja moras biti pola sata na miru. Meni je isto prvi put kad sam vadila bio povisen ali znala sam da ga nisam ispravno mjerila niti su me upozorili na to. Drugi put je bilo sve ok. Nadam se da bude i kod tebe🤗
    Hypnoticpoison nazalost nemam iskustva s tim, ali ne znam da li ste radili ICSI? S tim je ipak sigurnija varijanta.

Netko je pitao za gripu. Ja sam imala gripu, a bila sam u stimulaciji i bas sam se izbedirala. Plus onda je suprug dobio gripu tjedan dana prije nego sto je trebao dati spermiogram. Na kraju je sve bilo dobro🤗 tj.valjda bude od ta 4 smrzlica-blaste jedan dobitni😂
    Sunce12, nisam znala za mirovanje (nisam dobila tu informaciju), bila sam budna sat i pol prije… Ok, sada znam, hvala ti. No hocu li morati pricekati iduci ciklus da ponovim nalaz ili ovo nije prepreka za transfer? Sto mislis?

Nadam se da nije prepreka u ovom ciklusu ali sigurno ce te traziti da ponovis nalaz. Ma ja nekako mislim da je to zbog toga sto nije napravljeno kako treba mjerenje jer i sama imam taj primjer☺️ a ako je slucajno poviseno to se da bez problema rijesiti. Bit ce sve dobro. 

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔

Emma05
    02. Veljača 2024. 10:26

Jutro cure. Sretno svima danas. 
    Meni danas 9dnt, sutra cu vjerojatno pišnuti testić jer idem na neki rođendan mojoj dragoj prijateljici, pa da vidim mogu li bar casu vina popiti😆👌..nekako mi bas treba. Jutros sam dizala neke pakete na poslu pa mi je baš došlo nekako slabo, neka tupa bol dolje u maternici i stala sam malo jer me iznenadilo. Zapravo se zadnja dva dana osjećam skroz normalno. Kao da ce menga doći i tjt. 🙋‍♀️

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Bebolina2024
    02. Veljača 2024. 11:02

Tera jednom će morati i te dvije vratiti, jer ne možeš dalje u postupak ni u drugoj klinici dok ne potrošiš sve smrzliće.
    A i kad vraćaš 2, uvijek može i jedna odustati ili obe, kao što se mogu i obe primiti. Vraćanje 2 ne znači da će biti blizanci, kao i što kod vraćanja jednog i ako se primi ne znači da će biti jedan jer se stanica uvijek može podijeliti pa na kraju budu blizanci.
    Sretno!

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.