Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sage
    05. Ožujak 2025. 20:38

Xoxo23

Sage jesi uspila doći do nekoga za konzultacije ?

Nisam, ali iskreno nisam se ni trudila puno. Osim maila i onog razgovora sa sestrom u ponedjeljak i molbe da me doktor nazove, danas sam još zvala, ali nisam ih uspjela dobiti. Baš sam ljuta i ne mislim da ja trebam u privatnoj poliklinici nekoga vući za rukav i zvati svaki dan da bih uspjela dogovoriti konzultacije nakon dva neuspješna FET-a. Pogotovo jer je doktor prije par tjedana sam komentirao da bi htio da sjednemo i zajedno prođemo sve moje nalaze, vidimo je li negdje došlo do propusta i postoje li još neke pretrage koje bih mogla napraviti. Ne samo konzultacije, već meni što se njih tiče i dalje nitko nije rekao ništa za terapiju tako da sam to zapravo prestala piti na svoju ruku.  

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️(freeze all)
    01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
    ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️

jane23
    05. Ožujak 2025. 20:51

Bok cure. Citam vas svaki dan i psihicki se pripremam za ivf pocetkom 4 mj. Narucena sam krajem 3 mj na dogovor s dr. Do tada sam na kontracepciji. Da li se s postupkom krece odmah sljedeci dan nakon prestanka uzimanja kontracepcije ili se prestaje s kontracepcijom-menstruacija-pocetak postupka? Koje je najcesce pravilo? 
    Takoder, meni normalno zadebljava endometrij. Preporucate li svejedno sok od cikle?

👱‍♀️35 god, AMH 34 pmol/L, hashimoto (Euthyrox 50 ug), trombofilija i karogram ✅, vitamin D - 50 nmol/L. 🧔‍♂️ 35 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid+Bemfola+Orgalutran) - ET 2 js, nema ❄️, negativan test /// ⏳ 06.2025. drugi pokušaj s malo jačom stimulacijom

IvonaSi2509
    05. Ožujak 2025. 21:02

E moje žene,svakoj treba dignuti spomenik za sve što ijedna od nas prolazi.Em psihički,em fizički,bez razumijevanja drugih,ali doktor koji bi trebao biti taj koji će najbolje utješit,objasnit jer ipak najviše zna,nije.Zaboravljaju Hipokratovu zakletvu nažalost.Držite se žene,hvala Bogu na ovom forumu i svim divnim ženama. ❤️

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

• dasii
    05. Ožujak 2025. 21:04

Xoxo23 hvala, također drži se i sta da kazem osim sretno kao i svima ovdje koji su s istim ciljem jer nam ne preostaje ništa drugo..., ma izlude čovjeka jednostavno rečeno.. ja se samo sjetim jer sam isto i sama tek prosli mj usla u postupke da nisam pitala poznanicu koja je prolazila isto dok sam bila u stimuliranom prosli mj jel smijem imat odnose i ono sta se zapravo smije sta ne smije. Da mi ona nije rekla ni slucajno odnosi u vrijeme stimuliranog, da ni slucajno prije aspiracije ne zvacem zvaku ne jedem ne pijem nista ni gutljaj vode. Ja bi dosla ko tele i ko zna koliko krivih koraka napravila do same aspiracije jer nitko od doktora ne objasni niti sta mene ceka niti sta se podrazumjeva a sta ne. To su toliko bitne stvari da netko ko to ne cuje i ne zna ne moze znati a moze si samo  pogorsati cijelu situaciju. Mozda oni to smatraju logicnim ali ja koja nemam pojma o tome nista dolazim kao laik, ne razumijem strucne termine i ne znam sto taj postupak znaci za moje tijelo ocekujem da jedan doktor ili bar sestra pojasne kako se zena treba ponsati u kojem trenutku. Evo to mi je ono da se zapitas dobro ko je ovdje lud. 

Razumna samo si daj oduška evo i ja sam si dala jer jednostavno ne mogu shvatiti neke stvari, sto kazes da se ponasam na svom poslu sa klijentima tako dobila bi otkaz odmah. A mi ovdje pricamo o doktorima, nasim zivotima i ljecenju velikih problematika. Ja sam poslije drugog gubitka isla vaditi privatno u ZG u Breyer kariograme za par muz i ja i nama su ispali uredni tako da mi ni to ne mogu vise reci genetika, kromosomske greske  ovo ili ono. Ugl da skratim previse je kontradiktornosti u izjavama doktora mogla bih do sutra prepricavati nazalost. 

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌

Dodo87
    05. Ožujak 2025. 21:12

Sage, ja sam ti kod dr Maričića, preko HZZO. I kao takve, uvijek bih ih preporučila, Škvorc mi nije bio opcija jer mi je daleko, a u Beti nisam imala dobar osjećaj na konzultacijama. U IVF-u prema meni nitko nije bio bezobrazan, ili da nisam dobila odgovor, ali imam osjećaj da su jako zatrpani. Ali evo, nakon iskustva s Aleom, npr mogu  reći da su ljubazni i empatični gotovo jednako i ne mogu reći da ih nije briga (ali ovo govorim skroz iz svoje perspektive). Kad sam lani imala pregled i saznali smo da nema otkucaja, dr M mi nije naplatio taj pregled. Ako im se i desi neki propust, ne čudim se. Ja sam danas bila 1h u klinici. Za to vrijeme su bila 2 transfera i 2 aspiracije, a rade od 7h pa možeš misliti koliko su odradili već do 11h.
    Ja sam naviknuta da sve imam u glavi, provjerim papire i što sam duže u ovome, lakše mi se izboriti za neke stvari pa možda ne primjećujem neke stvari koje bi zasmetale nekoga tko je na početku. Nadam se da sam ti odgovorila, uvijek mi se možeš javiti i na mail ako te zanima još detaljnije.

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. FET 2023. ⛔️
    3. FET 2023. ⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. ET 2024. ⛔️
    6. ET 2024. ⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025 ❄️❄️, beta 11dnt 209, 13dnt 590, 18dnt 5700
    dodo87.forum@gmail.com

Lori🍀
    05. Ožujak 2025. 22:05

Dodo wow stvarno super rezultat, držim fige da bude uspješan ET 🤗 Jesi li radila nešto drukčije ovaj put, promijenila prehranu, suplemente i sl.?
    Markolina baš mi je žao😪 Događa se, evo moja prijateljica je imala isti slučaj kod prvog postupka i na kraju sljedeći bio dobitan, nema pravila, možda ti se takav ciklus zalomio.

Moja beta je očekivano negativna, a s dr sam se dogovorila za idući stumulirani postupak u 5.mj. Čitam kako danima ne dobijete dr na telefon radi dogovora, ne mogu vjerovati. Koliko god posla imali 5 min za razgovor bi trebali naći, baš neprofesionalno😒

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran;⏳️

Xoxo23
    05. Ožujak 2025. 22:08

Evo još jedne preporuke za gledanje, upalila sam film jer mi se najava djelovala romantično i nešto me vuklo da ga pogledam a nisan ni opis bila pročitala ..na kraju se radi  o IVF putu, osjećajima žene dok to sve prolazi, i odnosu među partnerima tokom tog postupka.. film se zove A copenhagen love story.. 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔

• Markolina
    06. Ožujak 2025. 07:19

Hvala vam svima na podršci ❤️
    Doktorica veli da odmah idući ciklus možemo ponovno u postupak pa ćemo se vjerojatno i odlučiti za to. Jedina nepoznanica je hoćemo li opet u prirodno ili ćemo u stimulirani. To ćemo se valjda dogovoriti kad krene ciklus.
    Ja sam vrlo kratko u mpo vodama pa vidim koliko zna biti frustrirajuće kad nemaš odgovore na neka pitanja.
    Komentar doktora na moju situaciju je bio da se to događa vrlo rijetko i da nakon ovog nažalost nismo ništa pametniji. I to je ono što je,bar meni,najgore.
    Kad nešto ne uspije volim znati razlog, i ono najvažnije, što dalje, kako to popraviti.
    A imam dojam da to je u mpo vodama u nekim situacijama nemoguće.
    Ali s druge strane bi medicinsko osoblje trebalo biti na raspolaganju i objasniti neke stvari bez da ih se povlači za rukav.

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all

• Ana_
    06. Ožujak 2025. 07:26

Jane Ja Sam bila na kontracepciji, došla na uzv prije početka postupka, još sam taj dan i dan nakon pila kontracepciju, i treći dan se počela pijati decapeptylom. Mislim da ti sok od cikle nije potreban ako se endometrija lijepo zadebljava, ja ga isto nisam pila i evo sve je ok.

Lori žao mi je za betu, ali drago mi je da imaš plan za dalje ❤️

Markolina držim 🤞🏻za sljedeći postupak! 

tinčica1703
    06. Ožujak 2025. 07:41

Jutro cure,

Sage žao mi je da si ovako prošla i ovaj potez im nikako nije za reklamu i dobru preporuku. Mislim da bi trebali imati itekako poštovanja jer nisu ovo jeftini postupci a u pitanju su i naše emocije… Čak i žene što idu preko HZZO nije to besplatno, oni se naplate itekako a najjače mi je kad se postave ko da su neki veliki humanitarci a poberu lovu itekako… Evo sramotno stvarno..

jedna korisna info - Novalac snižen na webu ljekarne vaše zdravlje 30%.

Eto da znate , sretno svima danas ❤️

40 ja👩‍❤️‍👨31muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ 2 mj.25 FET - Beta - 1361, Beta 2 - 3176

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.