Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Medena33
    03. Ožujak 2024. 20:51

Marica36 stvarno ne znam za antibiotik. Treba netko iskusniji odg na to pitanje. Mene malo glava boli, ostalo ok. Menga mi je pri kraju, bas se mislim kako ce to sve ici...

• Aneri21
    03. Ožujak 2024. 21:03

Monny

Aneri21

Pozzdrav ekipa ,
    Malo sam se izolirala i odmarala nakon saznanja da sam trudna , ali evo izgleda nije dugo trajalo …
    Danas sam imala krvarenje i to ne malo onako bome dosta , cisto crvena krv i bome se uplasila ,
    Isla sam odmah na hitnu , dr nije siguran dali je hematom zbog nakupljene krvi ali mislim da je , srce kuca i sve je oke s bebom , sada sam 8+2 , umjesto utrogestana dao mi je 3x1 duphastone …
    Da li ima netko iskustva i jel na kraju bude sve oke ?
    Bas sam uplasena
    Hvala vam puno

Draga Aneri, ja sam imala problema sa krvarenjem od početka trudnoće pa skoro do 12.tt. Nitko nije znao zašto, nisam imala hematom, tek nedavno na anomaly scanu mi je jedna profesorica rekla da je moguće zbog zavaljene maternice koja mi je skroz uz kičmu. Znam kakav je to strah i panika, ali sad jedino mirovanje i progesteron mogu pomoći. Želim ti sreću i da sve bude u redu 🤞❤️

Puno ti hvala , malo si me ohrabrila pa se nadam da ce sve biti okej …. 
    Nisam do sada imala nikakve probleme i evo danas krvarenje , sada mi je kao smanjeno krvarenje ali kad sam isla na wc na papiru veliki krvavi kao ugrušak dosta tamne boje , ni sama vise nezz sta da mislim , dr je rekao ako se krvarenje poveca da se vratim u bolnicu … 

👩🏻 - sve oke
    👦🏻 - sve ok
    Godinu i pol pokušavanje bez trudnoce ,
    Femara , folacin , duphastone, ovitrelle

7mj’23 - 1 AIH
    Beta ❌
    11mj’23 - 2 AIH
    Beta❌
    1mj’24 IVF prvi postupak
    Ovaleap 200 , Orgalutran,Ovitrelle
    13 oocita iz punkcije
    5 zdravih , 1 vracen
    Prva beta-468,73
    Druga beta-1079,71
    Prvi UZV 22.2

Marisha
    03. Ožujak 2024. 21:04

Rolica

Marisha evo uspjela sam tj nisam nego me dragi ispikao ahahah, uglavnom prošlo je 😂 Za sada je sve okej, vidjet cemo dalje. Ostavi si 30 min lijek na sobnoj temperaturi pa navodno puno manje osjetiš. Mene je malo zapeckalo samo. Sretno svim curkama 🥰♥️

Mozda sam se krivo izrazila, ne pecka dok se pikam vec kasnije osjetim nelagodu iznutra, jel jajnik ili endometrioza pojma nemam. Sretno dalje i da nema nikakvih nuspojava🥰☘🤫

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 6,9 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
    9.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    3.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    9.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
    9.2025. ⏳️

• Monny
    03. Ožujak 2024. 21:16

Aneri21

Monny

Aneri21

Pozzdrav ekipa ,
    Malo sam se izolirala i odmarala nakon saznanja da sam trudna , ali evo izgleda nije dugo trajalo …
    Danas sam imala krvarenje i to ne malo onako bome dosta , cisto crvena krv i bome se uplasila ,
    Isla sam odmah na hitnu , dr nije siguran dali je hematom zbog nakupljene krvi ali mislim da je , srce kuca i sve je oke s bebom , sada sam 8+2 , umjesto utrogestana dao mi je 3x1 duphastone …
    Da li ima netko iskustva i jel na kraju bude sve oke ?
    Bas sam uplasena
    Hvala vam puno

Draga Aneri, ja sam imala problema sa krvarenjem od početka trudnoće pa skoro do 12.tt. Nitko nije znao zašto, nisam imala hematom, tek nedavno na anomaly scanu mi je jedna profesorica rekla da je moguće zbog zavaljene maternice koja mi je skroz uz kičmu. Znam kakav je to strah i panika, ali sad jedino mirovanje i progesteron mogu pomoći. Želim ti sreću i da sve bude u redu 🤞❤️

Puno ti hvala , malo si me ohrabrila pa se nadam da ce sve biti okej ….
    Nisam do sada imala nikakve probleme i evo danas krvarenje , sada mi je kao smanjeno krvarenje ali kad sam isla na wc na papiru veliki krvavi kao ugrušak dosta tamne boje , ni sama vise nezz sta da mislim , dr je rekao ako se krvarenje poveca da se vratim u bolnicu …

Kod mene se ponavljalo svakih desetak dana, svježa krv, trajalo dva dana lagano i prestane. Jednom je u bolnici ispao iz mene ogroman ugrušak i dns imam traume od toga. Meni su provjerili sve: urin, klamidiju, anti D profilaksu sam dobila, jer sam Rh negativna, ali jednostavno se to ponavljalo. Hvala Bogu s bebom je sve bilo u redu tako da se nadam da će i kod tebe brzo prestati..

12/23 UZV ♥️✔️

Mare0212
    03. Ožujak 2024. 21:44

Pozdrav svima. Posto je pisalo da se poliklinika Mia otvara 08.03 ali sada na njihovoj stranici pise da se otvara uskoro. To zna kada ce otvoriti. Da li je tko isao u Opatiju kod dr. Vlasica u polikliniku Salamon?
    Mi bi isli odmah u stimulirani ivf
    Zanima me otp cijena? Hvalaa

👩🏻 1994.
    👦🏻 1995.
    Pokušavamo od 01/2021
    Usporen rad stitnjace
    Inzulijska rezistencija
    Oligoastheozospermia
    12/22- Inseminacija ❌
    6/23 - Inseminacija ❌
    10/24- Inseminacija ❌
    4/25- Stimulirani Ivf, 3 oplođene js, 1 vraćena, a 2 ❄️

✨✨✨

annboleyn
    03. Ožujak 2024. 23:52

Vjera

Žuži

Draga Vjera, ne bi vjerovala, ali doktor mi je spomenuo da ima pacijenticu koja ima sličnu situaciju, samo sto je kod mene zahvaćen jedan manji dio maternice. Znam da je bas čekao da vidi sto će tebi reci doktori u Belgiji, ali koliko sam te shvatila ni oni ne znaju sto je to crvenilo odnosno upala? Rekao mi je da je samo kod nas dvije naišao na takvo stanje šta se meni učinilo nemogućim od toliko žena i histeroskopija. 🙈Koliko ja znam, on je kod mene uzeo uzorak bas tog upaljenog dijela i poslao na analizu (na nalazu piše phd), samo mi je javio da je ok, šta su analizirali ne znam. Može bit da je spomenuo da bi probao s tim antibioticima prije postupka, ali nije spominjao i ponavljanje histero. Meni je isto proslo kroz glavu kako ćemo znati da je uspjelo pomoći ako ne napravim još jednu histeroskopiju.
    U svakom slučaju tebi na kraju nisu došli do zaključka sto je to?

Draga Žuži, isprike na kasnom odgovoru…
    Phd analiza nije pretraga kojom možeš dijagnosticirati kronični endometritis. Treba uzeti uzorak na plazma stanice (pretraga se zove CD 138). U poliklinici ti uzmu uzorak i šalju ga vani na analizu (u mom slučaju su poslali u laboratorij u Italiju) jer se kod nas to ne radi. Nalaz se čeka 2-3 tjedna. Jedino pozitivan nalaz na plazma stanice u kombinaciji sa vizualnim pregledom može potvrditi dijagnozu kroničnog endometritisa.
    I to su mi liječnici u Belgiji rekli nakon što sam im poslala samo fotografije maternice nakon prve histeroskopije. Iako stanje na fotografiji stvarno ne "izgleda" lijepo, 

Citam zaostatke pa se zbog toga referiram na post star 2, 3 dana. Digresija jedna, dijagnoza hronicnog endometritisa se MOZE postaviti PHD nalazom, uz dodatno imunohistohemijsko bojenje na CD138 :) CD138 ce prikazati plazma stanice u uzorku i to je prilicno standardno antitijelo u svakoj iole bolje operemljenoj patohistoloskoj laboratoriji

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

annboleyn
    04. Ožujak 2024. 00:39

Evo napokon sam procitla sve zaostatke, ne znam koliko informacija mi je ostalo u glavi 😂
    Jurky jako mi je drago da je sve kako treba, navijamo i za drugu mrvicu ❤️
    Sanjuska, Lucky sretno PUPO-ice 🤞🤗
    Teich, Sunce cestitam na pozitivnim betama, neka sve bude ok do kraja trudnoce 🤗
    Stela super da ide na bolje i da si gotova sa antibioticima, uzivaj sa svojim djecakom i ne sekiraj se zbog dojenja, vazno je da on raste ❤️
    Cestitke i mnogo srece, mazenja i uzivanja sa svojim bebicama svim novopecenim roditeljima, trudnicama urednu trudnocu, nama koje se jos borimo mnogo snage i strpljenja, doci ce i na nas red 🙏
    Tincice sretno sutra 🙏❤️
    I jedan komentar za kraj, bez namjere da bilo koga plasim ili bilo sta slicno, da bar visoka i pravilno uduplana beta neminovno znaci i urednu trudnocu, tad bismo mogle dosta brzo odahnuti, kod mene se to nazalost nije pokazalo tako, i to u dva navrata…

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

korni
    04. Ožujak 2024. 06:05

Sanjushka jesam da 🥰 uvijek se veselim, iako bude i doza straha 🙈 navijam za sutra 🍀❤️
    Jurky hvala ti ❤️ 
    Rolica sretnooo 🍀🍀
    Aneri nadam se da će sve biti u redu 🍀❤️
    Cure sretno svima ovaj tjedan 🤗❤️

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

sanjushka
    04. Ožujak 2024. 06:54

⚠️ 🤞🏻❤️💪🏻 ⚠️  
    OŽUJAK 2024.
    4.3. pon
    KORNI - ultrazvuk
    5.3. uto
    FAITH1509 - ultrazvuk
    SANJUSHKA - test
    IVKA33 - konzultacije ivf
    6.3. sri
    KOALICA2 - konzultacije ivf
    MARISHA - ultrazvuk ivf
    7.3. čet
    SRCULENCE - transfer
    MEGYCA - beta
    TEICH56 - ultrazvuk 
    8.3. pet
    ROLICA - ultrazvuk ivf
    11.3. pon
    JABUKICA - ultrazvuk
    12.3. uto
    LUCKY 🍀 - beta
    13.3. sri
    JURKY32 - ultrazvuk 
    15.3. pet
    MONNY - ultrazvuk 
    19.3. uto
    HYPNOTICPOISON - konzultacije ivf
    BIKMIK - ultrazvuk ivf 
    21.3. čet
    MONNY - anomaly scan
    26.3. uto
    NPELICA - ultrazvuk 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    ➡️ Ako još netko želi na listu ili je nešto krivo upisano javite… 

Sretan nam i uspješan novi tjedan! 🍀🤞🏻
    Korni uživaj na druškanju 🥰🥰
    Sretno ako još netko ima nešto danas.. 🍀

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+
    1 stimulacija (bez ❄️)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed
    4 stimulacije (bez ❄️)
    ▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔

........
    📧 s88.forum@gmail.com

angel eyes
    04. Ožujak 2024. 07:07

Sretno svima ovaj tjedan 🥰

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.