Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Simbalija
    26. Studeni 2024. 10:00

Deedee inzulin ti je povećan nakon uzimanja otopine. Jesu ti možda rekli HOMA indeks? Ne vidim ga u nalazu.. ovo bi upućivalo na inzulinsku rezistenciju, većinom doktori daju metamorfin za liječenje iako znam dosta ženica koje ga drže pod kontrolom prehranom i dodacima prehrane. Možeš malo izguglat i Maju Oglišić koja se bavi tom temom na svom blogu. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

💜Medenko
    26. Studeni 2024. 11:12

Evo mene s pregleda..zbunjene🥺..napisali prikazuje se pravilna gestacijske V.4,2 mm i da je sve zasad ok drugo..prerano za vidjeti ista drugo🤷🏽‍♀️..nastaviti terapiju,otvoriti bolovanje i pregled opet idući utorak🙄..izbacili mi aspirin zbog smeđeg iscjetka..Vide neznam jel to početak nađe ili produženje agonije..🫣..i sad samo ono poznato na forumu ČEKANJE 🤬
    💫❤️🙏🏽i molitva..svima saljem 😘😘😘

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

• blondie_145
    26. Studeni 2024. 11:30

💜Medenko

Evo mene s pregleda..zbunjene🥺..napisali prikazuje se pravilna gestacijske V.4,2 mm i da je sve zasad ok drugo..prerano za vidjeti ista drugo🤷🏽‍♀️..nastaviti terapiju,otvoriti bolovanje i pregled opet idući utorak🙄..izbacili mi aspirin zbog smeđeg iscjetka..Vide neznam jel to početak nađe ili produženje agonije..🫣..i sad samo ono poznato na forumu ČEKANJE 🤬
    💫❤️🙏🏽i molitva..svima saljem 😘😘😘

Icuce 🥹 Medenko, ja bih rekla da je to itekakva nada, nema agonije 💪🏻 zasad izgleda dobro 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 trudna si! Udahni, izdahi i korak po korak dalje ❤️ zelim ti da ti vrijeme do iduceg utorka sto brze i sto mirnije prodje ❤️

👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
    👱🏻‍♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
    06/2023 - missed ab 8tt
    12/2023 - HYS septum maternice
    09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
    12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙

• blondie_145
    26. Studeni 2024. 11:35

riamaro

Je li rano raditi betu 11dpt petodnevne blastice? Ako se odlucim/predomislim za test, kada bi bilo pozeljno napraviti ga?

Po mojem skromnom znanju, nije rano. Prva naznaka ce se itekako vidjeti. Neka me neka ispravi ako sam u krivu 😅 jedino sto neki (sv. Duh npr.) forsiraju betu 14dpt valjda zbog naznaka biokemijske ili ne znam kaj… frendica je neki dan 11dpt imala betu preko 200, pa ono…

06/2023 - missed ab 8tt
    09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
    12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙

• blondie_145
    26. Studeni 2024. 11:43

Ja vas sve malo iz prikrqjka na preskokce pratim da budem upucena ❤️
    .
    Mi smo ovaj mjesec pauzirali i “druzili se”, no nista od toga i cekam mengu svaki cas pa na FET u 12.mj nadam se 🤞🏻
    .
    ponavljala sam TSH i super je nakon dugo vremena (1,4), iako ne iznenadjuje s obzirom da sam od 8.mj na HC dozi Euthyroxa 💀 jedino mi je fT4 blago povisen (20,4 a interval je 12,6-19,8) - to mi se jos nikad nije dogodilo, moze li to raditi problem?
    .
    Planirala sam jos prije FET provjeriti KKS, zeljezo, feritin te vitamine D, B9/folnu i B12…mozda i IR/glukozu just in case jer mi je secer nekako oduvijek granican za trudnocu…ima neka jos kakvu preporuku?

06/2023 - missed ab 8tt

dunya
    26. Studeni 2024. 11:55

blondie_145

Ja vas sve malo iz prikrqjka na preskokce pratim da budem upucena ❤️
    .
    Mi smo ovaj mjesec pauzirali i “druzili se”, no nista od toga i cekam mengu svaki cas pa na FET u 12.mj nadam se 🤞🏻
    .
    ponavljala sam TSH i super je nakon dugo vremena (1,4), iako ne iznenadjuje s obzirom da sam od 8.mj na HC dozi Euthyroxa 💀 jedino mi je fT4 blago povisen (20,4 a interval je 12,6-19,8) - to mi se jos nikad nije dogodilo, moze li to raditi problem?
    .
    Planirala sam jos prije FET provjeriti KKS, zeljezo, feritin te vitamine D, B9/folnu i B12…mozda i IR/glukozu just in case jer mi je secer nekako oduvijek granican za trudnocu…ima neka jos kakvu preporuku?

Ja isto u 12.mjesecu planiram FET.
    doktor mi je dao listu nalaza koje trebam uraditi prije toga.. 
    Mozda ti nesto pomogne iako vidim da je skoro isto: kks, prolaktin, TSH, FT3 I FT4 (to si vec uradila) Anti TPO i Anti TG At (ne znam zasto ponavljam kad vec znamo da imam  Hashimoto) I seroloske da ponovim jer sam posljednji put radila u 4.mjesecu nakon prvog spontanog.
    Planiram uraditi PAPU i briseve isto prije FET-a. Mozda i ja da provjerim D vitamin, cesto imam manjak a mislim da sam pretjerala s D vitaminom u posljednje vrijeme pa da ne bude visak.

👸36-hashimoto, hidrosalpinks, nizak AMH, visok FSH
    🧑‍💼36-spremiogram uredan
    🔸️12/23 IVF-5 blastocista (3 neiskoristene)
    🔸02/24. FET-2 blastociste
    🔸03/24 spontani 💔
    🔸️7/24prirodna trudnoca
    🔸️8/24 spontani 💔
    🔸️9/24 prirodni ivf-1js nije oplodjena
    🔸️10/24 stimulirani ivf-8 js- 4 oplodjene (2 abnormalne,2 zaleđene bez testiranja)
    🔸️12/24 prirodna trudnoca🩵

Kawa
    26. Studeni 2024. 11:58

lunolina da upratila sam tvoje mucnine, sjecam se da je i medenoj tako bilo, ali ok sad si i tu pod terapijom pa se nadam da je malo lakse. meni su ulaskom u 14tt sve te tegobe bile kao rukom odnesene, mucnine nisam ni imala ali umor i zgaravica da. ti si izvadila stitnjacu ako se dobro sjecam? o da meni je trbuscic samo odjednom iskocio, sa normalnim trapericama sam se odavno pozdravila  u sirokoj odjeci ga jos mogu skriti ali u uskoj vec nema sumnje. 
    deedee jel ovo nalaz sa Krizina?  jel imas pcos? meni je inzulin II bio malo visi od tvog i zbog pokusavanja za bebu dobila sam terapiju Glucophage 500, najmanju dozu , s redovitim uzimanjem ustabilili su se i ciklusi i ostali hormoni, ali jako moras paziti sto jedes. 
    xoxo super da sve ide svojim tokom, i drago mi je da si uzbudena oko svega  za aspiraciju ces dobit dolantin koji je meni bio top, ko teze pijanstvo , u sali sam pricala gluposti sestrama i doktoru i poslije samo spavala. brzo to prođe. pratim te i dalje, sretno  

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

Simbalija
    26. Studeni 2024. 12:08

Medenko koje divne vjesti!! neka bebica se lijepo ugnijezdi i napreduje! 
    Blondie visok ft4 vjerojatno znači da je ipak doza eutiroxa prejaka.. mislim da to ne radi problem za FET, ali jako je lako s visokom dozom uletiti iz hipotireoze u hipertireozu, oboje je problematično samo po sebi. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Nata91
    26. Studeni 2024. 12:25

Medenkoooo vjerujem da je to to i da jedan lijepi bebolino sad spava u tvojoj pupi ❤️❤️❤️❤️ pokušaj se opustiti nekako da ti stres ne poremeti nešto, teško je znam, ali vidiš da si ti ipak jedno čudo 🫂

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (39 god.): sve u redu
    1️⃣ 11./2025.: Vinogradska - Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    2️⃣ 02./2025.: Vinogradska - dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    3️⃣ 03./2025.: Vinogradska - prirodni IVF, 1 folikul - pukao, inseminacija = beta ❌
    4️⃣ 04./2025.: Vinogradska - Ovaleap 300, Menopur 75/150, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - pukao, inseminacija = beta ❌

Libo1415
    26. Studeni 2024. 12:41

Evo me cure moje. Hvala svima na lijepim željama. Nakon 4 tjedna mirovanja, hematoma nema 🙏 bebac je ok, raste. Još 2 tjedna da izdržimo i onda će definitivno biti lakše. Idući tjedan idem vaditi za prenatalni pa jel mi možete reći koji ste radile i što mi preporucate? Doktoru je sve to isto i nek ja odlučim.
    Medenko ❤️ držim ti fige na najjače da bude sve u redu. 
    Lunolina jesi ti išla na uzv ili čekaš iduci tjedan kod dr.R? 🤗
    Di nam je Ruža?
    Cure svima vam želim sreću, molim za sve vas svaki dan ❤️🙏😘

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.