Za FT4 kažu da bi bilo dobro da je u gornjoj granici, oko 17,18, ali ja na ove nalaze ne bih uzimala terapiju i rekla bih da su sasvim ok. Možete uvesti u prehranu dva brazilska oraha dnevno ili organski selen, plus cink. Oni "pune" štitnjaču.
Nažalost toliko je mnogo uzroka pobačajima da ih je teško i pobrojati kamoli znati što je zbija kumovalo. Ne bih rekla da vam je štitnjača problem.
Hvala na vašem mišljenju. Svakako ću uvesti preporučeno.
22.08. +
Curke❤️, opet ja upadam. Ne stignem ovih dana nista popratit..
Evo jutros sam bila kod hzzo ginekologa da mi da uputnicu za konzultacije za MPO, Dr. Mimica.KBC Split.
Danas saljem mail u KBC Split za naručit se za konzultacije i evo termin je tek 9.5.2024.
Pa meni se to čini strašno dugo… Skoro 3 mjeseca samo za konzultacije. Ne znam sto da radim.
Dali je moguće da se samo razgovor toliko čeka?
A do tada mi ova hzzo ginekologica neće da da niti jednu uputnicu za niti jedan nalaz da izvadim, dok mi Dr. Mimica ne da.
Znači sad stajat prekriženih ruku iduća skoro 3 mj.do razgovora… I tek onda ce mi Dr. dat koje nalaze da vadim.. I tek onda kad sve povadim se vjerojatno ide na dogovor oko postupka.. I to AKO bude sve ok s nalazima… Jel tako?
Ne znam… Nema od toga nista do jeseni…čini mi se.. Bas sam razočarana.. Pa kako tek sve ostalo onda ide… Po ovom mi se čini da bi mi trebalo godinu dana minimalno da uopće dođem do postupka..
Vi koje ste bile u KBC Split, dali imate mozda bolja iskustva?
Cure koje isčekujte, sretno vam ❤️🤗🤗 😘
konzultacije se cekaju dosta, sve je vise zena, a 3 doktora na humanoj. Ja sam ti cekala prosli put 2 i po mjeseca.
Mimica ti negdi radi privatno, neko je na forumu pisa da ide kod njega privatno, a postupke radi u bolnici.
Pa ako ti je opcija, prije ces doc na red, dobit ces papir s preporukama za uputnice i obavit sve na vrime🙃🙂
🙋♀️ 29 god, AMH 18 pmol/L, kariogram ✅️
💁♂️ 37 god - normozoospermia, kariogram ✅️
-pokusavamo od kraja 2020. god.
KBC Split
7/23 IVF 💉 gonal 150 i cetrotide
8/23 ET ❌️
9/23 FET ❌️
12/23 IVF 💉 gonal 300 i cetrotide
12/23 ET ❌️
8/24 IVF 💉pergoveris 150 i cetrotide 3❄️
10/24 FET ⏳️
Vecer curke! 😚
cestitam svim plusicima na forumu, zelim vam mirne i dosade trudnoce! ❤️ jurkysretnoooo, bas mi je drago🥰
bubice i aniikakvo je stanje? 🎉
sve pupicesretno i strpljenja do bete/testica🤞💪🫶zenskice iz Splita, preporuka za endokrinologa u St?? Vadila sam krv, estrogen mi je jako nizak, ali zato prolaktin gori. Cekam da mi se dr javi, al svjesna sam loseg nalaza. Isto tako, otvorena sam za sva vasa iskustva i savjete🫶Koliki ti je prolaktin i koje su referentne vrijednosti? Jesi ga vadila prema određenim uputama? On se vadi 2, 3 sata nakon buđenja, trebala bi biti što manje pod stresom i trebalo bi 30 min prije vađenja mirovati. Ako nije vađen po uputama onda je možda samo zbog toga povišen.
Ani čestitam 🎊🥳Tikvica nadam se da će uskoro grčevi proći i da će se sve vratiti u normalu. 😘
Ref. vrijednost je do 496, moj je oko 1050. Trudila sam se odradit kako triba, bila budna, muz me vozio vadit krv..i evo
Manji mi je bio kad bi dosla na prisu povadit hormone i zivcanila tamo🙈Anii cestitam mama, sretno vam🥰🎉
Tikvice prekrasan je, pravi mali covik🤩
KBC Split
8/23 ET ❌️
9/23 FET ❌️
12/23 ET ❌️
10/24 FET ⏳️
tera_ Joj i ti si dugo čekala... da, zbog nalaza, ali nekako mislim da ni meni nebi bili bas svi nalazi ok, pa se bojim da bi isto cekala dugo... To mi je već preko 33 godine, a da nisam ni pocela...
Pa Dr. Mimicu mi je predložio Dr. Šparac (moj jedini dugogodišnji ginekolog do sada) jer on smatra da bi bilo dobro da odradim laparoskopiju, već sam pisala.. Ali naravno ako ja zelim.. Ja sam odlučila da necu laparoskopiju nego za postupak odmah, ali posto mi je Dr. Šparac preporucio Dr. Mimicu za razgovor za laparoskopiju, ja sam ipak odlucila da se javim kod njega za konzultacije i u vezi postupka itd, pa da mozemo o svemu porazgovarati.
Ne znam. Zbunjena sam.
Nedavno radim papa test kod Dr. Šparac i redovni pregled (upravo mi stigao nalaz - "U cijelosti uredan" 😊) i on mi kaže da se upišem u hzzo ginekologa, da ne plaćam bezveze i za briseve kod njega (jer ce mi kao tribat brisevi za laparoskopiju) i danas se upisem u hzzo ginekologice i onda mi daje uputnicu da bi mogla opet ići kod Dr. Šparca na briseve. Pa nije mi jasno ništa.
Zasto mi onda ova socijala nije radila briseve?
Pitala sam je, ona kaze - pa on je vaš ginekolog. Dobro, a sto mi je onda ova socijalna ginekologica? Samo za uputnice pisat? 🙄
Ova sad socijalna ginekologica - niti jedan pregled ni nalaz za uputnicu izravno od nje, nego za sve moram prvo :
1. Doći kod Dr. Šparca, on triba napisat nalaz
2. Onda ja moram to nosit kod socijalne ginekologice da mi da uputnicu prema tom nalazu,
3. Opet moram kod Dr. Šparca radit to sve sto trebam
4. Morat cu od njega sama nosit na higijenski te briseve Obilaziti toliko mista, zbog jednih briseva. Pa nebi da je operacija u tijeku 😂
A mogla mi je čini mi se socijalna ginekologica dat termin i napravit mi briseve i to je to. Ionako mi je tu kraj kuće skoro. Pa jel to zbilja mora ovako komplicirano? Evo prvi put sam preko hzzo u ginekologice. Stvarno ne znam...
Po ovome triba tu jako puno vrimena da se nalazi svi skupe koji mi budu tribali za postupak.
Ako za samo jednu stvar 4 mjesta obilazim...
Traži mi ginekologica nalaze od Dr. Mimice da mi moze dati uputnice da vadim sve one nalaze koje ste ovdi napisale. I sad ga moram čekat 3 mj skoro, da mi on da te nalaze, pa da mi ona pise uputnice.Dali imate Iskustva sa Beta plus poliklinikom (preko hzzo) ? Sto se sve plaća? Sto pokriva hzzo?
👰32 - sactosalpinx, AMH 8,7 pmol/l,
TSH ➡️1,4 (Euthyrox), Novalac
🙎♂️40 - oligospermia ➡️
5/2024 hipospermia (Fertilup)
💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠
ivkaa Da, znam da ima privatno ali vidis nije mi palo na pamet to. Znala sam da ce mi koja od vas dat ideju ❤️🤗
Znaci da zovem njega u privatnu ordinaciju, trazim termin za konzultacije privatno kod njega, koji cu naravno platiti. I onda ce mi on napisati sto mi sve treba od nalaza i kad ih skupim, ako bude sve ok, on me stavlja u red, u Kbc, za postupak. Daje mi termin. Znaci moze i tako? Ajmeee bilo bi mi puno lakše da skupljam nalaze do 5 mj. Jer ovako stajat prekriženih ruku i ne činit nista mi je bas ajme..
🙎♂️40 - oligospermia ➡️
Ani32, u Beti Plus kad ideš preko hzzo-a plaćaš prve konzultacije 90e, nulti ultrazvuk 40e i dogovor za postupak 50e.. ostalo pokriva hzzo..
👱♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙
Jurky32 pa to je sasvim ok. Ma bas cu ih nazvat sutra. Da vidim jel imaju jos mjesta. I koliko puta se triba za Zg dolaziti.
Pa cu vidit sto mi je brze i bolje. I manje komplicirano.
tera_ kada ono vadiš betu? Držim 🤞🤗 ❤️
🙎♂️40 - oligospermia ➡️
Jurky32 pa to je sasvim ok. Ma bas cu ih nazvat sutra. Da vidim jel imaju jos mjesta. I koliko puta se triba za Zg dolaziti.
Pa cu vidit sto mi je brze i bolje. I manje komplicirano.
tera_ kada ono vadiš betu? Držim 🤞🤗 ❤️
Da, zovni pa pitaj.. možda čak imaju još mjesta sad za ožujak..
U svakom slučaju sretno, gdje god išla 🤞🥰
👱♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙
Jurky32 hvala ti 🤗
Sad vidim uzv ti je 29.2 , bebica je tu 🥰❤️🤗 predivno 🥰
Čestitam tiiiii, neka sve prođe dobro 🤗❤️
🙎♂️40 - oligospermia ➡️
ani32 Imas uputnicu za briseve?Tvoja dr ti je trebala uzet bris rodnice, a brisevi ostali na kandidu, klamidiju, ureu.. se ne rade klasicno vise stapicem, nego pod prvi mlaz urina i to nosis na higijenski.
Mozda zato sto si njena nova pacijentica.. Meni je moja pred konzultacije dala uputnice za osnovno, hormone i briseve, pa kasnije ostalo..
Sto se tice odlaska privatno, odes i platis i cekas pocetak postupka u bolnici.
Ja cu sad na konzultacije privatno i nastavljam preko bolnice dalje
KBC Split
8/23 ET ❌️
9/23 FET ❌️
12/23 ET ❌️
10/24 FET ⏳️