Hej zene evo zavrsili sa terminom odnosno moj muz koji pola stvari nije razumio. Ali koliko sam shvatila ima mutaciju MTHFR gena i geneticar je reko da ja uradim test samo na taj gen ako je sve uredu onda nece biti problema sa plodom 🤷🏻♀️ Svakako ce poslati pismo sa rezultatima kao i uput za test pa cu uraditi.
Mthfr je dio pretraga trombofilije a ne kariograma, istina to je nasljedna mutacija ali ima je sigurno više od pola ljudske populacije i nikako ne utjece na razvoj embrija ni ploda. Mthfr mutacija znači da ne apsorbiramo pravilno folnu kiselinu I treba nam umjesto obične aktivni oblik folne ili methylfolat i nista drugo ne znači . Kariogram je genetska pretraga broja i izgleda naših kromosoma i ako tu nešto ne štima je već ozbiljan problem. Ali te dvije pretrage se potpuno različite i nemaju zapravo nikakvih dodirni točaka 🤷♀️
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
donna9
Hvalaaa ti 💗🤗 Pa da, pomalo sve, ja zapravo hodam bas lagano, bez naglih pokreta, bolje rečeno - vučem se, haha, počistim malo, osnovno samo, skuham ručak, pa odmaram 2,3 sata, pa se opet malo dignem i tako. Ne vozim auto do testa, ne usisavam, ne perem podove. Doma ću biti sve ove dane.
Mislim da je to dosta mirovanja😅 Eto vidis najlipse je tako kad se ne nadas pa te mrvica iznenadi 💗🥰 A nekada je i bolje tako zaokupiti se nečim, ne misliti puno pa kako bude.
A vadili su mi na dan punkcije progesteron i dali mi da koristim Utrogestan vaginalete 3 puta dnevno jos od punkcije.
E spermiogram je sad u transferu bio 56 milijuna. Cini mi se to ok? Jer prije pola godine je bilo 13 milijuna. Pio je sve mjesece Fertilup. Mislis da bi nas pustili na ICSI ako mu ostane ovakav speriogram?
angel eyes
🤗 Nadam seee 🙏❤️ A evo citala sam i ja da je bolje prokrvljenost maternice kada se lagano kreće. Da, ovo čekanje je igra živaca. Cure, tek sad vas shvaćam😅 Mislila sam da cu ja biti cool do testa 😂
Teich56 hvalaaa ti 💗🤗
Lali28 Eto kad ne mirujes na kraju ispadne bolje😅 A nadam se da ce bar jedan opstati od ova dva🙏❤️ Ako slucajno ne uspije, nadat cu se drugom putu❤️
Leona89hvala tiii💗🤗🤗
Pebbles Flindstones hvala na preporuci🤗 Da, kvaliteta je najbitnija💗 Ja sam na kraju zadnjih mjesec dana pila samo Folnu i matičnu mliječ i prestala s matičnom 2 dana prije transfera. Pa ako uspije, pripisujem matičnoj 😂
Cure, imate iskustva s 10-staničnim embrijima? Ne mogu naći nista, jedino za osmostanične.
Ani, i meni se čini da je to dosta mirovanja🤣 Meni je baš pasalo da se zaokupim sa sto drugih stvari i pravim da se ništa ne događa😅
Super za utrogestan, koliko sam skužila preporučljivo ga je uzimati tako od punkcije. Zeznuto je što isti simptomi mogu biti i od njega i od trudnoće🤣
Ne znam nažalost bi li radili icsi s tako velikim brojem spermija. Vjerojatno ovisi i o pokretljivosti. Čitala sam za neke situacije da su radili icsi i s urednim spermiograma, ali to valjda ovisi o mišljenju biologa. A onda opet, pročitala sam i da nije dokazano da će icsi u tim slučajevima dati bolje rezultate 🤷
U svakom slučaju nadam se da će vam ovaj postupak biti uspješan pa da uopće ne moraš razbijati glavu s tim🥰
💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
Nifty ✅ Stigao dečko☺️
Hej zene evo zavrsili sa terminom odnosno moj muz koji pola stvari nije razumio. Ali koliko sam shvatila ima mutaciju MTHFR gena i geneticar je reko da ja uradim test samo na taj gen ako je sve uredu onda nece biti problema sa plodom 🤷🏻♀️ Svakako ce poslati pismo sa rezultatima kao i uput za test pa cu uraditi.Mthfr je dio pretraga trombofilije a ne kariograma, istina to je nasljedna mutacija ali ima je sigurno više od pola ljudske populacije i nikako ne utjece na razvoj embrija ni ploda. Mthfr mutacija znači da ne apsorbiramo pravilno folnu kiselinu I treba nam umjesto obične aktivni oblik folne ili methylfolat i nista drugo ne znači . Kariogram je genetska pretraga broja i izgleda naših kromosoma i ako tu nešto ne štima je već ozbiljan problem. Ali te dvije pretrage se potpuno različite i nemaju zapravo nikakvih dodirni točaka 🤷♀️
Sani hvala ti na odgovoru. Ja nisam bila prisutna kad je suprug telefonirao jer je on bio na poslu. To mi je preneo sta je uspeo da zapamti. Mozda je pogresno preno ne znam. Sacekacu da posalji rezultate na kucnu adresu pa cu videti.
🙎🏻♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
🙍🏻♂️43 god asthenozoteratozo
1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
Žuži žao mi je zbog crijevne viroze, nadam se da te neće previše iscrpiti. I neka te iznenadi pozitivan test 🙏🙏❤️♥️ i tebe Teich isto 😘😘
Hvala ti❤️😘
👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
10 i 11/22 - AIH 👎🏼
12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
7/24 FET 👎🏼
10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼
Drage moje, molila bih za savjet.
Planiram u postupak u 10.mj.
Trebam napraviti one standardne hormonske pretrage. Je li bolje pričekati ciklus u 9. mj. pa da mi sve bude friško, tipa LH i FSH mislim da su bitni za određivanje protokola, progesteron radim na 21. dc.
Ili da sve odradim sad dok sam na GO u 8.mj.? To će mi biti 3. ciklus nakon kiretaže i ajmo reći, ustabililo se sve.
U 9. će mi biti 4. nakon kiretaže i posljednji prije postupka pa ne znam hoće li biti sve naknap s nalazima?
👩1987, AMH 2.7 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
🧔♂️1987 sve OK
1. IVF 2020. ET PETROVA - trudnoća od prve, curica💜
2. FET 2023., beta ⛔️
3. FET 2023., prokrvarila prije bete⛔️
4. ET 2024. IVF klinika, missed ab u 8tt. 💔
5. ET 2024. IVF klinika, beta⛔️
6. ET 2024. Alea fertility ⛔️
dodo87.forum@gmail.com
⚠️ 🤞🏻❤️💪🏻 ⚠️
SRPANJ 2024.
26.7. pet
LEONA89 - anomaly scan
KAWA - ultrazvuk fet
29.7. pon
LEONA89 - ultrazvuk
ŽUŽI - beta
30.7. uto
JURKY32 - ultrazvuk
31.7. sri
BLONDIE - ultrazvuk
KOLOVOZ 2024.
2.8. pet
TEICH56 - beta
7.8. sri
BIKMIK - screening
19.8. pon
JABUKICA - ultrazvuk
HYPNOTICPOISON - anomaly scan
BIKMIK - ultrazvuk
20.8. uto
TRATINČICA - ultrazvuk
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
➡️ Ako još netko želi na listu ili je nešto krivo upisano javite…
✴️KBC Rijeka
1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
2. 4/23 stim IVF, 2js + 1 odmrznuta, 2 oplođ, ET 1js, ➖
3. 9/23 prir. IVF ➡️ 1js ❌ nije oplođena
4. 10/23 prir. IVF ➡️ 1js ✅, ➖
✴️Beta+
5. 2/24 stim IVF ➡️ 2js, 1 oplođ, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
✴️Repromed
6. 6/24 stim IVF ✖️
7. 9/24 stim IVF, 4js, 3 oplođ, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
8. ⏳
s88.forum@gmail.com
Cure, hvala vam na dobrodošlici i ĆUFTICE🙂( volim ćuftice ), tebi hvala na savjetu. Radi godina imam pravo na samo jedan Ivf postupak preko zdravstvenog, a nakon toga, vidjet ćemo…kakve su nam mogućnosti i koliko možemo sa našim financijama izdržati. To mi čini još veći stres i znam da nije sve u novcu, nikad mi nije materijalno bilo važno, ali sad mislim da bi mi bilo lakše da ne moram o tome razmišljati.
Što je, tu je.
Pitala bih vas nešto, ako je ovo pravo mjesto za to.
Inače imam jako bolne mjesečnice, ovulacije također. I, sad trenutno me boli već dva dana, pa sam počela razmišljati o boli koja će biti tijekom stimulacije i da li smijem piti nešto za bolove, što? Inače pijem brufene 600 mg.
Razmišljam i o samoj aspiraciji, što bi preporučile? Anesteziju?
Inače sam kao dijete bila teški srčani bolesnik. Nisam na terapiji već godinama, ali sam isto u čekanju za spekt miokarda na Rebru, jer imam neke smetnje zadnjih godinu dana. Kako će hormoni stimulacije utjecati na rad srca i da li je to problem?
Svašta me zanima i prolazi kroz glavu.
Ne znam uopće koliko su moji nalazi loši, pa ne znam realno procijeniti šansu koju imam, što vi mislite?
Imam dva tjedna do početka stimulacije, mislite li da bi trebala nešto još učiniti kako bi se pripremila ? Što?
Planiram napraviti OGTT i inzulinsku rezistenciju, na koje me poslao liječnik iz Petrove.
Hvala unaprijed za svaki odgovor i savjet, cijenim trud i pomoć, pogotovo jer ste i same u svojim problemima .
Oceanmore:
Nemoj da brines, sama stimulacija nije bolna, samo inekcije koje bockas peckaju. :))
Ovulaciju blokiras sa lijekovima, da bi folikuli mogli da se aspiriraju tako da ni tu normalno nemas nekih bolova. Mozes imati naduvan stomak i uvecane jajnike, jer se stimuliraju. Osjetis malo jajnike poslije kad izvade stanice ali nista strasno.
A ako bude hiper poslije aspiracije, onda doktori vec znaju sta treba ciniti.
U vezi aspiracije i tvog problema sa srcem najbolje da se savjetujes sa svojim ifv ljekarima.
LP
S
🧍42 sve u redu
🧚44 Endometrioza, prim.sterilitet AMH 1.37 ng/ml
- Pokusavamo od 2020.
- 2021 OP, Endometrioza, Miom, Polipi, Jajovodi OK.
- 08/2023 prirodna trudnoca, biohemijska
- 2022-2024 8 embrio transfera, svi negativni
Milipe ja sam homozigot za MTFHR što znači da sam naslijedila od mame i tate (sretnica) pa nitko to ne spominje kao prepreku. Mislim da stvarno svaka druga žena to ima..
Dodo ja bih napravila kako ti je lakše, bolje da su friški, ali vrijede dugo pa se ne moraš zamarati.
Meni su prestali vrijediti brisevi, i oni HIV i sl., ali čekam fa*king Rijeku da krene sa radom pa ću vjerojatno ponoviti i hormone.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading.......
Leona, Kawa sretno danas 😘😘
👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
🧑 '82. sve ok
2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
2022. spontani u 7tt 💔
03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
“Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”
OceanMore, dobrodošla i sretno 🤞🥰
Matajči, uživaj u odmoru 🤗
Ani, držim 🤞 da se mrve čvrsto prime 🥰 ako nisu komentirali trebala si sama pitati detalje o oplodnji.. i ne brini, uvijek je na otpusnom pismu preporuka mirovanje, ali to ne znači da se moraš zalijepiti za krevet 🤗
Žuži, Teich, 🤞🤞🥰
MiliPe, javi kad dođu nalazi kući.. baš me zanima.. kao što je i Saniii rekla to su dvije različite pretrage 🤔
Leona, Kawa, sretno cure danas 🤞🥰
👱♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji