Potpomognuta oplodnja vol. 9

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Ani32

Broj poruka: 53

Prijavi adminu

Saniii kad stignes mozes li molim te i ti napisat svoje misljenje i ovome. 
     Donna9 kazes da mogu biti nuspojave s progesteronom. Evo meni sinoć temperaturom 37,1 i nalet jake mučnine? Do sada 7 dana mi je bio samo umor od njih. Ostalo sve normalno. 
    A jucer predvečer osjećam vrućinu u licu, iden izmjeriti temperaturu, ono 37,1. A inace mi je oko 36,2 - 36,4. Odjednom mi počela mučnina, jak osjećaj malaksalosti, da sam zvala muža da dođe odmah, da mislim da cu morat na hitnu, da nije nesto dobro. Sva sam bila probljedila i lice i usne odjednom🤦‍♀️ Prepala sam se da nije nesto s jajovodima ili da mi nije nesto ostećeno tijekom punkcije, aspiracije🤦‍♀️ 
    A Dr. mi je rekao da mi je jedan jajovod bio dosta otečen na zadnjem pregledu i da misli da je od stimulacije. 
    Uglavnom sinoć je pola sata trajala ta agonija i prestalo 🤷‍♀️ Danas i dalje imam povišenu temperaturu 37, 3 i blažu mučninu. Boli me već 2 dana s ljeve i desne strane trbuha kad se probudim i tek nakon 2,3 sata prestane. Bojim se da nisu jajovodi? Ne mogu locirati bol.. Kao u struku s ljeve i desne strane tupa bol. Evo sad ne prestaje od 8 ujutro.. 
    Ne zelim ići po doktorima da ne skupim jos Koronu jer je ima po nasim bolnicama trenutno,kao svako ljeto.
    A strah me bas da nije nesto s jajovodima 🤦‍♀️ Ili da nije nesto oštećeno.  Dali da ipak odem CRP vadit? 
    Inače nemam krvarenja ni nista. Iscjedak samo od vaginalete,sve dane normalnog mirisa. Jedino jucer je bio mokar iscjedak, voden, cijeli dan po malo curilo, sto me isto strah da mi jajovodi cure🤦‍♀️ To mi nikad nije bilo 🤦‍♀️ Evo danas nista ne curi. 
    Dali ste imale kakve komplikacije nakon IVF? Punkcije? Mislim da hiperstimulacija nije jer mi trbuh nije natečen. Ali imam te neke bolove sa strane koji idu u leđa. I tu i tamo maternica, jajnici, nesto probode al dobro to me ne brine, vjerovatno od punkcije od prije tjedan dana. 
    Mislim da je danas 5 dan transfera, tako da je za simptome trudnoće jos rano pa se jako brinem. 
    Rijetko kad dobijem temperaturu, ali kad dobijem oko 37 početnu, meni se penje do 40 i skoro svaki put sam po hitnoj.. Jer je tesko spuštam.. 
    I sad me strah da ce mi rast i dalje i da je neću moć spustit i da cu morat na hitnu, jake ljekove itd. 🥺 A nit mi nos curi, nit grlo boli, nista. Nemam simptome prehlade, gripe, nista. Zato me jako brine ovo🥺 Nekako mislim da ova temperatura nije ni za bebice dobra 🥺 

👰32 - sactosalpinx, AMH 8,7 pmol/l,
    TSH ➡️1,4 (Euthyrox), Novalac
    🙎‍♂️40 - oligospermia ➡️
    5/2024 hipospermia (Fertilup)
    💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
    Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
    Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka➡️Beta 1,2 ❌
    🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠

Leona89

Broj poruka: 717

Prijavi adminu

Tikvice baby L je pravi frajer, presladak je, koje lijepe velike oči ima😍💙🩵💙🩵
    Angeleyes hvala ti, jesu baš me iscrpilo, bitno da je sve u redu sa bebicom da🥰🥰🥹♥️😘
    A52S žao mi je😔 Po veličini ako je beba narasla samo 3 mm u 16 dana, rekla bih da je plod stao sa razvojem. Jučer sam bila na UZV i CRL je 54mm, transfer sam imala 5 dana prije tebe. Računa se dva tjedna od aspiracije. Drži se, nadam se da sam u krivu 🫂 ♥️ 😘 
    Čokoladice sretno na histero, neka prođe sve super♥️♥️♥️🍀
    NoraFora žao mi je, drži se🫂😔
    Jurky užas😂tako je, beba zdrava, ono najbitnije ♥️🥹🥰😘
    Korni bez muža ništa 💪🏻hvala ti♥️♥️♥️🥹😘
    Sanjushka draga, hvala ti🙈♥️♥️♥️♥️♥️😘
    Tinčice žao mi je, neka prođe što brže, drži se♥️🫂😘😔
    Žuži žao mi je, drži se🫂♥️😘
    Ani ne znam što reći, ali definitivno bi na tvom mjestu otišla doktoru ako se bolovi i temperatura nastave🤷🏻‍♀️ sretno🍀♥️😘
    Cure ne znam je li koja doživjela kad sam pisala u četvrtak da su mi iz Praga rekli da moram produžiti pikanje s Prolutexom? Trebala bi kupiti još jednu kutiju pa sam pitala ovdje ima li itko viška doma za prodati po povoljnijoj cijeni ili ako netko slučajno ide u Mađarsku ovih dana?I da li je ikad itko od vas samo prestao pikati Prolutex i što mi se može dogoditi od naglog prekida?Hvala na odgovoru ❤️ 😘 🍀 

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

Ani32

Broj poruka: 53

Prijavi adminu

Saniii

Anijesi dobila sigurno 12 js a ne 12 folikula (svaki folikul ne sadrži js), a informacije koliko ih se oplodilo i zašto druge nisu ti treba reći embriolog kad te nazove da javi stanje ili barem na transferu, to su informacije na koje imaš pravo jer je to tvoj genetski materijal. A ako ne kažu treba ih pitat, meni se dosad nikad nije desilo da sam bila uskraćena za odgovor. Što je pošlo po zlu možemo samo nagađati . Ništa tu u tvom primjeru ne znači jača stimulacija ni da si ih dobila više jer po zakonu se maximum može oploditi 12js, ali je bitno da one budu zrele a za to je zadužen doktor i njegova procjena tajminga stoperice i korigiranje terapije u hodu. Znaš li na koliko mm ti je išla stoperica? U svakom slučaju sretno i nek se barem jedna mrvica primi 🤞i nemoj se gristi za normalno ponašanje nakon transfera, puno gore je zaleć i nemati cirkulacije.. I btw sa matičnom treba prestati barem 3 tjedna prije postupka jer MM jako boosta imunitet a ako je prejak imunitet onda nase tijelo i embrij može prepoznati kao infekciju I odbaciti ga..

E koliko se sićan oni su rekli 12 jajnih stanica, a u papiru Otpusnica pise - dobije se 12 jajnih stanica. Dali su to onda folikuli ili jajne stanice? Sad sam se zbunila. 
    Dobila sam bila samo mail - oplodilo se 5 jajnih stanica. I to je sve sto je pisalo. 
    Kasnije sam ja zvala njih da me spoje s embriologom, pa sam pitala koliko su stanični. I jos na dan transfera sam pitala ponovo, taj tren, pa mi je ponovila. 
    A ovih 12 ostalih jajnih stanica nije nitko spominjao ni rekao sto je bio problem. Mislim nekako da je to lose jer od tih 12 samo 2 imaju šanse sad, a mozda i oni ne uspiju. Mislim da je to jako lose za moje godine sto nije ostalo nista za kriopohranu. Sad me vataju horori u glavi, da su mi jajne strance tako loše i embriji ne mogu doć ni do blastociste i da ni od ova 2 neće bit trudnoca 🥺🤦‍♀️ A sve ostalo mi je ok, osim AMH 8,7.i 32 godine. 
    Na zadnjoj folikulometriji vidili su ih samo 8 komada, a bili su 16,16,15,14, 20,17,17,16 mm. 
    I tu istu večer u 21 h štoperica. A punkcija prekosutra u 8 h ujutro sa 12 komada na kraju. Nemam informaciju od koliko su mm bili ovi ostali 4.
    A zvat cu u ponedjeljak pa pitati da mi objasne sto je bio problem s ostalih 7, zasto nije doslo do oplodnje. Jer mi se partnerov speriogram činio na taj dan odlican. 54 milijuna. 

👰32 - sactosalpinx, AMH 8,7 pmol/l,
    TSH ➡️1,4 (Euthyrox), Novalac
    🙎‍♂️40 - oligospermia ➡️
    5/2024 hipospermia (Fertilup)
    💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
    Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
    Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka➡️Beta 1,2 ❌
    🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠

angel eyes

Broj poruka: 697

Prijavi adminu

Žuži draga tako mi je žao 😔 stvarno sam se nadala da će ovaj put to biti to. Drži se, odmori preko ljeta i jesen i promjena doktora neka ti donese sreću 🤗🤗
    Ani stvarno ne znam, ali mozda bolje da podjes na hitnu ako se nastavi

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok
    2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

• Kruškica90

Broj poruka: 27

Prijavi adminu

Leona89

Tikvice baby L je pravi frajer, presladak je, koje lijepe velike oči ima😍💙🩵💙🩵
    Angeleyes hvala ti, jesu baš me iscrpilo, bitno da je sve u redu sa bebicom da🥰🥰🥹♥️😘
    A52S žao mi je😔 Po veličini ako je beba narasla samo 3 mm u 16 dana, rekla bih da je plod stao sa razvojem. Jučer sam bila na UZV i CRL je 54mm, transfer sam imala 5 dana prije tebe. Računa se dva tjedna od aspiracije. Drži se, nadam se da sam u krivu 🫂 ♥️ 😘
    Čokoladice sretno na histero, neka prođe sve super♥️♥️♥️🍀
    NoraFora žao mi je, drži se🫂😔
    Jurky užas😂tako je, beba zdrava, ono najbitnije ♥️🥹🥰😘
    Korni bez muža ništa 💪🏻hvala ti♥️♥️♥️🥹😘
    Sanjushka draga, hvala ti🙈♥️♥️♥️♥️♥️😘
    Tinčice žao mi je, neka prođe što brže, drži se♥️🫂😘😔
    Žuži žao mi je, drži se🫂♥️😘
    Ani ne znam što reći, ali definitivno bi na tvom mjestu otišla doktoru ako se bolovi i temperatura nastave🤷🏻‍♀️ sretno🍀♥️😘
    Cure ne znam je li koja doživjela kad sam pisala u četvrtak da su mi iz Praga rekli da moram produžiti pikanje s Prolutexom? Trebala bi kupiti još jednu kutiju pa sam pitala ovdje ima li itko viška doma za prodati po povoljnijoj cijeni ili ako netko slučajno ide u Mađarsku ovih dana?I da li je ikad itko od vas samo prestao pikati Prolutex i što mi se može dogoditi od naglog prekida?Hvala na odgovoru ❤️ 😘 🍀

Ja sam uzimala Prolutex 4 tjedna I zadnji sam bas uzela dan prije odlaska na uzv tako da novu rundu nisam kupovala dok mi doktor ne kaze jel trebam nastaviti. Ispalo je tako da je rekao da mogu prestati s Prolutexom ali nije nikakve dodatne upute s tim da bi trebalo ici postepeno I slicno. Tako da sam ja jednistavno prestala I nastavila sa ostatkom terapije (Cyclogest, Folbela, Aspirin I Decortin). Jedino je za Decortin rekao jos tjedan dana 2x1, tjedan dana 1x1 I nakon toga prestajem s njim..

U postupku od 2022
    2022 Inseminacije❌️
    3/23 IVF-1 js, nije oplodena
    6/23 IVF -2 js, nije
    12/23 IVF/ ICSI 3 js, 1 oplodena, 1ET ❌️
    6/24 IVF/ICSI 5 js, 3 oplodene, 3 ET -> trudnoca 💖

Bombetka

Broj poruka: 6

Prijavi adminu

Žene, kakva vam je bila prva menstruacija nakon propalog IVF-a? Meni već 7 dana traja, dosta obilna s "ugrušcima" prvih par dana i sad neprestano smećkasti iscjedak kojeg se nikako riješit (s tim da sam pokupila beštiju covida i odradila kuru sumameda), a inače su mi trajale doslovce 2 dana jačeg i onda 2-3 dana curkanja. Utriće sam prestala koristiti drugi dan menge (procurila s progesteronom). 

👩'83 - (trenutna dijagnoza) idiopatska neplodnost. AMH 0,98 ug/L.
    🧑'82. normosperm
    Nezaštićeni odnosi od 2018.
    ❌️ 1st IVF - 06/24 - Maribor, biokem (β 13dnt 12.8) - 12js, 5 blastica, 4 ❄️
    1st FET - 04/10 Maribor - 2 ❄️ blastice - vadimo β 17.10.

korni

Broj poruka: 1926

Prijavi adminu

Norafora, žuži žao mi je.. skupite snage i hrabro dalje 🫂❤️
    Tinčice nadam se da si bolje 🍀
    Tikvice da, evo vec mj dana 🥰 bilo je svega sa spavanjem, ali noći su više manje okej, pa se ne smijem baš žaliti 🤭 bio mi je stresan ovaj prvi mjesec, utješi me da će svaki mj biti lakše 🫣🤗
    Ne zamjerite, ne stignem baš sve popratiti..
    pozdrav svima cure 🤗

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Teich56

Broj poruka: 405

Prijavi adminu

Žuži ajoj zao mi je😔 hoćeš pričekat betu pa prestat s terapijom ili planiras i prije nje?

👸32g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚

Žuži

Broj poruka: 324

Prijavi adminu

Leona89, Angel eyes, Korni, Teich hvala vam cure, ma nema predaje naravno. Nadala sam se da će uspit, ali imala sam i spreman plan sto dalje.
    Teich prestala sam s terapijom na svoju ruku, vjerujem da bi mi oni rekli da cekam betu, ali poznajem svoje tijelo i ne da mi se samo odgađati mjesečnicu s progesteronom. Hoćeš ti radit test ili čekati betu?

👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
    10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
    5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
    7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
    12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
    5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
    7/24 FET 👎🏼
    10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼

Teich56

Broj poruka: 405

Prijavi adminu

Žuži

Leona89, Angel eyes, Korni, Teich hvala vam cure, ma nema predaje naravno. Nadala sam se da će uspit, ali imala sam i spreman plan sto dalje.
    Teich prestala sam s terapijom na svoju ruku, vjerujem da bi mi oni rekli da cekam betu, ali poznajem svoje tijelo i ne da mi se samo odgađati mjesečnicu s progesteronom. Hoćeš ti radit test ili čekati betu?

Radila sam jednom test 9dnt bio negativan, beta na kraju pozitivna ali nije dobro završilo pa od tad izbjegavam testove. Čekat cu betu iako od ikakvih simptoma i dalje ništa.😐 Spremam i ja polako plan za dalje...

👸32g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.