Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana26
    16. Prosinac 2022. 21:48

Stela _M ja sam dobila Crinone gel samo ujutro, a čitam da on u sebi ima 99 mg progesterona i Duphastone u podne i navečer. 
    Martina žao mi je zbog tvog iskustva.  To je puno gore nego spontani . Koja je dijagnoza bila kod  bebe? 
    Drago mi je što si konačno dočekala svoju bebu. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• Ana26
    16. Prosinac 2022. 21:49

90*mg progesterona 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

lalaland1991
    16. Prosinac 2022. 22:11

Stela_M

lalaland1991

Stela_M hvala ti na podrsci!
    Aha kuzim.. al ja podijelila kad mi ionako pokusavamo sve, da nam se zvijezde posloze, a nije mi neki teski zadatak bar preko dana lezati na lijevom boku umjesto na oba (onda kada cu lezati, ne planiram da to bude stalno)

Sad nakon berbe odmor a nakon transfera lagana šetnja zbog cirkulacije pod obavezno 😁🤭😊

Dada, imamo štene maltezera od 5 mj tako da ga secem(o) 6x dnevno 😄😄

Prjjavljujem da mene sad ovo ipak jace zateze i trbuh mi je ko da sam 4.mj trudna, a osjecaj je ko da sam progutala balon. 🫠

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

Stela_M
    16. Prosinac 2022. 22:24

lalaland1991

Stela_M

lalaland1991

Stela_M hvala ti na podrsci!
    Aha kuzim.. al ja podijelila kad mi ionako pokusavamo sve, da nam se zvijezde posloze, a nije mi neki teski zadatak bar preko dana lezati na lijevom boku umjesto na oba (onda kada cu lezati, ne planiram da to bude stalno)

Sad nakon berbe odmor a nakon transfera lagana šetnja zbog cirkulacije pod obavezno 😁🤭😊

Dada, imamo štene maltezera od 5 mj tako da ga secem(o) 6x dnevno 😄😄

Prjjavljujem da mene sad ovo ipak jace zateze i trbuh mi je ko da sam 4.mj trudna, a osjecaj je ko da sam progutala balon. 🫠

Nemoj se mučiti popij nešto za bolove dok smiješ, pij puno tekućine I papaj proteine i Iso sport si kupi i naravno odmor za sada 😁

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    16. Prosinac 2022. 22:25

Ana26

Stela _M ja sam dobila Crinone gel samo ujutro, a čitam da on u sebi ima 99 mg progesterona i Duphastone u podne i navečer.
    Martina žao mi je zbog tvog iskustva. To je puno gore nego spontani . Koja je dijagnoza bila kod bebe?
    Drago mi je što si konačno dočekala svoju bebu.

U klinac onda ne znam 🤣🤣 vjerojatno je veća doza ako je dr tako rekao 😁

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Butterfly 🦋
    16. Prosinac 2022. 22:58

Rainbow_Hope 🌈

Pandapanda dobitni transfer mi je bio transfer s najmanje simptoma, jedino različito je da mi je taj dan kad sam radila test bilo muka nakon što sam pojela ručak, isto i dva dana prije testa, ali recimo dan prije testa se prejela u indijskom restoranu i sve super 🤷 tako da su ti simptomi mačak u vreći prema mojem iskustvu…

Baš nema pravila 🙈 ništa, čekat i ne analizirat.. 🤞🏼

29🧔🏽‍♂️30 👩🏽‍🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
    3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
    1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
    1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
    1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
    Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

Butterfly 🦋
    16. Prosinac 2022. 23:04

Stela_M

Što se tiče teme djeca, tuđe trudnoće i druženje s njima ja nemam taj problem niti sam ga imala sve moje prijateljice imaju djecu neke planski, neke neplanski, i svi se skupa druškamo i meni to ne smeta jednostavno sam si davno poslagala neke stvari u glavi i jako smo puno razgovarali pa čak i o tome što ako se dogodi da nikada ne dobijemo dijete, naravno da boli ta borba i da želiš svoje dijete ali ako i ne uspijem posvetiti ću život drugim stvarima jednostavno mi je tako lakše hodati kroz život…trenutno je šogorica trudna nakon par spontanih i veselila sam se s njima kao da sam ja u pitanju … treba jako puno razgovora sa svojim boljim polovicama i dobro odlučiti ako dođe do tog dijela što ako ne uspijemo druge nema nema… teško je svakoj ženi na ovom svijetu koja želi a ne može postati majka, a još je teža borba koja nas svaki put baci na pod zato svaka od nas mora ostati čvrsta u glavi ❤️

Već sam više puta rekla da želim biti kao StelaM psihički, ❤️ al nemogu protiv sebe, ako me jako rastuži i izdeprimira bit među bebicama i slusat kako im je tesko ih odgajat i zalit se na njih non stop, bas mi srce puca, mislim da je to lošije za mene nego ić i forsat.. i tako s ostalim stvarima, pokusavam bit pozitivnija i drukcije razmisljat al bas jako malim koracima se to popravlja, jako malim…
    Ne znam utjece li cinjenica da s nikim osim muzem ne mogu podijeliti nas put i teske dane kao tj, ali … dobro, necemo sirit negativu, samo sam htjela to izbacit i sebe i prokometirat, doce i nasi dani i nadam se da cemo zaboravit te teske trenutke❤️

29🧔🏽‍♂️30 👩🏽‍🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
    3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
    1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
    1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
    1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
    Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

Mrvica_1402
    17. Prosinac 2022. 00:33

Pozdrav svima.
    .. neznam odakle bih počela..
    Moja priča s pokušajem da se ostvarim kao majka je trajala punih 1,5god
    Jako bitno je reci da u ovome svemu nisam bila sama. 
    Velika potpora su mi prijateljice bile koje su prošle isto kao i ja. Imala sam uz sebe osobe koje su me savjetovale uputile da napravim važne korake.
    Od prvih par mj. Pokušavanja sam shvatila Da ne ide..
    Prvi susret mi je bio s Petrovom. U 01/2022 tu smo istraživali šta kako i zbog čega se ne ostvarujemo kao roditelji, da bih smo došli do zaključka nakon 2 sono hsg i rtg hsg-a da su mi jajovodi neprohodni.
    Tu se u Petrovoj u par navrata se s nama igrao Pong-pong.
    Slaba komunikacija, naručivanje na krive pretrage, do situacije gdje sam shvatila nakon 10mj da me moja dr kojoj sam svakog mjeseca isla u suštini nije ni poznavala, odnosno prilikom pregleda bi nešto iskomentirali za nalaze moje koji nisu bili takvim kao sto bi ona rekla.
    Ugl. Kod nas je sve u redu. Te je smatrala da nisam pacijent za humanu reprodukciju.
    Tada se desio taj cijeli cirkus gdje se Petrova zatvara sto mi je na neki način značilo ponovno prolaženje svega ispočetka u drugoj ponuđenoj bolnici.

Bila sam očajna.
    Tu je veliku ulogu odigrao muž! 
    Stupili smo u kontakt s poliklinikama IVF obavili razgovor s dr. Gr bavcem koji je za svaku preporuku! Postupak je išao preko Hzzo
    Već u 11. Mj sam krenula sa stimulacijom, obavila aspiraciju. 12 jajnih st. Oplođeno 7kom do 5-tog dana.
    Napravili smo transfer s 2 embrija.
    I moj test i Beta su se pokazali pozitivnim 9-tim danom nakon transfera. Ponovljena Beta se poduplala kako treba te sad čekamo ovaj tjedan UZV.

Razlog iz kojeg pišem je taj što sam obećala sama sebi nakon provedenih noci čitajući vaše postove da ću vam se javiti i reci kako se može!

Može itekako se može i sve je moguće. 
    Nemojte odustajati!
    Petrovu iskoristite za sve pretrage koje vam trebaju za IVF da ne plaćate. 
    Ako vas nešto zanima slobodno me pitajte…
    ❤️🧡❤️🧡🤰
    Veliki poljubac za sve!

🙍‍♀️ Neprohodni jajovodi
    🙎‍♂️ Normo
    11/2022 Poliklinika IVF
    12 🥚 7 blastica
    Transfer 2 embrija
    Ostalo : 🐧🐧🐧🐧🐧
    9dpt kućni test + Beta 104
    11dpt Beta 198
    20dpt Beta 3663
    22.12 UZV u gest.VR. Vidi se plod.
    Čekamo Uzv 29.12. Tad bi trebalo krenuti ❤️kucati
    11.01 9tt srce kuca kao kuca 🥰🤰

Stela_M
    17. Prosinac 2022. 07:18

Dupla Panda možda si ti u nekim stvarima jača nego ja ali si ne daješ dovoljno zasluga čim si kročila ovim putem jača si nego što misliš, ja sam oduvijek otvorena osoba i nema problem s okolinom i pričom o mpo putovanju ne samo o tome općenito o svemu uvijek sam bila, da uljepšam malo😁 jaka na jeziku i ono što imam na umu ja to kažem pa kud puklo, e sad koliko je to nekada dobro toliko je i loše za okolinu jer ne može to svatko prihvatiti niti ja to očekujem...nije život pjesma niti je sve ružičasto a kada te život šamara sa svih strana od kada znaš za sebe onda nema druge nego biti čvrst i pomalo hladan, ali nije niti to dobro jer se to sve  najčešće negdje akumulira i kad tad negdje mora izbiti, ja bi više voljela da me neke stvari diraju i da imam više emocija ali ne ide 🤷‍♀️ s druge strane zšt bi ti išla protiv sebe i mučila sebe ako ti nešto nepaše, sve mame s vremena na vrijeme kukaju jer mama nije biti lako i tko kaže da je i da je to savršeno i sve je super  divno, krasno e pa taj laže jer je svaki segment života satkan od uspona i padova pa tako i majčinstvo, nema čovjeka niti žene, majke, bake kojoj nije teško...Dns živimo nekim užurbanim tempom, borimo se za egzistenciju, sto nam je briga u glavi i ono što tebi ili meni, nije bitno, u određenom trenutku ne odg onda se treba u skladu s tim ponašati 😊 samo slušaj svoje osjećaje❤️❤️
    Sorry na dugom postu 🤣😁

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

Točkica 89
    17. Prosinac 2022. 08:07

Svima nama je teško gledati druge koji su trudni, prolaziti kraj dućana za bebe, kraj igračaka, robice, vidjeti ljude s malim bebama u kolicima, a pogotovo ako su ti ljudi bliski.. svaka od nas se susrela s tim i zapitala zasto oni mogu, a mi ne.. 
    Ali svatko ima svoj zivot i ne treba se osvrtati na druge, treba gledati sebe i treba sebi pomoci.. treba sebe razvijati.. treba biti hrabar i treba prihvatiti sudbinu.. treba se boriti.. i boriti.. i boriti.. reci to je moja borba... I samo moja... koju cu dobiti.. kad tad..  
    I da.. nikad ne znamo koje su tudje borbe.. Ja mislim da svako zivo bice ima svoj kriz.. ali njemu se njegov cini najtezi jer ga mora nosit.. 
    Vjerujte mi i mi moramo jednom zasjat, koja prije koja kasnije.. 💕💕💕

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.