Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AnnaVi
    10. Srpanj 2022. 21:18

Pozdrav svima, 
    Mi smo poceli sa procesom 04.07., tri dana smo pikali Gonal 225 IJ, a onda je na UZ doktor primijetio da jajne stanice ne rastu kako je ocekivao i povecao dozu na 300 IJ. Imam visak kila i jasno mi je da masno tkivo "popije" hormone, ali mi nije svejedno bilo. Nekako se svijet srusio, ali zahvaljujuci vasim odgovorima i postovima malo mi je lakse. Sad se psihicki pripremamo za aspiraciju. 
    I da, doktor je rekao vec prvi dan postupka da ce biti FET nekad na jesen, vidim da vas dosta ima odgodjene transfere. Imate neki savjet sto raditi ? piti? koristiti? dok cekamo na smrzlica :-) Citala sam za sok od cvekle i ananas, osim toga ako imate neki savjet bila bi zahvalna. By the way, mi smo kod Lucija :-)

• Jill
    10. Srpanj 2022. 21:49

Sunny_🐣

Avocado Niko 🥰 bas lijepo 😊
    Leia3.0 divno čestitam ti 🥰 uzivaj u mirnoj i dosadnoj trudnoci 😊
    Razumna mislim da to spada pod biokemijsku. Implantacija se dogodila, ali je beta niska. Nemoras se bojati kiretaze to tek ide na vise bete. Grlim ❤️ kakav ti je plan za dalje?
    Anemona 🥳🥳🥳Rebeka žao mi je 😔 mi smo bili u Repromedu. Generalno smo zadovoljni sa cijelim postupkom 😊 kod nas je muski faktor pa ne znam za tvoju situaciju. Preporuka da odes na konzultacije kod barem 2 doktora i dogovoris kako bi tebi pristupio i onda odlucis kod koga ides. Ako imas nekih konkretnih pitanja u vezi Repromeda tu sam 😊
    Jill dobrodosla 🥰 ne znam da li ce ti na ovom forumu netko imati korisne informacije za Prag. Ali imas Rodin forum bas u vezi potpomognute u Pragu gdje ima puno informacija pa probaj i tamo pitati 🥰
    Sanela87 svi simptomi su uglavnom od lijekova. Tako da morat ces se strpiti do bete. Sretnoooo 🤞🍀😊

Hvala puno.😀😀

Razumna
    10. Srpanj 2022. 21:57

AnnaVi

Pozdrav svima,
    Mi smo poceli sa procesom 04.07., tri dana smo pikali Gonal 225 IJ, a onda je na UZ doktor primijetio da jajne stanice ne rastu kako je ocekivao i povecao dozu na 300 IJ. Imam visak kila i jasno mi je da masno tkivo "popije" hormone, ali mi nije svejedno bilo. Nekako se svijet srusio, ali zahvaljujuci vasim odgovorima i postovima malo mi je lakse. Sad se psihicki pripremamo za aspiraciju.
    I da, doktor je rekao vec prvi dan postupka da ce biti FET nekad na jesen, vidim da vas dosta ima odgodjene transfere. Imate neki savjet sto raditi ? piti? koristiti? dok cekamo na smrzlica :-) Citala sam za sok od cvekle i ananas, osim toga ako imate neki savjet bila bi zahvalna. By the way, mi smo kod Lucija :-)

Pozdrav, točno kad sam čitala sam pomislila da si kod Lucija. Po količinama lijeka i opisu da salo popije lijekove. Zanimljivo da doktoru nije palo na pamet reci da smrsamo. Meni je to tek rekao kad je njegov rad doveden u pitanje, nakon drugog postupka. 
    Jeli ti dr rekao zašto će ti odgoditi transfer? Ja sam isla kad sam htjela, ali možda ti imaš drugačiju dijagnozu. 
    Držim ti fige 🤞💗

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• AnnaVi
    10. Srpanj 2022. 22:07

Razumna

Pozdrav, točno kad sam čitala sam pomislila da si kod Lucija. Po količinama lijeka i opisu da salo popije lijekove. Zanimljivo da doktoru nije palo na pamet reci da smrsamo. Meni je to tek rekao kad je njegov rad doveden u pitanje, nakon drugog postupka.
    Jeli ti dr rekao zašto će ti odgoditi transfer? Ja sam isla kad sam htjela, ali možda ti imaš drugačiju dijagnozu.
    Držim ti fige 🤞💗

Meni vec 15 godina koliko smo MM i ja u braku svi doktori su rekli da sam pretila i da trebam smrsati. U Finskoj nas nisu htjeli uzet u postupak jer strahovito prate BMI, pokusala sam smrsati i ide to ali sporo, gubim ja kg ali i vrijeme nam curi (ja imam 37 godian), i po preporuci smo bili kod Lucija u Travnju i evo sad smo krenuli u postupak. Veli on meni da bi trebalo oko 2 godine da dodjem na normalnu kilazu, a do data cu biti u 40-ima, a imam jako dobru rezervu jajnih stanica i da bi bilo steta to ne iskoristiti. I rekao mi je da bi bilo dobro izgubiti koji kg, ali da to nije presudno jer je imao pacijentice sa uspjesnim postupcima koje su imale visak kg. Mene ti kilogrami psihicki toliko smetaju, uz to jos imam i insulinsku rezistenciju. Nije mi rekao zasto bi odgodio transfer, budem pricala sa njim ovaj tjedan dok se rijesi rast ovih jajnih stanica. 

Razumna
    10. Srpanj 2022. 22:38

AnnaVi

Razumna

Držim ti fige 🤞💗

Meni vec 15 godina koliko smo MM i ja u braku svi doktori su rekli da sam pretila i da trebam smrsati. U Finskoj nas nisu htjeli uzet u postupak jer strahovito prate BMI, pokusala sam smrsati i ide to ali sporo, gubim ja kg ali i vrijeme nam curi (ja imam 37 godian), i po preporuci smo bili kod Lucija u Travnju i evo sad smo krenuli u postupak. Veli on meni da bi trebalo oko 2 godine da dodjem na normalnu kilazu, a do data cu biti u 40-ima, a imam jako dobru rezervu jajnih stanica i da bi bilo steta to ne iskoristiti. I rekao mi je da bi bilo dobro izgubiti koji kg, ali da to nije presudno jer je imao pacijentice sa uspjesnim postupcima koje su imale visak kg. Mene ti kilogrami psihicki toliko smetaju, uz to jos imam i insulinsku rezistenciju. Nije mi rekao zasto bi odgodio transfer, budem pricala sa njim ovaj tjedan dok se rijesi rast ovih jajnih stanica.

Draga Ivana ista priča kao kod mene. Sa tim da sam ja prije prije prve stimulacije bila 25kg lakša. Ali nakon stimulacije i spontanog sve je otišlo k vragu. Sad sam odlučila ako treba i na keto djetu ići samo da što više smrsam za transfer.
    A što se tiče bmi, ti je takva prevara... Drži se. I mi debele ostajemo trudne 🙊 daj Boze da ti prvi postupak bude dobitni 🤞

2/22 FET 2xmorula👎

Maus
    10. Srpanj 2022. 23:25

Sunny vidim da si me upisala u postupak za nekoliko mjeseci..to mi je sad neki znak pa sam momentalno odlucila da idem opet po bebu i to u 10. mjesec pa neka mi zajedno slave rođendan. Samo kad se sjetim da moram ponoviti nalaze muka mi 

Razumna
    10. Srpanj 2022. 23:57

Maus

Sunny vidim da si me upisala u postupak za nekoliko mjeseci..to mi je sad neki znak pa sam momentalno odlucila da idem opet po bebu i to u 10. mjesec pa neka mi zajedno slave rođendan. Samo kad se sjetim da moram ponoviti nalaze muka mi

Joj, i meni najveća muka ponovno vaditi nalaze 🙉
    Prvi put sam bila puna elana pa sam to baš razazala. Koliko se sjećam 2x vinogradska, 1xpetrova,
    I onda jedan posjet ginekologu na papu i briseve i onda sam te briseve nosila u lab. Dakle 5 dana i riješeno. Ma možemo mi to 💪

2/22 FET 2xmorula👎

• RebekaB
    11. Srpanj 2022. 00:42

Rainbow_Hope 🌈

Rebeka nisi ti jedina koja ima uranjene ovulacije, doktori to trebaju uzeti u obzir i mislim da se jednom može dogoditi, ali dvaput teško, pogotovo u stimuliranom ciklusu… Ja osobno isto imam ranije ovulacije, a u agonističkom protokolu sam imala punkciju 15 dc i taj protokol se meni pokazao dobitnim. Najlakše je svima govoriti da su poseban slučaj 🙈 Sretno!

Nije bas tako jednostavno i u principu ne mogu nista lose reci za nikoga s kim sam bila u doticaju u petrovoj ali ne mogu niti cekati dok bar do punkcije ne dode.. opet me jeza hvata da idem nekom drugom dok imam pravo na hzzo postupke ali vremena je sa svakim ciklusom manje. Kod koga si ti? 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

Leia3.0
    11. Srpanj 2022. 08:37

Drage cure, Avocado, Sunny, Asli, ribic, Rainbow, nika0302, hvala vam sto se veselite radi mene i hvala na navijanju 🥰
    Miss Ivy hvala ti 😊 necu lagati, od kad smo krenuli u mpo sve je islo nizbrdo. Jako je tezak period iza nas, pun razocaranja i tuge. Eto, na kraju smo nakon svega nagradeni na najljepsi moguci nacin. Obzirom da su mi simptomi prilicno zestoki od samog pocetka, ne mogu reci da se jos privikavam jer mi se zivot preokrenuo, ali psihicki mi je ponekad jos nestvarno. Samo da to ostane sve ok. 🤞
    Monkice, da bas su bilo tuzni 😞 zato ce iduci biti veseli s trbuhom do zuba 🤩 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

dreamer ❤
    11. Srpanj 2022. 08:41

Sunny_🐣

Cure sretno🍀🍀🍀🍀🥰🥰🥰🥰
    .
    PON, 11.07.Ivana1903PUPO 1. BETA
    .
    UTO, 12.07.
    Ništa
    .
    SRI, 13.07.Dreamer FET transfer
    Rainbow_Hope 8tt UZV
    .
    ČET, 14.07.ma201327tt UZV
    Nika030236ttcurica UZV
    .
    PET, 15.07.Ana_13tt UZV
    Monkica24 37tt dečkić UZV

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.