Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Iman
    11. Srpanj 2022. 14:31

Ivana čestitam, super beta 🎉🎉❤❤
    Monolena pupo sretnooo🍀❤❤❤🤞

👩 31 godina - sve ok
    🧔30 godina - azoospermia
    10/21 - aspiracija
    20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
    8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
    ❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
    ❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
    UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
    Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
    Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
    01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙

• Monolena
    11. Srpanj 2022. 15:58

Hvala Avocado, Iman i Linda86 🥰!

Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
    Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger
    1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
    2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
    FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋‍♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
    Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨‍👩‍👧‍👦

⭐ Miss_Ivy ⭐
    11. Srpanj 2022. 16:25

Maluma88

Drage dame, kratko pitanje za one koje ste išle u stimulirani FET (s lijekovima) i ostale trudne (po mogućnosti s jednim djetetom😉- da je situacija što sličnija): Do kada ste koristile progesteron? Meni je MPO dr. u 10. tjednu ukinuo estrogenske flastere i rekao da ostajem na Decortinu (kortikosteroidu) do 12. tjedna. Mislila sam da će u 12. tjednu ukinuti i progesteronske vaginalete, ali je MPO dr. spominjao da me ginekolog koji će mi voditi trudnoću može držati na progesteronu (Cyclogest) do 16. tjedna?!?! Iskustva me ne zanimaju onak bezveze …. nego ja na sve ove lijekove očajno reagiram tako da se napirim ko bačva🛢(faca mi se od otečenosti deformirala, u tijelu bi mi dao 5-6 mjesec trudnoće (a ne 11. tjedan) zadržavam vodu da mi je kilaža od jutra do navečer varira po 2-3kg) pa me zanimaju iskustva… I da, nemam ni ideje da li mi ovo radi kortić ili progić🙃Unaprijed hvala😘

Ja sam 35 tt i odbrojavam još 7 dana do ukidanja utrogestana 🤣🤣🤣🤣 Moja ginekologica je tako odlučila, ja nikad nisam pitala zašto i eto tako je ostao utrić kod mene do 36 tt. Ujedno mislim da sam i neki rekorder 🤣🤣

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

• Ana_
    11. Srpanj 2022. 17:29

Maluma88

Drage dame, kratko pitanje za one koje ste išle u stimulirani FET (s lijekovima) i ostale trudne (po mogućnosti s jednim djetetom😉- da je situacija što sličnija): Do kada ste koristile progesteron? Meni je MPO dr. u 10. tjednu ukinuo estrogenske flastere i rekao da ostajem na Decortinu (kortikosteroidu) do 12. tjedna. Mislila sam da će u 12. tjednu ukinuti i progesteronske vaginalete, ali je MPO dr. spominjao da me ginekolog koji će mi voditi trudnoću može držati na progesteronu (Cyclogest) do 16. tjedna?!?! Iskustva me ne zanimaju onak bezveze …. nego ja na sve ove lijekove očajno reagiram tako da se napirim ko bačva🛢(faca mi se od otečenosti deformirala, u tijelu bi mi dao 5-6 mjesec trudnoće (a ne 11. tjedan) zadržavam vodu da mi je kilaža od jutra do navečer varira po 2-3kg) pa me zanimaju iskustva… I da, nemam ni ideje da li mi ovo radi kortić ili progić🙃Unaprijed hvala😘

Nisam bila u FETu ali nakon ETa sam na utrogestanu, evo ušla sam u 13.tt. MPO liječnica je rekla da prestanem nakon 8. tt, moja se nije složila, najviše zbog toga što imam hematom. 
    U 12. tt je hematom bio još tu, pa mi je produžila do 16.,a možda i duže 😬

Prijavljujem niskorizican kombinirani probir ❤️

Monolena PUPICE sretno 😍🤞🏻🤞🏻
    Ivana krasna beta, samo nek se dupla! 😍

• Monolena
    11. Srpanj 2022. 17:53

Ana_

Maluma88

Nisam bila u FETu ali nakon ETa sam na utrogestanu, evo ušla sam u 13.tt. MPO liječnica je rekla da prestanem nakon 8. tt, moja se nije složila, najviše zbog toga što imam hematom.
    U 12. tt je hematom bio još tu, pa mi je produžila do 16.,a možda i duže 😬

Prijavljujem niskorizican kombinirani probir ❤️

Monolena PUPICE sretno 😍🤞🏻🤞🏻
    Ivana krasna beta, samo nek se dupla! 😍

Hvala 🥰!

Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
    Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger
    1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
    2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
    FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋‍♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
    Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨‍👩‍👧‍👦

• Mrvica722
    11. Srpanj 2022. 18:12

Maluma88

Znači po pravilu se progesteron uzima do 12 tt jer iza 12 tt posteljica preuzima tu ulogu i stvaranje. Sta se tiče tvoje otečenosti skroz izbaci sol, kontroliraj unos tekućine ako si jela previse npr lubenice ne unosi previse vode 

Issadora
    11. Srpanj 2022. 18:47

Ja danas, 6 dana od transfera BC, vidim slabe tragove smede krvi. E sad, moze bit implantacijsko, a moze bit i pocetak ljustenja. Ukratko 🤯🤯🤯

👨‍🦱 `84 teška oligoastenoteratozoosp.
    86, sve uredno
    9/2021 krenuli u postupak VV

1. ICSI 12/21, klomifen, gonal, cetrotid, 4🥚 ET 16.12 ❌

2. 3/22 Yasmin, Gonal 110, Cetrotid, 8🥚 bez ET 😥
    3. Prirodni- puknuo folikul
    4. 6/22 Suprecur sprej, Ovaleap 225/150/100-8 🥚, ET 2 ❌ 🐧2
    FET X
    5. Ovaleap, orgalutran , nije došlo do oplodnje

Inna_92
    11. Srpanj 2022. 19:41

Maluma ja još koristim Cyclogest, ali samo navečer. Bila sam naduta od 10. do 14 tt, sad mi je i to prošlo.. I skužila da još uopće nemam trudnički trbih
    Ivana čestitam na beti.🥰
    Cure koje se sjećaju mojih problema s Panoramom i neočitanjem spola i spolnih anomalija... Došli su mi rezultati NIFTY-ja, sve je low risk i potvrdio je dječaka. 🙂

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️

• ribic
    11. Srpanj 2022. 20:39

Inna Cestitke na zdravom deckicu! 😍

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Sunny_🐣
    11. Srpanj 2022. 21:23

Ivana1903 wuhuuuu odlicna beta 😍😍😍 čestitam 🥳
    Inna92 🥰🥰🥰 čestitam na deckicu. Sad uzivaj u mirnoj i dosadnoj trudnoci 😊
    Vuky kako ste? Nadam se da uzivas sa svojom bebicom 🥰
    Monolena PUPO nek se cvrsto primi. Kad vadis betu?
    Maluma88 od 12tt posteljica proizvodi dovoljno progesterona da dodaci nisu potrebi. Ali dodatni progesteron ne moze nikako skoditi pa vecina doktora ostavlja terapiju do 20tt. Ja sam do 15tt uzimala utrogestan. A MissIvy definitivno rekorder 🤣❤️

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.